Patty ja Selma Bouvier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Patty ja Selma Bouvier
Ensiesiintyminen ”Joulurauha” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Julie Kavner
Henkilötiedot
Sukupuoli Nainen
Hiukset Harmaat
Ikä 41
Ammatti virkailija Springfieldin moottoriajoneuvolaitoksella
Tärkeimmät sukulaiset pikkusisko Marge
siskon lapset Bart, Lisa ja Maggie
Selman adoptiolapsi Ling
äiti Jacqueline Bouvier
isä Clancy Bouvier (kuollut)
lanko Homer Simpson

Patty ja Selma Bouvier ovat kuvitteellisia hahmoja amerikkalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. He ovat Marge Simpsonin kaksi vanhempaa siskoa ja keskenään identtiset tai lähes identtiset kaksoset. Molempia hahmoja ääninäyttelee Julie Kavner, joka on myös Margen ääninäyttelijä. Pattylla ja Selmalla on lähes identtinen karhea ja matala ääni, joten heidät voi erottaa lähinnä erilaisista hiustyyleistään, mekoistaan ja koruistaan.

Patty ja Selma asuvat kaksistaan pienessä kerrostaloasunnossaan ja työskentelevät yhdessä virkailijoina Springfieldin ajoneuvovirastossa. Vapaa-aikansakin he viettävät yhdessä polttaen jatkuvasti tupakkaa ja katsoen televisiosta MacGyver-sarjaa, jonka päähenkilöä he suorastaan palvovat. Patty ja Selma suhtautuvat lähes kaikkiin asioihin ja ihmisiin happamasti ja kyynisesti. Molempien unelmana on päästä naimisiin: Selma haluaa elämäänsä miehen ja Patty naisen. Heidän menestyksensä tällä saralla on heikko, koska juuri kukaan ei pidä heitä viehättävinä. He eivät peittele lainkaan tuntemaansa syvää inhoa lankoaan Homer Simpsonia kohtaan ja odottavat innolla Margen avioliiton luhistumista tai jopa Homerin kuolemaa. Homer inhoaa Pattya ja Selmaa vähintään yhtä paljon. Uudemmissa jaksoissa Selmalla on leikki-ikäinen adoptiotytär Ling Bouvier, jota siskokset kasvattavat yhdessä, mutta Ling näyttäytyy sarjassa vain harvoin.

Pattyn ja Selman ensiesiintyminen oli Simpsonien 1. tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa ”Joulurauha”. Sarjassa toistuvassa vitsissä Patty ja Selma piinaavat Simpsoneita ja joskus muitakin ihmisiä näyttämällä heille kuolettavan tylsiä lomadiojaan.

Patty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patty on 41 vuotta vanha ja kaksi minuuttia nuorempi kuin Selma. Pattyn kampaus on pyöreämpi kuin Selmalla. Patty käyttää pinkkiä mekkoa ja oransseja kolmionmuotoisia korvakoruja.

Sarjan varhaisemmilla tuotantokausilla Patty kuvattiin heteroseksuaalina, joka kuitenkin vältteli miehiä ja eli Margen sanojen mukaan vapaaehtoisessa selibaatissa. Patty poikkesi periaatteistaan 2. tuotantokauden jaksossa ”Kunnon mies”, jossa hän suostui tapailemaan rehtori Seymour Skinneriä. Patty lopetti suhteen, kun Skinner kosi häntä, sillä hän ei halunnut erota siskostaan. Pattyn mahdolliseen lesbouteen alettiin hienovaraisesti vihjailla vasta myöhemmässä vaiheessa sarjaa. Asia varmistui kun Patty tuli ulos kaapista 16. kauden jaksossa ”Mennään naimisiin”. Patty oli ensimmäinen Simpsonien vakiohahmo, josta tuli avoimesti homoseksuaali. Samassa jaksossa hänen ainoa avioliittonsa päättyi yhtä nopeasti ja surkeasti kuin kaikki Selmankin avioliitot, sillä Pattyn morsian Veronica paljastui huijariksi ja naiseksi tekeytyneeksi mieheksi.

Selma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selmalla on leveä ja kulmikas tukka. Hän käyttää sinistä hihatonta mekkoa ja lilan värisiä pyöreitä korvakoruja.

Selma eroaa Pattysta siten, että hän on aina yrittänyt aktiivisesti löytää itselleen miestä. Selman kirouksena on päätyä toistuvasti avioliittoihin, joissa sulhanen paljastuu huijariksi välittömästi häiden jälkeen. Hänen ensimmäinen avioliittonsa oli vankilasta vapautuneen Sideshow Bobin kanssa 3. kauden jaksossa ”Musta leski”. Ilmeni, että Bob aikoi murhata hänet hääyönä periäkseen hänen rahansa ja kostaakseen Simpsonin perheelle. 7. kauden jaksossa ”Kala nimeltä Selma” Selma nai puolestaan elokuvatähti Troy McCluren, mutta pian paljastui, että McClure halusi vain kulissiavioliiton, sillä hänen seksuaalinen halunsa kohdistui pelkästään kaloihin. 18. kauden jaksossa ”Omituinen romanssi” Selma meni naimisiin Homerin isän Abraham Simpsonin kanssa, mutta liitto ei toiminut Aben seniilin käytöksen vuoksi. 22. kauden jaksossa ”Rakkauden pyörteissä” Selma meni naimisiin mafioso Läski-Tonyn kanssa, mutta vihkiminen paljastui pätemättömäksi, sillä Tony otti Selman ainoastaan ”kakkosvaimokseen” ja hänellä oli jo vaimo. Selmalla on tapana säilyttää aina jokaisen aiemman aviomiehensä sukunimi osana omaa nimeään. Hänen koko sukunimensä on nykyään Bouvier-Terwilliger-Hutz-McClure-Stu-Simpson-D'Amico, mikä vihjaa, että hänen järjestyksessä toinen aviomiehensä olisi ollut asianajaja Lionel Hutz ja neljäs aviomies Disco Stu. Näitä avioliittoja ei kuitenkaan ole kuvattu sarjassa.

Aviomiehen lisäksi Selma on halunnut itselleen myös lapsen. 4. kauden jaksossa ”Selman valinta” hän tyytyi lapsen sijasta adoptoimaan kuolleen Gladys-tätinsä Jub-Jub-nimisen lemmikki-iguaanin. Jub-Jub on sen jälkeen nähty aina silloin tällöin Selman ja Pattyn lemmikkinä. 16. kauden jaksossa ”Vauvakuumetta” Selma lopulta adoptoi Kiinasta Ling-nimisen tyttövauvan. Ling on tämän jälkeen esiintynyt joissain jaksoissa, mutta Selman äitiyttä kuvataan sarjassa melko vähän.

Jakson ”Musta leski” mukaan Selma on menettänyt pysyvästi haju- ja makuaistinsa leikkiraketin lennettyä ja räjähdettyä hänen nenässään.