Simpsonit (11. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 11. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Ensimmäinen esitys 26. syyskuuta 1999
Viimeinen esitys 21. toukokuuta 2000
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
10. tuotantokausi 12. tuotantokausi

Simpsoneiden 11. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 26. syyskuuta 1999 ja päättyi 21. toukokuuta 2000. Kauden esitys Suomessa alkoi 14. tammikuuta 2001 ja päättyi 23. syyskuuta 2001.

DVD-julkaisu ilmestyi Suomessa 24. lokakuuta 2008.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mr. Simpson menee Hollywoodiin (Beyond Blunderdome)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Mr. Simpson menee Hollywoodiin
Beyond Blunderdome
Jakso n:o 227
Tuotantokoodi AABF23
Käsikirjoittaja(t) Mike Scully
Ohjaaja Steven Dean Moore
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. syyskuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 14. tammikuuta 2001
Liitutauluteksti Perjantait eivät ole tosiaankaan 'valinnaisia housuja'
Sohvakohtaus Perhe ryntää olohuoneeseen ja näkee identtisen Simpsonien perheen sohvalla (Tracey Ullman Show:n lyhytfilmeistä).
Vierailevat tähdet Mel Gibson itsenään, Jack Burns Edward Christianina


Homer Simpson päättää koeajaa sähköautoa saadakseen ilmaisen lahjan. Hän romuttaa auton, mutta saa lahjaksi kaksi ilmaislippua Mel Gibsonin uusimpaan elokuvaan nimeltä "Mr. Smith Goes to Washington". Myös Mel Gibson itse saapuu elokuvan näytökseen. Koska hän flirttailee Marge Simpsonin kanssa, Homer kirjoittaa elokuvalle huonon arvostelun yleisön reaktio -korttiin. Tästä syystä Mel pyytää Homeria parantamaan elokuvaa. He lentävät Hollywoodiin John Travoltan suihkukoneella. Hollywoodissa Homer ja Mel saavat vastaansa tuotantopomot, jotka halusivat pitää elokuvan hillittynä. Homer ja Mel haluavat kuvata elokuvan lopun uudestaan, koska siinä on liikaa puhetta ja liian vähän väkivaltaa. Uusittu elokuva ei saa tuottajilta lämmintä vastaanottoa. He yrittävät tuhota sen, joten Homer ja Mel pakenevat studioilta golfautolla. Sen hajottua he menivät Elokuva-autojen museoon, jossa olivat myös Marge ja lapset, jotka pakenivat heidän mukanaan Mad Max -elokuvasta tutulla autolla. Elokuvan pelastuttua he järjestivät uusintaesityksen, jonka takia Meliltä meni maine. (Sarjakuvahemmo sanoi ja kirjoitti koneelleen): "Huonoin. Elokuva. Ikinä.") Mel on pettynyt elokuvan saamaan vastaanottoon, mutta Homer ehdottaa hänelle vielä paria elokuvaideaa, mutta koska Meliä ei kiinnosta, Homer heitettiin liikkuvasta autosta ulos.

Veljen pikku apuri (Brother's Little Helper)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Veljen pikku apuri
Brother's little helper
Jakso n:o 228
Tuotantokoodi AABF22
Käsikirjoittaja(t)
Ohjaaja
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. lokakuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 21. tammikuuta 2001
Liitutauluteksti "Porsas ei ole verbi"
Sohvakohtaus Perhe on värittömänä sohvalla, eri alueet on numeroin merkittynä. Aasialaiset animaattorit tulevat värittämään perheen.
Vierailevat tähdet Mark McGwire itsenään

Bartin aiheuttaman vapaapalokunta-päivän tulvan takia Rehtori Skinner sanoo teorian, jonka mukaan Bartilla olisi ADHD. Marge suostuu lopulta Bartin takia hankkimaan hänelle lääkityksen siihen. Yhteistyökyvyttömyyden jälkeen Bart alkaa ottaa lääkkeitä, jotka muuttavat hänen persoonallisuuttaan, jolloin hänestä tulee vainoharhainen. Vainoharhaisuuksissaan Bart sanoo Major League Baseballin vakoilevan häntä. Sen takia hän varastaa panssarivaunun lähimmältä kasarmilta. Tankillaan hän ajaa koulun pihalle ja ampuu kaupunkilaisten edessä taivaalle, josta putoaa satelliitti jossa on tietoa lippisten koosta sekä kaikesta muustakin oudosta. Satelliitti kuului MLB:lle ja Mark McGwire itse tulee paikalle. Asiasta kysyessä hän kysyy kaupunkilaisilta haluavatko he tietää totuuden vai nähdä pari mahtiosumaa. Kansa halusi mahtiosumat, ja kun he ihmettelivät niitä Mark nappasi paperit. Lopussa Bart ottaa lääkkeitä ja menee sekaisin.

Ruokakriitikko (Guess Who's Coming to Criticize Dinner)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Ruokakriitikko
Guess Who's Coming to Critize Dinner
Jakso n:o 229
Tuotantokoodi AABF21
Käsikirjoittaja(t)
Ohjaaja
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. lokakuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 22. tammikuuta 2001
Liitutauluteksti En ole Viimeinen Herra
Sohvakohtaus Marge pyyhkii lattiassa olevan Matt Groeningin signeerauksen pois, mutta sitten Matt Groening käväisee olohuoneessa ja kirjoittaa nimensä uudelleen.
Vierailevat tähdet Ed Asner


Homer saa töitä kaupungin lehdeltä ruokakriitikkona. Hän ei osaa kirjoittaa mitään järkevää, joten hän pestaa Lisan haamukirjoittajakseen Muiden kriitikkojen sanojen takia Homer antaa kaikista ravintoloista huonot arvostelut. Tapahtuneen takia Lisa jättää työnsä kirjoittajana. Homer saa tehtäväkseen arvostella ruokafestivaaleilla kaikkia ruokia. Vihaiset ravintoloitsijat päättävät tappaa Homerin jättiläispaakelsilla, jossa on tappava määrä rasvaa ja hengenvaarallista myrkkyä. Lisa pelastaa Homerin varmalta kuolemalta väittämällä ruokaa vähärasvaiseksi. Lisa ja Homer ovat taas ystäviä ja pakenevat yhdessä vihaisia kaupunkilaisia.

Kauhujen talo, osa 10 (Treehouse of Horror X)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Kauhujen talo, osa 10
Treehouse of Horror X
Flanders ihmissutena
Jakso n:o 230
Tuotantokoodi BABF01
Käsikirjoittaja(t) Donick Spooky
Terrifying Tim Long
Uh, An Ogre?
Ohjaaja Pete Scary Spice Michels
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. lokakuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 4. helmikuuta 2001
Liitutauluteksti -
Sohvakohtaus Kaikki perheenjäsenet ovat jossakin asussa edellisistä Halloween-jaksoista (paitsi Lisa, katso tarkemmin alkuesityksen juonikuvauksesta)
Vierailevat tähdet Tom Arnold, Dick Clark ja Lucy Lawless

Alkuesitys

Kang ja Kodos saapuvat isännöimään kauhujaksoa, ja heidän vitsiensä taustalla toistetaan naururaitaa, vaikka hirviöistä koostuva yleisö ei vaikuta huvittuvan yhtään. Kotona Simpsonit katsovat ohjelmaa televisiosta. Homer on vieteriukko kauhujaksosta "Painajaisia" ("Treehouse of Horror II"), Marge noita kahdeksannesta Kauhujen talo -jaksosta, Bart kärpäsmutantti samasta kauhujaksosta, ja Maggie avaruusolento jaksosta "Kauhujen talo IX" ("Treehouse of Horror IX"). Ainoastaan Lisa, jonka päähän on isketty kirves, ei ole esiintynyt missään aiemmassa kauhujaksossa. Lisan mielestä alienit eivät liity Halloweeniin, jolloin Maggie haihduttaa hänet sädepistoolilla.

Tiedän, mitä teitte (I Know What You Diddily-Iddily Did)

Simpsonit ajavat sumussa vahingossa Ned Flandersin yli. Homer haluaa peitellä asian ja vie Nedin Springfieldiin, peitellen hänen kuolemaansa, kunnes hän jättää ruumiin Flandersien eteiseen. Nedin hautajaiset pidetään, eikä kukaan tunnu tietävän Simpsonien osuutta asiaan. Pian Simpsonit alkavat kuitenkin saada uhkailevia viestejä, joista käy ilmi, että joku tietää heidän osuudestaan Nedin kuolemaan. He pakenevat kotoaan, mutta pian autosta loppuu bensa, ja heidän on jalkauduttava. Säikähdyksekseen he tapaavat Nedin, joka ei ollutkaan kuollut: vähän ennen yliajoa hänen kimppuunsa oli kesken iltakävelyn hyökännyt ihmissusi, jolloin hänestä oli myös tullut ihmissusi. Näin hän ei kuollut auton osuessa, vaan ainoastaan taintui ja palautui takaisin ihmishahmoonsa. Juuri silloin täysikuu paljastuu, ja Nedistä tulee taas ihmissusi. Homer ei älyä heti muiden Simpsonien tapaan paeta, ja kun hän lopulta älyää juosta, susi-Ned saa hänet nopeasti kiinni ja raatelee hänet kuoliaaksi.

Missä olet, Xena? (Desperately Xeeking Xena)

Bart ja Lisa ovat muiden lasten kanssa koululla poliisipäällikkö Wiggumin valvomaa karkkien läpivalaisua varten. Nelsonin karkkia täynnä olevä tyynyliina juuttuu läpivalaisulaitteeseen, jonka seurauksena se ylikuumenee ja siitä sinkoaa röntgensädesuihku, joka osuu Bartiin ja Lisaan. Tämän seurauksena Bart saa kyvyn venyä kuin kumi ja Lisa saa yli-inhimmilliset lihasvoimat. Heistä tulee supersankarikaksikko "Venyjäbä" (engl. Stretch Dude) ja "Mahtimisu" (engl. Clobber Girl). Lucy Lawless, pukeutuneena roolihahmokseen Xenaksi, on scifi-tapahtumassa vastaamassa faniensa kysymyksiin, kun Sarjakuvahemmo hyökkää paikalle alter egonaan "Keräilijänä" ("The Collector") ja kidnappaa Lucyn magneetilla, joka nappaa kiinni Lucyn metallisesta rintaliivistä. Pakomatkan aikana Keräilijä kertoo aikovansa tehdä Lucysta aviovaimonsa. Piilopaikassaan hän laittaa Lucyn roikkumaan jättimäiseen muovipussiin muiden "keräämiensä" julkimoiden viereen (joita ovat mm. Yasmine Bleeth ja Tohtori:n näyttelijä Tom Baker). Venyjäbä ja Mahtimisu saapuvat pelastamaan Lucyn, mutta Keräilijä onnistuu tyrmäämään heidät vaiheistajalla, ja alkaa hitaasti laskea heitä saavilliseen akryylia. Lucy onnistuu huijaamaan Keräilijää ja alkaa taistella tätä vastaan. Kun Keräilijä ottaa alkuperäisestä säilytysrasiasta esiin kaksiteräisen valomiekan, hän säikähtää tajutessaan sen menettäneen keräilyarvonsa, ja putoaa vahingossa akryyliastiaan ja kuolee. Lucy pelastaa Bartin ja Lisan, ja lähtee viemään heitä kotiin – lentäen. Lisa kummastelee, että etteihän Xena osaa lentää, mihin Lucy vastaa olevansa Lucy Lawless, eikä Xena, jättäen asian hiukan arvoitukselliseksi.

Ei elämästä selviä hengissä (Life's a Glitch, Then You Die)

On 31. joulukuuta 1999, ja vuosi 2000 on aivan nurkan takana. Homer on unohtanut työnsä ydinvoimalan Y2K-ongelmantorjujana, ja hänen viallisesta tietokoneestaan leviävä bugi saa koko maailman sekaisin. Lentokoneet putoilevat, teknologia reistailee ja Hassu-klovnin tahdistin virittäytyy kolibrivaihteelle, tappaen hänet. Simpsonit varastavat Hassulta lipun rakettiin, joka veisi heidät uuteen turvapaikaan Marsiin. Ikävä kyllä ainoastaan Lisa, ja hänen epäröimättä valitsemansa Marge, mukanaan Maggie, päästetään rakettiin, joka lähtee heti matkaan. Bart ja Homer huomaavat toisen raketin ja nousevat sen kyytiin. Liian myöhään hen huomaavat sen olevan B-luokan julkkistähtiä, kuten Rosie O'Donnelia, Tom Arnoldia, Ross Perotia ja Courtney Lovea kuljettava raketti, joka on matkalla aurinkoon. Vaihtoehtona B-luokan tähtien kanssa matkaamiseen, joka on heidän mielestään silkkaa kidutusta, Bart ja Homer sinkoavat itsensä heittoistuimilla avaruuteen ja heidän päänsä räjähtävät tyhjiössä.

Maalla on mukavaa (E-I-E-I-D'oh)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Maalla on mukavaa
E-I-E-I-(Annoyed Grunt)
Jakso n:o 231
Tuotantokoodi AABF19
Käsikirjoittaja(t)
Ohjaaja
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. marraskuuta 1999
Ensiesitys Suomessa 11. helmikuuta 2001
Liitutauluteksti En voittanut nobelin pierupalkintoa
Sohvakohtaus Olohuone on sisustettu trendikkääksi yökerhoksi. Vartija päästää Margen, Lisan, Bartin ja Maggien sohvalle, mutta ei Homeria.
Vierailevat tähdet The B52's:n artistit itsenään


Simpsonit menevät katsomaan elokuvateatteriin elokuvaa Zorron isku ja sen innoittamana Homer pelottelee Snakea. Huomatessaan hanskan toimivan, hän käyttää sitä joka paikassa ja äkkipikaisuuksissaan hän läpsäisee kaksintaisteluhullua, joka ottaa haasteen vastaan. Homer pakenee perheineen Ukin vanhalle maatilalle, jossa ei mikään kasva, ja Homerista tulee maanviljelijä. Homer hankkii plutoniumia jolla hän saisi maatilallan jotain kasvamaan. Hänen maatilansa tuottaa lopulta tomakkoja, tupakan makuisia tomaatteja. Laramie Cigarettes tarjoavat Simpsoneille 150 miljoonaa tomakoista, mutta Homer pyytää 150 miljardia, jolloin he heittävät heidät pihalle autosta. Huomatessaan eläinten syöneen kaikki tomakot, yhtä versoa lukuun ottamatta, joka lopulta päätyy Laramielle, jonka helikopteri putoaa tomakosta riippuvaisen hullun lampaan takia. Simpsonit palaavat kotiinsa, jossa se hullu Teksasilainen odottaa. Homer häviää kaksintaistelun koska Eversti ampui häntä käsivarteen. Homer menee sairaalaan "piirakan jälkeen".

Keilailumestari (Hello Gutter, Hello Fadder)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer saa julkisuutta keilailusaavutustensa ansiosta. Kun huuma on ohitse, Homer yrittää paikkailla välejään lapsiinsa.

Suuri kahdeksikko (Eight Misbehavin)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apu haluaa lapsen. Vaikka Manjula ja Apu yrittävät monia keinoja, ei tule lasta. Kerran testi sanoo kuitenkin, että lapsi tulee. 9 kuukauden päästä Simpsonit ja Apu menevät sairaalaan katsomaan lasta. Tohtori Hibberton kertoo, että lapsia on 8. Syyksi lasten määrään paljastuu liallinen hedelmällisyyslääkkeiden käyttö. Lapsista tulee paljon vaivaa. Eräänä päivänä mies eläintarhasta tulee pyytämään Apua antamaan lapsen hänelle hoitoon. Apu suostuu. Paljastuu, että lapsia näytetään julkisesti show’ssa päivittäin. Apu ja Homer menevät yöllä varastamaan lapset takaisin. Eläintarhan miehet tulevat Simpsoneille vaatimaan lapset takaisin. He ottavatkin Homerin show’hun lasten sijaan.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran Apun ja Manjulan kahdeksaiset.

Prätkäkundi (Take My Wife, Sleaze)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer voittaa moottoripyörän ja perustaa prätkäjengin, mutta sattuu valitsemaan sille nimen, joka on jo toisen porukan käytössä.

Lelusensaatio (Grift of the Magi)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rahapulassa painiva koululaitos turvautuu lelufirman apuun. Lapsia käytetään salaa apuna uuden muotilelun suunnittelussa.

Pikku emäntä (Little Big Mom)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge katkaisee jalkansa lasketteluonnettomuudessa, kun käkikello aulassa putosi hänen jalalleen. Margen pitää olla sairaalassa ja antaa Lisalle vastuun talosta. Homer ja Bart eivät ota osaa talon töihin ja tämä ärsyttää Lisaa. Lisa tekee Homerille ja Bartille "spitaalin" puurohiutaleista ja liimasta, jotta he rupeaisivat siivoamaan. He lähtevät Ned Flandersin käskystä Havaijille spitaaliparantolaan. Marge pääsee sairaalasta ja he lähtevät Homerin ja Bartin perään. He ovat jo huomanneet, että ruvet eivät ole oikeita, koska Homer söi yhden ruvista. Simpsonit jäävät Havaijille lomailemaan, mutta Homer ja Bart joutuvat käymään säköneulahoidossa, jotta ruvet lähtisivät.

Uskolla Terveeksi (Faith Off)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer tapaa vanhoja opiskelututtujaan ja joutuu pahaan kiipeliin. Bart pelastaa isänsä ja ryhtyy ihmeparantajaksi.

Kartanon herrat (The Mansion Family)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra Burns lähtee käymään lääkärissä Minnesotan Mayo-kliniikalla ja kutsuu Simpsonit vahtimaan taloaan.

Raivoisa ratsu (Saddlesore Galactica)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer ja Bart pelastavat sirkushuijarin hevosen, ja osallistuvat outoon ratsastuskisaan. Lisa ja koulun orkesteri osallistuvat tärkeään kilpailuun.

Autoilun uhri (Alone Again, Natura-Diddily)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Autoilun uhri
Alone Again, Natura-Diddily
Homer ja Maude, muutama sekunti ennen Mauden kuolemaa.
Jakso n:o 240
Tuotantokoodi BABF10
Käsikirjoittaja(t) Ian Maxtone-Graham
Ohjaaja Jim Reardon
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. helmikuuta 2000
Ensiesitys Suomessa 22. huhtikuuta 2001
Liitutauluteksti Lykkäykseni ei ole molemminpuolinen
Sohvakohtaus Simpsonit ajavat törmäilyautoilla sohvan edessä.
Vierailevat tähdet Shawn Colvin Rachel Jordanina


Simpsonit menevät luontoretkelle ja huomaavat, että viereen on rakennettu rallirata. Simpsonit menevät katsomaan sitä. Flandersin perhe ovat siellä katsomassa, ja kun Maude lähtee hakemaan hodareita niin Rallimisut ampuvat t-paitoja Homeria päin. Homer huomaa hiuspinnin ja kumartaa. Maude tulee täsmälleen silloin, kuin T-paidat lentävät Homeria päin. T-paidat osuvat Maudeen ja hän tippuu katsomosta. Tohtori Julius Hibbert julistaa Mauden hetken päästä kuolleeksi. Hautajaisissa Ned saa paljon suruvalitteluita ja tämä jopa hakkaa Moen, kun tämä kertoo aikomuksistaan iskeä. Homer alkaa puuhailla videokameransa kanssa ja kuvaa Nediä eri tilanteissa. Pian Homer paljastaa Nedille tehneensä treffivideon. Siinä annetaan sinkkunaisille kuva Nedistä ja lopussa Marge synnyttää Maggietä, koska Homer ei saanut sitä pyyhittyä kasetilta. Ned ensin epäröi, mutta vie nauhan videovuokraamoon. Ned saa tietää että kolme naista haluaa Nedin kanssa treffeille. Ensimmäinen on Lindsay Neagle, mutta hän lähtee koska joutuu oikeuteen ja hänellä on muutenkin tiukka aikataulu. Toinen on Edna Krabappel, mutta pian käy ilmi että hän haluaa vain tehdä Rehtori Skinnerin mustasukkaiseksi. Kolmas on nainen, joka koko ajan pälpättää Foofie-koiralleen. Ned pian menettää uskonsa eikä halua tulla kirkkoon. Pian hän pyytää Jumalalta anteeksi ja ajaa kirkkoon. Siellä hän tutustuu Rachel Jordaniin, kristillisbändin laulajaan.

  • Tämä on sarjan toinen jakso, jossa vakituinen hahmo kuolee.

Lähetyssaarnaaja (Missionary Impossible)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer pakenee ahneita rahankerääjiä ja päätyy lähetyssaarnaajaksi trooppiselle saarelle.

Pygmalion (Pygmoelian)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasvoleikkaus tekee rujosta Moesta komean, ja hän saa saman tien roolin suositussa saippuasarjassa.

Tulevaisuus (Bart to the Future)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Simpsoneiden jakso
Tulevaisuus
Bart to the Future
Lisa Yhdysvaltain presidenttinä
Jakso n:o 243
Tuotantokoodi BABF13
Käsikirjoittaja(t) Dan Greaney
Ohjaaja Michael Marcantel
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. maaliskuuta 2000
Ensiesitys Suomessa 20. toukokuuta 2001
Liitutauluteksti Syttymätön ei ole haaste
Sohvakohtaus Olohuone on sisustettu trendikkääksi yökerhoksi. Vartija päästää Margen, Lisan, Bartin ja Maggien sohvalle, mutta ei Homeria.
Vierailevat tähdet -

Hyttyset pilaavat Simpsonien telttaretken, joten he menevät intiaanikasinolle. Marge jää autoon peliriippuvuutensa takia, samoin kuin Lisa ikänsä ja kielteisen suhtautumisensa intiaanien uhkapeleihin takia. Homer ja Bart menevät, mutta Bart ei pääse sisään ikänsä takia ja hän yrittää livahtaa sisään, mutta ei onnistu. Bart lähetetään kasinon johtajana toimivan intiaanin luokse, joka alkaa kertoa hänelle, millainen tulevaisuus häntä odottaa, jos hän ei muuta tapojaan.

Kolmenkymmenen vuoden päästä tulevaisuudessa Bart on 40-vuotias, laiska oluenjuoja, joka asuu yhdessä Ralphin (joka ei enää puhu yhtä lapsellisesti kuin ennen) kanssa, ja yrittää rakentaa itselleen musiikkiuraa, mutta huonolla menestyksellä. Hän saa keikan Nelsonin omistamaan baariin, mutta epäonnistuu. Sillä välin Lisa on valittu ensimmäiseksi heteroksi Yhdysvaltain naispresidentiksi, ja hänen on autettava maa pois taloudellisesta ahdingosta, johon edellinen presidentti Donald Trump oli sen saattanut. Bart kuulee Lisan menestyksestä, ja pyrkii käyttämään sitä hyväkseen kunnollisen musiikkiuran luomiseen. Ikävä kyllä tämä johtaa vain siihen, että hän pilaa Lisan yrityksen saada Yhdysvaltain kansalaiset liittymään "väliaikainen varojenkeräys" -nimellä ilmoitettuun verojenkorotukseen. Päästäkseen Bartista eroon Lisa nimittää hänet "viileysministeriksi". Pian Bart kuitenkin tajuaa Lisan huijanneen häntä, ja saapuu paikalle juuri kun Lisa on kutsunut koolle kaikkien niiden maiden edustajat, joille Yhdysvallat oli velkaa. Käyttäen ovelia keskustelutaitojaan Bart onnistuu huijaamaan edustajat lähtemään ja järjestämään Lisalle lisää aikaa. Kiitokseksi Lisa lupaa Bartille laillistavansa "sen".

Samaan aikaan Homer etsii Valkoisesta talosta Abraham Lincolnin kultakätköä, mitä Marge ei usko edes olevan olemassa. Lopulta Homer löytää arkun, mutta kullan sijasta sen sisältä löytyy viesti, jossa Lincoln selittää, että hänen "kultansa" on todellisuudessa isänmaallinen ylpeys. Viesti saa Homerin vihaiseksi, ja hän raivostuu Lincolnille.

Tulevaisuudennäkymän loputtua Bart lupaa muuttaa tapansa (mitä hän ei oikeasti teekään). Intiaani katoaa salaperäisesti, ja Lisa noutaa Bartin toimistosta, ja kertoo, että heidät on heitetty ulos kasinosta Homerin tönäistyä naistarjoilijaa ja Margen hävittyä 20 000 dollaria. Bart kertoo Lisalle näystään ja siitä kuinka hänellä oli siinä yhtye ja mopo. Kun Lisa kysyy, millainen hän oli tulevaisuudessa, Bart vastaa vain laiskasti, että hänellä oli "joku hallitustyö".

Raittiuden päivät (Days of Wine and D'Ohses)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barney järkyttyy nähdessään itsensä videolla toikkaroimassa kännissä. Hän päättää ryhdistäytyä ja ruveta helikopterilentäjäksi. Lisa ja Bart osallistuvat valokuvauskisaan.

Alligaattori (Kill the Alligator and Run)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer saa hermoromahduksen saatuaan selville, että hänellä on vain muutama vuosi elinaikaa jäljellä. Psykiatri neuvoo häntä lähtemään lomalle Floridaan. Simpsonien loma muuttuu pelokkaaksi pakomatkaksi heidän ajettuaan alligaattorin yli.

Stepataan pois (Last Tap Dance in Springfield)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa innostuu tanssitaiteesta, mutta ei edisty toivomallaan tavalla. Apuun rientää professori Frink. Bart ja Milhouse retkeilevät ostoskeskuksessa ja Homer parantaa näkökykyään laserleikkauksella.

Järkeä vailla (It's A Mad, Mad, Mad, Mad Marge)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge on osasyyllinen Oton ja hänen tyttöystävänsä Beckyn eroon. Omatuntoaan lievittääkseen hän suostuu majoittamaan Beckyn kotiinsa, missä tulokas ottaa liiankin keskeisen roolin.

  • Joissakin uusintaesityksissä sekä DVD-julkaisussa jakson nimi on ollut Hiipivä hulluus.

Naurun takana (Behind the Laughter)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsoneiden "kulissien takana". Simpsoneiden kerrotaan alkaneen Homerin tekemästä Minun hauska perheeni-kotivideosta, jossa Simpsonit näyttelevät tavallista TV-perhettä. Homer saa tehtyä sarjan FOXille. Suosio kasvaa ja jaksoja tulee lisää. Pian perheenjäsenten erimielisyydet pistävät sarjan tauolle. Lisa mm. kirjoittaa paljastuskirjan, jossa häntä on pakotettu valvomaan tekemään sohvakohtausta, ja että hänelle on syötetty lyhytkasvuhormonia. Bart taas lahjoo ihmisiä pussaamaan toisiaan. Simpsonit saadaan taas sopuun.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.