Sinkkuelämää (romaani)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sinkkuelämää
Sex and the City
Alkuperäisteos
Kirjailija Candace Bushnell
Kieli englanti
Genre chick lit, antologia, draama
Kustantaja Warner Books, Hachette Book Group
Julkaistu 1996
ISBN 978-0446617680
Suomennos
Suomentaja Arto Schroderus
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2000
ISBN 978-9513119133
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Sinkkuelämää on yhdysvaltalaisen Candace Bushnellin romaani vuodelta 1996. Kirja koostuu Bushnellin vuosina 19931996 The New York Observer -sanomalehteen kirjoittamista kolumneista. Kirjan pohjalta on tehty suosittu televisiosarja Sinkkuelämää.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja koostuu Bushnellin kirjoittamista erillisistä kolumneista. Kolumnit ovat itsenäisiä tekstejä, mutta niissä esiintyy myös toistuvia teemoja ja henkilöitä. Tekstit käsittelevät mm. ihmissuhteita, seksiä, naisen asemaa ja elämää New Yorkissa. Kirjan päähenkilönä on kolumnisti Carrie Bradshaw, joka kirjoittaa omasta ja tuttaviensa elämästä. Carriellä on on/off-suhde herra Kihoksi kutsutun miehen kanssa. Hänen parhaita ystäviään ovat myös televisiosarjassa esiintyvät Samantha Jones ja Stanford Blatch.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1996.[1] Se on sittemmin käännetty useille kielille. Suomessa Sinkkuelämää-kirja julkaistiin vuonna 2000 Tammen kustantamana, Arto Schroderuksen suomentamana.[2] Vuonna 2010 Bushnell julkaisi Carrie Bradshaw'n lukioaikoihin sijoittuvan romaanin Sinkkuelämää: Carrien nuoruusvuodet (The Carrie Diaries).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]