Professori Frink

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsonien hahmo
Professori Frink.png
John Frink
Sukupuoli: Mies
Hiukset: vaaleat
Ikä: 33
Ammatti: Professori ja keksijä
Tärkeimmät sukulaiset: Isä John Frink sr. †
Vaimo (nimetön)
Poika (nimetön)
Ensi-
esiintyminen:
”Isoisän perintö” (2. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Hank Azaria

Johnathan I. Q. Frink, Jr. eli professori Frink on kuvitteellinen keksijä ja tiedemies yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria. Frink on huippuälykäs, mutta nörttimäinen ja käytökseltään eksentrinen. Hänellä on tapana huudahdella kesken puheensa kummallisia nonsense-sanoja kuten ”Ga-hoy!” ja ”Glavin!” Hänen keksintönsä ovat yleensä teknisesti nerokkaita mutta hyvin epäkäytännöllisiä ja toiminnaltaan arvaamattomia.

Frink pukeutuu aina valkoiseen tai vaaleanruskeaan laboratoriotakkiin ja vaaleanpunaisiin housuihin. Hänellä on paksulinssiset silmälasit.

Hahmon tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frinkin ääni, puhetapa ja hokemat perustuvat Jerry Lewisin esittämään tiedemieshahmoon Julius Kelpiin vuoden 1963 komediaelokuvassa Tohtori Jerry ja Mr. Hyde. Hank Azaria on lainannut hahmolle hokemia myös kyseisen elokuvan vähemmän tunnetuista jatko-osista.[1] Hahmo on nimetty Simpsonien tuottajan ja käsikirjoittajan John Frinkin mukaan.lähde?

Professori Frinkin ensiesiintyminen oli 2. tuotantokauden jaksossa ”Isoisän perintö”, jossa hän haki Abraham Simpsonin perinnöstä rahoitusta keksimälleen kuolemansäteelle.

Frinkillä on joissain jaksoissa ollut itseään muistuttava poika ja vaimo tai tyttöystävä.lähde? 15. tuotantokauden jaksossa ”Robotti-Homer” Homer ja Bart Simpson ottelevat robottisotakisan finaalissa Frinkiä ja hänen aivan isänsä näköistä poikaansa vastaan. Toisaalta usein sarjassa vihjataan, että Frink ei ole koskaan onnistunut hankkimaan itselleen tyttöystävää, koska hän ei ymmärrä naisia. Toisessa 15. kauden jaksossa ”Kauhujen talo XIV” Frink herättää eloon kuolleen isänsä Joh Frink vanhemman. Isän ääninäyttelijänä oli sopivasti Jerry Lewis, jonka saaminen tähän rooliin oli ollut ääninäyttelijä Azarian pitkäaikainen toive[1].

Keksinnöt ja älykkyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Frinkin keksinnöt ja laskelmat eivät usein tiukan paikan tullen toimi niin kuin niiden pitäisi ja ne ovat monesti pahentaneet niitä ongelmia, joiden ratkaisemiseen ne on tarkoitettu.kenen mukaan? Jaksossa ”Bartin komeetta” Frink oli suunnitellut ohjuksen, jonka piti tuhota Springfieldiä uhannut komeetta, mutta ohjuksen lentorata ohittikin komeetan ja tuhosi ainoan Springfieldistä pois vievän sillan. Jaksossa ”Homerin tuliliemi” Frinkin kehittämän laitteen piti näytettä analysoimalla selvittää Homerin keksimän ihmedrinkin salainen ainesosa, mutta kone antoikin virheellisen vastauksen ”rakkaus” (oikea ainesosa oli yskänlääke). Jaksossa ”Kansalainen Burns” Frinkin Montgomery Burnsille suunnittelema suuri mekaaninen nallekarhu taas ei totellut kaukosäädintä ja hyökkäsi uhkaavasti Burnsin kimppuun ennen kuin karkasi seninän läpi.

Frink on tehnyt myös onnistuneita keksintöjä, kuten lentävän moottoripyörän, joka vilahti pari kertaa jaksossa ”Vanha sitruunapuu”. Hän on keksinyt myös aikakoneen ja tulevaisuuden näyttävän laitteen, jonka ennustuksen mukaan hän tulee tulevaisuudessa hirttämään itsensä.

Jaksossa ”Lisan aivot” professori Frink mainitsee älykkyysosamääränsä olevan 200, päähän osuneen iskun jälkeen 199 tai 198.

Simpsonit-sarjakuvissa professori Frink on keskeisempi hahmo kuin alkuperäisessä tv-sarjassa ja Bart Simpson toimii usein hänen apulaisenaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hank Azaria discusses basing Professor Frink on Jerry Lewis in "The Nutty Professor" Youtube 4.12.2015.