Otto Mann

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsonien hahmo
Simpsons Otto Mann.png
Otto Mann
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Pitkät, mustat, sekaiset
Ikä: 26 (ajokortin mukaan 44)
Ammatti: Koulubussin kuljettaja
Tärkeimmät sukulaiset: Isä (mainittu amiraaliksi)
Ensi-
esiintyminen:
”Ydinvoimala” (1. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Harry Shearer

Otto Mann on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer. Otto on koulubussin kuljettaja, joka pitää heavy metal -musiikista ja käyttää kannabista ynnä muita päihteitä. Otto nähtiin ensimmäisen kerran 1. tuotantokauden kolmannessa jaksossa ”Ydinvoimala”.

Otto ajaa bussia aina holtittomasti tajuamatta lainkaan aiheuttamaansa vaaraa. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei ole koskaan kuollut hänen kyydissään – Otto ylpeilee sillä, että hän on romuttanut koulubussin viisitoista kertaa ilman yhtään kuolonuhria. Lapset pitävät hänestä enemmän kuin Springfieldin ala-asteen muusta henkilökunnasta, mahdollisesti siksi, että hän käyttäytyy aikuiseksi melko lapsellisella tavalla. Sarjan varhaisemmissa jaksoissa Bart Simpsonilla oli tapana uskoutua Otolle henkilökohtaisissakin asioissa, mutta tämä teema jäi myöhemmin sivuun. Bart kutsuu Ottoa aina nimellä ”Otto man” (Otto-äijä) ja Otto kutsuu Bartia nimellä ”Bart dude” (Bart-jäbä). Koululaisten ohella Otto kuljettaa bussillaan joskus myös Springfieldin vanhainkodin vanhuksia erilaisiin tapahtumiin.

Otto on saanut ulkonäöllisen vaikutteen Guns N’ Roses -yhtyeen kitaristi Slashilta. Molemmilta komeilee mustat, paksut, kiharat hiukset. Heillä on myös yhteinen harrastus, käärmeiden keräily.

Oton huumeidenkäyttöön viitataan usein varsinkin sarjan uudemmilla tuotantokausilla. Hänellä on joskus vaikeuksia muistaa huumepöllyissä tekemiään asioita tai erottaa huumehallusinaatioita todellisuudesta. Kun Simpsonien alkutunnus uudistettiin vuonna 2008, siihen lisättiin kohta, jossa Otto syö Homerin ulos autostaan viskaamaan hehkuvan radioaktiivisen uraanisauvan.

Toistaiseksi ainoa Ottoon keskittyvä jakso on 3. tuotantokauden ”Oton seikkailut”, jossa hänet erotettiin tilapäisesti työstään bussinkuljettajana.