Simpsonit (14. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 14. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi Sub
Ensimmäinen esitys 3. marraskuuta 2002
Viimeinen esitys 18. toukokuuta 2003
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
13. tuotantokausi 15. tuotantokausi

Simpsoneiden 14. tuotantokausi käynnistyi Suomessa 7. syyskuuta 2003 ja loppui 15. helmikuuta 2004.

Tämän tuotantokauden aikana sarja siirtyi perinteisestä animaatiokalvoihin perustuvasta piirrosanimaatiosta tietokoneanimaation käyttöön.

DVD-julkaisu ilmestyi Suomessa 18. marraskuuta 2011.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suluissa jakson alkuperäinen nimi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauhujen talo, osa 13 (Treehouse of Horror XIII)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alku

Simpsonit ja Ned manaavat esiin Mauden haamun, joka alkaa kertoa heille kauhujuttuja.

Kloonien päivä (Send in the Clones)

Homer ostaa riippumaton, joka kloonaa ihmisiä. Homerin tekemät kloonit ovat miltei täysin samanlaisia kuin Homer itse, paitsi että heillä ei ole napaa. Homer tekee itsestään yli 20 kloonia hoitamaan tämän päivittäiset askareet.

Aseet on! (The Fright to Creep and Scare Harms)

Löydettyään nuoren miehen, William Bonneyn, hautakiven ja tajuttuaan että hän kuoli aseväkivaltaisuuden vuoksi, Lisa vetoaa kaupunkilaisiin ja saa nämä luopumaan aseista. Lisa kuitenkin saa myöhemmin selville, että William Bonney on lainsuojattoman lännensankari Billy the Kidin oikea nimi, kun hänen zombinsa saapuu zombikavereineen terrorisoimaan Springfieldiä. Homer matkustaa professori Frinkin aikakoneella menneisyyteen, jossa hän muiden, vielä aseistautuneiden springfieldiläisten avulla ajaa zombit pakoon.

Tohtori Hibbertin saari (The Island of Dr. Hibbert)

Simpsonien perhe kutsutaan tohtori Hibbertin pääkallon muotoiselle lomasaarelle. Illalla Marge menee ulos ja tohtori Hibbert sieppaa tämän. Myöhemmin Marge tulee takaisin, mutta on muuttunut pantteriksi. Homer menee selvittämään asiaa ja huomaa että kaikki Springfieldiläiset ovat saarella, ja heidät on muutettu eläimiksi. Bart on muutettu hämähäkiksi, Maggie muurahaiskarhuksi ja Lisa kotkaksi. Lopulta myös Homer haluaa muuttua tajutessaan kuinka leppoisaa ihmiseläinten elo on, ja Hibbert muuttaa tämän mursuksi.

Lopetus

Jakson lopussa Kang ja Kodos ihmettelevät, kuinka pääkallon muotoinen saari muistuttaa heidän numero nelostansa.

  • Kolme vuotta poissa ollut ääninäyttelijä Maggie Roswell palasi sarjaan tämän jakson myötä.

Rokkiloma (How I Spent My Strummer Vacation)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 293
Tuotantokoodi DABF22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. marraskuuta 2002
Ensiesitys Suomessa 14. syyskuuta 2003

Käydessään Moen kapakassa Homer huomaa, että hänellä ei ole rahaa maksaa oluttaan. Moe ei anna mitään ilmaiseksi. Tämän vuoksi Homer tekee muita asioita tullakseen humalankaltaiseen tilaan, kuten hengittää ohutta ilmaa vuorilla, luovuttaa verta ja nuolee rupikonnia. Moe tuntee syyllisyyttä ja antaa Homerille ilmaisen oluen, vaikka tämä on jo pyörällä päästään. Moe, Lenny ja Carl kuljettavat Homerin taksiin, joka vie hänet kotiin. Taksissa salainen videokamera kuvaa Homeria kertomassa epämiellyttäviä asioita Margesta ja lapsista sekä unelmastaan tulla rock-tähdeksi.

Marge ja lapset eivät ole vakuuttuneita, mutta lähettävät Homerin rokkileirille, jonka vetäjänä toimii Rolling Stones. Leirillä Homer ja muutama muu springfieldiläinen opiskelevat rockmusiikin saloja Mick Jaggerin, Keith Richardsin, Elvis Costellon, Lenny Kravitzin, Tom Pettyn, ja Brian Setzerin seurassa. Homer pitää erittäin paljon leiristä ja innostuu. Hän oppii monia erilaisia "rock 'n' roll" tekniikkoja, kuten Mickin kävelytyylin ja kitaran käsittelytavan. Viimein nämä wannabe-rocktähdet esittävät konsertin, jonka solistina toimii Homer. Hän eläytyy niin täysillä rockmaailmaan, että hyppää innostuneena väkijoukkoon, vaikka yleisö koostuu vain kuudesta muusikosta, jotka melkein litistyvät Homerin painon alle.

Ilo loppuu kuitenkin lyhyeen, sillä leiri kestää vain viikon. Homerin unelmat ovat murskautumassa eikä hän halua lähteä. Mick Jagger kuitenkin tarjoaa Homerille tilaisuuden esiintyä hyväntekeväisyyskonsertissa nimeltä ”Concert for Planet Hollywood". Innostunut Homer tarjoaa ystävilleen ilmaiset liput konserttiin. Homerile selviää, että hän joutuukin toimimaan konsertin roudarina. Mennessään lavalle testaamaan mikrofonia Homer näkee perheensä ja ystäviensä hurraavan hänelle. Hän aloittaa rokkaamisen varastaen koko shown. Tämä suututtaa rock-tähdet, jotka yrittävät ajaa Homerin pois lavalta isolla tultasyöksevällä autolla, jolla on paholaisen pää. Kulkuneuvo karkaa hallinnasta ja syöksyy yleisön joukkoon.

Esiintyjät ovat pahoillaan toimistaan, ja pyytävät Homeria toiseen hyväntekeväisyyskonserttiin, mutta tämä kieltäytyy ja sanoo pitävänsä enemmän kotona esiintymisestä. Jakson lopussa Homer vaihtaa oman autonsa bändiltä saamaansa tultasyöksevään paholaisen pää -autoon, jolla hän kyyditsee Lisan ja Bartin kouluun, mikä herättää ihastusta muissa lapsissa.

Bart vs. Lisa (vs. 3rd Grade)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit ostavat satelliittitelevision, ja sitä paljon katsoessaan Bart ei vaivaudu lukemaan tärkeään kokeeseen. Hän saa niin huonot pisteet että rehtori Skinner alentaa hänet kolmannelle luokalle, kun Lisa taas saa niin loistavat pisteet, että hänet ylennetään samalle luokalle, jolloin hänestä ja Bartista tulee kilpailijoita. Luokkaretken aikana he joutuvat eroon muusta luokasta ja joutuvat auttamaan toisiaan löytääkseen taas luokkatoverinsa.

Margen rinnat (Large Marge)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luullessaan, ettei Homer enää pidä häntä enää viehättävänä, Marge päättää hakeutua rasvaimuun, mutta saakin sen sijaan silikonirinnat. Monet Springfieldin miehet alkavat ihailla häntä, ja hänestä tulee messujen keulakuva. Samalla Bart ja Milhouse yrittävät matkia stunt-esiintyjää, jonka he näkivät Hassu-klovnin show’ssa. Kun yritys epäonnistuu, media syyttää heti Hassua, ja vaatii häntä tekemään ohjelmastaan enemmän turvallisen ja vähemmän hauskan.

Vierailevat näyttelijät: Baha Men (Patrick Carey, Omerit Hield ja Marvin Prosper), Jan Hooks, Adam West ja Burt Ward.

Hurlumhei (Helter Shelter)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsoneiden täytyy löytää väliaikainen asuinpaikka siksi aikaa, kun heidän kotiaan kaasutetaan termiittien vuoksi. Käytyään läpi vaihtoehtonsa ja hylättyään jokaisen, he ryhtyvät kilpailijoiksi tosi-tv-sarjaan, jossa perheet elävät samaan tapaan kuin ihmiset vuonna 1895. Aluksi perhe on onneton, mutta hitaasti he tottuvat uuteen elämäänsä, minkä seurauksena tosin ohjelma menettää katsojalukunsa. Tuottajat päättävät yrittää nostaa katsojalukuja heittämällä talon jokeen ja pakottamalla perheen selviämään villissä luonnossa. Simpsonit kuitenkin onnistuvat löytämään tavaroita toisista tosi-tv-sarjoista, ja niitä apunaan käyttäen he hyökkäävät tuottajien kimppuun.

Vierailevat näyttelijät: Larry Holmes, David Lander.

Suuri etsivä (The Great Louse Detective)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit voittavat ilmaisen kylpyläviikonlopun, jonka aikana mysteerinen hahmo melkein tappaa Homerin lukitsemalla hänet saunaan. Poliisipäällikkö Wiggum päättää palkata tapausta selvittämään jonkun, joka osaa ajatella kuin murhaaja. Bartin verivihollinen Sideshow Bob lähetetään asumaan Simpsoneille etsimään epäonnistuneen murhayrityksen tekijää. Bob ja Homer pääsevät epäonnistuneen murhaajan jäljille ja saavat selville, että hän on Frank Grimes Jr., sen miehen poika, jonka Homer teki hulluksi (kahdeksannen tuotantokauden jaksossa "Homer's Enemy"). Heti Grimesin pidätyksen jälkeen Bob yrittää tappaa Bartin, mutta saa tietää että hänen naamansa on tullut tutuksi Bartille eikä hän voi vahingoittaa poikaa.

Vierailevat näyttelijät: Kelsey Grammer

  • Tästä jaksosta alkaen sarja siirtyi pysyvästi käyttämään digitaalista animaatiota. Sitä oli kokeiltu aiemmin kahdesti, 7. kauden jaksossa ”Lapsitähti” ja 12. kauden jaksossa ”Tenniskenttä”.

Se Edna (Special Edna)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edna Krabappel alkaa tulla epäuskoiseksi suhteestaan rehtori Skinneriin ja masentuu. Bart haluaa piristää häntä ja tekee hänestä ehdokkaan "Vuoden paras opettaja" -palkinnon saajaksi. Simpsoneille ja neiti Krabappelille annetaan ilmainen matka Ecpot Centeriin Orlandoon Floridaan. Skinner päättää, että hänen on tehtävä jotain voittaakseen Ednan takaisin, joten hän seuraa seuruetta Floridaan ja yrittää sabotoida Ednan voittomahdollisuudet, jotta hän masentuisi niin paljon että palaisi takaisin hänen luokseen. Hän kuitenkin muuttaa mielensä ja kosii naista.

Vierailevat näyttelijät: Marcia Wallace ja Little Richard

Isä, joka tiesi liian vähän (The Dad Who Knew Too Little)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Homer ja Dexter Colt sirkuksen peilisalissa
Jaksonumero 299
Tuotantokoodi EABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. tammikuuta 2003
Ensiesitys Suomessa 26. lokakuuta 2003

Lisan syntymäpäivä lähestyy, ja tyttö toivoisi saavansa lahjaksi uuden Turbo Diary-päiväkirjan, jota vain sen omistaja voi lukea. Homer ja Marge päättävät hankkia kirjan Lisalle, mutta käydessään Bartin kanssa kauppakeskuksessa Homer innostuu ensin syömään tarjolla olevia ilmaisia näytteitä, ja kun hän ja Bart lopulta saapuvat kirjakauppaan, käy ilmi, että Mr. Burns on juuri ostanut viimeisen kappaleen. Miettiessään mitä voisi ostaa Lisalle lahjaksi Homer tapaa Flandersin, joka myy lapsille suunnattuja videoita, joihin voi lisätä lapsen kasvot ja tähän liittyviä asioita videon tyhjiin kohtiin. Homer päättää ostaa tällaisen videon Lisalle.

Syntymäpäivänään Lisa saa Bartilta lahjaksi laserosoittimen, ja odottaa innolla saavansa Homerin paketista haluamansa päiväkirjan. Sen sijaan hän löytääkin videon, jonka hän epäluuloisesti suostuu katsomaan. Video esittää Lisaa seriffinä. Video tuo selkeästi ilmi, ettei Homer tunne tytärtään lainkaan, ja Lisa juoksee itkien huoneeseensa. Homer tuntee olonsa ikäväksi, ja yrittää selvittää Lisalta mm. tämän mieltymyksiä, mutta Lisa vain toteaa kylmästi, että Homerilla olisi ollut kahdeksan vuotta aikaa tutustua häneen, ja nyt olisi liian myöhäistä.

Valittaessaan huoliaan Moen baarissa Homer saa kuulla Dexter Colt -nimisestä yksityisetsivästä, joka on mestari ottamaan selvää toisten ihmisten asioista. Homer menee etsivän luo ja palkkaa tämän ottamaan kaiken selville Lisasta. Tutkittuaan Lisan koulukaappia ja kuullusteltuaan mm. rehtori Skinneriä, Colt toimittaa Homerille raportin Lisaa koskevista asioista. Näiden tietojen avulla Homer järjestää Lisalle hienon isä ja tytär -päivän, mm. soittamalla hänelle tämän suosikkialbumia, Miles Davisin Birth of the Coolia, ja viemällä hänet mielenosoitukseen eläinkokeita vastaan. Homer on kiitollinen Coltille tämän tekemästä työstä, mutta kun tämä esittää Homerille tuhannen dollarin laskun, Homer kieltäytyy maksamasta järjettömän suurta summaa ja pakenee Coltin toimistosta tämän vannoessa kostoa.

Seuraavana päivänä uutisissa kerrotaan, kuinka eläinkoelaboratoriossa pidetyt eläimet on varastettu, ja kaikki todisteet viittaavat siihen, että Lisa on syyllinen. Simpsonit tietävät Lisan olevan oikeasti syytön, mutta kun komissaario Wiggum saapuu noutamaan Lisaa, tämä ja Homer lähtevät pakoon. He onnistuvat karistamaan poliisit perästään ja piiloutuvat syrjäiseen majataloon hiukset mustiksi värjättyinä. Homer soittaa Margelle ja yrittää teeskennellä olevansa gallup-kyselijä, mutta tulee lopulta möläyttäneeksi oikean nimensä, ja poliisi saa hänen sijaintinsa tietoonsa puhelunpaikannuksen avulla. Lisa pitää Homeria ihanana isänä, mutta Homerin omatunto pakottaa hänet paljastamaan totuuden, että Lisan on lavastanut etsivä, jonka hän oli palkannut ottamaan Lisan asioista selvää. Tämä paljastus suututtaa Lisan uudelleen.

Poliisi tulee noutamaan Homeria ja Lisaa majatalosta, mutta nämä pakenevat. Sattumalta he osuvat sirkukseen, josta he löytävät varastetut ja sirkukseen myydyt koe-eläimet. Dexter Colt ilmaantuu myös paikalle ja uhkaa tappaa Homerin, joka pakenee peilisaliin. Colt seuraa häntä ja ampuu laukauksen, joka osuu Homerin käsivarteen. Juuri, kun Colt on tappamaisillaan Homerin, Lisa saapuu paikalle. Colt ihmettelee, kuinka Lisa kuuli heidät, ja Homer kertoo, että Lisalla on erinomainen kuulo, ja että tämä kerran kolmevuotiaana löysi hänet nyyhkyttämästä komerosta. Lisa on liikuttunut, kun Homer sittenkin muistaa hänestä jotain. Lisa ottaa esiin Bartilta saamansa laserosoittimen ja peilejä käyttäen väliaikaisesti sokaisee Coltin. Poliisi saapuu paikalle ja Colt pidätetään. Homer on tyytyväinen, että Lisa rakastaa häntä taas. Lisa huolehtii, että mitä koe-eläimille nyt tapahtuu, mutta Homer lohduttaa häntä sanomalla, että ne vapautetaan luontoon. Todellisuudessa eläimet tosin päätyvät Cletuksen perheen luo.

Lopputekstien aikana nähdään, kuinka Lisa kirjoittaa vihdoinkin saamaansa uuteen päiväkirjaan ja menee sitten nukkumaan. Bart saapuu pihtien kanssa ja vie kirjan Homerille, ja pyytää tätä lukemaan hänelle iltasadun. Tajuamatta mikä kirja oikeasti on, Homer tarttuu päiväkirjaan, jolloin sen puolustusmekanismi sulkee sen ja antaa hänelle mojovan sähköiskun Bartin nauraessa vieressä.

Vierailevat näyttelijät: Elliot Gould.

Äiti väkevä (The Strong Arms Of The Ma)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 300
Tuotantokoodi EABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. helmikuuta 2003
Ensiesitys Suomessa 20. maaliskuuta 2003

Simpsonien perhe lähtee Rainier Wolfcastlen omaisuudesta järjestettävään pakkohuutokauppaan tai kirpputorille. Siellä Homer innostuu ostamaan perheelle painot. Perhe ostaa paljon muutakin ja heidän autonsa tulee niin täyteen tavaraa, että Homer ei enää mahdu siihen. Wolfcastle lupaa kantaa Homerin kotiin ja muu perhe lähtee ajamaan kotiin.

Matkalla kotiin perhe haistaa pistävän hajun ja toteaa Maggien syylliseksi siihen. Marge ajaa Apun Kwik-E-Martiin ja saa luvan käyttää pesuhuonetta vaipanvaihtoon. Hoitohuone sijaitsee kujan perällä, ja Margen tullessa ulos sieltä hänen eteensä astuu varjosta aseistautunut mies. Hän uhkailee Margea ja vaatii tämän käsilaukkua. Hädissään Marge antaa miehelle käsilaukun, mutta miehen todettua käsilaukun sisältöineen arvottomaksi mies ottaa Margen kaulakorun ja pakenee paikalta. Järkyttynyt Marge palaa autoonsa ja purskahtaa itkuun ratin päälle.

Seuraavana päivänä perhe ilmoittaa tapahtumasta Springfieldin poliisille, joka ei tapahtuneesta kuitenkaan kovinkaan kiinnostu. Marge on yhä peloissaan, mutta uskaltautuu Homerin kanssa ja Homerin annettua hänelle pippurisuihketta tulemaan uudestaan Apun kauppaan. Siellä Ralph Wiggum tulee juttelemaan heille ja säikäyttää Margen, joka suihkuttaa välittömästi pippurisuihketta Ralphin silmiin. Tunnettuaan syyllisyyttä tästä Marge haluaa palata kotiin eikä suostu tulemaan sieltä ulos. Lopulta hän päättää asua vain kellarissa.

Perhe tukee Margea mm. syömällä ruokansa kellarissa, jossa Marge myös laittaa ruokaa. Eräänä päivänä tunnettuaan olonsa tylsistyneeksi Marge huomaa kellarissa olevat painot, jotka Homer osti. Hän alkaa harjoitella niillä ja lopulta huomaa saaneensa pienoiset vatsalihakset. Eräänä toisena päivänä puolivahingossa Marge päättää hakea sitruunan pihalla olevasta puusta ja vasta ollessaan pihalla huomaa poistuneensa kellarista. Hän saa rohkeutensa takaisin ja lähtee kaupungille, jossa hän törmää heti ryöstäjäänsä. Marge pieksee kyseisen ryöstäjän lähes henkihieveriin.

Marge alkaa harjoitella entistä enemmän ja kerran hän kävellessä rannalla hän huomaa rantakuntosalin ja siellä vanhan naapurinsa, Ruth Powersin. Powers on vieläkin Margea lihaksikkaampi ja enemmän harjoitellut, ja Powers kertookin sen ansioksi steroidit. Hän suostuttelee Margea aloittamaan steroidien käytön, ja Marge suostuu. Hän päättää osallistua voimanainen-kilpailuun, jossa hän tulee lopulta toiseksi. Kilpailuiltana hän on miehensä Homerin kanssa juhlimassa toista sijaansa Moen luonna, kunnes miesten jutut alkavat ärsyttää Margea. Suuttuneena Marge pieksee lähes kaikki kapakan miehet sairaalakuntoon. Homer kuitenkin oli piilossa tämän ajan ja lopulta hän anelee hurjistunutta ja huumeiden riivaamaa Margea luopumaan huumeista ja palaamaan normaaliksi. Margen oikea taju alkaa pikkuhiljaa palata ja hän pyytää anteeksi kaikkia tekemisiään. Jakson lopussa Marge heittää painot polttouuniin ja kantaa sitten Homerin sänkyyn.

  • Tämä on Ruth Powersin toistaiseksi viimeinen puherooli sarjassa.

Rukouksen voima (Pray Anything)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer masentuu tajutessaan, että Ned Flandersilla menee häntä paremmin. Koittaessaan olla enemmän Flandersin kaltainen Homer alkaa rukoilla säännöllisesti. Samaan aikaan Simpsonit saavat tietää, että puunjuuret ovat saaneet aikaan tukoksen heidän putkistoonsa. Talossa alkaa olla vaikeaa elää, ja Homer rukoilee asian selviävän.

Homer loukkaantuu ottaessaan osaa kirkonmenoihin, ja haastaa Reverend Lovejoyn oikeuteen ja saa palkinnon hyvästä teostaan kirkolle. Hän järjestää kotonaan valtavat juhlat, joissa kaikki juhlijat juovat paljon ja saattavat itsensä syntisiin tekoihin. Yhtäkkiä alkaa sataa, ja kaupunki alkaa tulvia, ja yrittäessään pelastua kaupunkilaiset pakenevat kirkon katolle. Homer yrittää taas rukoilla, mutta tulva jatkuu yhä. Pastori Lovejoy palaa helikopterilla ja johtaa kaikki rukoukseen pyytäen Jumalaa antamaan heille anteeksi. Silloin sade lakkaa.

Vierailevat näyttelijät: Lisa Leslie.

Haisuhenki (Barting Over)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Homerin ja Tony Hawkin välinen Dragon Ball Z -tyylinen taistelu ilmassa
Jaksonumero 302
Tuotantokoodi EABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. helmikuuta 2003
Ensiesitys Suomessa 16. marraskuuta 2003

Bart löytää vanhan videokasetin, joka sisältää mainoksen jossa hän esiintyy ollessaan vauva. Mainos esittelee hengityksenraikastajaa ja vauva-Bart on hengitykseltään pahanhajuinen lapsi. Bart nolostuu, mutta ihmettelee samalla minne mainoksesta saadut rahat katosivat. Homer tunnustaa hassanneensa rahat, jolloin Bart raivostuu ja hankkii tuomarilta eron vanhemmistaan. Bart muuttaa huoneistoon Springfieldin syrjäseuduille, ja tulee ensimmäisenä yönä pelokkaaksi. Hän juoksee hissiin aikomuksenaan paeta. Alas menon sijaan hissi lähtee ylös, ja Bart on kauhuissaan. Ylhäältä löytyykin rullalautailijoiden kiertue, johon kuuluu myös skeittarilegenda Tony Hawk. Bart tutustuu Tonyyn ja heistä tulee kaverukset. Voittaakseen Bartin rakkauden takaisin Homer haastaa Tonyn skeittauskilpailuun.

Tavausmestari (I'm Spelling as Fast as I Can)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa osoittautuu huipputavaajaksi ja pääsee Tavausolympialaisiin. Samaan aikaan Homer seuraa Hassupurilaisen tekemää "Possupurilaista" eri puolille Yhdysvaltoja, mutta palaa lopulta kannustamaan tytärtään tavauskilpailun finaalissa. Tuomari sanoo Lisalle, että tämän on hävittävä, jotta kaikkien rakastama Alex-poika voittaisi ja lajin imago kohoaisi. Lisa ei suostu, mutta häviää finaalin tavattuaan sanan väärin.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran Booberella.

Tähti on syntynyt taas (A Star is Born-Again)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Festivaalien aikaan Ned Flanders tajuaa olevansa yksinäinen ja masentuu. Eräänä päivänä hän tapaa kauniin naisen, joka pyytää häntä ulos treffeille kanssaan. Flanders tajuaa pian, että nainen on Sara Sloan, suosittu näyttelijätär. Sloan ihastuu Flandersin terveellisyyteen, ja he jatkavat siihen pisteeseen, missä Sloan pyytää Flandersia muuttamaan Hollywoodiin luokseen. Flanders, joka pelkää että Hollywood on ristiriidassa hänen suorapiirteisten kristillisten arvojensa kanssa, kieltäytyy, joten Sloan päättää jäädä Springfieldiin. Heidän suhteensa ei kuitenkaan toimi, koska Flanders tahtoo mennä naimisiin.

Vierailevat näyttelijät: James L. Brooks, Helen Fielding ja Marisa Tomei.

Mr. Spritz menee Washingtoniin (Mr. Spritz Goes To Washington)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentokonekulkuteitä muutetaan niin, että lentokoneet lentävät suoraan Simpsoneiden talon yli. Melu alkaa häiritä heidän elämäänsä ja epätoivoisina tilanteesta perhe kääntyy kansanedustajan puoleen. Hän kuitenkin kuolee sydänkohtaukseen, joten perhe pyytää Hassu-klovnia pyrkimään eduskuntaan, jotta hän voisi auttaa perhettä. Hassun vaalikampanja menee hyvin, mutta toiset kansanedustajat hylkäävät hänen ehdotuksensa lentoreittien muuttamisesta. Rakennuksessa työskentelevän siivoojan avustamina Simpsonit päättävät auttaa Hassua, ja keinottelevat asiat niin, että lakiehdotus lopulta hyväksytään.

Vierailevat näyttelijät: Joe Mantegna.

Pääjohtaja Homer (C.E. D'oh)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer yrittää saada ylennyksen Springfieldin ydinvoimalassa ja esittää herra Burnsille muutamia kehitysideoitaan, mutta ne kaikki hylätään. Eräänä yönä Homer kuulee Burnsin myöntävän, että voimalan oikea omistaja on kanarialintu, jolloin Burns on syytön kaikkeen väärintekoon ydinvoimalassa. Homer vapauttaa linnun ja kertoo Burnsille, että ydinvoimatarkastajat ovat saapuneet yllätystarkastukselle. Burns etsii epätoivoisesti syntipukkia ja nimittää sitten Homerin ydinvoimalan uudeksi omistajaksi. Ensimmäisenä tekonaan Homer erottaa Burnsin ja alkaa hallita voimalaa. Hän kuitenkin saa huomata että hänen uusi työnsä pääjohtajana häiritsee hänen perhe-elämäänsä. Homer päättää palata vanhaan työhönsä, ja luovuttaa omistajuuden takaisin Burnsille.

Tähtien tarkkailija (Scuse Me While I Miss The Sky)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snobbaileva brittiläinen elokuvantekijä, Declan Desmond, alkaa tehdä dokumenttia opiskelijaelämästä Springfieldin ala-asteella. Haastatellessaan Lisaa Desmond kertoo tytölle että hänellä on liian monta tavoitetta ja kehottaa tätä valitsemaan yhden uran. Lisa alkaa keskittyä tähtitieteeseen, muttei pysty katsomaan tähtiä valosaasteen vuoksi. Lisa taivuttelee pormestari Quimbyn vähentämään valojen määrää ilta-aikaan, mutta se johtaa vain rikollisuusasteen kohoamiseen. Quimby taipuu julkisen paineen alla ja laittaa valot taas pysyvästi päälle. Lisa ylikuormittaa generaattorit ydinvoimalassa ja saa näin aikaan sähkökatkoksen. Näin hän pystyy katsomaan taas tähtiä ilman häiritseviä valoja. Aluksi Springfieldin asukkaat ovat vihaisia Lisalle, mutta kaikki leppyvät lopulta nähdessään taivaalla leimuavan kauniin meteorimyrksyn.

Kolme miestä ja Homer (Three Gays Of The Condo)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tutkaillessaan kaappiaan Homer löytää vanhan kirjeen Margelta, jossa nainen sanoo, ettei enää rakasta häntä. Homer alkaa ajatella, että Marge nai hänet vain, koska hän sai hänet raskaaksi, ja surun murtamana Homer muuttaa pois. Hän löytää uuden talon Springfieldin homoalueelta ja muuttaa homoparin luokse asumaan. Marge ja Homer yrittävät järjestää sovintoillallisen, mutta Homer juopuu ja saapuu paikalle myöhässä. Homer lähtee epäonnistuneen illan päätteeksi Moen kapakkaan, jossa hän jatkaa juomista ja saa alkoholimyrkytyksen.

Sairaalassa tri. Hibbert näyttää Homerille videon, joka esittelee Homerin ensimmäistä myrkytystä ja näyttää Margen myötätunnon tajutonta Homeria kohtaan ja sen, kuinka Marge kertoo rakastavansa miestään. Takaisin nykyhetkessä Marge tulee sairaalahuoneeseen kertomaan, että rakastaa Homeria yhä.

  • Jaksossa nähdään ensimmäisen kerran Julio.
  • Tämä oli Simpsonien kahdeksas jakso, joka voitti Emmy-palkinnon.

Vierailevat näyttelijät: "Weird Al" Yankovic, Ben Schatz, Scott Thompson

Lännen mailla (Dude where's My Ranch?)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer haastetaan keksimään uusi joululaulu, mutta sen sijaan hän kirjoittaakin laulun siitä, kuinka hän vihaa Ned Flandersia. Laulusta tulee hitti ja se soi joka paikassa, jolloin Simpsonit kyllästyvät kuuntelemaan sitä ja lähtevät maalle. Lisa huomaa ihastuvansa paikalliseen Luke-poikaan ja tulee mustasukkaiseksi kuullessaan hänen puhuvan puhelimessa Clara-nimiselle tytölle. Eräänä iltana Lisa tapaa Claran ja antaa hänelle väärät ohjeet, ja saa tämän näin eksymään.

Saatuaan selville, että Clara on oikeasti Luken sisko, Lisa rientää etsimään tyttöä. Hän pelastaa Claran ja päättää kertoa Lukelle rehellisesti mitä tapahtui. Luke loukkaantuu ja jättää Lisan, eikä enää suostu puhumaan hänelle.

Tällä välin Bart ja Homer päättävät auttaa alkuperäisamerikkalaisten heimoa, joka haluaa majavien padon purettavan, että he voivat kunnostaa maansa.

Koira joka petti (Old Yeller-Belly)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso alkaa, kun Bart ja hänen ystävänsä kuuntelevat, mitä Lisa ja hänen ystävänsä keskustelevat. Tytöt huomaavat vakoilun ja syntyy riita, jossa Bartin puumaja hajoaa täysin. Homer ryhtyy rakentamaan uutta puumajaa, mutta Marge kutsuu paikalle amisheja. Puumajan avajaisissa kyltti syttyy palamaan. Homer jää epähuomiossa palavaan puumajaan. Pukin pikku apuri yrittää pelastaa Homerin pulasta, mutta se ei uskalla mennä tulen lähelle. Simpsoneiden kissa Lumipallo II lähtee pelastamaan Homeria. Näin kissasta tulee koko kaupungin suosituin. Homer kulkee kissa kädessä kaupungilla ja Pukin pikku apuri unohdetaan kokonaan.

Lehtitoimittaja kävelee juuri Simpsoneiden talon ohi. Hän näkee koiran kahdella jalalla kaljatölkki kuonolla. Hän ottaa siitä kuvan. Näin ollen koirasta tulee Duff-olutmainoksien päätähti. Kun koira alkaa ansaita paljon rahaa, Homer alkaa taas pitää koirasta, mutta entinen omistaja haluaa koiran takaisin ja saakin sen videon nojalla, jossa Homer vihoissaan sanoo: "I don't have a dog" ("Minulla ei ole koiraa"). Homer yrittää saada Pukin Pikku Apurin takaisin ja onnistuvatkin siinä. Siten myös Duffin maskotiksi palaa Duff-mies.

Jarrut päälle (Brake My Wife, Please)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer saa pakkomielteen autonsa uusien välineiden käytöstä. Eräänä päivänä hänen huomionsa ollessa toisaalla hän ajaa alas laiturilta ja menettää ajokorttinsa. Koska ei voi enää käyttää autoaan, Homer alkaa opetella kävelyn saloja.

Tällä välin Marge joutuu ottamaan kontolleen Homerin vastuudet ajajana ja stressaantuu. Eräänä päivänä Homerin laulaessa laulua kävelyn ihmeistä, Marge ajaa vahingossa autolla tämän yli. Myöhemmin Homerin tervehtyessä, hän alkaa epäillä, että Marge tahtoo satuttaa häntä. He riitelevät ja menevät tapaamaan avioliittoneuvojaa. Neuvoja ohjeistaa Homeria esittämään yhden täydellisen epäitsekkään teon saadakseen Margen takaisin. Homer pitää juhlat, joihin kutsuu kaikki ystävänsä, ja yllättynyt Marge kertoo Homerille rakastavansa tätä.

Vierailevat näyttelijät: Jackson Browne, Steve Buscemi ja Jane Kaczmarek.

Bart sotapolulla (The Bart of War)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuhottuaan Flandersin perheen The Beatles -pyhäkön, Bartia ja Milhousea rangaistaan laittamalla heidät yhteisöryhmiin. Bart liittyy ryhmään, jossa ovat ennestään Ralph Wiggum, Nelson Muntz ja Database. Margen opastuksella he alkavat osallistua mukaan ryhmien toimintaan. Heistä tulee kuitenkin pian Milhousen johtaman ryhmän vihollisia.

Nuo kaksi ryhmää yrittävät saada toisensa pois pelistä, ja tulevat osallistuneeksi kilpailuun, jossa heidän pitää myydä mahdollisimman paljon karkkia. Milhousen ryhmä voittaa palkinnon ja saa laulaa kansallislaulun baseballpelissä. Bartin ryhmä kuitenkin esittää olevansa Milhousen joukkiota, ja niinpä he menevät laulamaan oman muunnellun versionsa laulusta. Väkijoukon alkaessa suuttua, oikeat Cavarly-lapset saapuvat paikalle, jolloin koko stadiumillinen väkeä aloittaa massiivisen joukkotappelun. Marge järkyttyy ja kun kuvaa hänestä itkemässä näytetään suuressa ruudussa, tappeleminen loppuu, ja ihmiset laulavat yhdessä Kanadan kansallislaulun.

Moe lapsenvahtina (Moe Baby Blues)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moe Szyslak alkaa tuntea itsensä yksinäiseksi ja päättää yrittää itsemurhaa hyppäämällä sillalta. Hän kuitenkin tulee yllättäen pelastaneeksi Maggie Simpsonin, kun hän lentää Simpsonin perheen auton ikkunasta ja tippuu hänen käsivarsilleen. Hän alkaa leikkiä tytön kanssa ja hurmioissaan kertoo tälle tarinaa Kummisedästä. Homer ja Marge hermostuvat siitä, kuinka paljon aikaa Moe viettää Maggien kanssa, ja kieltävät miestä enää näkemästä tyttöä.

Eräänä yönä Maggie herää ja kuulee Fat Tonyn ja Springfieldin mafian talon ulkopuolella, ja päättää seurata heitä. Kun Homer ja Marge tajuavat tyttärensä kadonneen, he epäilevät automaattisesti Moen kidnapanneen hänet. Kun Moelle kerrotaan tytön katoamisesta, hän tarjoutuu heti auttamaan etsinnoissä, ja Homer antaa tälle luvan auttaa. Samaan aikaan Maggie seuraa rikollisia Luigin ravintolaan, jossa Fat Tonyn jengi ajautuu aseelliseen taisteluun kilpailevan perheen kanssa. Homer, Marge ja Moe pääsevät Maggien jäljille, ja Moe rientää sisään pelastamaan Maggien. Moen pelastettua vauvan hengen Homer antaa heille luvan taas viettää enemmän aikaa yhdessä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.