Samantha Jones (Sinkkuelämää)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Samantha Jones
Luoja(t) Candace Bushnell (romaani)
Darren Star (televisiosarja)
Näyttelijä(t) Kim Cattrall
Ensiesiintyminen Sinkkuelämää, jakso 1.01
Henkilötiedot
Koko nimi Samantha Jones
Ammatti PR-toimiston omistaja
Sukupuoli nainen
Ikä s. 1958
Asuinpaikka New York, USA
Suhteet
Muut sukulaiset äiti
isä
kaksi sisarusta
Tutut Carrie Bradshaw (ystävä)
Miranda Hobbes (ystävä)
Charlotte York (ystävä)
Jerry "Smith" Jerrod (ex-poikaystävä)
Richard Wright (ex-poikaystävä)

Samantha Jones on fiktiivinen henkilö Candace Bushnellin romaanissa Sinkkuelämää, romaaniin perustuvassa yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Sinkkuelämää sekä elokuvassa Sex and the City – Sinkkuelämää. Häntä esittää sarjassa ja elokuvassa näyttelijä Kim Cattrall.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samantha asuu New Yorkissa, ja omistaa PR-toimiston. Samanthalla on asiakkaina useita julkkiksia. Samantha on kunnianhimoinen ja urasuuntautunut, mutta käyttää myös paljon aikaa hauskanpitoon, kuten ystävien tapaamiseen, miessuhteisiin ja shoppailuun.

Samantha on luonteeltaan suorapuheinen, kunnianhimoinen ja itsevarma eikä näytä helpolla tunteitaan ja heikkouksiaan. Samantha on sarjan naisista vähiten romanttinen eikä varsinkaan sarjan alkuvaiheessa etsi muiden tavoin aviomiestä tai vakavaa ihmissuhdetta. Hän välittää kuitenkin syvästi läheisistä ystävistään ja auttaa ja puolustaa näitä tarpeen tullen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Samanthan parhaita ystäviä ovat Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes ja Charlotte York. Samantha viettää paljon aikaa ystäviensä kanssa, ja tapaa heitä jatkuvasti mm. porukan kantakahvilassa. Samantha puhuu ystäviensä kanssa mm. ihmissuhteista.

Samantha suhtautuu kuitenkin ystäväjoukosta ihmissuhteisiin vähiten vakavasti. Varsinkin sarjan alkupuolella Samantha harrastaa paljon yhden illan juttuja eri miesten kanssa. Samanthan elämäntyyli aiheuttaa välillä kiistoja hänen ja huomattavasti konservatiivisemman Charlotten välille. Pahin kiista tulee, kun Charlotte saa selville, että Samanthalla on ollut suhde hänen veljensä kanssa. Neljännellä tuotantokaudella Samantha päättää kokeilla seurustelua naisen kanssa tutustuttuaan taiteilija Mariaan. Suhde loppuu kuitenkin pian, koska Samantha kaipaa miehiä eikä halua yhtä vakavaa ihmissuhdetta kuin Maria.

Samantha tutustuu työasioiden lomassa hotellinomistaja Richard Wrightiin ja tekee tähän vaikutuksen suorapuheisuudellaan ja kunnianhimollaan. Richard palkkaa Samanthan hoitamaan firmansa PR-asioita. Pian tämän jälkeen Richard ja Samantha aloittavat suhteen. Samantha yrittää ensin pitää suhteen pelkkänä seksisuhteena, mutta huomaa pian rakastuneensa Richardiin, ja suhteesta tulee vakavampi. Samantha jättää kuitenkin Richardin saatuaan tämän kiinni uskottomuudesta. Richard yrittää lepytellä Samanthaa ja onnistuu lopulta. Pariskunta palaa yhteen, mutta Samantha jättää pian Richardin uudestaan, koska ei voi luottaa tähän.

Kuudennella tuotantokaudella Samantha tutustuu ravintolassa tarjoilija Jerry Jerrodiin, ja aloittaa suhteen tämän kanssa. Samantha ei halua aluksi vakavaa suhdetta, mutta muuttaa sittemmin mielensä tutustuttuaan Jerryyn paremmin. Samantha saa selville, että Jerry on toiselta ammatiltaan näyttelijä. Samantha vaikuttuu nähtyään Jerryn suorituksen näytelmässä, ja päättää käyttää ammatillisia suhteitaan Jerryn uran edistämiseen. Samanthan neuvosta Jerry ottaa käyttöön taiteilijanimen Smith Jerrod, ja alkaa menestyä näyttelijänä ja mallina.

Samantha saa huonoja uutisia käytyään lääkärillä. Hänellä dianosoidaan rintasyöpä. Samantha joutuu rankkoihin syöpähoitoihin. Hän menettää hiuksensa ja hänen kuntonsa huononee. Jerry, Carrie, Miranda ja Charlotte ovat kuitenkin hänen tukenaan. Lopulta Samantha paranee syövästä.

Sinkkuelämää-elokuvassa Samantha on muuttanut Jerryn kanssa Jerryn uran takia Los Angelesiin. Sekä Samanthan työelämä että yksityiselämä pyörii nyt paljon Jerryn ympärillä. Vaikka suhde voikin edelleen hyvin, Samantha alkaa kaivata New Yorkia, ystäviään ja elämää sinkkuna. Lopulta hän päättää jättää Jerryn ja muuttaa takaisin New Yorkiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]