Charlotte York

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charlotte York
Kristin Davis 2011.jpg
Luoja(t) Darren Star
Näyttelijä(t) Kristin Davis
Kesto Sinkkuelämää-sarjan tuotantokaudet 1–6
Ensi-
esiintyminen
Jakso 1.01
Viimeinen
esiintyminen
Sex and the City – Sinkkuelämää 2
Henkilötiedot
Koko nimi Charlotte York Goldenblatt
Charlotte York MacDougal (entinen nimi)
Ammatti galleristi
Sukupuoli nainen
Ikä s. 1966
Kotipaikka Connecticut, Yhdysvallat
Asuinpaikka New York, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Stephen Foster York
Sandra Whitehead York
Sisarukset Wesley York
Puoliso(t) Harry Goldenblatt
Trey MacDougal (entinen)
Lapset Lily Goldenblatt (adoptoitu)
Rose Goldenblatt
Tutut Carrie Bradshaw
Samantha Jones
Miranda Hobbes
Anthony Marantino

Charlotte York Goldenblatt (aikaisemmin York MacDougal) on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Sinkkuelämää sekä sarjaan perustuvissa elokuvissa Sex and the City - Sinkkuelämää ja Sex and the City – Sinkkuelämää 2 ja sarjassa And Just Like That.... Hahmoa esittää näyttelijätär Kristin Davis.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlotte syntyi Connecticutissa, Yhdysvalloissa Sandra Whitehead Yorkin ja Tri Stephen Foster Yorkin perheeseen. Charlottella on yksi veli, Wesley. Charlotte kävi yliopiston Smith Collegessa. Hän on ammatiltaan galleristi. Konservatiivisin sarjan naisista, Charlotte korostaa aina rakkauden merkitystä suhteessa miehiin ja seksiin, ja haluaa löytää ”oikean”. Charlotten hiukset ovat usein poninhännällä.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjan alkaessa Charlotte on sinkku ja työskentelee taidegalleriassa New Yorkissa. Vapaa-ajallaan hän tapaa ystäviään Carrie Bradshaw'ta, Samantha Jonesia ja Miranda Hobbesia sekä käy treffeillä eri miesten kanssa etsien sitä oikeaa. Charlotte on kuitenkin epäonninen miessuhteissaan kunnes hän tapaa sattumalta tri Trey MacDougalin, jonka kanssa hän alkaa pian seurustella. Treyn tavattuaan Charlotte uskoo löytäneensä vihdoin oikean miehen.

Charlotte ja Trey menevät pian naimisiin. Charlotte jättää työnsä galleriassa naimisiin menon jälkeen, ja suunnittelee lasten hankkimista. Charlottella ja Treyllä on kuitenkin ongelmia ensin seksin ja sitten lasten hankinnan kanssa. Charlotte saa tietää, että hänellä on hyvin vähäiset mahdollisuudet tulla raskaaksi. Charlottelle tulee myös ongelmia Treyn äidin, Bunnyn kanssa, koska Bunny sekaantuu Charlotten mielestä liikaa poikansa elämään. Lopulta ongelmat ajavat Charlotten ja Treyn avioeroon ja Charlotte joutuu taistelemaan Bunnyn kanssa asunnostaan. Avioeron jälkeen Charlotte ottaa vastaan uuden työn taidemuseosta.

Charlotte aloittaa suhteen avierojuristinsa Harry Goldenblattin kanssa. Suhteen muututtua vakavaksi hän kääntyy episkopaalista juutalaiseksi, kun Harry kertoo, että voi mennä naimisiin vain juutalaisen naisen kanssa. Pari päätyy naimisiin ja sarjan lopussa he adoptoivat tyttären Kiinasta. Lapsi saa nimekseen Lily. Sinkkuelämää-elokuvassa Charlotte ja Harry saavat luonnollista tietä vielä toisen tyttären, Rosen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]