Simpsonit (10. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 10. tuotantokausi
Simpsoneiden 10. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Julkaisupäivä 7. elokuuta 2007
Ensimmäinen esitys 23. elokuuta 1998
Viimeinen esitys 16. toukokuuta 1999
Esitysten määrä 23
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
9. tuotantokausi 11. tuotantokausi

Simpsoneiden 10. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 23. elokuuta 1998 ja päättyi 16. toukokuuta 1999. Kausi käynnistyi jaksolla "Lard of the Dance" (suom. Rasvaa) ja päättyi jaksolla "Thirty Minutes over Tokyo" (suom. Päivä Tokiossa).

DVD-boksi tulee kahdessa eri muodossa: erikoispainos, jossa on Bartin pää, ja tavallinen boksi, jossa Bart ajaa autolla elokuvastudioon. Boksi julkaistiin Yhdysvalloissa 7. elokuuta 2007 ja Suomessa 26. syyskuuta 2007.

10. tuotantokaudella vieraili lukuisia vierailevia tähtiä: Regis Philbin, Kathie Lee Gifford, Jerry Springer, Ed McMahon, Marcia Wallace, Robert Englund, Alec Baldwin, Kim Basinger, Ron Howard, Brian Grazer, George Carlin, Martin Mull, Mark Hamill, The Moody Blues, Cyndi Lauper, John Madden, Troy Aikman, Dan Marino, Pat Summerall, Roosevelt Grier, Fred Willard, Dolly Parton, Rupert Murdoch, Ed Begley Jr., Yo La Tengo, Kane Hodder, Elton John, John Kassir, Hank Williams, Jr., Jasper Johns, Isabella Rossellini, Jack La Lanne, Michael McKean, Stephen Hawking, George Takei, Gedde Watanabe, Keone Young, Karen Maruyama ja Denice Kumagai.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rasvaa (Lard of the Dance)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 204
Tuotantokoodi 5F20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 23. elokuuta 1998
Ensiesitys Suomessa 30. huhtikuuta 2000

Homer ostaa Apulta nakkisämpylän, mutta kun hän maistaa sitä, se maistuu erilaiselta. Apu vastaa että hän puhdisti grillinsä, joten hot dog ei enää lillu rasvassa ja siksi se maistuu erilaiselta. Apu kertoo myös että hän myi rasvansa teurasjätteiden käsittelylaitokselle. Homer ihmettelee, että miksi joku ostaa rasvaa. Kotonaan hän paistaa Bartin kanssa pekonia ja kerää rasvat talteen. Lapsilta on juuri loppumassa kesäloma ja koulubussi tulee pihalle. Bart aikoo lähteä kouluun, mutta Homer ei päästä häntä koska hän on nyt mukana ihrabisneksessä.

Koulussa Lisa joutuu esittämään paikkoja koulun uudelle oppilaalle, Alex Whitneylle. Alex on hieman erilainen kuin koulun muut tytöt: hän käy mieluummin diskoissa kuin leikkii nukeilla. Samaan aikaan Homer on myymässä kolmea purkkia ihraa, mutta hän saa vain 63 senttiä ja pekoniin meni 27 dollaria. Homer kertoo, että heidän täytyy laajentaa toimintaa jos haluavat rikastua. Koulussa Lisa esittää Alexin hänen kavereilleen ja kun Lisa menee ottamaan heille ruokaa, Alex häipyy Lisan kavereiden kanssa. Seuraavana päivänä Alex pyytää anteeksi ja antaa Lisalle korvakorut, mutta Lisa kertoo että ei ole vielä valmis rei'ittämään korviaan. Rehtori Skinner kysyy Lisalta, järjestääkö hän taas jokavuotisen omenajuhlan. Lisa suostuu.

Alex ehdottaa kuitenkin kouludiscoa, johon rehtori suostuu. Samaan aikaan Homer ja Bart ovat lapioimassa ihraa Hassuburgerissa, mutta käsittelylaitoksen miehet varastavat sen heiltä. Samaan aikaan Lisa yrittää löytää kavaljeeria diskoon, mutta hän huomaa että kaikki ovat jo varattuja, jopa Milhouse. Lisa kertoo äidilleen ettei halua mennä diskoon, koska hänellä ei ole kavaljeeria. Marge kuitenkin kertoo että hän voisi olla ovella antamassa leimoja. Illalla, samaan aikaan kun koulun salissa on disko, Bart ja Homer menevät koulun keittiöön varastamaan rasvaa. Talonmies Willie kuitenkin yllättää heidät sieltä. Hän yrittää tappaa Homerin.

Samaan aikaan rehtori Skinner kertoo Lisalle, että hänen täytyy lähteä ja Lisan vartioida diskoa. Kun Lisa menee sisälle saliin, hän huomaa että kaikki ei ole kohdallaan: pojat ovat salin vasemmassa ja tytöt salin oikeassa nurkassa. Samaan aikaan koulun keittiössä letku, jonka pään Homer laittoi rasvaan, räjähtää. Bart, Homer ja Willie lentävät tuuletuskanavien kautta saliin, jossa on disko. Sali täyttyy rasvalla ja lapset alkavat syödä sitä. Jakson lopussa Alex ja Lisa ovat rasvasotaa.

Luova mieli (The Wizard of Evergreen Terrace)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 205
Tuotantokoodi 5F21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. syyskuuta 1998
Ensiesitys Suomessa 7. toukokuuta 2000

Homer huomaa tuhlanneensa puolet elämästään tekemättä mitään, mistä hänet muistettaisiin kuoleman jälkeen. Yrittäessään auttaa isäänsä löytämään keino tulla muistetuksi Lisa esittelee isälleen Thomas Edisonin ja ehdottaa, että myös Homer ryhtyisi keksijäksi. Homerin onnistuukin keksiä meikkausase, palohälytin joka hälyttää kolmen sekunnin välein jos kaikki on hyvin, vasara, joka lyö itse ja nojatuoli, joka toimii myös vessana. Hänen perheensä kuitenkin kertoo, ettei kellään luultavasti olisi käyttöä hänen keksinnöilleen.

Homer masentuu, mutta keksii sitten huomaamattaan kuusijalkaisen tuolin, jolla ei voi kaatua. Hän luulee sen pelastavan uransa, mutta sitten hän huomaakin Edisonin keksineen saman asian. Homer lähtee Bartin kanssa kohti New Jerseytä aikeinaan tuhota Edisonin versio tuolista. Perille päästyään hän muuttaa mielensä ja päättää lähteä tuhoamaan jonkun toisen keksintöjä. Hän jättää kuitenkin sähkövasaransa museoon, jolloin kaikki luulevat Edisonin keksineen vasaran. Tämä tekee Edisonin perilliset rikkaammiksi ja Homerin masentuneemmaksi.

Bart-emo (Bart the Mother)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 206
Tuotantokoodi 5F22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. syyskuuta 1998
Ensiesitys Suomessa 14. toukokuuta 2000

Bartin koulutoveri Nelson Muntz varastaa huvipuiston lahjatikettäjä ja saa kiväärin. Bart on asiasta aivan haltioissaan ja pyytää päästä testaamaan asetta Nelsonin kanssa. Marge, Bartin äiti, ei kuitenkaan pidä Nelsonista ja kieltää Bartia menemästä tämän luo. Bart karkaa huoneestaan ja juoksee Nelsonin talolle testaamaan kivääriä. Samassa Nelson huomaa puussa linnun ja käskee Bartia ampumaan tämän. Bart ei halua vaikuttaa nössöltä, joten tämä tarttuu kivääriin mutta suuntaa tähtäimen kauas metsään. Tähtäin kuitenkin vääristää ja luoti lävistää linnun kaulan. Samassa Marge tulee paikalle etsimään Bartia ja näkee kuolleen linnun. Raivoissaan Marge kaahaa tiehensä. Tämän jälkeen Bart huomaa, että hänen tappamansa linnun pesässä on kaksi kuoriutumatonta munaa ja päättää hautoa ne. Bart varastaa kotinsa kellarista 75 watin lampun, jolla hän hautoo munia. Nähdessään kuinka Bart välittää tappamansa linnun jälkeläisistä, Marge heltyy ja pian kaikki Simpsonien perheen jäsenet kerääntyvät pöydän ääreen odottamaan munien kuoritumista.

Kaikki hämmästyvät suuresti, sillä munista ei kuoriudu lintuja vaan kaksi liskoa. Ihmeissään Bart kiikuttaa liskonsa Springfieldin ornitologiaseen seuraan. Seuran kerhotalolla seuran johtaja rehtori Skinner tunnistaa liskot bolivialaisiksi lintuja tappaviksi ja niiden pesään muniviksi liskoiksi ja yrittää tappaa nämä. Rehtori Skinner ajaa Bartia takaa katolle ja tönäisee Bartia niin että liskot lennähtävät laatikosta, mutta liskoilla onkin siivet. Liskot aukaisevat siipensä ja lentävät turvallisesti maahan. Liskot alkavat levitä räjähdysmäisesti ja tappavat kaikki kaupungin pulut.

  • Tämä on Troy McCluren viimeinen esiintyminen ja samalla ääninäyttelijä Phil Hartmanin viimeinen rooli sarjassa. Hartman oli kuollut saman vuoden keväällä.

Kauhujen talo, osa 9 (Treehouse of Horror IX)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiuslisäke helvetistä (Hell Toupée)

Snake Jailbird teloitetaan, koska yritti ryöstää Kwik-E-Martin. Sisäelimet jaetaan ja Homer saa Snaken hiukset. Hiukset tunkeutuvat Homerin aivoihin ja hänen hiuksensa ja äänensä muuttuvat Snakenlaisiksi. Hän tappaa Apun, joka oli todistamassa Snaken rikosta. Homer on alkanut myös polttaa tupakkaa, mutta kukaan ei huomaa sitä. Seuraavaksi hän tappaa Moen, toisen todistajan. Bart oli myös todistamassa ja hän alkaa pelätä. Snake yrittää tappaa Bartin. Homer kuitenkin panee vastaan ja repii hiuksensa päästään. Poliisit ampuvat hiukset kun ne yrittävät paeta.

Pirulliset piirretyt (The Terror of Tiny Toon)

Marge ei halua lastensa katsovan väkivaltaista Tikku ja Takku-piirrettyä ja takavarikoi kaukosäätimen paristot. Bart kuitenkin ottaa Homerin työkalupakista plutoniumia, laittaa sen kaukosäätimeen ja käynnistää television. Kinastellessaan kaukosäätimestä he painavat vahingossa "Enter"-nappia, ja he siirtyvät piirrettyyn. Aluksi piirretty huvittaa heitä, mutta kun Tikku ja Takku alkavat yrittää tappaa heitä, he pakenevat peloissaan. Homerin käyttäessä säädintä Bart ja Lisa seikkailevat kanavalta toiselle Tikku ja Takku perässään. Lopulta Homer saa Lisan ja Bartin ulos televisiosta. Tikku ja Takku seuraavat heitä ruudun läpi, mutta ne ovat niin pieniä ja vaarattomia, että Simpsonit päättävät ottaa ne lemmikeikseen.

Tenava tähtien takaa (Starship Poopers)

Maggielle tulee ensimmäinen hammas. Samaan aikaan Maggien jalat irtoavat ja tilalle tulevat lonkerot. Kang ja Kodos saapuvat Simpsoneiden talolle. Marge kertoo Kangin olevan Maggien isä. Marge siepattiin kaksi vuotta sitten ja Kang pisti Margen raskaaksi jonkinlaisella sädeaseella. Tulee riitaa kummalle lapsi kuuluu, Kangille ja Kodosille vai Simpsoneille. He virailevat jopa Jerry Springerin Show’ssa, mutta tuloksetta. Lopulta Maggie jää Simpsoneille kun Kang ja Kodos lähtevät tappamaan poliitikkoja Washingtonissa. Yllättäen Maggie kuitenkin alkaa puhua Kangin äänellä ja nauraa ilkeästi.

Tähtien loisteessa (When You Dish Upon a Star)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonit viettävät lomapäivää järvellä. Homer löytää sattumalta Hollywood-pariskunta Kim Basingerin ja Alec Baldwinin piilopaikan. Tähdet palkkaavat Homerin henkilökohtaiseksi avustajakseen sillä ehdolla, ettei Homer kerro heidän sijainnistaan kellekään. Siitä huolimatta Homer kertoo heistä vahingossa ystävilleen Lennylle, Carlille ja Moelle Moen kapakassa istuessaan. Seurauksena tähdet katkaisevat välinsä Homerin kanssa.

Homer perustaa asuntovaunuun Hollywood-tähtiä halventavan museon, jossa hän myy kaikkia Kimiltä, Alecilta ja heidän ystävältään Ron Howardilta hänelle jääneitä tavaroita. Tähdet alkavat kuitenkin katua tapaa, jolla kohtelivat ystäväänsä, joten he päättävät pyytää Homerilta anteeksi. Nähtyään Homerin bisneksen portin edessä he lähtevät ajamaan tätä takaa ja haastavat hänet oikeuteen. Lopputuloksena Homerin pitää pysyä vähintään 800:n kilometrin päässä mistä tahansa julkimosta.

Woodstockin muistot (D'Oh-in' in the Wind)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer tajuaa, ettei hän tiedä, mitä nimikirjain "J" tarkoittaa hänen nimessään Homer J. Simpson. Homer löytää tiensä hippiyhteisöön, jossa hänen äitinsä eli joskus, ja saa selville J:n tarkoittavan Jayta. Homer päättää alkaa elää hippityyliin Seth- ja Munchie-nimisten hänen äitinsä vanhojen ystävien kanssa. Homer saa kuitenkin pian tietää, että Sethilla ja Munchiella on appelsiinimehubisnes, jolla he rahoittavat hippielämänsä. Pian Homer saa huomata, ettei hänestä ole hipiksi, ja asiat palaavat takaisin normaaleiksi.

Kiitettävä (Lisa Gets an 'A')

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa sairastuu ja joutuu jäämään pois koulusta. Marge kehottaa häntä pelaamaan Bartin videopeliä saadakseen ajatuksensa pois koulusta. Lisa innostuu pelaamaan liikaa, eikä ehdi lukea koetta varten. Hän turvautuu lunttaukseen, ja saa huippuarvosanan. Koululle myönnetään Lisan ansiosta apuraha, mutta hän päättää olla rehellinen ja tunnustaa luntanneensa. Samaan aikaan Homer hankkii hummerin kasvattaakseen sen ruoaksi, mutta siitä tuleekin Homerin lemmikki.

Munuainen (Homer Simpson in: "Kidney Trouble")

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ukin munuaiset räjähtävät ja Homer päättää lahjoitta toisen omistaan. Hän kuitenkin jänistää ennen leikkausta ja pakenee "Kadonneiden sielujen" laivaan. Homer kertoo laivassa tarinan ukin munuaisista ja laivan matkustajat järkyttävät. Homer heitetään mereen ja hän huuhtoutuu rantaan. Homer palaa luovuttamaan munuaista, mutta pakenee taas ja jää auton alle. Homer herää ja tajuaa, että toinen hänen munuaisistaan on poissa. Tohtori Hibbert kertoo, että ukille annettiin Homerin munuainen, kun hän oli sairaalassa.

Gangsterien armoilla (Mayored to the Mob)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 212
Tuotantokoodi AABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. joulukuuta 1998
Ensiesitys Suomessa 1. lokakuuta 2000

Simpsonien perhe on katsomassa televisiosta Roger Cormanin versiota Titanicista, mutta kesken ohjelman tulee muistutus Springfieldin scifi-messuista, jotka ovat parin päivän päästä, ja jotka tarjoavat kävijöille mm. Taisteluplaneetta Galacticaa ja Tähtien Sotaa. Scifi-messuilla pormestari esittelee Mark Hamillin, Tähtien sodan tähden. Mark kertoo, että he esittävät erään kohtauksen elokuvasta Springfieldissä, ja että hän tarvitsee yhden henkilön mukaan siihen. Kaikki haluavat mukaan kohtaukseen ja syntyy mellakka. Väkijoukko ahdistelee pormestaria ja Hamillia.

Homer huomaa, että he ovat pulassa ja pelastaa heidät vieden heidät ulos. Pormestari erottaa entiset turvamiehensä ja ottaa uudeksi turvamiehekseen Homerin. Homer käy turvamieskoulun ja pääsee sitten pormestarin palvelukseen. Kaikki menee hyvin pari päivää, mutta sitten Homer menee pormestarin mukaan Fat Tonyn luokse hoitamaan koulumaitotilaukset. Siellä rotta sieppaa Homerilta kermaleivoksen ja hän seuraa rottaa lypsyhuoneeseen. Hän kauhistuu kun näkee, että siellä lypsetään rottia. Hän juoksee koululle ja kieltää lapsiltaan maidon juonnin. Heti sen jälkeen hän menee kaupungintalolle ja vaatii pormestaria lopettamaan rottamaitotilaukset. Homer on niin hermoissaan, että vahingossa pudottaa pormestarin ikkunasta alas. Pormestari sai otteen seinästä ja Homer suostuu nostamaan hänet sillä ehdolla, jos hän lopettaa rottamaitotilaukset; pormestari suostuu.

Poliisi menee Fat Tonyn luokse, pidättää hänet jonka jälkeen tämä vannoo tappavansa pormestarin. Pormestari on kauhuissaan, kun saa kuulla että Fat Tony vapautettiin melkein heti. Homer vie Quimbyn ravintolaan jotta hän piristyisi, mutta Fat Tony onkin siellä. Esityksen aikana hän käskee apurinsa tappaa pormestarin. Hän on juuri puukottamassa pormestaria, kun Homer Mark Hamillin neuvojen avulla pelastaa hänet. Samaan aikaan kun he tappelvat veitsestä, Fat Tony hakkaa pormestaria. Tappelun jälkeen Homerille kerrotaan että pormestari selviää ja hän päättää itse erota.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran ns. Yeees-mies.

Ned Flandersin uusi elämä (Viva Ned Flanders)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 213
Tuotantokoodi AABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. tammikuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 8. lokakuuta 2000

Tarina alkaa Kent Brockmanin uutisraportilla Montgomery Burnsin kasinon purkutyömaalta. Käyttämättä jäänyt kasinorakennus aiotaan purkaa romahduttamalla se räjäyttämällä Las Vegasin tyyliin. Räjäytyksen seurauksena Springfield täyttyy pölyllä. Marge kehottaa Homeria pesemään autonsa, mutta Homerin mielestä se on turhaa, koska ensi viikolla kuitenkin sataa. Hetken päästä Lenny ajaa heidän viereensä kehottaen pesettämään auton ja Homer ajaa heti autopesulaan. Marge on vihainen siitä, että Homer kuuntelee mieluummin kavereitaan kuin häntä. Homerin maksaessa kassalla laskuaan, hän huomaa että Ned saa 5 dollarin alennuksen. Homer vihastuu tästä ja kysyy miksi, hänelle vastataan että se oli eläkeläisalennus. Kirkossa Homer nostaa asiasta metelin ja väittää että "pyhä Flanders" on yhtä kiero kuin muutkin ja on valehdellut olevansa eläkeikäinen. Ned kertoo hämmentyneelle kirkkoväelle olevansa 60-vuotias ja selityksen nuorekkuudelleen olevan ettei hän ole ikinä tehnyt mitään väärää. Autossa Ned kuitenkin ajattelee haaskanneensa koko elämänsä. Tämän johdosta Ned pyytää Homerilta apua oppiakseen pitämään hauskaa. He ajavat Las Vegasiin ja päätyvät kasinoon missä Ned pelaa uhkapelejä ja voittaa. Aamulla hän ja Homer heräävät hotellihuoneen poreammeesta, eivätkä muista mitään edellisillasta. Huoneeseen saapuvat cocktail-tarjoilijat Amber ja Ginger kertovat Nedin ja Homerin humalapäissään menneen naimisiin heidän kanssaan edellisyönä ja esittävät todisteeksi videonauhan toimituksesta.

Ned ja Homer kertovat jo olevansa naimisissa, mutta naiset eivät piittaa siitä. Homer ja Ned lähtevät juoksemaan aikoen eksyttää heidät ja sitten poistua Las Vegasista. Naiset saavat kuitenkin avukseen ajojahtiin hotellin turvamiehet, Gunter ja Ernst -taikuriparin valkoisine tiikereineen, Drederick Tatumin ja Moody Blues -yhtyeen, jotka saavatkin näytteillä olleella avoautolla pakoa yrittäneen parivaljakon kiinni. Koska Las Vegasissa ei suvaita aviovalan rikkojia heidät heitetään ulos kaupungista. Jakson lopussa Homer ja Ned kävelevät kahden korppikotkan seuraamina kohti Springfieldiä yrittäen keksiä selityksen Margelle ja Maudelle.

Sottajengi (Wild Barts Can't Be Broken)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 214
Tuotantokoodi AABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. tammikuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 15. lokakuuta 2000

Simpsonien perhe menee katsomaan baseball-ottelua. Homerin mielestä Springfieldin joukkue, Isotoopit, on surkea, ja poistuu katsomosta jo joukkueen ensimmäisen virheen jälkeen. Isotoopit häviävät pelin ja Homerin mielestä he ovat luusereita. Puoli vuotta myöhemmin, kun Homer menee Moen kapakkaan, televisiossa esitetään Isotooppien peliä. Homer ihmettelee, miksi kaikki katsovat sitä, mutta muut kertovat, että sen puolen vuoden aikana, kun Homer ei ole katsonut ainuttakaan peliä, Isotoopit ovat parantaneet huimasti ja edenneet loppuotteluun. Tämän kuullessaan Homer suorittaa nopean takinkäännön ja alkaa itsekin kannattaa Isotooppeja. Kun Isotoopit voittavat pelin, Homer lähtee ystäviensä kanssa kännäämään ja juhlimaan humalassa ympäri kaupunkia. He päätyvät lopulta Springfieldin ala-asteelle, ja kännipäissään romuttavat koulun. Seuraavana päivänä poliisipäällikkö Wiggum kertoo televisiossa, että koska syyllisiä ei ole löydetty ja ilkivallan kohteena on ollut koulu, syyllisten on täytynyt olla lapsia. Tämän takia säädetään uusi laki, jonka mukaan jokainen lapsi, joka liikkuu yöaikaan kaupungilla, ammutaan tai palautetaan vanhemmilleen. Koska Homer ja hänen kumppaninsa olivat törttöillessään ympärikännissä, he eivät muista mitään, ja muiden tavoin syyttävät tapahtuneesta (kuten myös Homerin auton romuuntumisesta) lapsia.

Jonkin ajan kuluttua Bart, Lisa, Milhouse, Nelson ja heidän kavereirinsa kuulevat uudesta kauhuelokuvasta nimeltä "Verestys" (The Bloodening), jota esitetään Springfieldin autoteatterissa. He päättävät rikkoa kieltoa ja livahtavat teatteriin salaa. Poliisipäällikkö Wiggum kuitenkin saa heidät kiinni verekseltään ja rangaistukseksi heidän täytyy pestä valvovaa poliisia esittävän kyltti. Elokuva, jota lapset kävivät katsomassa, kertoi ajatuksia lukevista lapsista, jotka tiesivät aikuisten kaikki salaisuudet. Lisa tajuaa, että he voisivat tehdä samalla tavalla kuin elokuvan lapset tekivät: kertoa muille vanhemmille omien vanhempiensa salaisuuksia kunnes he suostuvat perumaan ulkonaliikkumiskiellon.

Parin päivän ajan lapset kertovat radiossa vanhempiensa salaisuuksia, käyttäen aiemmin pesemänsä kyltin isoa kahvikuppia antennina. Tilanteen kärjistyessä pormestari Quimby kutsuu kaupungin vanhemmat hätäkokoukseen. Pormestari kertoo, että poliisipäällikkö ja professori Frink ovat juuri etsimässä lapsia. Frinkin paikannuslaitteen avulla lapset löytävät ja hetken päästä kaikki kaupungin aikuiset ovat läsnä. Lapset ja aikuiset alkavat riidellä keskenään, mistä seuraa laulukohtaus (Adults vs. Kids), jossa molemmat osapuolet vuorollaan esittävät kantansa siitä, miksi toinen osapuoli on heidän mielestään syvältä. Yllättäen myös vanhukset liittyvät kärttyisinä mukaan lauluun, vaatien itselleen hiljaisuutta. Lopulta laulu päättyy, ja vanhukset päättävät antaa opetuksen niin aikuisille kuin lapsillekin. Pian astuukin voimaan määräys, jonka mukaan kaikkien alle 70-vuotiaiden on vietettävä yönsä sisällä, joten nyt myös aikuiset ovat yöt jumissa sisätiloissa. Ehdotus voitti äänestyksen vain yhdellä äänellä, mutta Homerin mielestä hänen jättämättä antamallaan äänellä ei siltikään olisi ollut mitään merkitystä. Samaan aikaan vanhukset juhlivat kaduilla, saatuaan yöllisen kaupungin yksin omakseen.

Kirottu sunnuntai (Sunday, Cruddy Sunday)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer, Bart ja joukko miehiä ympäri Springfieldiä lähtee Miamiin katsomaan Super Bowlia, mutta perille päästessään he huomaavat heidän lippujensa olevan väärennöksiä. Lopputuloksena heidät lukitaan "Super Bowl -vankilaan". Heidän onnistuu paeta sellistään, ja he pääsevät VIP-aitioon katsomaan peliä. Lopulta he joutuvat pelaajien sekaan ja Homer päätyy heiluttelemaan voittopokaalia pukuhuoneessa.

Simpsoneiden kotona Marge ja Lisa yrittävät keksiä jotain tekemistä tylsyyden keskelle. He löytävät "Vincent Pricen munanmaalaussetin", ja he alkavat maalata munia. Heille selviää kuitenkin, ettei paketista löydy jalkoja. Vaikka laatikko onkin vuodelta 1967, kaksikko päättää silti tilata jalat.

Homerista Max (Homer to the Max)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer huomaa, että TV-ohjelman hahmolla on sama nimi kuin hänellä. Hahmo muutetaan kuitenkin pilottijakson jälkeen lihavaksi, kömpelöksi idiootiksi. Homer alkaa hävetä nimeään ja päättää vaihtaa sen. Hän löytääkin hiustenkuivaimen kyljestä nimen "Max Power" ja päättää muuttaa sen siksi. Tämän jälkeen herra Burns, Marge ja "Max" kutsutaan juhliin, jossa he tapaavat paljon kuuluisia ihmisiä. Juhlien tarkoitus oli kuitenkin suojella punapuita, ja Marge ja Max joutuvatkin heidän mukaansa, ja heidät köytetään puihin kettingeillä. Maxin onnistuu kuitenkin kaataa kaikki puut ketjullaan juostessaan pakoon Eddie- ja Lou-poliiseja. Tapahtuman jälkeen Max päättää muuttaa nimensä takaisin Homeriksi.

Ystävänpäivälahjat (I'm With Cupid)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apun Manjula-vaimo väittää miehen jättävän hänet täysin vaille huomiota, joten Apu päättää hemmotella vaimoaan mitä mielikuvituksellisimmilla ja kauniimmilla ystävänpäivälahjoilla. Lopuksi Apu päättää kirjoittaa rakkauskirjeen taivaalle. Muut Springfieldin miehet päättävät sabotoida tämän aikeen. Kun kone alkaa kirjoittaa viestiä "I ♥ U MANJULA", Homerin onnistuu leikata viesti muotoon "I ♥ U". Homer itse saa Margen rakkauden takaisin hyppäämällä lentokoneesta ruusujen peitossa. Muut springfieldiläisnaiset käsittävät Apun viestin viestinä omalta rakkaaltaan.

Ulvovat kilometrit (Marge Simpson in: "Screaming Yellow Honkers")

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer ostaa SUVin mutta menettää pian kiinnostuksensa siihen, ja lahjoittaa sen Margelle. Uuden autonsa huumassa Margelle kehittyy hallitsematon ajoraivo. Hän päätyy menettämään ajokorttinsa epäonnistuttuaan ajokokeessa ja törmättyään vankilaan. Hänen ajoraivoaan kuitenkin tarvitaan, kun Homer vapauttaa vahingossa kaikki eläintarhan sarvikuonot.

Oma huone (Make Room for Lisa)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer, Lisa ja Bart menevät museoon, jossa Homer nuolaisee parlamenttiä, josta hänelle tulisi 10 tonnin sakot, mutta museon omistama puhelinyhtiö ymmärtää, ettei raha kasva puussa. Joten Simpsoneiden talon päälle tulee puhelintorni ja tornin laitteistot tulevat Lisan huoneen sisälle, joten Lisan pitää muuttaa Bartin kanssa samaan huoneeseen. Marge kuuntelee itkupuhelimella muiden puheluja. Lisaa alkaa sattumaan mahaan ja Homer vie hänet Dr Hibbertin luo. Dr Hibbert sanoo, että Lisan mahakivut johtuvat sterssistä. Lisa ja Homer menevät intialaiseen kauppaan, jossa he menevät säiliöihin rentoutumaan. Bart ja Milhouse tekevät jekun Margelle ja Marge lyö itkupuhelimella Milhousea päähän.

Rekkaseikkailu (Maximum Homerdrive)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer syö kilpaa pihviä rekkakuskin kanssa. Rekkakuski voittaa, mutta kuolee nautamyrkytykseen hetkeä myöhemmin. Homer ja Bart aikovat viedä tämän lastin perille. Tulee kiire ja Homer nukahtaa rattiin. Rekalle ei kuitenkaan käy kuinkaan, kiitos rekkaan asennetun automaattiajojärjestelmän. Homer paljastaa järjestelmästä kaikille ja toiset rekkakuskit pelkäävät menettävänsä työkeikkansa ja he yrittävät pysäyttää Homerin. Kotona Marge ja Lisa päättävät ostaa uuden ovikellon, ja sopiva ovikello löytyykin, mutta kukaan ei soita sitä. Kun Lisa soittaa ovikelloa se ei lakkaa enää soimasta. Pian kaikki Springfieldin asukkaat kärsivät Simpsonien uudesta ovikellosta.

Simpsonien raamattutarinat (Simpsons Bible Stories)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kuuma kirkkopäivä. Koska saarna on niin pitkäveteinen, perhe nukahtaa ja alkaa nähdä raamatullisia unia.

  • Aatami ja Eeva – Homer ja Marge ovat Aatami ja Eeva, jotka syövät Snake Jailbirdiltä näyttävän käärmeen houkuttelemina kiellettyä hedelmää hyvän ja pahan tiedon puusta. Tämän jälkeen Ned Flandersia epäilyttävästi muistuttava Jumala häätää heidät Eedenistä.
  • MoosesMilhouse on Mooses, joka taistelee egyptiläisiä – rehtori Skinneriä ja Springfieldin poliisivoimia – vastaan yrittäessään vapauttaa juutalaiset – Springfieldin ala-asteen oppilaat – heidän valtansa alta.
  • Kuningas Salomon – Homer on kuningas Salomo, jonka täytyy päättää, kummalle miehelle (Lennylle vai Carlille) kirsikkapiiras kuuluu.
  • Daavid ja Goljat – Bart on Daavid, joka yrittää murhata Goljatin (Nelson Muntzin) tämän tapettua hänen vanhimman ystävänsä (isoisän, Metuselahin).
  • Joissakin uusintaesityksissä jakson nimi on ollut ”Raamatun tarinoita”.
  • Tämä on ensimmäinen sarjan normaalista todellisuudesta poikkeava niin sanottu trilogiajakso, joka ei ole Kauhujen talo -jakso, tosin tässä jaksossa itsenäisiä osioita on neljä eikä kolme kuten myöhemmissä.

Pop-taiteilija (Mom and Pop Art)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun taiteenostaja näkee Homerin epäonnistuneen yrityksen rakentaa tiiligrilli, hän uskoo sen olevan mestariteos ja Homer julistetaan taiteilijaksi, ja hän alkaa kanavoida raivoaan uusiin töihinsä. Hän myös ystävystyy monien taiteilijoiden kanssa. Marge, joka on yrittänyt päästä pinnalle taiteilijana jo vuosia, tulee kateelliseksi Homerin helposta menestyksestä. Kuitenkin, kun Homer suunnittelee näyttelyn, hänen kollegansa syyttävät häntä muuntautumiskyvyttömäksi.

Inspiraation puuskassa Homer aiheuttaa Springfieldiin tulvan ja laittaa eläimille snorkkelit päähän. Yllättäen Springfield näkee tämänkin mestariteoksena, ja kaikki alkavat nauttia Springfieldin uusista kanaaleista.

Vanhus ja poika (The Old Man and the "C" Student)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pilattuaan Springfieldin mahdollisuuden järjestää Olympiakisat Bart käsketään yhdyskuntapalveluun Springfieldin vanhainkotiin. Sillä välin Homer käynnistää uusimman rikkauksientekosuunnitelman ja alkaa myydä jousia, joita aiottiin käyttää Olympialaisten maskottina. Suunnitelma epäonnistuu, kun kaupunki saa tietää Bartin olevan vastuussa ohimenneestä mahdollisuudesta.

Bart kyllästyy vanhainkodissa siihen, kuinka vähän vanhukset saavat tehdä, ja hän vie heidät veneretkelle. Vanhukset pitävät retkestä siihen asti, kun heidän veneensä törmää herra Burnsin purjeveneeseen.

Ei voi ostaa rakkautta (Monty Can't Buy Me Love)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen miljonääri, Arthur Fortune, kaappaa Springfieldin sydämet itselleen antamalla jokaiselle yhden dollarin, jolloin herra Burns alkaa etsiä tapoja julkisuuskuvansa kiillottamiseksi ja hän palkkaa Homerin avustamaan häntä siinä. Kuitenkin hänen suunnitelmansa epäonnistuu: kun hän käskee Homerin heittää hopeakolikoita ihmisille, he loukkaantuvat painavista kolikoista.

Viimeisenä vaihtoehtonaan Burns päättää siepata Loch Nessin hirviön. Kuitenkin jopa tämä suunnitelma epäonnistuu, kun hirviö paljastuukin suloiseksi ja hellyttäväksi. Burns antaa lopulta Nessielle työn kasinoltaan, kun Homer sanoo, että vihattujen ihmisten ei tarvitse tehdä mitään muiden ihmisten hyväksi.

Vierailevat näyttelijät: Michael McKean

Lisan aivot (They Saved Lisa's Brain)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 225
Tuotantokoodi AABF18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. toukokuuta 1999

Tyhmyyskisoissa Springfieldissä tapahtuneen tappelun jälkeen Lisa tuomitsee kaupungin anti-intellektualismin, ja kirjoittaa kirjeen, joka vaikuttaa Springfieldin intellektuelleihin, varsinkin kaupungin omaan Mensaan, jonka jäseneksi Lisa kutsutaan.

Springfieldin Mensaan kuuluvat Lisan lisäksi Sarjakuvahemmo, Lindsay Naegle, Tohtori Hibbert, Rehtori Skinner ja Professori Frink. He pelkäävät, että Springfieldin kaupungin laatu laskee, koska vähemmän älykkäät johtavat sitä. Kun Mensalaiset menevät pormestari Quimbyn luo valittamaan asiasta, tämä pakenee lentokoneella luullen, että he olivat tulleet pidättämään hänet korruption takia. Kaupungin säännöstöissä sanotaan, että jos pormestari on kykenemätön työhönsä, niin älykkäimmät ottavat vallan. Kaupungin johdossa ollessaan mensalaiset luulevat voivansa parantaa kaupungin laatua ja mainetta.

Ikävä kyllä valta nousee mensalaisille päähän. Hulluudessaan he säännöillään mm. kieltävät vihreän liikennevalon, suurimman osan urheilusta ja koiraradoilta kaiken muun paitsi klassisen musiikin. Valta alkaa tosin myös saada Mensan jäsenet keskenään eripuraisiksi. Springfieldin muut asukkaat nousevat vastarintaan hallintoa vastaan. Yllättäen paikalle saapuu maailman älykkäin mies, Stephen Hawking, joka on pettynyt Mensan jäsenien sekaisin vallasta menemisestä, sättii heitä ankarasti, ja toteaa (vaikka Marge ehtiikin sanoa sen ennen hänen puhelaitettaan), että jokaisella on oma käsityksensä täydellisestä maailmasta. Mensan diktatuuri kaatuu yleisen mellakan saattelemana, ja kaikki on taas ennallaan.

Jakson lopussa Homer ja Hawking ovat Moen luona juomassa, ja Homer imitoi Hawkingia yrittäessään saada hänet maksamaan piikin, jolloin Hawking (tai oikeammin hänen pyörätuolinsa) lyö Homeria.

Jakson toisena juonena Homer otattaa itsestään eroottisia kuvia lahjana Margelle.

Päivä Tokiossa (Thirty Minutes Over Tokyo)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 226
Tuotantokoodi AABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. toukokuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 7. tammikuuta 2000

Lisa lukee eräästä lehdestä, että Springfieldiin avataan kyberkahvila. Homer ei ole oikein innokas, mutta Bart saa Homerin lähtemään. Kesken kaiken Snake tulee kahvilaan tyhjentäen Simpsonien pankkitilin. Marge on surullinen, koska he säästivät rahoja perhelomaa varten. Homer onnistuu kuitenkin järjestämään matkan Tokioon, Japaniin.

Perillä ollessaan he saapuvat hotelliin. Lisa haluaa kuitenkin lähteä tutkimusmatkalle ja lopulta muut suostuvat. Homer taittelee perheen viimeisestä setelistä Lisalle origamikurjen. Kurki kylläkin lentää pois tuulen mukana, jolloin perhe on puilla paljailla. He mm. menevät töihin kalatehtaaseen ja kysyvät apua suurlähettiläältä. Myöhemmin he näkevät mainoksen ns. toive- show'sta. Simpsonit pättävät kokeilla kilpailuun osallistumista. Ohjelma on kuitenkin täynnä kidutusta ja lopulta perheen on noudettava paluuliput tulivuoren kraatterista. Lopulta perhe onnistuu palaamaan kotikaupunkiinsa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.