Seymour Skinner

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Seymour Skinner.png
Seymour Skinner / Armin Tamzarian
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Vaaleanruskeat
Ikä: 46
Ammatti: Springfieldin ala-asteen rehtori
Tärkeimmät sukulaiset: Isä Sheldon Skinner (kuollut)
Äiti Agnes Skinner
Ensiesiintyminen: Joulurauha
Ääninäyttelijä: Harry Shearer

Seymour Skinner (oikealta nimeltään Armin Tamzarian) on koulun rehtori televisiosarjassa Simpsonit. Hän asuu edelleen yhdessä ylihuolehtivan äitinsä Agnesin kanssa. Hänen ääninäyttelijänään toimii Harry Shearer.

Koulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Seymour Skinner on Springfieldin ala-asteen rehtori. Hän on yksi Bart Simpsonin niin sanotuista arkkivihollisista. Bart Simpsonin lisäksi hän joutuu jatkuvasti tarkkailemaan, mitä koulun muut retkut Kearney, Nelson, Jimbo ja Dolph puuhaavat. Skinnerin omiin arkkivihollisiin kuuluu koulun häiriköiden lisäksi tarkastaja Chalmers, jolla on tapana sanoa uhkaavasti: "SKINNER!!" aina kun Skinner mokaa jotain koulun suhteen.

Chalmers on kertonut Skinnerin käyvän hänen hermoilleen, ja onkin antanut hänelle kerran potkut. Bartin koira oli löytänyt ollessaan koulun komeroon suljettuna pääsyn koulun ilmastointikanaviin ja juoksenteli niitä ympäriinsä. Talonmies Willie lähetettiin hormiin hakemaan koiraa. Heidät jouduttiin palokunnan ja poliisin avustuksella hakemaan pois, ja kyseisen kohtauksen vuoksi Chalmers erotti Skinnerin.

Ollessaan erotettu Skinner väitti tuntevansa olonsa hyväksi, sillä nyt hänelle jäi enemmän vapaa-aikaa, mutta todellisuudessa hän alkoi kaivata koulun rehtorin hommaa. Koska hänellä ei ollut enää tarvetta vihata Bartia, heistä tulikin väliaikaisesti ystävät. Seymour värväytyi takaisin armeijaan kersantiksi, koska hänen ainoa toinen elämänsä koulun lisäksi oli siellä, mutta kun Bart Simpson hankki myös Skinnerin rehtorina korvanneelle Ned Flandersille potkut, pääsi Skinner takaisin rehtoriksi. 18. kauden jakson "Marge miesten hommissa" perusteella Skinner on allerginen maapähkinälle.

Skinnerin elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seymour on tavoitellut suhdetta useiden naisten kanssa, mutta äitinsä takia hän ei ole koskaan onnistunut vakiinnuttamaan pitkäaikaista suhdetta. Useimmiten hänet on nähty Bartin luokanopettajan Edna Krabappelin kanssa. Suhteesta ei kuitenkaan tullut mitään, osin Seymourin äidin takia. Tosin, jaksossa "Se Edna", Ednan ja Seymorin ollessa "Vuoden opettaja"-palkinnon jaossa, Skinner kosi Ednaa. Edna vastasi myöntävästi ja he suutelivat. Muissa jaksoissa he eivät ole kihloissa. Seymour on myös seurustellut Margen siskon Pattyn kanssa ja jopa kosinut tätä. Kerran ohimennen hän mainitsi lukio aikaisen tyttöystävänsä, joka oli kuollut ajettuaan ylinopeutta pienessä kisassa toista lukiolaisparia vastaan. Skinnerin kotielämästä ei ole näytetty paljonkaan. Hänen huoneensa on siisti, ja se on täynnä sotamuistoja Vietnamista.

Skinner vietti varhaiset vuotensa kersanttina Vietnamin sodassa. Skinnerin sotavuosista on nähty useita lyhykäisiä takaumia. Jaksossa "Rehtorin kahdet kasvot" paljastui, että Seymour on armenialaista syntyperää. Seymourin oikea nimi on Armin Tamzarian, ja hän on huijari ja hän varasti nykyisen nimensä sodassa kadonneelta kersantiltaan, jonka hän luuli olevan kuollut. Jaksossa paljastuu, että oikea Skinner ei olekaan kuollut, mutta jakson lopussa oikeus määrää rehtorin käyttämään nimeä Seymour Skinner. Näin ollen hänen tunnetut sukulaisensa eivät olekaan hänen oikeita sukulaisiaan. Seymour kertoi myös olleensa ennen moottoripyörähuligaani. Oikea Skinner lähetettiin junalla pois sidottuna avoimessa puunkuljetusvaunussa olleeseen tuoliin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.