Professori Frink

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Professori Frink.png
John Frink
Sukupuoli: Mies
Hiukset: vaaleat
Ikä: 33
Ammatti: Professori ja keksijä
Tärkeimmät sukulaiset: Isä John Frink sr. †
Vaimo (nimetön)
Poika (nimetön)
Ensiesiintyminen: Isoisän perintö
Ääninäyttelijä: Hank Azaria

Professori Johnathan I. Q. Frink, Jr. (äänenä Hank Azaria), yleensä pelkkä professori Frink, on fiktiivinen keksijä ja tiedemies televisiosarjassa Simpsonit. Hänet on nimetty sarjan tuottajan ja käsikirjoittajan John Frinkin mukaan.lähde?

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Frink henkilönä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frink perustuu varsinkin puhetavaltaan ja ääneltään Jerry Lewisin hahmoon elokuvassa Pähkähullu professori.lähde? Frinkin ensiesiintyminen oli jaksossa Isoisän perintö (Old Money),lähde? jossa hän haki Abraham Simpsonin perinnöstä rahoitusta keksinnölleen. Frinkillä on joissain jaksoissa ollut itseään muistuttava poika ja vaimo tai tyttöystävä.lähde? Jaksossa Robotti-Homer (I, (annoyed grunt)-bot), Homer ja Bart ottelevat robottisotakisan finaalissa Frinkiä ja hänen aivan isänsä näköistä poikaansa vastaan. Frinkin isä on myös esiintynyt eräässä kauhujentalo-jaksossa.

Keksinnöt ja älykkyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Frinkiä pidetään huippuälykkäänä tiedemiehenä, eivät hänen laskelmansa tai keksintönsä yleensä toimi niin kuin niiden pitäisi.kenen mukaan? Kun Springfieldiä uhkasi komeetta, Frink rakensi kaupungille puolustusohjuksen, joka lentää kohti meteoriittia tuhoten sen. Laskelmat kuitenkaan eivät osuneet kohdalleen tai raketissa oli valmistusvirhe, sillä raketin lentorata ylitti komeetan osuen ja tuhoten ainoan Springfieldistä pois vievän sillan. jj, Jaksossa Lisan aivot (They Saved Lisa's Brain) professori Frink mainitsee älykkyysosamääränsä olevan 200, joskin kun hän lyö päänsä hän laskee "199..198..", viitaten ilmeisesti, että hänen älykkyytensä laski hieman. Kuitenkin professori Frink on äärimmäisen älykäs, sillä maailmassa ei ole kuin jokuselta ihmiseltä mitattu lähelle 200 tai sen yli menevää älykkyysosamäärää (teoreettisesti katsottuna hän olisi maailman kuuden älykkäimmän joukossa, (käytännössä niitä on enemmän) prosentuaalisesti älykkäämpi kuin 99.9999999 % kaikista ihmisistä).lähde?

Frink yritti myös selvittää eräälle yhtiölle Homerin keksimän ja Moen kauppaaman ihmepaukun, Homerin tuliliemen salaista ainesosaa, mutta kun kaikki muu oli selvillä ja salainen aines tulostumassa Frinkin koneesta, antoi kone virheellisen vastauksen: rakkaus (oikea ainesosa oli yskänlääke).

Frink sai eräässä Kauhujen talo-jaksossa Nobelin Fysiikan palkinnon. Hän halusi isänsä näkevän tämän ja herätti tämän kuolleesta, korvaten monia elimiä laitteilla. Isä ei kuitenkaan pitänyt tästä, vaan meni varastamaan elimiä muilta ihmisiltä. Palkintogaalassa Ruotsissa, Frinkin isä saapui paikalle ja katui tekojaan. Hän kuitenkin rupesi varastamaan muiden älyköiden aivoja. Frink toimi ja tainnutti isänsä potkaisemalla tätä nivusiin. Lopuksi isä oli kuolemassa, mutta sanoi pojalleen, että on ylpeä, koska pysäytti hänet.

Montgomery Burnsille Frink suunnitteli tämän rakkaimman lelun Bobo-nallen tilalle ihmistä huomattavasti suuremman mekaanisen karhun, joka oli suunniteltu "yhtä hellyttäväksi ja mukavaksi kuin alkuperäinen". Robottikarhu ei kuitenkaan totellut kaukosäädintä, vaan hyökkäsi Burnsin kimppuun, jonka jälkeen karkasi Burnsin talon seinien läpi kävellen.

Ensiesiintymisessään jaksossa Isoisän perintö (Old money) Frink oli keksinyt kuolemansäteen, joka oli vasta prototyyppiasteella eikä tappanut vielä mitään. Kun Frink ei saanut aparaatille rahoitusta, hän jätti koko keksinnön sikseen.

Frink on tehnyt myös onnistuneita keksintöjä, kuten lentävän moottoripyörän, joka vilahti pari kertaa jaksossa Vanha sitruunapuu (Lemon of Troy). Frink on myös keksinyt aikakoneen ja tulevaisuuden näyttävän laitteen, jonka ennustuksen mukaan hän tulee tulevaisuudessa hirttämään itsensä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]