Kim Cattrall

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kim Cattrall
Kim Cattrall vuonna 2011.
Kim Cattrall vuonna 2011.
Syntymäaika 21. elokuuta 1956 (ikä 61)
Syntymäpaikka Liverpool, Englanti, Iso-Britannia
Aktiivisena 1975–
Oikea nimi Kim Victoria Cattrall
Merkittävät roolit Samantha Jones Sinkkuelämää-sarjassa
Karen Thompson Poliisiopisto (1984)
Puoliso Larry Davis (1977–1979)
Andre J. Lyson (1982–1989)
Mark Levinson (1998–2004)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kim Victoria Cattrall (s. 21. elokuuta 1956 Liverpool, Englanti[1]) on englantilais-kanadalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Samantha Jonesina HBO:n komediasarjasta Sinkkuelämää.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cattrall syntyi Liverpoolissa, Englannissa. Cattralilla oli kolme sisarusta ja kun Kim oli alle vuoden ikäinen muutti perhe Brittiläiseen Kolumbiaan Kanadaan, mutta kun hänen isoäitinsä sairastui, hän palasi Englantiin 11-vuotiaana ja hän otti Englannissa tunteja London Academy of Music and Dramatic Artista (LAMDA).

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cattrall aloitti näyttelijänuransa 16-vuotiaana, jolloin hän lähti kotoaan asumaan yksin New Yorkiin. Siellä hän opiskeli American Academy of Dramatic Artsissa. Ensimmäisessä elokuvassaan Amerikassa hän näytteli Karen Thompsonia Poliisiopisto-elokuvassa vuonna 1984. Hän sai Samantha Jonesin roolin tv-sarjasta Sinkkuelämää vuonna 1997. Cattrall sopi täydellisesti miestennielijä Samanthan rooliin, joka vaihtoi miestä lähes joka jaksossa ja Samanthasta tulikin nopeasti Carrien ohella sarjan suosituin hahmo. Hän myös kirjoitti kirjan seksistä yhdessä senaikaisen aviomiehensä Mark Levinsonin kanssa. Sarjan suosio toi hänelle myös uusia työmahdollisuuksia, mm. roolin Britney Spearsin tähdittämästä elokuvasta Crossroads – tienristeyksessä. Hänellä väitettiin olevan huonot välit sarjan muiden tähtien kanssa ja Sinkkuelämää-sarja loppui keväällä 2004. Sen jälkeen Cattrall on esiintynyt mm. Walt Disneyn elokuvassa Jääprinsessa. Vuonna 2006 huhuttiin että Cattrall liittyisi pian Täydellisten naisten tähtikaartiin, jossa hän näyttelisi Edien villiä siskoa.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Golden Globe -palkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Screen Actors Guild Awards -palkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cattrall on ollut naimisissa kolme kertaa ja kaikki avioliitot ovat päättyneet eroon. Lapsia Cattralilla ei ole. Hän on myös 25-vuotiaana lyhyesti seurustellut entisen Kanadan pääministerin Pierre Trudeaun kanssa.

Catrall varasi paikan Pan Amin lennolle 103, mutta hän muutti varaustaan viime minuuteilla, koska hänen piti tehdä viime hetkellä jouluostoksia Lontoossa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]