Sex and the City – Sinkkuelämää 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sex and the City – Sinkkuelämää 2
Sex and the City 2
Ohjaaja Michael Patrick King
Käsikirjoittaja Michael Patrick King
Tuottaja
Säveltäjä Aaron Zigman
Kuvaaja John Thomas
Leikkaaja Michael Berenbaum
Pukusuunnittelija Patricia Field
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Avery Pix
Levittäjä New Line Cinema
Ensi-ilta Yhdysvallat 27. toukokuuta 2010
Suomi 2. kesäkuuta 2010
Kesto 146 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 100 000 000 $[1]
Tuotto 288 347 692 $[1]
Edeltäjä Sex and the City – Sinkkuelämää
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Sex and the City – Sinkkuelämää 2 on jatko-osa elokuvalle Sex and the City – Sinkkuelämää. Elokuvan maailman ensi-ilta oli 27. toukokuuta 2010 ja Suomessa ensi-ilta oli 2. kesäkuuta 2010. Elokuvan virallinen traileri julkaistiin 22. joulukuuta 2009. Elokuvassa näyttelee kaikki sarjan päätähdet. Lisäksi elokuvassa esiintyy pienessä roolissa Penélope Cruz. Miley Cyrus ja Liza Minnelli ovat myös mukana elokuvassa esittäen itseään.

Elokuvan soundtrackillä ovat trailereiden mukaan ainakin Jay-Z:n ja Alicia Keysin kappale "Empire State Of Mind" ja Ricki-Lee Coulterin kappale Can't Touch It.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunut kaksi vuotta edellisen elokuvan tapahtumista. Elokuva alkaa Carrien (Sarah Jessica Parker), Samanthan (Kim Cattrall), Charlotten (Kristin Davis) ja Mirandan (Cynthia Nixon) tavatessa toisessa eräässä kaupassa New Yorkissa. Sitä seuraa takauma, jossa nähdään, miten Carrie tapasi Samanthan, Charlotten ja Mirandan ensi kertaa New Yorkissa vuonna 1986.

Takauman jälkeen siirrytään jälleen nykyisyyteen ja Connecticutissa pidettäviin Stanford Blatchin ja Anthony Marentinon (Willie Garson ja Mario Cantone) homohäihin. Vihkivalat toimittaa Liza Minnelli, joka myös laulaa häissä Beyoncé Knowlesin kappaleen ”Single Ladies (Put a Ring on It)”.

Kaikki neljä naista kokevat elämässään enemmän stressiä kuin koskaan aiemmin. Heistä jokainen on naimisissa Samanthaa lukuun ottamatta, joka on nyt 52-vuotias ja yrittää hormonien avulla ylläpitää vaihdevuosien tukahduttamia halujaan. Miranda puolestaan eroaa työpaikastaan, sillä uusi toimitusjohtaja ei kunnioita häntä tarpeeksi. Charlotten kahdessa tyttäressä taas riittää melkoisesti tekemistä, ja häntä huolettaa myös se mahdollisuus, että Harry (Evan Handler) on ihastunut heidän suuririntaiseen, irlantilaiseen lastenhoitajaansa Eriniin (Alice Eve).

Carrien ja Kihon (Chris Noth) avioliitto on asettunut aloilleen, vaikkakin he ovat eri mieltä siitä, mitä heidän tulisi tehdä vapaa-ajallaan: Carrie haluaa käydä ulkona, mutta Kiho pysyisi mieluiten kotona syöden noutoruokaa ja katsellen televisiota. Hääpäivänä Carrie antaa Kiholle lahjaksi vintage-Rolexin, johon on kaiverrettu romanttinen viesti. Carrien tyrmistykseksi Kiho on puolestaan ostanut uuden television heidän makuuhuoneeseensa, jotta he voisivat katsella yhdessä vanhoja elokuvia niin kuin aiemmin lomalla. Carrie on pettynyt, sillä hän oli toivonut lahjaksi koruja. Carrie pyytää saada viettää hiukan omaa aikaa asunnossaan, mutta lopulta Kiho nauttii järjestelyistä jopa enemmän kuin Carrie. Carrien järkytykseksi Kiho ehdottaa, että he tekisivät samoin vastedes joka viikko.

Samaan aikaan eräs arabialainen šeikki (Art Malik) lähestyy Samanthaa pyytääkseen tätä suunnittelemaan hänen PR-kampanjansa. Šeikki tarjoutuu viemään Samanthan ja tämän ystävät omalla kustannuksellaan luksuslomalle Abu Dhabiin. Tytöt hyväksyvät tarjouksen riemumielin. Carrie tosin murehtii joutuvansa eroon Kihosta, kun taas Charlotte puolestaan ei mielellään jättäisi miestään ja lastenhoitajaansa kahden. Ainoastaan Miranda, joka on ensimmäistä kertaa elämässään vapaa työnteosta, ryhtyy innokkaasti opiskelemaan arabiaa ja suunnittelemaan nähtävyyskierroksia.

Nelikon saavuttua Abu Dhabiin Samanthan hormonilääkkeet takavarikoidaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lain nojalla. Näin ollen Samantha jää ilman estrogeeniä, ja sen seurauksena hän saa kauhukseen huomata, että hänen kuuluisat halunsa katoavat kokonaan: jopa uimahousuiset australialaismiehet jättävät hänet täysin kylmäksi. Charlotte yrittää soittaa Harrylle vähäväliä. Miranda nauttii kaikesta ympärillään olevasta luksuksesta, kun taas Carrie ystävystyy miespalvelijansa Gauraun (Raza Jaffrey) kanssa. Carrie kuulee, että Gauraun vaimo asuu kaukana Intiassa ja ettei Gauraulla ole varaa käydä tämän luona kuin kerran parissa kuukaudessa.

Ollessaan Mirandan kanssa ostoksilla paikallisessa basaarissa Carrie törmää vanhaan heilaansa Aidaniin (John Corbett). Aidan ehdottaa Carrielle illallista hotellissaan, mutta Carrie ei innostu ajatuksesta. Seuraavana päivänä Carrie kuitenkin nujertuu uudesta kirjastaan, The New Yorkerista, saamastaan kritiikistä. Hän päättää mennä Aidanin luo illalliselle, vaikka Charlotte varoittaakin häntä leikkimästä tulella. Illallinen sujuu mukavasti kaksikon jutellessa menneistä ajoista. Aidan huomauttaa Carrien olevan ”erilainen kuin muut naiset” muistuttaen, että kun he olivat kihloissa, Carrie tapasi pitää kihlasormustaan kaulaketjussa. Edes nyt naimisissa Carriella ei ole vieläkään kihlasormusta nimettömässään, ainoastaan vihkisormus. Muistaessaan hetkellisesti välillään olleen intohimon Carrie ja Aidan suutelevat. Carrie juoksee kauhuissaan pois ja palaa omaan hotelliinsa.

Sillä välin hotellissa Miranda ja Charlotte ottavat muutaman drinkin yhdessä ja keskustelevat äitiyden vaikeudesta. Miranda myöntää tuskaisesti, ettei äitiys ole hänelle tarpeeksi ja että hän kaipaa työtään. Charlotte tunnustaa tuntevansa syyllisyyttä siitä, että hän nauttii ollessaan erossa tyttäristään. Sen lisäksi hän on turhautunut yrittäessään jatkuvasti olla täydellinen äiti. Charlotte juo useita drinkkejä pystyäkseen kertomaan kaiken Mirandalle täysin rehellisesti, ja sen seurauksena hän tulee juovuksiin.

Samalla hetkellä Carrie ryntää huoneeseen ja huutaa: ”Leikin tulella!” Kutsuttuaan Samanthan paikalle Carrie kertoo ystävilleen suudelmasta ja kysyy, pitäisikö hänen kertoa siitä Kiholle, sillä heidän välillään ei kuulemma ole salaisuuksia. Miranda viittaa edellisen elokuvan tapahtumiin, jolloin hänen miehensä Steve (David Eigenberg) kertoi hänelle maanneensa toisen naisen kanssa. Vaikka kertominen antoikin Stevelle puhtaan omantunnon, Miranda ei ole varma, oliko suhteesta kuuleminen kuitenkaan kaiken kivun arvoista. Charlotte on liian juovuksissa ollakseen avuksi, mutta Carrie tietääkin hänen kantansa jo ennestään. Samantha neuvoo Carrieta odottamaan ja nukkumaan yön yli ennen kuin hän päättää mitään.

Carrie päättää soittaa Kiholle Abu Dhabista ja kertoa hänelle tapahtuneesta. Televisiosarjassa Carriella oli aikoinaan suhde Kihoon, kun tämä oli vielä naimisissa Natashan kanssa, ja tapaili sen lisäksi samalla myös Aidania. Sen seurauksena sekä Aidanin ja Carrien suhde että Kihon ja Natashan avioliitto päättyivät eroon. Kiho on hiljainen kuullessaan Carrien uutiset ja sulkee puhelimen sanottuaan vain muutaman sanan.

Naisnelikko saa huomata, että heidän elämäntyylinsä ja länsimaiset tapansa eivät sovi yhteen islamilaisen ajatusmaailman kanssa. Varsinkin Samantha saa tuta sen nahoissaan. Ollessaan treffeillä komean Rikard-nimisen tanskalaisen (Max Ryan) kanssa Samantha pidätetään julkisesta siveettömyydestä sen jälkeen, kun hän oli hyväillyt Rikardia eräässä ravintolassa ja kuherrellut tämän kanssa rannalla. (Samanthan mukaan he vain suutelivat.) Sheikki puuttuu asioiden kulkuun, ja Samantha vapautetaan, mutta hänelle jää pysyvä jälki poliisin rekisteriin. Pahempaa on kuitenkin luvassa: Samanthan osoitettua epäkunnioitusta paikallisia tapoja kohtaan sheikki peruuttaa heidän PR-tapaamisensa ja lakkaa maksamasta naisten saamia luksusetuja.

Nelikko pakkaa laukkunsa pikimmiten ja lähtee, mutta heidän täytyy ensin palata takaisin basaariin hakemaan Carrien passia. Basaarissa Charlotte jää laittomia kelloja myyvien yli-innokkauden kauppiaiden saartamaksi. Kun Samanthan aiheuttaa mahtailullaan lähestulkoon mellakan, joukko musliminaisia pelastaa heidät. Nelikko saa huomata, että mustien kaapujensa alla musliminaiset ovat aivan yhtä tyylitietoisia kuin hekin.

Kun Carrie palaa kotiin, hän huomaa makuuhuoneen television kadonneen. Myöskään Kihoa ei näy missään. Carrie saakin viettää levottoman päivän, jonka päätteeksi Kiho palaa takaisin kotiin. Kiho kertoo Carrielle, että vaikka hän olikin Carrien ilmoituksen johdosta ”aika riekaleina”, hän käsitti Carrien olevan vielä ”vasta-alkaja tässä avioliittojutussa”. Carrie tarvitsee siis jotain, joka muistuttaa häntä siitä, että hän on naimisissa. Kiho antaa Carrielle rasian, jonka sisällä on mustalla timantilla koristeltu sormus. Kun Carrie kysyy Kiholta, miksi tämä on valinnut juuri mustan timantin, tämä vastaa Aidanin tapaan: ”Koska sinä et ole kuin muut."

Elokuva päättyy kohtauksiin, jotka paljastavat, että naisia elokuvan alussa rasittaneet ongelmat ovat nyt poissa. Kiho ja Carrie yhdistävät kiinnostuksenkohteensa. Charlotten lastenhoitaja Erin paljastuu lesboksi eikä näin ollen enää uhkaa Charlotten avioliittoa. Miranda löytää lopulta uuden työn, jossa häntä arvostetaan. Samantha puolestaan pysyy samana. Elokuvan viimeisessä kohtauksessa Kiho ja Carrie katselevat vanhaa mustavalkoista elokuvaa nimeltä The Talk of the Town, jonka loppukuva ilmestyy television kuvaruudulle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sarah Jessica Parker  Carrie Bradshaw  
 Kim Cattrall  Samantha Jones  
 Kristin Davis  Charlotte York Goldenblatt  
 Cynthia Nixon  Miranda Hobbes  
 Chris Noth  Mr. Big  
 David Eigenberg  Steve Brady  
 Evan Handler  Harry Goldenblatt  
 Jason Lewis  Jerry "Smith" Jerrod  
 John Corbett  Aidan Shaw  
 Miley Cyrus  cameorooli (oma itsensä)  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Episodi-lehdessä neljä kriitikkoa antoi elokuvalle pisteitä keskiarvona 1,25. [2]

Turun Sanomien Päivi Valotien mukaan jatko-osassa ei ole enää paljon aineksia jäljellä alkuperäisestä tv-sarjasta tai edes jatko-osaa edeltäneestä väkinäisestä elokuvasta. Sinkkuelämää ei enää vietetä, seksiäkin on vähän, ja tapahtumapaikaksi on vaihtunut cityn sijasta luksushotelli Arabiemiraateissa. Kahteen ja puoleen tuntiin venytetty elokuva on Valotiestä sisältöönsä nähden sietämättömän pitkä.[3]

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. "Rapture" Alicia Keys
 2. "Everything to Lose" (Dido)
 3. "Language of Love" (Cee-lo)
 4. "Window Seat" (Erykah Badu)
 5. "Kidda" (Natacha Atlas)
 6. "Euphrates Dream" (Michael McGregor)
 7. "Single Ladies (Put a Ring on It)" Liza Minnelli
 8. "Can't Touch It" (Ricki-Lee)
 9. "Empire State of Mind (Part II) Broken Down" Alicia Keys
 10. "Love Is Your Color" (Jennifer Hudson and Leona Lewis)
 11. "I Am Woman" Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon
 12. "If Ever I Would Leave You" (Sex and the City Men's Choir)
 13. "Sunrise, Sunset" (Sex and the City Men's Choir)
 14. "Till There Was You" (Sex and the City Men's Choir)
 15. "Bewitched, Bothered and Bewildered" (Shayna Steele, Jordan Ballard, Kamilah Marshall)
 16. "Ev'ry Time We Say Goodbye" (Liza Minnelli with Billy Stritch)
 17. "Divas and Dunes" (Aaron Zigman)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Sex and the City 2 boxofficemojo.com. Viitattu 12.8.2011. (englanniksi)
 2. Toimituksen suosikit. Episodi, 2010, nro 8, s. 33.
 3. Valotie, Päivi: Rouvat keräävät voimia luksuslepolomalla Turun Sanomat. 2.6.2010. Viitattu 19.4.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]