Julie Kavner

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Julie Kavner
Julie Kavner.jpg
Syntymäaika 7. syyskuuta 1950 (ikä 68)
Syntymäpaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Aktiivisena 1975–
Oikea nimi Julie Deborah Kavner
Muut nimet Julie Kadaver Kavner
Merkittävät roolit Brenda Morgenstern
(Rhoda)
Marge Simpson
(Simpsonit)
Palkinnot
Ehdokkuudet
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Julie Deborah Kavner (s. 7. syyskuuta 1950 Los Angeles, Kalifornia) on Emmy-palkittu yhdysvaltalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä. Parhaiten hänet tunnetaan Marge Simpsonin ääniroolista piirrossarjassa Simpsonit. Yhdysvalloissa hän on tunnettu myös Brenda Morgensternin roolista Rhoda-sarjassa.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juutalainen Kavner syntyi Los Angelesissa. Hän asui koko lapsuutensa ja nuoruutensa ajan Etelä-Kaliforniassa. Kavner kävi Beverly Hillsin High Schoolia, ja opiskeli näyttämötaidetta ja valmistui San Diegon yliopistosta vuonna 1971.

Rhodan päätyttyä Kavner siirtyi elokuviin. Vuonna 1992 hän näytteli pääroolin Nora Ephronin ohjaamassa komediadraamassa This Is My Life. Lisäksi hänellä on ollut sivurooleja elokuvissa Faijallako vitsit vähissä, Hannah ja sisaret, Kolmannen korvapuusti, New York Stories, Heräämisiä, Ihan mitä vaan, Hyvästi Pariisi, Harry pala palalta ja Klik!. Simpsoneissa Kavner on ääninäyttellyt alusta alkaen Marge Simpsonia ja tämän kaikkia naispuolisia sukulaisia, kuten Pattya ja Selmaa sekä Jacqueline Bouvieria. Kavner on neuvotellut sopimukseensa kohdan, jonka mukaan hänen ei tarvitse koskaan esittää hahmojensa ääniä kameran edessä, koska hänen mukaansa se tuhoaisi illuusion.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.