Simpsonit (16. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 16. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3, Sub
Ensimmäinen esitys 7. marraskuuta 2004
Viimeinen esitys 15. toukokuuta 2005
Esitysten määrä 21
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
15. tuotantokausi 17. tuotantokausi

Simpsoneiden 16. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa marraskuussa 2004 ja päättyi toukokuussa 2005. Suomessa kausi käynnistyi joulukuussa 2005 ja päättyi toukokuussa 2006.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauhujen talo, osa 15 (Treehouse of Horror XV)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 336
Tuotantokoodi FABF23
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. marraskuuta 2004
Ensiesitys Suomessa 25. joulukuuta 2005

Ned Flandersin viimeinen yhteys (The Ned Zone)

Koittaessaan saada frisbeetä katolta, Homer heittää keilapallon, joka osuu Ned Flandersin päähän. Kun Ned toipuu Julius Hibbertin sairaalassa, hän näkee näyn jossa tohtori putoaa ikkunasta ja tämä tapahtuu pian sen jälkeen kun Homer on pyytänyt hakemaan frisbeensä ikkunanlaudalta. Ned tajuaa pystyvänsä näkemään ihmisten kuolevan ja niin hän pelastaa Hans Molemanin alligaattoreilta. Järkyttyneenä hän pudottaa Hansin vahingossa viemäriluukkuun, jonka vieressä he seisovat. Kolossa asuvat alligaattorit syövät Hansin.

Myöhemmin Ned näkee näyssään ampuvansa Homerin. Kun Homer saa selville Nedin näystä, hän kiusaa tätä ja jopa antaa Nedille poliisipäällikkö Wiggumin aseen. Ned kieltäytyy ampumasta Homeria ja seuraavassa näyssään hän näkee Homerin räjäyttävän Springfieldin. Ned yrittää estellä Homeria menemästä töihin, mutta tämä kieltäytyy ja menee töihin jäätelökakun takia. Ned ajaa ydinvoimalaan ja yrittää estää Homeria, mutta tämä kuulee väärin ja uskoo, että on painettava ydintuhonappia. Ned hakee lähimmän turvamiehen aseen ja ampuu Homerin. Ned pyytää Homeria kaatumaan taaksepäin, mutta hän kaatuukin aivan itsetuhonapin viereen, mutta hänen kielensä painaa laukaisee itsetuhonapin ja aiheuttaa koko Springfieldin tuhon. Ned, Homer, Marge ja kaikki muut Simpsonit sekä heidän autotallinsa pääsevät taivaaseen. He tapaavat Jumalan, joka antaa Homerille takaisin tämän frisbeen.

Neljä teloitusta ja yhdet hautajaiset (Four Beheadings and a Funeral)

Vuonna 1890 Lontoossa kehittyi ratkaisemattomien murhien sarja, kun prostituoituja alettiin tappaa miekoilla. Etsivä Eliza Simpson ja hänen assistenttinsa tohtori Bartley (parodia Sherlock Holmesista ja Tohtori Watsonista) jäljittävät miekkojen alkuperän teollisuusmies C.Ebenezer Burnsiin. He löytävät Burnsin Moen oopiumluolasta, jossa hän väittää menettäneensä kaikki varansa oopiumiin. Seuraava epäilty on Homerin näköinen mies. Poliisi pidättää miehen ja aikoo hirttää hänet, mutta Eliza löytää oikean murhaajan: komisario Wiggumin, jonka ankerias-piiraan tuhrimat kädet ovat jättäneet jälkiä murha-aseeseen.

Wiggum yrittää paeta kuumailmapallolla, mutta hän ei pääse pitkälle kun Kangin ja Kodosin alus osuu siihen. Lopussa kaikki paljastuu Ralph Wiggumin uneksi tämän polttaessa oopiumia.

Pomon pötsissä (In the Belly of the Boss)

Simpsonit menevät keksintömessuille, joilla professori Frink esittelee esineitä pienentävän koneen. Näytteeksi hän kutistaa valtavan määrän suuressa kapselissa olevia vitamiinipillereitä, joita Maggie luulee palloiksi. Ennen kutistamista Maggie ryömii kapseliin, jonka Frink kutistaa. Burns syö tiivistetyn vitamiinikapselin ja Maggien sen mukana. Loput perheestä suostuvat kutistumaan ja saavat aluksen mukaansa etsimään Maggieta Mr. Burnsin ruumiista. Homer on kapteeni, Lisa tiedeasiantuntija, Bart turvamies ja Marge oma itsensä. Kun Homer seuraa Frinkin ohjeita, alus jää kiinni Burnsin sydämeen. Simpsonit yrittävät saada alusta irti sydämestä, ja viimein Homer saa aluksen irtoamaan. Alus seilaa hermoärsykkeen voimalla vatsaan. He löytävät Maggien, mutta aluksessa ei ole tarpeeksi voimaa kantamaan perheen lisäksi vielä Maggieta. Homer päättää jäädä pois. Frink kertoo, että heillä on vielä aikaa pelastaa Homer, mutta hän on väärässä, koska Homer syö suuren vaahtokarkin ja palaa alkuperäiseen kokoonsa Mr. Burnsin nahoissa. Homer valittaa että Burnissa ei ole tarpeeksi aukkoja, mutta Burns uskoo kaiken päättyvän onnellisesti. Lopussa Burns ja Homer tanssivat Frank Sinatran kuuluisaksi tekemän, Cole Porterin säveltämän iskelmän "I've Got You Under My Skin" tahtiin.

Kauhea kokkisota (All's Fair In Oven War)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 337
Tuotantokoodi FABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. marraskuuta 2004
Ensiesitys Suomessa 1. tammikuuta 2006

Marge osallistuu kokkauskisaan ja saa pian huomata, että amatöörikokkien kovassa kilpailussa kaikki keinot ovat sallittuja. Lisan suureksi pettymykseksi myös Marge alentuu pelaamaan likaista peliä.

Vihollinen vuoteessani (Sleeping With the Enemy)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 338
Tuotantokoodi FABF19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. marraskuuta 2004
Ensiesitys Suomessa 8. tammikuuta 2006

Lisan luokkatoverit haukkuvat koulussa hänen takapuolta isoksi ja Lisa huolestuu ja suuttuu tästä, aiheuttaen itselleen huonon itsetunnon koskien painoansa. Homer kertoo lisäksi "Simpsonien takapuolesta", joka kaikilla Simpsoneilla on, ja Lisa huolestuu vielä enemmän. Bart tuo kotiin kokeen, josta hän sai täydet 100 pistettä. Hän vaatii itselleen järjestettäväksi juhlia, jotka on luvattu hänelle jos hän vain ikinä saa 100 pistettä kokeesta. Homer epäilee Bartin väärentäneen kokeen ja lopuksi menee vaatimaan selitystä Bartin opettajalta. Opettaja Edna Krabappel kertoo, että kaikki saivat täydet 100 pistettä hänen unohdettua Yhdysvaltojen kartan näkyville kokeessa, jossa piti muistaa osavaltioiden pääkaupunkeja.

Bartille järjestetään juhlat, joihin saapuivat hänen tätinsä Patty ja Selma Bouvier, Margen äiti ja Abraham Simpson, Ralph ja Martin. Bart ei ole innostunut juhlien vieraista eikä itse juhlista vaan on huonolla tuulella koko juhlien ajan. Lopulta Lisakin tulee kotiin oltuansa katsomassa itselleen uusia vaatteita, jotka saisivat takapuolen näyttämään pienemmältä. Marge tarjoaa Lisalle palan kakkua ja Lisa lähtee huutaen ja itkien omaan huoneeseensa. Marge tekee illan tapahtumien perusteella johtopäätöksen, etteivät hänen lapsena arvosta häntä enää. Eräänä päivänä hän näkee Nelson Muntzin, koulukiusaajan Bartin ja Lisan koulusta, puistossa syövän nuijapäitä. Marge alkaa toimia Nelsonin äitihahmona antaen hänelle hieman rahaa ja ruokaa. Nelsonin oikea äiti kuulee tästä, ja sanoo ettei hän tai hänen poikansa tarvitsee hyväntekeväisyysavustuksia. Myöhemmin tuona iltana Nelsonin oikea äiti on lähtenyt pois kaupungista ja Nelsonilla ei ole paikkaa mihin mennä, joten hän päättää jäädä Simpsoneilla ja saa Margelta myöntävän vastauksen tähän. Hän menee nukkumaan Bartin huoneeseen ja Margen sammutettua valot valtaa paremman, Bartin oman sängyn itselleen.

Yöllä Bart löytää Nelsonin laulamasta surullisesti kadonneen isänsä kaipuuta ikkunan edessä ja päättää auttaa häntä. Samalla Lisa ottaa jääkapista ison kakun kokeillakseen voisiko hän vastustaa sen syömistä ottamalla vain hiukan kermavaahtoa. Lisan itsehillintä kuitenkin pettää ja hän päätyy hullusti nauraen syömään koko kakun. Nelson päättää auttaa Lisaa tämän ongelmassa. Seuraavana päivänä Nelson tarjoaa Lisaa pilkanneille Sherrille ja Terrille keksejä, mutta keksilaatikko sisältääkin haisunäädän, joka ruiskuttaa hajuaan tyttöjen päälle. Kaikki (mukaan lukien Nelson ja Lisa) pilkkaavat heitä, ja he pakenevat.

Lisan ja Nelsonin palatessa samaan aikaan koulusta kotiin Simpsoneille, siellä odottaakin Nelsonin oikea isä. Bart oli löytänyt hänet sirkuksesta, johon hän oli joutunut tirehtöörin luultua tätä kummajaiseksi hänen naamansa muututtua hänen syötyänsä vahingossa pähkinää, jolle hän oli vakavasti allerginen. Nelsonin äitikin palaa (Hollywoodista näytelmäroolin saaneena) ja toteaa olevan ihanaa, kun perhe on taas kasassa.

Tyttöni mun (She Used to Be My Girl)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 339
Tuotantokoodi FABF22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. joulukuuta 2004
Ensiesitys Suomessa 15. tammikuuta 2006

Marge törmää vanhaan lukioaikaiseen tuttavaansa, joka nykyisin työskentelee menestyvänä uutistoimittajana. Hän tulee kateelliseksi vanhaa ystäväänsä kohtaan, ja alkaa miettiä, mitä olisi voinut tapahtua, jollei hän olisikaan jäänyt Homerin luokse. Lisa inspiroituu tästä uudesta, vahvasta naisesta.

Bisnesmies Bart (Fat Man and Little Boy)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 340
Tuotantokoodi FABF21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. joulukuuta 2004
Ensiesitys Suomessa 22. tammikuuta 2006

Bart menettää viimeisen maitohampaansa, ja masentuu tajutessaan kasvavansa isoksi. Hän päättää seurata Lisan vinkkiä yrittää päästä yli ongelmastaan, ja hän alkaa kirjoittaa sloganeja T-paitoihin. Ennen pitkää paidoista tulee suosittuja, ja Bart perustaa kunnon bisneksen.

Sillä välin Homer yrittää auttaa Lisaa tiedeprojektin kanssa Bartin annettua hänelle potkut t-paitamyynnin avustajan työstä.

Salakuljettajat (Midnight Rx)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 341
Tuotantokoodi FABF16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. tammikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 29. tammikuuta 2006

Mr. Burns järjestää työntekijöilleen juhlatapahtuman Springfieldin Ilmailu- ja avaruusmuseossa. Juhlat ovat aluksi normaalit yritysjuhlat, mutta Burns lopettaa ne kertomalla juhlaohjelmassa mainitun "ikävän yllätyksen", uutisen että hänen yrityksensä lopettaa työntekijöiden ilmaisen lääkityksen "kustannussyistä". Väkijoukko lähtee jahtaamaan Burnsia takaa, mutta tämä karkaa Smithersin kanssa polkuvoimalla toimivalla helikopterin tapaisella lentovälineellä. Simpsonien perhe yrittää seuraavana päivänä miettiä, miten he nyt saavat tarvitsemansa lääkkeet. Homer saa idean, että hän voisi esittää Frendeissä Rachelin irlantilaista serkkua. Idea kuitenkin tyrehtyy nopeasti eikä Homer saa toista työtä. Lopulta lähes kaikki työnantajat Springfieldissä lopettavat ilmaisen lääkehuollon.

Vanhainkodissa isoisä Simpsonin ja muiden sen asukkaiden lääkehuollotkin joudutaan lopettamaan. Isoisä saa idean hakea halpoja lääkkeitä Kanadasta. Hän lähteekin Homerin kanssa Kanadaan Winnipegin kaupunkiin hakemaan niitä ja heidän onnistuu kuljettaa ne tullin läpi ja jakaa niitä Springfieldin kaupunkilaisille. Lääkkeet loppuvat kuitenkin melko nopeasti ja Apu ja Ned kysyvät Homerilta, olisiko tämä lähdössä uudestaan lääkkeidenhakumatkalle ja että voisiko hän ottaa myös heidät mukaansa. Homer myöntyy ja lähtee taas Kanadaan. He käyvät hakemassa lääkkeitä ja palatessaan Ned tarjoaa muille kahvia autossa. Apu ottaa kupin ja maistaa sitä. Kahvi polttaa Apun kieltä ja Ned antaa hänelle huovan pään ympärille, mikä saa Apun näyttämään arabilaiselta terroristilta. Tullivartijat pidättävät Homerin, isoisän, Nedin ja Apun ja vievät heidät vankilaan. He pääsevät myöhemmin vapaaksi, tosin sillä edellytyksellä, etteivät he enää koskaan palaa Kanadaan.

Kotona Springfieldissä Mr. Burnsin avustaja Smithers on sairastunut kuolemanvakavaan sairauteen, koska hän ei ole saanut enää lääkkeitä yhtiöltä. Mr. Burns sanoo tekevänsä lähes mitä vain pelastaakseen Smithersin, ja lähtee Homerin ja isoisän vielä kerran Kanadaan, tällä kertaa Burnsin omistavalla ilmalaivalla. He varastavat lääkkeitä ja palaavat kotiin päin, mutta laskeutuvatkin Jebediah Springfieldin patsaan ympärillä olevaan puistoon. Ilmalaiva melkein osuu lähellä olleeseen poliisiautoon, ja Wiggumin noustessa ulos hän aikoo pidättää isoisän, mutta kaupunkilaiset protestoivat jyrkästi tätä ja Wiggum päästääkin heidät vapaaksi. Smithers pelastui ja Mr. Burns päätti ilmaisten lääkkeiden olevan paras vaihtoehto, joten hän palauttaa sen.

Margen baari (Mommie Beerest)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 342
Tuotantokoodi GABF01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. tammikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 5. helmikuuta 2006

Homer saa asuntolainan maksettua ja Simpsonit menevät juhlistamaan sitä brunssilla. Bart ja Lisa tappelevat ruualla ja Homer lähtee häpeisään kapakkaan. Baariin tulee terveystarkastaja, joka on Moen kaveri. Moe on pääsemäisillään läpi, kunnes terveystarkastaja kuolee Moen etikkamunan syöntiin. Toinen terveystarkastaja sulkee paikan. Homer päättää auttaa ja panttaa asuntonsa uudestaan ja antaa rahat Moelle. Kun Marge kuulee tästä hän päättää mennä baariin töihin, koska on sen osakas. Moe ja Marge perustavat hienon brittipubin, joka kuhisee asiakkaita. Homer luulee, että Margella ja Moella on suhde ja lähtee näiden perään Aruballe baarinpitäjien kokoukseen.

Moe kosii Margea koneessa matkalla, mutta Homer on myös matkassa ja lähtee surullisena koska ei tiedä mikä on Margen lempiruoka. Marge sanoo kuitenkin, ettei ole kiinnostunut Moesta.

Vedenpaisumus stadionilla (Homer and Ned's Hail Mary Pass)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 343
Tuotantokoodi GABF02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 12. helmikuuta 2006

Simpsonit menevät Springfieldin puistoon. He näkevät siellä hyväntekeväisyyskarnevaalin, jolla kerätään rahaa puiston auttamiseksi. Bart on voittamassa pääpalkinnon karnevaalipelissä, kunnes Homer päättää lyödä hänet. Hän lopulta voittaa, ja alkaa tanssia. Ned Flanders ottaa tämän nauhalle, ja Comic Book Guy lisää sen Internetiin. Pian melkein koko maailma on nähnyt Homerin videon, joka ei Homeria kamalasti miellytä. Pian urheilutähdet tulevat Springfieldiin, oppiakseen voitontansseja Homerilta.

Samaan aikaan Ned Flanders kuvaa kamerallaan elokuvaa, joka perustuu Kain (Rod) ja Abelin (Tod) seikkailuihin. Kaikki pitävät elokuvasta paitsi Marge, jonka mielestä elokuva on liian väkivaltainen. Mr. Burns päättää rahoittaa Nedin seuraavan elokuvan, ”Tarinoita Vanhasta testamentista” (pituus 800 min/13h 20min). Väkivalta suututtaa Margea niin paljon, että hän päättää nostaa protestin kaikkea Burnsin omistamaa vastaan. Burns huomauttaa, että hän omistaa ydinvoimalan ja ilman sitä ei olisi energiaa tehdä elokuvia, joten hän päättää lopettaa vaihtoehtoisen energian antamisen.

Homerin voitontanssi saa kritiikkiä faneilta, mutta jalkapallokomitea sanoo, että tanssi miellyttäisi arvostelijoita. Komitea pyytää Homerin tiimiä tekemään Super Bowlin väliaikashow’n. Kykenemättömänä Homer menee kirkkoon ja tapaa siellä Nedin. Yhdessä he yrittävät keksiä hyvää väliaikashow’ta ja lopulta päättävät tehdä ”Nooan arkista” kertovan show’n. Esityksen lopussa Ned lukee kohdan Raamatusta yleisölle. Yleisö pysyy tovin hiljaa ja alkaa sitten buuata. Media syyttää myöhemmin Homeria uskonnon sotkemisesta Super Bowliin.

Kielletyt leikit (Pranksta Rap)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 344
Tuotantokoodi GABF03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 19. helmikuuta 2006

Bart näkee mainoksen rap-konsertti Murder 4 Lifestä, ja haluaa päästä sinne. Homer antaa hänen ostaa liput, mutta nähdessään Bartin hip-hop kuteissa, Marge kieltää hänen pääsynsä sinne. Siitä huolimatta Bart menee konserttiin. Räppäri ”Alcatraaaz” tiputtaa vahingossa mikrofoninsa Bartille, joka alkaa räpätä Homerista pilkallisesti ja yleisö hurmaantuu. Vaikuttuneena Alcatraaaz vie Bartin kotiin. Bart tapaa matkalla räppäri 50 Centin, joka pyytää häntä liittymään maailmankiertueellensa.

Kävellessään kotiin päin Bart kuulee Homerin ja Margen sanovan, että Bart on pulassa kun jää kiinni. Bart kirjoittaa kirjeen, käärii sen kiveen, ja heittää sen ikkunasta sisään. Marge lukee kirjeen, jossa sanotaan, että Bart on kidnapattu ja heidän täytyisi odottaa lisäohjeita. Kaikki tukevat Simpsoneita. Poliisipäällikkö Wiggum lupaa saavansa kidnappaajan kiinni, mutta kaupunkilaiset ja lehtimiehet pilkkaavat häntä hänen menneistä epäonnistumisistaan. Barney Fife kuitenkin rohkaisee Wiggumia, joka päättää tehdä kaikkensa ratkaistakseen tapauksen.

Hetken piileskeltyään Bart paljastaa suunnitelmansa Milhouselle, joka sanoo että hän voi piileskellä hänen isänsä talossa. Kun Bart valmistaa popcornia, hän soittaa vanhemmilleen ja esittää kidnappaajaa. Poliisipäällikkö Wiggum on Simpsonien kodissa kuuntelemassa puhelua. Hän ottaa nauhan mukaan asemalle ja tutkii nauhan takana kuuluvaa ääntä. Hän saa selville että taustalla kuuluu halpojen ”Chintzy” popcornien poksahtelua ja ryntää salaman nopeasti Kwik-E-Martetiin. Hän saa selville, että vain kaksi henkilöä ostaa tätä tuotetta – Kirk Van Houten ja hän itse.

Poliisit löytävät Bartin Kirkin asunnosta ja vangitsevat hänet kidnappauksesta. Bart viedään kotiin. Wiggum ylennetään poliisikomissaariksi ja hänelle järjestetään paraati. Milhouse on vihainen Bartille ja syyttää häntä isänsä vankeudesta. Bartin omatunto alkaa vaivata, joten hän päättää tunnustaa Wiggumille, että koko kidnappaus oli pelkkää valetta. Wiggum ehdottaa Bartille jutun salaamista, koska hän on ylpeä uudesta virastaan. Myöskään Kirk ei haluaisi totuuden paljastuvan, koska hän saa vankilassa kolme ateriaa päivässä, ja tytöt hurraavat hänelle telkien ulkopuolella. Myös Homer haluaa asian pysyvän salassa, koska Bart saa paljon julkisuutta kidnappauksesta.

Lisa löytää Bartin konsertista saaman takin ja saa selville, että Bart kävi rap-konsertissa. Homer kuitenkin polttaa sen, koska toivoo valheiden jatkuvan. Lisa pyytää rehtori Skinneriä auttamaan häntä.

Wiggum, Bart, Homer ja Kirk liittoutuvat ja suostuvat pitää asian salaisuutena. Lopulta Lisa ja Skinner päättävät mennä vierailemaan Alcatraaazin luona. Siellä he näkevät videonauhan, joka todistaa Bartin olleen rap-konsertissa. Liittolaiset yrittävät vakuuttaa Lisalle ja Skinnerille, että vale teki kaikki onnelliseksi. Alcatraaaz järjestää bileet mutta Lisa jää pohtimaan onko kaikki oikein. Homer muistuttaa että vaikka Bart valehteli, vale teki kaikki onnelliseksi – ja syöksyy tykinkuulana uima-altaaseen.

Lopuksi Skinner kysyy Alcatraaazilta, onko rap-piireissä tilaa ”nelikymppiselle koulun hallintoviranomaiselle”. Alcatraaaz sanoo palkanneensa tehtävään jo ylitarkastaja Chalmersin.

Mennään naimisiin (There’s Something About Marrying)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 345
Tuotantokoodi GABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. helmikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 26. helmikuuta 2006

Bart ja Millhouse kiusaavat yksinkertaisen näköistä turistia, Howell Huseria, rikkomalla hänen 47 vuotta kestäneen hymynsä ajamalla hänet ulos kaupungista Dolphin, Jimbon ja Kearneyn kanssa. Myöhemmin Huser esiintyy TV:ssä varoittaen turisteja Springfieldin kaupungista. Kaupungin turismin elvyttämiseksi Lisa ehdottaa, että Springfield sallisi homoavioliitot.

Pian sadat homo- ja lesboryhmät saapuvat Springfieldiin. Pastori Lovejoy vastustaa homoavioliittoja, ja suostuu vihkimään vain miesten ja naisten välisiä avioliittoja. Homer saa tietää, että jokaisesta homoavioliitosta maksetaan 200 dollaria. Hän päättää ryhtyä papiksi. Hän vihkii joka ikisen homoparin Springfieldissä. Väitellessään Smartlinellä Lovejoy vastustaa kiivaasti homoavioliittoja, toisin kuin Homer, joka julistaa Lovejoyn ja Raamatun aviopariksi (Lovejoysta tulee vaimo).

Patty paljastaa Margelle olevansa lesbo, ja sanoo olevansa rakastuneena golf-pelaaja Veronicaan. Margesta tämä tuntuu epämiellyttävältä, vaikka todisteita oli ollut jatkuvasti. Ennen heidän häitään Marge saa selville, että Veronica onkin mies. Marge paljastaa "Veronican" salaisuuden ja kysyy Pattylta haluaako tämä yhä naida hänet. Patty kieltäytyy ja kiittää Margea siitä, että hyväksyy hänet sellaisena kun hän on. Patty ja Selma jättävät laukun lentokentälle vartioimatta saadakseen turvallisuushenkilökunnan paikalle.

Lähestymiskielto (On a Clear Day I Can’t See My Sister)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Bart nauttii elämästään takapihalla
Jaksonumero 346
Tuotantokoodi GABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. maaliskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 5. maaliskuuta 2006

Springfieldin koulun oppilaat lähtevät luokkaretkelle Springfieldin jäätikölle. Ikävä kyllä, jäätikkö oli pahasti sulanut. Lisa väittää, että sulamisen täytyy johtua ilmastonmuutoksesta. Puiston hoitaja puolestaan kiistää tämän ja sanoo hallituksen kannan ilmastonmuutokseen olevan, että sitä ei ole olemassakaan. Bart tekee Lisan retkestä painajaismaisen tönäisemällä häntä bussissa kaikkien nähden. Lisa koettaa selittää epätoivoisesti oppilaille ilmastonmuutoksen vakavuudesta, mutta tuloksetta. Bart kiusaa Lisaa yhä enemmän ja lavastaa Lisan pieraisun. Lisa suuttuu, kun Bart tönäisee hänet veteen. Lapset palaavat takaisin bussiin, ja Lisa vannoo kostoa. Samaan aikaan Homer ja Marge menevät ostoksille paikalliseen ostoskeskukseen, jossa tapaavat siellä työskentelvän isoisänsä, Abe Simpsonin. Abe luovuttaa työpaikkansa Homerille, joka menestyy siinä niin hyvin, että joutuu työskentelemään siellä yötä päivää.

Seuraavana päivänä selviää, että Lisa on hankkinut Bartille lähestymiskiellon, jolloin Bartin täytyy pysyä vähintään 20 jalan (6 metrin) päästä Lisasta. Poliisipäällikkö Wiggum näyttää perheelle videonauhan, jossa kerrotaan, miten täytyy toimia lähestymiskiellon aikana. Homer valmistaa 6 metrin pituisen kepin, jolla Lisa varmistaa kuinka kaukana Bart hänestä on. Lähestymiskiellon takia Bart ei voi työskennellä koulun sisällä, koska silloin hän olisi liian lähellä Lisaa. Rehtori Skinner lähettää Bartin auttamaan talonmies Willietä, ja Williestä tulee Bartin uusi opettaja. Marge näkee Bartin niin surullisena, että päättää kumota lähestymiskiellon. Lopulta Bart menee valittamaan tuomiosta tuomarille, mutta Bart tulee ärsyttäneeksi tuomaria, jolloin lähestymiskiellon etäisyyttä nostetaan 200 jalkaan (noin 61 metriä), joten Bartin täytyy elää pihan perällä. Elämä käy kurjaksi: Bart elää villiintyneiden koirien kanssa ja käyttää takapihaa vessanaan. Marge huolestuu.

Ostoskeskuksessa Homer joutuu tekemään ylitöitä ilman palkkaa. Kun hän valittaa, hänelle annetaan tuskallinen sähköisku. Johtaja paljastaa, että hänen niskaansa on asennettu mukautuvaisuussiru. Lähtiessään Homer repii sirun irti ja tarjoutuu irrottamaan muidenkin sirut. Muut paljastavat ottaneensa omansa pois jo vuosia sitten ja varastaneensa sen jälkeen kaupasta kaikenlaista tavaraa. Homer lähtee ja ottaa taulu-TV:n mukaansa.

Marge pyytää Lisaa lopettamaan Bartin kiduttamisen ja armahtamaan tämän. Lisa lupaa perua lähestymiskiellon, jos Marge kertoo kolme hyvää asiaa, mitä Bart on tehnyt Lisalle elämänsä aikana. Marge yrittää keksiä, mutta keksii vain kaksi (läksyjen tuominen kotiin kun Lisa oli sairas, ja Lisan lohduttaminen, kun hänen hamsterinsa kuoli). Lisa katsoo ulos ikkunasta, ja näkee Bartin tekevän isoa heinäpatsasta hänestä. Lisa juoksee pihalle iloissaan, mutta saa tietää että Bartin tarkoitus on polttaa patsas. Bart yrittää selittää, että tuli kuvastaa Lisan musikaalisuutta, ja vaikka Lisa näkeekin valheen läpi, hän heltyy ja myöntää kaivanneensa Bartia, kuten Bart häntäkin. Lisa sytyttää patsaan tuleen ja polttaa sekä kuusimetrisen keppinsä että lähestymiskiellon sen mukana.

Vauvakuumetta (Goo Goo Gai Pan)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 347
Tuotantokoodi GABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. maaliskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 12. maaliskuuta 2006

Selma saa tietää, ettei voi enää saada lasta, vaikka haluaisi. Siksi Selma lähtee Pattyn ja Simpsoneiden kanssa Kiinaan adoptoimaan lapsen. Homer joutuu esittämään Selman aviomiestä, jotta hän saisi lapsen. Asia paljastuu, mutta kaikki pääsevät pakoon Amerikkaan. Selma antaa vauvalle nimeksi Ling Bouvier.

Avioelämän onnea (Mobile Homer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 348
Tuotantokoodi GABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. maaliskuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 19. maaliskuuta 2006

Kun Marge vie lapset sunnuntaiajelulle, on Homerin määrä siivota autotalli. Harmikseen hän saa hämähäkkejä niskaansa ja autotallin ovi on murskata hänet. Lisan ja Bartin elvytyksen ansiosta Homer kuitenkin pelastuu. Välikohtauksen jälkeen Marge vaatii perheelle henkivakuutusta, mutta Homeria ei voida vakuuttaa huonon terveydentilan vuoksi. Marge näkee televisiosta elokuvan nimeltä "Wifetime TV". Se kertoo varakkaasta miehestä, jolla ei ollut henkivakuutusta. Miehen kuoltua perhe joutui elämään kadulla. Marge päättää säästää rahaa henkivakuutukseen ostamalla halvinta kahvia ja halvimpia muroja. Homer yrittää turhaan lohduttaa Margea ja saa tarpeekseen tämän puuhista. Hän päättää käyttää kaikki Margen säästöt uuteen asuntoautoon (jollaisen hän jo omisti jaksossa "Kevätretki"). Marge kehottaa Homeria nauttimaan asuntoautostaan, koska hän ei enää ikinä tulisi puhumaan Homerin kanssa.

Homer aloittaa elämänsä asuntoautossaan ja kilpailee Margen kanssa Bartin ja Lisan suosiosta. Homer tarjoaa lapsille enemmän etuja voittaen lapset puolelleen. Mennessään bensa-asemalle Homer tapaa asuntoautoilla kiertävän ryhmän ja päättää kutsua heidät leiriytymään takapihalleen. Marge suuttuu tulokkaiden käytöksestä ja katkaisee sähköt, jolloin Homerin uudet ystävät lähtevät. Homerin ja Margen riita syvenee. Pelätessään Homerin ja Margen eroavan Bart ehdottaa Lisalle, että he voisivat palauttaa asuntoauton kauppiaalle.

Kun Homer huomaa lapsien ja asuntoauton olevan poissa, lähtee hän Margen kanssa Bartin ja Lisan perään. Lapset joutuvat moottoritielle ja pakottavat vanhempansa sopimaan. Homer ja Marge suostuvat ja suutelevat. Lisa ja Bart yrittävät pysähtyä, mutta menettävät auton hallinnan. Auto syöksyy ajorampilta turkkilaiseen konttialukseen. Laiva on lähtemässä satamasta, mutta Marge taivuttelee kapteenia kääntämään laivan tarjoamalla hänelle monta tölkkiä alennusmyynnistä ostamaansa sienisoppaa. Kapteeni suostuu ja kääntää laivan. Kun Homerin ja Margen avioliitto on pelastettu, lupaa Homer Margelle palauttaa asuntoauton seuraavana aamuna, ja nostaa laivan nostokurjella auton laiturille. Laituri sortuu ja Homerin tyrmistykseksi asuntoauto uppoaa satama-altaaseen. Marge ei välitä menetetyistä rahoista, koska turkkilaiset merimiehet laittoivat hasista hänen ruokaansa.

Vankilaelämää (The Seven-Beer Snitch)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 349
Tuotantokoodi GABF08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. huhtikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 26. maaliskuuta 2006

Simpsonien perhe vierailee Shelbyvillessä, musiikaaliesityksessä. Esityksessä ruvetaankin pilkkaamaan Springfieldiläisiä ja varsinkin Marge raivostuu tästä. Marge ehdottaa Springfieldin Kulttuurilautakunnalle, että Springfield voisi nostaa mainettaan muiden kaupunkien joukossa ja rakennuttaa uuden Frank Gehryn suunnitteleman modernin kulttuuritalon. Kulttuuritoimi innostuu ja rakennuttaa 30 miljoonaa dollaria maksavan kulttuuritalon. Talon avajaispäivänä on suuri klassillisen musiikin konsertti, josta kuitenkin kaikki Springfieldiläiset lähtevät tajuttuaan, etteivät he pidä klassisesta musiikista. Kulttuuritalo suljetaankin pian.

Mr. Burns saa idean muuttaa talo vankilaksi. Hän ostaa talon ja tekee siitä Springfieldin suurimman vankilan. Homer yrittää päästä töihin vankilaan vartijaksi, mutta Oton huijauksesta johtuen menettää paikkansa. Lopulta Homer joutuu itse vankilaan Springfieldin poliisin alettua valvomaan järjettömiä lakeja joita on kumottu jo aikoja sitten. Homer tapaa vankilassa Snaken, Käärmeen, joka on yksi Springfieldin pelätyimmistä rikollisista.

Samaan aikaan Bart ja Lisa tajuavat, että heidän kissansa Lumipallo on saanut uuden perheen, joka on ristinyt kissan Smokeyksi (Tassuliksi). Bart ja Lisa menevät puhumaan uusille omistajille, jotka eivät kuitenkaan hyväksy Simpsonien väitteitä, vaan pitävät kissan itsellään. Bart ja Lisa kuitenkin onnistuvat houkuttelemaan kissan pois hyvällä ruoalla.

Kurkistus tulevaisuuteen (Future-Drama)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 350
Tuotantokoodi GABF12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. huhtikuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 2. huhtikuuta 2006

Bart ja Lisa kävelevät kaupungilla ja heille tulee riitaa. He alkavat tapella ja putoavat mäkeen, jota pitkin vierivät mäen alla olevaan Professori Frinkin taloon. Frink toivottaa heidät tervetulleiksi kertoen samalla ennustaneensa heidän tulonsa. Frink on rakentanut koneen, joka pystyy näyttämään tulevaisuuden tapahtumia. Frink näyttää Bartille ja Lisalle, millaista heidän elämänsä on kahdeksan vuoden kuluttua lukion lopettajaisaikoina.

Lisa ja Bart ovat molemmat valmistumassa. Lisa valmistuu jopa kaksi vuotta etuajoissa, ja hänelle on tiedossa yliopistopaikka Yaleen. He ovat lähdössä lukion päättäjäisjuhliin, Lisa Milhousen kanssa ja Bart tyttöystävänsä Jendan kanssa. Milhousesta on tullut kehonrakentaja, hän on erittäin lihaksikas ja riippuvainen stereoideista. Lisa on Milhousen kanssa, koska he ovat alkaneet seurustella Milhousen pelastettua Lisan tulipalosta, jonka Milhouse itse tahallaan aiheutti. Bart taas on rakastunut Jendaan; heillä on paljon samanlaisia ajatuksia ja mielitekoja, kuten lyödä päät yhteen mahdollisimman kovaa. Jenda kuitenkin jättää Bartin, koska uskoo ettei Bart osaa tai voi huolehtia hänestä.

Samaan aikaan Marge on eronnut Homerista tämän tuhlattua perheen kaikki rahat vedenalaiseen asuntoon. Homer vie Jendasta eronneen masentuneen pojansa Bartin (iloisena tämän valmistumisesta) kaupungille etsimään uutta tyttöystävää, mutta ainoat naiset, jotka he löytävät, ovat Bartin vanhan peruskoulun opettajat Edna Krabappel ja Ms. Hoover.

Bart päättää ottaa töitä Apun Kwik-E-Martista. Hän toimittaa Mr. Burnsille tilausta, mutta saapuessaan Burnsin kartanoon hän löytää Burnsin sidottuna ja suukapuloituna Snaken toimesta. Snake uhkaa tappaa Bartinkin, mutta Snaken kännykkä soi, hän alkaa puhua ja Bart iskee tältä tajun kankaalle. Palkinnoksi tästä uroteosta Mr. Burns päättää tarjota Bartille paikkaa Yaleen, samaa paikkaa, jota oli aikaisemmin luvattu Lisalle. Uskoessaan Jendan ottaessa hänet takaisin tämän ansiosta Bart päättää ottaa paikan vastaan. Lisa kuitenkin kuulee tästä nopeasti ja raivostuu Bartille.

Jenda ei kuitenkaan heti ota Bartia takaisin, vaikka Bartilla onkin jo stipendi. Samaan aikaan Lisa päättää panostaa suhteeseensa Milhousen kanssa ja asettua aloilleen. Bart ja Jenda ovat kävelyllä ja löytävät Professori Frinkin talon, josta he löytävät saman aikakoneen, jota Bart ja Lisa koko ajan nykyhetkessä katselevat. Bart ja Jenda katsovat pitkälle tulevaisuuteen, missä Milhouse ja Lisa ovat yhdessä ja vanhoina.

Jenda haluaa aloittaa seurustelun Bartin kanssa uudelleen, mutta Bart juoksee varoittamaan Lisaa tulevaisuudesta, mikä hänellä todennäköisesti on edessä. Hän antaa stipendinsä Lisalle, joka on ikionnellinen. Jenda häipyy kuvioista lopullisesti, mutta se ei kuitenkaan haittaa Bartia, jonka mielestä hänen täytyy rakastua tyttöön, joka rakastaa häntä itsensä takia. Lisäksi Frink kertoo nykyajassa vielä, että Bart löytääkin tämän tytön - minuuttia ennen kuin hän kuolee 83 vuoden ikäisenä. Homer ja Marge palaavat yhteen Homerin nujerrettua Margen uuden poikaystävän, Hassu-klovnin.

Hädässä ystävä tunnetaan (Don't Fear the Roofer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 351
Tuotantokoodi GABF10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 9. huhtikuuta 2006

Springfieldissä riehuu kova myrsky ja monen talon katot lentävät pois paikoiltaan. Näin käy myös esim. Moelle. Simpsoneillakaan ei paljon paremmat oltavat ole, kun yöllä katto alkaa vuotaa. Homer on aluksi täysin neuvoton, mutta keksii sitten käyttää autorataa. Hän rakentaa autoradan vuotavasta kohdasta portaista ja postiluukusta ulos. Lisan hamsteri kuitenkin joutuu vahingossa radalle ja huuhtoutuu ulos vesimassan mukana. Marge kritisoi Homeria siitä, ettei tämä voi antaa edes kattoa perheensä päiden päälle. Suuttunut Homer lähtee Moen kapakkaan.

Kapakassa suunnitellaan Lennylle yllätysjuhlia mutta Homer pilaa ne puhumalla niistä ennenaikaisesti. Homer potkaistaan kapakasta pihalle. Hän lähtee kävelemään ja huomaa baarin, jota ei ole ennen nähnyt. Baarissa työskentelevä baarimikko on kiireinen joten Homer ryhtyy juttelemaan miehelle nimeltä Ray Magini (ääninäyttelijänä Everybody Loves Raymond -sarjan Ray Romano). Pian käy ilmi, että Ray on katonkorjaaja. Homer pyytää häntä korjaamaan kattonsa ja Ray suostuu.

Seuraavana aamuna Marge löytää krapulaisen Homerin makaamasta sohvalta ja käskee tämän korjaamaan kattoa. Homer välttelee katolle menemistä kertomalle Margelle Raysta, katonkorjaajasta, jonka hän löysi. Marge jättää asian sikseen, ja hänen lähtiessään asioille lasten kanssa Ray saapuu Simpsonien talolle. Homer ja Ray kipuavat katolle ja alkavat naulata kattolankkuja kiinni naulakoneella. Homer jopa innostuu ampumaan naapurissa touhunnutta Nediä. Juuri hetkeä ennen Margen ja lasten saapumista Rayn pitää lähteä ja kun hän lähtee, Homer innostuu vilkuttamaan hänelle katolta jopa niin paljon että lähtee juoksemaan heidän juuri korjaamansa kohdan päältä, joka hajoaa Homerin painon alta.

Kotiin palattuaan Marge ihmettelee yhä suurempaa reikää, ja toteaa että Ray ei taida olla kovin kummoinen katonkorjaaja. Parin päivän kuluttua Homer tapaa Rayn rautakaupassa, jossa he sopivat uudesta katonkorjausaikataulusta. Odottaessaan Rayta paikalle, Homer joutuu odottamaan jopa siihen asti, jolloin Marge tulee kertomaan hänelle Rayn olevan fiktiivinen mielikuvituksen tuote. Homer passitetaan sairaalaan, jossa hän saa aivopesua Rayn olemattomuudesta. Perhe kertoo, että baarin, jossa Homer tapasi Rayn ensimmäisen kerran, baarimikko ei ollut nähnyt häntä. Myöskään Ned ei ollut nähnyt häntä katolla, eikä rautakaupassa mukana ollut Bartkaan. Lisa kertoo Homerille nimen "Ray Magini" olevan anagrammi englannin kielen sanasta imaginary, suomeksi kuvitteellinen.

Homer vilkaisee ulos sairaalan ikkunasta ja näkee Rayn korjaavan kattoa viereisen talon katolla. Homer haluaa kaikkien tajuavan, että Ray on katolla ja että hän oikea ihminen, mutta perhe ja sairaanhoitajat vain pitävät Homeria entistä sekopäisempänä ja Homer joutuu shokkihoitoon. Viikkojen hoitojen jälkeen Homer ei usko enää Rayn olemassaoloon. Kuitenkin hän tapaa Rayn sairaalan aulassa ja vakuuttuneena tämän olemassaolottomuudesta lyö tätä tuolilla päähän. Ray lyö tätä takaisin ja silloin jok'ikinen on nähnyt hänet ja tajunnut Homerin puhuneen sittenkin totta.

Selitykset kaikille väärinkäsityksille toki löytyi. Baarimikko ei nähnyt Raytä, koska hänellä oli silmälappu päässään. Nedin tapauksessa Ray oli Simpsoneiden savupiipun takana. Stephen Hawking selittää että Bart ei taas nähnyt katonkorjaajaa siksi, että Bartin ja Homerin väliin Rayn kohdalle muodostui eräänlainen harvinainen musta aukko, joka imi sisäänsä kaiken Raystä heijastuneen valon. Korvaukseksi väärinkäsityksen takia saamastaan shokkihoidosta Homer panee tohtori Hibbertin korjaamaan talonsa katon hänen ja Rayn katsellessa vierestä.

Ahmatti (The Heartbroke Kid)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 352
Tuotantokoodi GABF11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 16. huhtikuuta 2006

Springfieldin ala-asteella hankitaan välipala-automaatteja, joista voi ostaa epäterveellisiä mutta trendikkäitä tuotteita, kuten limua ja karkkia. Lähes kaikki oppilaat innostuvat uusista automaateista, Bart mukana, mutta Lisa ei ole uusista automaateista kiinnostunut. Bart kuitenkin käyttää lähes kaikki rahansa automaatteihin lihoen kovaa vauhtia, ja kolmen viikon kulutua automaattien hankinnasta Bart saa sydänkohtauksen.

Bart joutuu hetkeksi sairaalaan jossa hänen käsketään vähentää epäterveellisten ruokien syöntiä ja liikunnan lisäämistä. Bart ei asiasta kovinkaan kiinnostu, vaan jatkaa samaa rataa kuin aikaisemmin. Marge huolestuu pojastaan ja laittaa tämän diietille. Bart teeskentelee olevansa diietillä, mutta todellisuudessa hän vain jatkaa roskaruoan syöntiä. Bartin tullessa kotiin eräänä päivänä hänen perheensä ja muita tuttuja ovat odottamassa eteisessä. Kun Bart avaa oven, hänelle kerrotaan että hänet lähetetään Läskileirille laihtumaan. Bart yrittää karata, mutta jää pian kiinni ja joutuu lähtemään leirille.

Läskileirin ohjaajana toimii ankaran ja pelottavan oloinen Tab Spangler, joka valittaa Bartille lähes kaikista asioista. Leirillä Bart joutuu muun muassa vetämään kolmen muun kanssa ohjaajaa reessä ja kauhomaan jäätelöä suoraan kiposta roskakoriin hokien samalla jäätelölle uhkailuja. Bart lyö kuitenkin lähes kaikin leirillä leikiksi ja leirin ohjaaja huolestuu Bartista entistä enemmän.

Spangler vie Bartin autollaan katsomaan Bartin perhettä, jonka on maksaakseen Bartin kalliin leirimaksun täytynyt majoittaa huonokäytöksisisiä ja törkeitä saksalaisturisteja kotiinsa. Perhe on täydessä työn touhussa ja näyttää kärsivältä ja Bart päättää, että hän ei enää ikinä syö epäterveellistä ruokaa - paljoa. Ohjaaja ehdottaa Bartille jotain tekoa, mikä todistaisi tämän väitteen. Bart menee koulullensa ja rikkoo kaikki välipala-automaatit, ottaen samalla rahat niistä.

Automaateistaan saamat rahat Bart tuo kotiin ja perhe häätää saksalaisturistit pois kotoa. Ohjaaja kuitenkin huomauttaa, että leirin maksusta on vielä kolme viikkoa jäljellä ja muu perhe päättää lähettää lievästi vastahakoisen Homerin sinne.

Tähdentekijä (A Star Is Torn)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 353
Tuotantokoodi GABF13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 23. huhtikuuta 2006

Lisan kehotuksesta Simpsonien perhe päättää ostaa ruoaksi vihanneksia. Syötyään vihanneksia kaikki perheenjäsenet, paitsi Lisa, sairastuvat. Sairaana oleva perhe katselee TV:tä ja näkee mainoksen Pikku Tähdentekijä -laulukykyjenetsintäohjelmasta (joka on parodia oikeasta ohjelmasta American Idol). Koska Lisan laulu on parantanut heidät, Bart kehottaa Lisaa ottamaan osaa kilpailuun, ja lopulta Lisa suostuu. Lisa osallistuu karsintoihin monen muunkin kanssa. Lisan pahin kilpailija, Clarissa, laulaa kappaleen Mockingbird ja pääsee välittömästi ja suoraan katsojien ennakkosuosikiksi. Lisa pelästyy omista mahdollisuuksistaan. Homer kuitenkin kirjoittaa Lisalle kappaleen Springfieldistä, jonka avulla Lisakin pääsee mukaan pääkilpailuun.

Homerista tulee Lisan manageri kilpailun aikana. Lisa menestyy hyvin isänsä kappaleilla ja pääsee jatkoon tämän tästä. Heille tulee kuitenkin riitaa vähän väliä ja lopulta Lisa päättää, että hän ei tarvitse Homeria ja että hän on tarpeeksi kykenevä kilpailemaan yksin. Homerista tulee Lisan yhden pahimmista kilpailijoista, Cameronin, manageri. Cameron on suosiossa tyttöjen keskuudessa kauniin ääneensä ja sanoitustensa takia.

Loppukilpailussa Lisa esittää oman herkän kappaleensa rakkaudestaan isäänsä kohtaan, jonka sanoitukset saavat yleisön puolelleen. Kun Cameronin esiintymisvuoro tulee, hän esittää kappaleen jossa hän haukkuu kaikki muut ja ylistää omaa parhauttansa. Yleisö suuttuu ja buuaa Cameronin ulos lavalta. Lisa voittaa koko kilpailun, mutta tärkeämmäksi asiaksi Lisalle jäi se, että hänen isänsä laittoi Cameronin häviämään huonolla kappaleella jotta oma tyttö voittaisi koko kilpailun.

  • Jakson nimi (engl. A Star Is Torn) on parodia vuoden 1954 menestysmusikaalista A Star Is Born. Tämä on jo kolmas Simpsonit-jakso joka on nimetty kyseisen elokuvan mukaan.

Viimeinen tuomio (Thank God It's Doomsday)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 354
Tuotantokoodi GABF14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 30. huhtikuuta 2006

Marge haluaa leikata Bartin ja Lisan hiukset. Lapset haluavatkin Springfieldin ostoskeskuksen uuteen parturikeskukseen, joten Homer vie heidät sinne. Parturissa Bartille ja Lisalle tulee riitaa keskenään, ja he ajelevat toistensa hiukset tyhmän näköisiksi. Bart ja Lisa huomaavat heidän koulustaan joitakin oppilaita kuvaamassa ostoskeskuksessa. He pelästyvät, että kuvaavat oppilaat saavat kuvan heistä tyhmillä hiuksilla, joten he menevät elokuvateatteriin katsomaan elokuvaa "Left Below" Homerin kanssa. Elokuva tekee Homeriin voimakkaan vaikutuksen; elokuvan jälkeen Homer on varma siitä, että tuomiopäivä on tulossa pian.

Kotona Marge ompelee Bartin ja Lisan vanhoista hiuksista molemmille peruukit ja rauhoittelee Homeria sanomalla, ettei tuomiopäivä ole tulossa. Homer on kuitenkin erittäin peloissaan siitä, omistaako hän paikan Taivaassa, ja lähtee varoittelemaan muita ihmisiä ympäri kaupunkia.

Seuraavana päivänä Homer ajelee autollaan ympäri kaupunkia. Hänen käsityksensä pian tulevasta tuhosta voimistuvat, kun hän näkee miehen paholaispuvussa ja kun auton päälle sataa verta (joka tulee oikeasti pyydystetystä ja helikopterilla kuljetettavasta valaasta). Tätä seuraavana päivänä Homer kulkee kaupungilla megafoni kädessään varoittaen kaupunkilaisia. Monet kaupunkilaiset pelästyvät ja uskovat Homeria. Homer laskee tuomiopäivän tulevan kello 15.15 toukokuun 18. päivänä. Ennen tätä hetkeä Homerin tuomiopäiväpuheet ovat levinneet pitkälle ja hetken koittaessa lähes kaikki Springfieldin asukkaat ovat kokoontuneet suurelle kalliolle Homerin ohjeistamana.

Maailmanloppua ei kuitenkaan tule. Homer uskoo yhä maailmanlopun tulevan, ja tekee uusia laskelmia ja saa tulokseksi, että maailmanloppu on tulossa yhä, mutta ei 18. päivänä, vaan 19:tenä.

Seuraavana päivänä Homer meni takaisin kalliolle yksin, koska kukaan ei enää uskonut häntä. Aluksi mitään ei tapahdu, ja Homer uskoo olleensa taas väärässä, mutta seuraavaksi hän huomaakin lentävänsä taivaaseen alasti. Taivaassa hän näkee kuvaa maasta, omasta perheestään. Perhe on joutunut Saatanan alistamaksi. Homer menee puhumaan Jumalan kanssa hänen perheensä pelastamisesta, mutta Jumala ei suostu. Homer yrittää muuttaa Jumalan mielipidettä aiheuttamalla sekasortoa Taivaassa, mutta hän joutuu turvamiesten pysäyttämäksi. Lopulta Jumala suostuu ja palauttaa Homerin aikaan, jolloin hän oli vielä maassa. Homer herää, tajuaa kaiken olleen vain unta, ja päättää lähteä Moen baariin.

Naapurin tytöt (Home Away from Homer)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 355
Tuotantokoodi GABF15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 7. toukokuuta 2006

Lisa osallistuu paikallisen radioaseman kilpailuun ja voittaa neljä lippua elokuvaan nimeltä Kosovo Autumn (Kosovon syksy). Koska hän voittaa vain neljä lippua, Homer jättää Maggien hoitoon Simpsoneiden naapurille, Ned Flandersille. Kun perhe palaa elokuvista, Marge haluaa maksaa Nedille palkkion Maggien hoidosta. Ned kieltäytyy, mutta myöntää, ettei pieni lisäansio tekisi pahaa. Marge ehdottaa Nedille, että hän voisi lisää rahaa saadakseen antaa asunnostaan yhden huoneen vuokralle.

Ned toimii Margen ohjeen mukaan ja vuokraa yhden huoneen kahdelle nuorelle naiselle. Naiset alkavat kuitenkin pitää Internetissä aikuisviihdesivustoa, jossa he itse esiintyvät videokameransa edessä. Nedillä ei ole aavistustakaan koko asiasta. Homer löytää sivuston Bartin ja tämän ystävän Milhouse Van Houtenin avulla ja alkaa levittää sanaa sivustosta. Lopulta Margekin saa selville totuuden sivustosta, ja pakottaa Homerin kertomaan Nedille, mitä tämän talossa oikein puuhaillaan. Ned kauhistuu ja heittää naiset ulos talostaan. Sen jälkeen hän muuttaa poikiensa kanssa pakoon huonoa mainettaan.

Nedin vanhaan asuntoon muuttaa karski mies, joka haluaa itseään kutsuttavan nimellä Coach (Valmentaja). Hän suuttuu Homerille tämän tästä, ja lopulta peloissaan oleva Homer rukoilee Nediä palaamaan takaisin Springfieldiin. Kyllästyneenä uuteen kaupunkiinsa Ned tulee takaisin Springfieldiin, mutta Homerin uusi naapuri ei suostu lähtemään. Ned vaatii Coachin lähtöä (omistaahan hän yhä vanhan talonsa). Coach ei meinaa antaa periksi ja meinaa lyödä Nediä, mutta Ned pysäyttää iskun yhdellä kädellä leikiten, ja Coach antautuu. Lopuksi Homer vielä täräyttää Coachilta tajun kankaalle tuolilla.

Homer järjestää Nedille tervetuliaisjuhlat, jonne saapuvat lähes kaikki Springfieldin tunnetut ihmiset.

Isä, poika ja pyhä henki (The Father, the Son, and the Holy Guest Star)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 356
Tuotantokoodi GABF09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. toukokuuta 2005
Ensiesitys Suomessa 14. toukokuuta 2006

Springfieldin ala-asteella järjestetään eräänlaiset festivaalit, johon kaikkien oppilaiden ja koulun työntekijöiden tulee pukeutua asianmukaisella puvustuksella, Lisa esimerkiksi on kuningatar. Koulun talonmies Willie joutuu kylähullun rooliin vasten hänen tahtoaan. Suuttuneena tästä hän vapauttaa monta tuhatta hiirtä ja rottaa koulun käytävillä, ja festivaali on peruttu. Bart saa tästä syyt niskoilleen, ja vaikka hän kiistää kaiken, hänet erotetaan koulusta. Marge päättää, että Bart lähetetään katoliseen kouluun.

Koulussa Bart tapaa katolisen kirkon papin isä Seanin. Hän antaa Bartille sarjakuvakirjan katolisesta kirkosta, ja Bart innostuu lukemaan kirjaa. Kotona Marge on hyvillään Bartin kiinnostuksesta katolilaisuuteen, mutta Homer ei. Seuraavana päivänä Homer aikoo mennä Bartin kouluun syyttämään opettajia ja isä Seania propandasta ja aivopesusta. Hänelle kuitenkin annetaan siellä pannukakkuja ja hän saa pelata bingoa ilmaiseksi, niin hänkin hurahtaa katolilaisuuden oppeihin. Niihin hurahtuneena hän alkaa miettiä, että ollessaan katolilainen hänen täytyy päästä eroon synneistään. Marge kuitenkin pelästyy perheen miesten yhtäkkisestä hurahtamisesta, joten hän pyytää apuun Springfieldin Amerikan reformoidun presbyluterilaisuuden läntisen haaran ("The Western Branch of American Reform Presbylutheranism") papin Lovejoyn ja naapurin, kaupungin tunnetuimman uskontokiihkoilijan Ned Flandersin. He yrittävät kaapata molemmat kesken katolisen kirkon toiminnan, mutta onnistuvat kaappaamaan vain Bartin.

Autossa Marge, Ned ja Lovejoy yrittävät palauttaa Bartin mieleen kuvaa protestanttisuudesta ainoa oikeana uskontomuotona. He onnistuvat jotenkuten, mutta kotona Lisa kertoo tukevansa Bartia; hänen mielestään jokainen saa valita uskontonsa itse, aivan kuten hän aikoinaan valitsi buddhalaisuuden (mikä naurattaa isä Seania). Ennen tätä hän oli kuullut Margen vievän Bartin protestanttinuorien leirille, mistä hän kertoo Homerille ja Seanille. He lähtevät perään yrittääkseen pysäyttää Margen aikeen, mutta eivät ehdi. Festivaaleilla Bart on hämillään hänestä johtuvasta riidasta, ja alkaa kertoa oman mielipiteensä siitä, että on tyhmää kun kristillinen kirkko on jakautunut niin moneen osaan. Kaikki osapuolet kuuntelevat Bartia ja yrittävät lopulta päästä yhteistyösopimukseen. Tämän jälkeen jakso hyppää 1 000 vuotta tulevaisuuteen, jossa ilmoitetaan maailmantuhosta kahden uskonnon välisen sodan takia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.