Otto Mann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Otto Mann
Ensiesiintyminen ”Ydinvoimala” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Harry Shearer
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Pitkät, mustat, sekaiset
Ikä 26 (ajokortin mukaan 44)
Ammatti Koulubussin kuljettaja
Tärkeimmät sukulaiset Isä (mainittu amiraaliksi)

Otto Mann on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer. Otto on koulubussin kuljettaja, joka pitää heavy metal -musiikista ja käyttää kannabista ynnä muita päihteitä. Otto nähtiin ensimmäisen kerran 1. tuotantokauden kolmannessa jaksossa ”Ydinvoimala”.

Otto ajaa bussia aina holtittomasti tajuamatta lainkaan aiheuttamaansa vaaraa. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei ole koskaan kuollut hänen kyydissään – Otto ylpeilee sillä, että hän on romuttanut koulubussin viisitoista kertaa ilman yhtään kuolonuhria. Lapset pitävät hänestä enemmän kuin Springfieldin ala-asteen muusta henkilökunnasta, mahdollisesti siksi, että hän käyttäytyy aikuiseksi melko lapsellisella tavalla. Sarjan varhaisemmissa jaksoissa Bart Simpsonilla oli tapana uskoutua Otolle henkilökohtaisissakin asioissa, mutta tämä teema jäi myöhemmin sivuun. Bart kutsuu Ottoa aina nimellä ”Otto man” (Otto-äijä) ja Otto kutsuu Bartia nimellä ”Bart dude” (Bart-jäbä). Koululaisten ohella Otto kuljettaa bussillaan joskus myös Springfieldin vanhainkodin vanhuksia erilaisiin tapahtumiin.

Otto on saanut ulkonäöllisen vaikutteen Guns N’ Roses -yhtyeen kitaristi Slashilta. Molemmilta komeilee mustat, paksut, kiharat hiukset. Heillä on myös yhteinen harrastus, käärmeiden keräily. Oton lempiyhtyeitä ovat ainakin Led Zeppelin, Poison ja Metallica.

Oton huumeidenkäyttöön viitataan usein varsinkin sarjan uudemmilla tuotantokausilla. Hänellä on joskus vaikeuksia muistaa huumepöllyissä tekemiään asioita tai erottaa huumehallusinaatioita todellisuudesta. Kun Simpsonien alkutunnus uudistettiin vuonna 2008, siihen lisättiin kohta, jossa Otto syö Homerin ulos autostaan viskaamaan hehkuvan radioaktiivisen uraanisauvan.

Toistaiseksi ainoa Ottoon keskittyvä jakso on ollut 3. tuotantokauden ”Oton seikkailut”, jossa hänet erotettiin tilapäisesti työstään bussinkuljettajana kun ilmeni ettei hänellä ollut ajokorttia. Hän sai lopulta suoritettua ajokortin, tosin Patty päästi hänet läpi ajokokeesta vain koska hän kertoi juoruja Homerista. Otto erotettiin uudelleen 18. kauden jaksossa ”Mafian maailma” hänen piiskattuaan Bartia. 11. kauden jaksossa ”Järkeä vailla” Otto oli menossa naimisiin Becky-nimisen naisen kanssa, mutta hylkäsi tämän alttarille kun Becky vaati häntä valitsemaan itsensä ja metallimusiikin välillä. Tässä jaksossa nähtiin myös Oton vanhemmat. Hänen isänsä on jakson ”Oton seikkailut” mukaan amiraali.