Seymour Skinner

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Seymour Skinner.png
Seymour Skinner / Armin Tamzarian
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Vaaleanruskeat
Ikä: 46
Ammatti: Springfieldin ala-asteen rehtori
Tärkeimmät sukulaiset: Isä Sheldon Skinner (kuollut)
Äiti Agnes Skinner
Ensiesiintyminen: Joulurauha
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Seymour Skinner on hahmo televisiosarjassa Simpsonit. Hän on Springfieldin ala-asteen rehtori, joka asuu edelleen yhdessä ylihuolehtivan äitinsä Agnesin kanssa. Skninnerin ääninäyttelijänä toimii Harry Shearer.

Sotilastaustainen Skinner uskoo kuriin, mutta on toisaalta myös alati hermoileva ja naurettavan pehmeäluonteinen mies ja täysin äitinsä komenneltavissa.

Koulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seymour Skinner on Springfieldin ala-asteen rehtori. Hän on omistautunut työlleen ja uskoo naiivisti opiskelun ihanteisiin. Skinnerin harmiksi Springfieldin ala-aste on osavaltion surkeimpia ja köyhimpiä kouluja, eikä useimpia oppilaita kiinnosta oppiminen. Oppilaiden silmissä rehtori Skinner on pelkästään tylsistä asioista nauttiva huumorintajuton ja hyväuskoinen hölmö, jota on helppo jymäyttää. Varsinkin Bart Simpson pitää häntä arkkivihollisenaan ja onnistuu säännöllisesti nöyryyttämään häntä kepposillaan. Bart Simpsonin lisäksi Skinner joutuu jatkuvasti tarkkailemaan, mitä koulun muut retkut Kearney, Nelson, Jimbo ja Dolph puuhaavat.

Skinner yrittää epätoivoisesti paikata koulun budjettia. Hän järjestää tapahtumia, joiden tarkoituksena on nyhtää oppilaiden vanhemmilta rahaa, ja saattaa kaunistella koetulostilastoja, jotta koulun rahoitusta ei leikattaisi.

Skinnerin esimiehenä on ankara tarkastaja Chalmers, jolle hän joutuu vastaamaan kaikista koulussa tapahtuvista vastoinkäymisistä. Vaikka Skinner mielistelee Chalmersia niin paljon kuin ehtii, Chalmersilla on tapana puhutella häntä aina uhkaavasti huutamalla "SKINNER!!". Chalmers on kertonut Skinnerin käyvän hänen hermoilleen, ja on ainakin kerran antanut hänelle potkut. Toisaalta ylempien kouluviranomaisten huijaamisessa Skinner ja Chalmers ovat liittolaisia ja toisinaan heidän välillään vaikuttaa vallitsevan jonkinlainen ystävyys.

18. kauden jakson "Marge miesten hommissa" perusteella Skinner on allerginen maapähkinälle.

Skinnerin elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Skinner on tavoitellut suhdetta useiden naisten kanssa, mutta äitinsä takia hän ei ole koskaan onnistunut vakiinnuttamaan pitkäaikaista suhdetta. Useimmiten hänet on nähty Bartin luokanopettajan Edna Krabappelin kanssa. Suhteesta ei kuitenkaan tullut mitään, osin Skinnerin äidin takia. Jaksossa "Se Edna", Ednan ja Seymorin ollessa "Vuoden opettaja"-palkinnon jaossa, Skinner kosi Ednaa. Edna vastasi myöntävästi ja he suutelivat. Muissa jaksoissa he eivät ole kihloissa. Seymour on myös seurustellut Pattyn kanssa ja jopa kosinut tätä. Kerran ohimennen hän mainitsi lukioaikaisen tyttöystävänsä, joka oli kuollut ajettuaan ylinopeutta pienessä kisassa toista lukiolaisparia vastaan. Skinnerin kotielämästä ei ole näytetty paljonkaan.

Skinner vietti varhaiset vuotensa kersanttina Vietnamin sodassa. Skinnerin sotavuosista on nähty useita lyhykäisiä takaumia. Skinnerillä on traumaattisia sotamuistoja, joihin usein liittyy sotavankeus tai asetovereiden kuolema omituisilla tavoilla. Vaaratilanteissa hän kykenee toisinaan hyödyntämään armeijassa oppimiaan selviytymistaitoja.

Armin Tamzarian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa "Rehtorin kahdet kasvot" paljastettiin, että Skinner olisi oikeasti huijari Armin Tamzarian, joka varasti nykyisen nimensä sodassa kadonneelta kersantiltaan, jonka hän luuli olevan kuollut. Oikea Skinner ei ollutkaan kuollut, mutta jakson lopussa oikeus määrää rehtorin käyttämään nimeä Seymour Skinner. Näin ollen hänen tunnetut sukulaisensa eivät olekaan hänen oikeita sukulaisiaan. Seymour kertoi myös olleensa ennen moottoripyörähuligaani. Oikea Skinner lähetettiin junalla pois sidottuna avoimessa puunkuljetusvaunussa olleeseen tuoliin.

Tamzarian-paljastukseen ei yleensä ole viitattu myöhemmissä Simpsonien jaksoissa, paitsi joskus ironisena metahuumorina sellaisissa jaksoissa, joissa on ollut jokin vastaava sarjan jatkuvuutta rikkova paljastus.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.