Lenny Leonard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lenny Leonard
Ensiesiintyminen ”Sulhanen” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Harry Shearer
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset vaaleanruskeat
Ikä 35
Ammatti ydinvoimainsinööri
Tärkeimmät sukulaiset Vanhemmat Matilda ja Gary

Lenford "Lenny" Leonard on kuvitteellinen hahmo piirrossarjassa Simpsonit. Hän työskentelee Springfieldin ydinvoimalassa Homer Simpsonin ja Carl Carlsonin työtoverina. Ensimmäisen kerran Lenny nähtiin 1. tuotantokauden jaksossa ”Sulhanen”. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Lenny on Homerin ja Carlin parhaita kavereita ja Moen baarin vakioasiakkaita. Hän on 35-vuotias ja naimaton. Lennyllä on maisterin tutkinto ydinfysiikassa. Hän on sotaveteraani.

Monessa Simpsonit-jaksossa on ollut humoristisia vihjauksia, että Lenny ja Carl olisivat homoseksuaaleja ja rakastuneita toisiinsa, mutta asia jää aina epäselväksi ja katsojan mielikuvituksen varaan. Heidän ystävyytensä näyttää joka tapauksessa painottuvan siten, että Lenny ihailee ja palvoo Carlia. Lenny nähdään useimmiten yhdessä Carlin kanssa, mutta satunnaisesti hän saattaa esiintyä myös yksinään, jolloin hän on yleensä slapstick-tyylisten vastoinkäymisten kohteena.

Lennyllä on erittäin herkistynyt vasen silmä ja siihen liittyvät haverit ovat muodostuneet sarjassa toistuvaksi vitsiksi: aina kun silmään osuu jotain ainetta tai esineitä, Lenny parahtaa tuskissaan että lääkäri oli kieltänyt juuri kyseisen asian joutumisen silmään, oli kyseessä sitten vanukas tai palapelin palat.

Satunnaisia tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lenny on kerran ylennetty voimalan johtajaksi johtaja Burnsin menetettyä omaisuutensa. Eräässä tulevaisuusjaksossa nähtiin myös Lenny mukana voimalan johtokunnassa Burnsin kokouksissa. Voimalan lisäksi Lenny on työskennellyt myös Springfieldin aikuiskoulutuskeskuksessa tupakanjauhamiskurssin opettajana. Hän kuului yhdessä Carlin kanssa myös muinaiseen Kivenhakkaajien veljeskuntaan.

Lenny on ilmeisesti poliittiselta kannaltaan republikaani, sillä 15. kauden jakson ”Julkea takapuoli” mukaan hänen rinnassaan on suuri Bob Dolea ja Jack Kempiä tukeva tatuointi Yhdysvaltain vuoden 1996 presidentinvaalien ajalta.

Marge Simpson on luultavasti hieman ihastunut Lennyyn, sillä kun Homer yritti etsiä kaukosäädintä, hän katsoi Margen tukasta, ja löysi Lennyn kuvan, jossa oli vielä sydämiä. Marge on myös huokaillut ihastuneesti Lennyn perään ja kun Homer väitti tämän loukkaantuneen Marge oli hyvin järkyttynyt.

Sarjan alussa Lenny ja Carl väittävät olevansa yli 40-vuotiaita, mutta tällä eräämilloin? Lennyn ikä on 35.lähde?