Simpsonit (22. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 22. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi Sub
Ensimmäinen esitys 26. syyskuuta 2010
Viimeinen esitys 22. toukokuuta 2011
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
21. tuotantokausi 23. tuotantokausi

Simpsoneiden 22. tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 26. syyskuuta 2010[1] ja päättyi 22. maaliskuuta 2011.

Jaksoluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luovuuden lähteillä (Elementary School Musical)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 465
Tuotantokoodi MABF21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. syyskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 7. helmikuuta 2012

Hassu-klovnille myönnetään Nobelin rauhanpalkinto, ja hän matkustaa Osloon Homerin ja Bartin kanssa. Kun kone laskeutuu, paljastuu, että he ovatkin Oslon sijasta Haagissa, ja että palkinto olikin vain juoni houkutella Hassu Eurooppaan vastaamaan hänen siellä tekemistään rikoksista Kansainvälisen rikostuomioistuimen eteen. Vapautuakseen hänen on osoitettava tehneensä edes yksi merkittävä teko kansainväliselle kulttuurille. Lopulta Bart ja Homer löytävät DVD:n, jossa oleva materiaali todistaa Hassun kieltäytyneen konsteroimasta Etelä-Afrikassa vuonna 1990 vääränlaisten perunalastujen takia, minkä ansiosta Nelson Mandela vapautettiin vankilasta kolme päivää myöhemmin. Hassun syytteet kumotaan ja hän pääsee vapaaksi.

Sillä välin Springfieldissä Marge vie Lisan viikoksi taiteilijoille tarkoitetulle leirille, missä Lisa tuntee olevansa kuin kotonaan, ja päättää itsekin ryhtyä artistiksi. Pian viikko on kuitenkin ohi, ja Marge hakee Lisan kotiin. Lisa karkaa kotoaan leirin vetäjien, Ethanin ja Kurtin kotiin Springfieldin "Sprooklyn" -nimiseen kaupunginosaan viettääkseen taiteellista elämää, mutta saakin selville, ettei taiteilijan elämä olekaan kovin loistokasta. Pian Marge hakee Lisan kotiin, mihin tämä mieluusti suostuu, sanoen yrittävänsä taiteilijan elämää myöhemmin vanhempana. Kotimatkalla Lisa näkee Ethanin ja Kurtin maalaaman suuren, häntä kunnioittavan maalauksen ison talon seinässä.

Vierasäänet: Flight of the Conchords (Jemaine Clement ja Bret McKenzie), Ira Glass, Stephen Hawking, Lea Michele, Cory Monteith ja Amber Riley.

Opinahjoko oikea tie? (Loan-a-Lisa)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 466
Tuotantokoodi MABF17
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 8. helmikuuta 2012

Abe Simpson päättää jakaa perintönsä ennakkoon, ja antaa kullekin Simpsonin perheen jäsenelle 50 dollaria. Bart käyttää 50 dollariaan pannakseen Gil Gundersonin juoksemaan ylös alaspäin vieviä liukuportaita, ja Marge ostaa laukun, mutta huomaa vasta kassalla hintalapussa lukevan 500 dollaria 50:n sijaan. Springfieldin naisten nähden hän ei kuitenkaan palauta laukkua, vaan maksaa sen luottokortilla. Homer kehottaa Margea nauttimaan laukusta niin kauan kuin se on palautettavissa. Tästä alkaa kierre, jossa Homer alkaa ostaa yleellisiä tavaroita luotolla ja palauttaa ne aina viime tingassa. Lopulta Homer kuitenkin jää kiinni, ja tulee myöntäneeksi oikeudet julkaista hänestä kuvatun materiaalin televisiossa ennen kuin tajuaa mitä tuli allekirjoittaneeksi.

Lisa puolestaan päättää käyttää rahansa mikrolainaan. Selattuaan hyväntekeväisyyssivua internetissä, hän päättää lahjoittaa rahat Nelsonin polkupyöränkorjausbisnekselle. Aluksi Lisa ei kerro Nelsonille olleensa lainaaja, mutta kun Nelsonin bisnes alkaa kukoistaa, Lisa tunnustaa olleensa se, joka antoi hänelle rahat. Nelsonin korjaustoimi käy niin tuottoisaksi, että Nelson jopa Lisan kauhuksi lopettaa koulunkäynnin. Lisa yrittää vakuuttaa Nelsonin palaamaan kouluun, mutta saakin vain tietää, että monet suuret ihmiset, kuten Facebookin luoja Mark Zuckerberg, Microsoftin johtaja Bill Gates ja Virgin Groupin perustaja Richard Branson ovat kaikki jättäneet opintonsa kesken. Abe kertoo Lisalle, että raha ei voi muuttaa ihmistä, ja tämä hyväksyy Nelsonin poissaolon koulusta. Pian Nelsonin toimi kuitenkin kaatuu vääränlaisten ja huonojen materiaalien käyttöön. Nelson antaa alkuperäiset 50 dollaria rehtori Skinnerille ja päättää palata kouluun. Hyvittääkseen Lisalle tämän menettämät rahat, Nelson myös vie hänet rullaluistelemaan. He pitelevät toisiaan kädestä ja tulevat samalla kaataneeksi joukon ihmisiä, muun muassa Mark Zuckerbergin.

Vierasäänet: Mark Zuckerberg, Muhammad Yunus ja Chris Hansen.

Hauskanpitoa hampaat irvessä (MoneyBART)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 467
Tuotantokoodi MABF18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 9. helmikuuta 2012

Lisa tapaa Springfieldin ala-asteen entisen, yliopistoon edenneen oppilaan, ja saa tietää, että hänellä oli Lisan iässä paljon enemmän harrastuksia kuin Lisalla. Lisa päättää laajentaa harrastuspiiriään, ja Flandersin yllättäen erottua Bartin baseballjoukkueen valmentajan virasta, hän itse ryhtyy joukkueen valmentajaksi. Joukkue päättää antaa Lisalle mahdollisuuden koittaa kykyjään. Moen kapakassa Lisa tapaa professori Frinkin ja joukon muita nörttejä, jotka antavat hänelle avuksi tieteellisiä kirjoja. Käyttämällä kirjoja, tilastoja ja todennäköisyyksiä hyväkseen Lisa johdattaa joukkueen ennennäkemättömään voittoputkeen. Bartin mielestä tämä uusi, tieteellinen tapa pelata kuitenkin vain vie pelistä kaiken hauskuuden, ja hän eräässä pelissä vastoin Lisan ohjeita lyö kunnarin sen sijaan että olisi ottanut vapaataipaleen. Vaikka joukkue voittaakin pelin, Lisa ei hyväksy Bartin käytöstä, ja erottaa tämän joukkueesta.

Joukkueen on vaikeuksia sulattaa päätöstä Bartin erottamisesta, mutta Lisa pysyy tiukasti strategiansa ja päätöksensä takana. Kiista sisarusten välillä saa jopa perheen vanhemmat eripuraisiksi. Homerin mielestä Lisa on oikeassa, kun taas Margen mielestä perhe on tärkeämpi asia kuin urheilu, ja että Bartin pitäisi saada palata joukkueeseen. Mestaruusottelun aikana Marge vie Bartin huvipuistoon. Siellä ollessaan Bart saa puhelun Lisalta, joka tarvitsee häntä. Aluksi Bart kieltäytyy, mutta yllättäen paikalle ilmaantunut huippubaseballvalmentaja Mike Scioscia kehottaa Bartia aina noudattamaan valmentajaansa, oli tämä sitten kuka tahansa. Pelin aikana Bart onnistuu Lisan vastusteluista huolimatta kärkkymään itsensä aina kolmospesälle asti. Kun Bart alkaa kärkkyä kotipesälle, Lisa yrittää selittää hänelle, että todennäköisyys on häntä vastaan, mutta nähdessään kuinka yleisö hurraa Bartille, hän unohtaa numerot ja alkaa itsekin kannustaa tätä. Bart kuitenkin juuri ja juuri palaa, ja heidän joukkueensa häviää. Tästä huolimatta Lisa on tyytyväinen, koska Bart opetti hänelle, että baseballissa on kyse muustakin kuin numeroista. Myös joukkue on tyytyväinen sisarusten välien selvittyä.

Vierasäänet: Mike Scioscia ja Bill James.

Kauhujen talo osa XXI (Treehouse of Horror XXI)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 468
Tuotantokoodi MABF16
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 10. helmikuuta 2012

Johdanto

Homer ja Bart ovat kovertamassa kurpitsoja ja Bart leikkaa hymynaaman Homerin housuihin. Homer alkaa kuristaa tätä ja Bart laittaa palavan kurpitsan Homerin päähän. Televisionäytöllä ohjelmaa esittävä professori Frink alkaa esitellä jaksoa, antaa varoituksen ohjelman sisällöstä ja kehottaa huolestuneita kelaamaan loppuun. Hän kelaa kuitenkin liikaa ja toteaa pilanneensa ohjelman. Frink osoittaa itseään kaukosäätimellä ja kelaa kuolemaansa saakka, kunnes muuttuu pölyksi. Pöly haihtuu paljastaen tekstin "Treehouse of Horror XXI". Frankensteinin hirviö nostaa kaukosäätimen ja mainitsee "Konttori" -ohjelman. Tätä seuraa parodia kyseisen ohjelman avauksesta, jossa hirviöt tekevät toimistotöitä.

Sota ja roippeet (War and Pieces)

Marge, huolestuneena lasten liiallisesta videopelien pelaamisesta, rohkaisee Milhousea ja Bartia kokeilemaan vanhoja kunnon lautapelejä ullakolla. Pojat löytävät pelin nimeltä "Saatanan polku". Heidän kokeiltuaan sitä kaikki ullakon muut lautapelit heräävät eloon, muuttaen Springfieldin jättimäiseksi lautapelialustaksi. Kaksikon on päihitettävä kaikkien pelien haasteet korjatakseen asiat normaaliksi. Milhouse kuolee laivanupotuspelin aikana, mutta Bart onnistuu pelaamaan viimeisen pelin loppuun, palauttaen kaiken normaaliksi. Tämän jälkeen he pelaavat hirsipuuta ja Milhousen arvattua viimeisen kirjaimen väärin he hirttäytyvät oikeasti.

Osio parodioi "Jumanji" -elokuvaa.

Meren uhrit (Master and Cadaver)

Homer ja Marge pelastavat merellä kulkurin, joka sanoo nimekseen Roger. Roger kertoo toimineensa kokkina Albatrossi -nimisellä laivalla, jonka miehistö kuoli syötyään myrkytettyä piirakkaa. Homer epäilee Rogerin tappaneen oman miehistönsä, ja Marge alkaa myös ajatella samoin, kun Rogerin heille tarjoama ja Homerin ikkunasta ulos heittämä piirakka silminnähden tappaa hain. He iskevät Rogerin laivan mastolla ilmeisen kuoliaaksi ja pudottavat hänet mereen. Myöhemmin Homer ja Marge löytävät Albatrossin, missä he huomaavat Rogerin kertoneen heille totuuden miehistöstä. Yllättäen elossa selvinnyt Roger ilmestyy paikalle. Paljastuu, ettei hai kuollutkaan piirakkaan vaan veneestä vuotaneeseen polttoaineeseen. Homer tappaa Rogerin harppuunalla peittääkseen jälkensä. Kun miehistökin on yllättäen vastamyrkyn ansiosta yhä elossa, Homer tappaa myös heidät. Marge ei kestä syyllisyyden tunnetta vaan syö myrkkypiirakkaa tappaen itsensä. Tämä kaikki kuitenkin paljastuu vain Maggien kuvitelmaksi tämän ollessa kylvyssä. Osion lopussa Maggie juo maitoa samalla tavalla kuin Alex Kellopeliappelsiinissa.

Esiteinilempeä (Tweenlight)

Lisa ihastuu nuoreen poikaan nimeltä Edmund, joka myöhemmin paljastuu vampyyriksi. Edmundin isä taas paljastuu kreivi Draculaksi. Lisa haluaisi tulla itsekin vampyyriksi, mutta muuttaa mielensä kuullessaan, että tällöin hän jäisi ikuisesti kahdeksanvuotiaaksi. Homer tarjoutuu purtavaksi molemmille vampyyreille, mutta hänen verensä huono kolesteroli tappaa Edmundin ja Draculan. Homer muuttuu vampyyriksi, mutta kuolee pudottuaan maahan lepakkomuodossaan.

Osio parodioi "Twilight" -elokuvaa.

Jakso tunnetaan Suomessa myös nimellä "Kauhujen talo, osa 21".

Vierasäänet: Hugh Laurie ja Daniel Radcliffe.

Äitinsä kaltainen? (Lisa Simpson, This Isn't Your Life)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 469
Tuotantokoodi MABF20
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 13. helmikuuta 2012

Lisa saa kuulla, että hänen äitinsä oli aikoinaan huippuoppilas, kunnes rakastui Homeriin. Lisa päättää varmistaa, ettei mikään häiritse hänen opiskeluaan, ja hankkiutuu eroon kaikesta mahdollisesta häiritsevästä, jopa aiemmin niin rakkaasta saksofonistaan. Tajutessaan Lisan haluavan olla erilainen kuin hän, Marge muuttuu kylmäksi Lisaa kohtaan. Lisa saa kuulla "Cloisters-akatemia" -nimisestä oppilaitoksesta, ja pyytää vanhempiaan päästämään hänet siihen. Marge onnistuu neuvottelemaan Lisan sisään. Lisa tykästyy uuteen kouluunsa välittömästi, mutta kauhistuu huomatessaan, että Marge joutuu hänen koulunkäyntinsä vastineeksi pesemään kaikkien koululaisten univormut. Todistaessaan äitinsä uhrautuvuuden hänen vuokseen, Lisa päättää erota koulusta jotta hänen tämän ei tarvitsisi tehdä tätä, sanoen, että hänen olisi kunnia tulla äitinsä laiseksi, vaikka onkin salaa pettynyt menettäessään unelmiensa koulun.

Samaan aikaan Bart vahingossa mukiloi Nelsonin, ja hänestä tulee koulun "virallinen" kiusaaja. Nelson yrittää kostoksi toistuvasti hakata Bartin, mutta sattumien kautta tyrii joka kerta. Lopulta Bart noudattaa Margen neuvoa ja puhuu Nelsonin kanssa, saaden tämän tuntemaan olonsa paremmaksi ja lopettamaan vihanpitonsa Bartia kohtaan.

Hetki lyö (The Fool Monty)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 470
Tuotantokoodi NABF01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 14. helmikuuta 2012

Amerikan tiedotusvälineet lavastavat katsojalukujen nostamiseksi kotikissojen kautta leviävän viruksen, ja antavat käyttöön rajoitetun määrän rokotteita. Springfieldissä herra Burns vie itselleen (ja koirilleen, vaikka ne ovatkin immuuneja taudille) valtaosan kaupungille tarkoitetusta rokote-erästä. Kotonaan Burns saa kuulla lääkäriltään, että hänellä on useita sairauksia, jotka johtavat hänen kuolemaansa kuudessa viikossa. Musertuneena uutisesta Burns ilmoittaa asiasta kaupungin asukkaille, jotka tosin ottavat sen vastaan ilomielin. Masentuneena Burns päättää tehdä itsemurhan hyppäämällä alas korkealta kalliolta. Matkalla alas hän kuitenkin joutuu pahoin mukiloiduksi erinäisiin kohteisiin osuessaan, ja kun Bart seuraavana aamuna löytää hänet, hän potee muistinmenetystä ja on aivan seesteinen. Bart piilottaa Burnsin kotiinsa, mutta pian loppuperhe saa tietää asiasta, ja heidän kauttaan koko loppukaupunki.

Kun Burnsin tulevaisuudesta päätetään kaupungintalolla, Lisa ainoana vaatii nyt harmittomalle ja rauhalliselle Burnsille kilttiä kohtelua, kun taas loput kaupunkilaisista kannattavat heitä monesti piinanneen miehen hyväksikäyttöä ja nöyryyttämistä. Laaditaan aikataulu, jossa jokaisella Springfieldin asukkaalla on oma osansa Burnsin hyväksikäytölle. Pian kaikki kuitenkin kyllästyvät, ja Burns hylätään. Lisa vie Burnsin tutustumaan tämän vanhaan kartanoon, missä tämä yllättäen saa muistinsa takaisin. Noudettuaan Smithersin uudesta virastaan Dick Cheneyn palvelijana, Burns päättää kostaa hyväksikäyttönsä sulkemalla kaupungin kuvun alle, kuten Stephen Kingin romaanissa "Kuvun alla". Kaupunkilaiset kuitenkin toteavat, että "se on jo tehty", ja ettei se vaikuttaisi, koska he osaisivat tällä kertaa kaivautua ulos. Marge kertoo Burnsille tämän eläneen jo yli arvioidun kuuden viikon, ja että syynä olisi se, että hän auttoi ihmisiä. Pian Burns kuitenkin tajuaa, että oikeasti hänet pitää elossa hänen inhonsa muita ihmisiä kohtaan. Kun Burns on lähdössä, Nelson ilmaantuu paikalle. Koska Burns toimi hyväksikäytön aikana hetken aikaa Nelsonin isänä, tämä pakottaa hänet tulemaan katsomaan, kun hän esiintyy koulunäytelmässä "Kuka pelkää Virginia Woolfia?".

Puluseni (How Munched is That Birdie in the Window?)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 471
Tuotantokoodi NABF02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 15. helmikuuta 2012

Homerin kertoessa kauhutarinaa lapsilleen yöaikaan, loukkaantunut kyyhkynen nimeltä "Raymond Bird" lentää ikkunasta sisään. Koska linnun omistaja ei suostu tulemaan hakemaan lintua, sen hoito jää Bartin vastuulle, koska Lisa paljastaa kuollakseen pelkäävänsä kyyhkysiä. Pian Raymond on taas kunnossa, mutta Bart on niin kiintynyt siihen, että hän päättää pitää sen lemmikkinään. Moe kertoo Homerille ja Bartille kyyhkysten lentokilvasta, mutta näiden vielä harkitessa asiaa Pukin Pikku Apuri yllättäen syö Raymondin. Symbolisten hautajaisten jälkeen Bart alkaa käyttäytyä kylmästi Pukin Pikku Apuria kohtaan ja masentuu pahoin.

Homer ja Marge hakevat terapia-apua tri. Thurmondilta, jonka mielestä Bartin tulisi antaa anteeksi pohjimmiltaan viattomalle luonnonkappaleelle. Kun tämä ei onnistu, tohtori ehdottaa Pukin Pikku Apurin poislahjoitusta. Koiralle päätetään antaa uusi koti strutsifarmilta. Jättäessään koiralleen jäähyvästejä Bart sanoo, ettei tämän koskaan enää tulisi tappaa yhtään lintua. Samalla Homer päästää vahingossa yhden strutsin irti, ja Bart jää villin linnun ahdistamana nurkkaan. Bartin käskyä noudattaen Pukin Pikku Apuri ei tee mitään, jolloin Bart yksin kuristaa strutsin ilmeisen kuoliaaksi. Simpsonit päättävät ottaa koiran takaisin, ja Bart toteaa, ettei ole yhtään paha asia, että hänen koiransa osaa tappaa lintuja. Homer ottaa ilmeisen kuolleen strutsin mukaan kotiin ruoaksi, mutta matkalla se yllättäen herääkin horteestaan ja alkaa kuristaa Homeria jalallaan tämän samalla yrittäessä pitää auton tiellä.

Vierasäänet: Danica Patrick ja Rachel Weisz.

Joulu on taas! (The Fight Before Christmas)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Katy Perry ja nukke-Simpsonit laulavat
Jaksonumero 472
Tuotantokoodi MABF22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. joulukuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 16. helmikuuta 2012

Joulunaika koittaa Springfieldissä, mutta kaikki eivät ole vielä päässeet oikeaan tunnelmaan. Lisan mielestä aidon joulukuusen hakkaaminen metsästä on ekologisesti väärin, eikä Bart ole vuosien toivomisesta huolimatta vieläkään saanut toivomaansa polkupyörää, ja tämän takia hän päättää pysyä ylös myöhään ampuakseen joulupukin ilmakiväärillä. Hän kuitenkin nukahtaa ja näkee unta pikajunasta, joka vie hänet pohjoiseen joulupukin pajalle. Päästäkseen pukin luo Bartin on ensin noustava korkeaan asemaan tonttuna, mihin hän oivallisten ajatustensa avulla pian pääseekin. Hän pääsee Hassua muistuttavan pukin toimistoon, mutta kuullessaan pukin valittelevan huonoa taloustilannettaan, hän päättääkin olla ampumatta tätä ja palata kotiin. Bart on tuskin ehtinyt poistua, kun käykin ilmi, ettei pukin taloustilanne olekaan lainkaan huonossa jamassa ja että hän vain esitti surkeaa.

Lisa puolestaan uneksii vuodesta 1944, nähden itsensä, Bartin ja Homerin toisen maailmansodan aikaisena perheenä, ja Marge taistelee rintamalla natsi-Saksaa vastaan. Lisalla on pahoja muistoja joulukuusista, koska hänen äitinsä vietiin väkisin rintamalle, kun he olivat ostamassa kuusta. Kun Lisa kuulee heidän äitinsä kadonneen rintamalla, hän juoksee itkien pois kotoaan, päätyen kuustenmyyntipaikalle, missä hän saa äitinsä aiemmin maksaman kuusen, jonka kuustenmyyjä muotoilee hänen äitinsä näköiseksi. Lisa ottaa tämän merkkinä siitä, että hänen äitinsä on kunnossa, ja vie kuusen kotiin, missä perhe juhlii sen ympärillä samalla kun heidän tietämättään Marge löytää Adolf Hitlerin ranskalaisesta elokuvateatterista katsomasta Dumboa Lontoota terrorisoivana natsina esittävää propagandafilmiä, ampuu tämän, ja lopuksi räjäyttää koko teatterin. Herätessään Lisa päättää olla enää koskaan ottamatta natsi-Saksasta kertovaa kirjaansa ja Dumbo-nukkeaan sänkyyn yhtä aikaa.

Omassa unessaan Marge voivottelee joulun tunnelman puutetta talossa, ja lähettää kirjeen Martha Stewartille, joka saapuu taloon luomaan joulutunnelmaa. Pian talo on täynnä joulun tuntua, mutta koska Homer ja lapset ovat päätyneet vain osaksi koristeluja, Marge ei ole tyytyväinen lopputulokseen. Martha Stewart palauttaa kaiken ennalleen taikasauvansa avulla, jolloin Marge herää. Silloin perhe saapuu huoneeseen, tuoden hänelle aamupalan ainekset sänkyyn ja yrittäen valmistaa niistä aamiaisen, mutta epäonnistuvat ja päättävät lähteä joukolla ulos syömään.

Maggien unessa Simpsonit esiintyvät Muppettien kaltaisina nukkeina, ja he suunnittelevat lähtevänsä lomalle Havaijille ja jättävänsä Moen talonvahdiksi, kun yllättäen herra Burns saapuu paikalle joulun kolmen hengen vierailtua hänen luonaan. Burns tajuaa pian Homerin puheen tekosyynä käytetystä niskavammasta palturiksi ja käskee päästämään koiransa irti, mutta vain yksi saapuu, ja sekin vain mitättömänä sukkanukkena, koska kaikki rahat menivät Katy Perryyn, joka yllättäen ilmaantuu paikalle omana itsenään ja Moen tyttöystävänä. Piristääkseen Burnsiä Katy antaa hänelle suukon, jolloin tämä heltyy ja antaa Simpsonien lähteä Havaijille, kunhan he ensin laulavat pidennetyn version klassisesta joululaulusta "The Twelve Days of Christmas", 12 säkeen sijasta 39 säkeellä. Lopputekstien aikana Moe yrittää suudella Katyä, mutta koska hän ei yletä tämän suulle, hän yrittää pussata hänen napaansa, mutta päätyykin vahingossa suutelemaan hänen häpyään. Vaikka Katy huomauttaa Moeta virheestä, hän myös pyytää tätä jatkamaan pussaamista.

  • Tämä on Simpsonien ensimmäinen jakso, jossa sarjan hahmot nähdään nukkemuodossa.

Vierasäänet: Martha Stewart ja Katy Perry.

Vakoilua (Donnie Fatso)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 473
Tuotantokoodi MABF19
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. joulukuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 17. helmikuuta 2012

Uusi vuosi on tuskin ehtinyt koittaa, kun Homer onnistuu jo saamaan itselleen läjän sakkoja vasta voimaan tulleiden, valtion tyhjenevää kassaa täyttämään laadittujen outojen säädösten rikkomisesta. Kun hän vielä jää kiinni lahjusyrityksestä, hänet passitetaan kymmeneksi vuodeksi vankilaan. FBI-agentti kuitenkin tarjoaa Homerille mahdollisuutta päästä aiemmin vapaaksi, mikäli tämä soluttautuisi Läski-Tonyn lähipiiriin. Salanimellä ja valeasulla varustettu Homer tapaa vankilassa Läski-Tonyn, ja tämän avulla pian pakenee helposti ohuen seinän läpi (vankilan kun olivat rakentaneet mafian työntekijät). Sillä välin Marge huolestuu Homerin katoamisesta.

Homer ystävystyy Tonyn kanssa, ja tämä asettaa hänet testiin. Hän antaa Homerille tehtäväksi polttaa Moen kapakka kostoksi siitä, että Moe piti hänen puheluaan pilapuheluna. Homerin onneksi Moe itse polttaa oman baarinsa (vaihtoehtona olisi ollut rakentaa naistenhuone), ja Tony palkitsee Homerin päästämällä tämän mafian sisäpiiriin. Kun Tony vastaanottaa salakuljetettuja belgialaisia aseita, hän saa selville, että hänen luotettunsa Homer on vasikka, ja järkytyksestä saa sydänkohtauksen ja kuolee juuri, kun FBI-agentit saapuvat paikalle. Homer palaa kotiin, mutta on surullinen pomonsa kuolemasta.

Kun Homer on käymässä Läski-Tonyn haudalla, hänet kolkataan, ja pian hän löytää itsensä Läski-Tonyn serkun, Timmi-Tonyn (engl. Fit Tony) luota. Tämä aikoo tappaa hänet, mutta nähdessään miten paljon Homer välitti Läski-Tonysta, hän toteaa, että niin tehdessään hän vain "tappaisi sen mikä hänen serkustaan on vielä jäljellä". Homer tajuaa, että siinä missä tappajat ovat olleet kohtelijaita hänelle, häntä suojelemaan tarkoitetut henkilöt olivat kohdelleet häntä kuin saastaa, ja ihmettelee, mikä maailmassa oikein on vikana. Timmi-Tonysta tulee Springfieldin mafian uusi johtaja. Työnsä asettamien paineiden alla hän alkaa syödä, jolloin hänestä pian tulee uusi Läski-Tony, ja kaikki on taas ennallaan.

Vierasäänet: Jon Hamm ja Joe Mantegna.

Unohduksissa (Moms I'd Like To Forget)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 474
Tuotantokoodi NABF03
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. tammikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 20. helmikuuta 2012

Springfieldin ala-asteen neljäs- ja viitosluokkalaiset pelaavat polttopalloa. Bart onnistuu osumaan pallolla viitosluokkalaisten viimeiseen pelaajaan, ja hetken näyttää siltä, että nelosluokkalaiset voittaisivat, mutta pallo tuleekin alas, osuu Bartiin ja viitosluokkalainen poika nappaa sen, jolloin viitosluokkalaiset voittavat pelin. Tästä seuraa vihanpitoa kyseisten luokkien ja jopa heidän opettajiensa välillä. Bart ja viitosluokkalainen poika päättävät tapella koulun pihalla, mutta ennen kuin tappelu ehtii edes alkaa, Bart huomaa pojan kämmenselässä miekan muotoisen arven, samanlaisen kuin hänellä on. Kotona Marge kertoo Bartille, että seitsemän vuotta aiemmin hän ystävystyi kolmen muun äidin kanssa samalla, kun heidän poikansa leikkivät keskenään. Tämä ei tosin selitä Bartin arpea. Marge päättää, että olisi aika taas kutsua yhteen "Koleet äipät", kuten he itseään kutsuivat.

Marge ja muut äidit tapaavat taas, kuten myös pojat, joilla kaikilla on samanlainen miekanmuotoinen arpi kämmenselässään. Kukaan ei tosin muista, mistä he ne saivat. Pian äidit sopivat tapaavansa vastedes joka tiistai. Kun muiden poikien jutut alkavat käydä aina vain rankemmiksi ja vaarallisemmiksi, Bart päättää hajottaa ryhmän. Tietäen tämän tapahtuneen jo kerran aiemmin, hän kysyy arvestaan tohtori Hibbertiltä, joka ohjaa hänet Sarjakuvahemmon puheille. Pienen suostuttelun jälkeen tämä paljastaa seitsemän vuotta aiemmin 4. heinäkuuta tapahtuneen välikohtauksen. Hän oli vastuussa juhlapäivän ilotulituksesta, mutta kun hän hetkeksi käänsi silmänsä, Bart kavereineen laukaisi kaikki raketit yhtä aikaa, saaden aikaan ison tulimyrskyn. Sen tuotoksena yksi raketti osui Sarjakuvahemmon voileipään, josta lensi neljä miekan muotoista, punahehkuista puikkoa poikien kämmenselille, jolloin he saivat arpensa.

Bart päätää järjestää Milhousen kanssa uuden ison paukun saadakseen joukon hajoamaan, mutta Marge yllättää heidät itse teosta ja saa Bartin tunnustamaan. Kun sinä iltana Marge kertoo tästä muille äideille, he sanovat, että heidän mielestään Bart oli aina joukon "mätä omena". Tästä kommentista suivaantuneena Marge jättää muut äidit. Margen poistuttua muut äidit paljastuvat lesboiksi, kun he alkavat suudella toisiaan. Kotona Bart ja Lisa lohduttavat Margea sanoen, että he voivat olla hänen ystäviään.

Miehestä mittaa (Flaming Moe)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 475
Tuotantokoodi NABF04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 16. tammikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 21. helmikuuta 2012

Smithers saa tietää herra Burnsin tehneen testamenttinsa, ja että hän jättää yrityksensä hänen sijastaan kilpikonnalleen Sheldonille. Burns sanoo Smithersille arvostavansa vain miehiä, jotka ovat saavuttaneet jotain itse. Masentuneena Smithers lähtee kaupungille, ja yrittää mennä homobaariin, mutta häntä ei päästetä sisään, koska hän ei ole yhtä vetovoimainen ja muodikas kuin muut. Baarin sijaan Smithers päättää pistäytyä Moen kapakassa, missä hän huomaa, ettei Moella juuri ole asiakkaita. Toivoen saavansa herra Burnsin hyväksynnän ja luovansa paikan jossa hänet hyväksyttäisiin, Smithers ehdottaa Moelle, että he tekisivät hänen kapakastaan homobaarin. Kapakasta tulee ultratrendikäs baari, johon virtaa homoihmisiä. Baarin asiakkaat luulevat myös Moen olevan homo. Moe kuitenkin tajuaa saavansa muilta homoilta ennenkokematonta hyväksyntää ja että tunnustamalla totuuden hän vain menettäisi heidät, joten hän päättää antaa muiden pysyä tässä uskossa. Moesta tulee Springfieldin suosituin "homo", mikä ärsyttää Smithersiä. Hänestä aletaan kaavailla jäsentä kaupunginvaltuustoon homoyhteisön edustajaksi.

Kun Moe on pitämässä puhetta kaupungilla, Smithers päättää paljastaa Moen todellisen seksuaalisen suuntautumisen pyytämällä tätä suutelemaan häntä kaikkien nähden. Moen nojautuu kohti Smithersiä, mutta viime hetkellä vetäytyy ja tunnustaa valehdelleensa. Moe pyytää yleisönsä anteeksiantoa ja toivoo heidän ymmärtävän, millaisen hyväksytyksi tulemisen tunteen hän on kokenut. Väki on kuitenkin vihainen petoksesta ja poistuu. Ennen lähtöään Moe nappaa Smithersin ja suutelee tätä sittenkin, sanoen sen jälkeen, että oli hyvä, että hän kokeili sitä edes kerran, aivan kuten hän oli aiemmin kerran kokeillut frisbeegolfia. Lopputekstien aikana Moe palauttaa kapakkansa taas ennalleen.

Samaan aikaan rehtori Skinner ihastuu uuteen varamusiikinopettajaan, Calliope Juniperiin. Saadakseen paremmat suhteet häneen, Skinner neuvottelee Bartia tapailemaan Calliopen tyttären, Melodyn kanssa. Bartin mielestä Melody on iljettävä, ja lopulta jättää tämän, jolloin myös Calliope päättää lähteä pois. Skinner päättää lähteä hänen mukaansa, mutta palaa kolmen kuukauden kuluttua, surullisena siitä, ettei suhde kestänyt niin pitkään kuin hän olisi toivonut.

Vierasäänet: Alyson Hannigan, Kristen Wiig ja Scott Thompson.

Isäainesta (Homer the Father)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 476
Tuotantokoodi NABF05
Ensiesitys Yhdysvalloissa 23. tammikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 22. helmikuuta 2012

Homer alkaa seurata televisiosta 1980-luvun tilannekomediaa, ja alkaa noudattaa sarjan isän esimerkkiä toimissaan. Tämän mukaisesti hän päättää olla antamatta Bartille tämän haluamaa minimotoa, koska tämä ei osaisi arvostaa asioita, mikäli hän saisi ne liian helpolla. Vaikka Bart noudattaa Lisan neuvoa opiskellen rankasti ja saaden eräästä kokeesta täyden kympin, Homer ei siltikään anna Bartille pyörää.

Bart päättää saada pyöränsä suostumalla myymään Springfieldin ydinvoimalan ydinsalaisuuksia sen vastineeksi. Kiinalainen tiedustelupalvelu hyväksyy Bartin tarjouksen. Bart alkaa viettää aikaa Homerin kanssa, onnistuen tämän mukana livahtamaan sisään voimalaan ja tämän nukkuessa lataamaan salaisia tietoja kiinalaisten antamalle muistitikulle. Yöllä Bart livahtaa eläintarhaan ja jättää kirjekuoressa olevan muistitikun ennalta sovittuun paikkaan, mistä hän myös löytää toivomansa pyörän.

Aamulla Bart on yllättynyt huomatessaan, että Homer oli myös ostanut hänelle pyörän kiitoksena siitä, että hän oli ollut hyvä lapsi. Bart tuntee syyllisyyttä petettyään maansa, ja päättää hakea muistitikun takaisin. Bart löytää muistitikun jättämältään paikalta, mutta samassa kiinalaiset saapuvat paikalle. Estääkseen heitä saamasta tietoja Bart nielaisee tikun. Kun kiinalaiset aikovat tappaa hänet, Homer ilmaantuu paikalle ja tarjoaa kiinalaisille vaihtokauppana Bartin vapaudesta mahdollisuutta käyttää hänen ydintietouttaan hyväkseen. Kiinalaiset suostuvat, ja Homerin avulla rakentavat ydinvoimalan Kiinaan, joka tosin räjähtää jo avajaisseremonian yhteydessä. Kotona Bart kertoo Homerille arvostavansa tätä paljon, ja että heillä on "paras mahdollinen side", mikä tarkoittaa sitä, että he molemmat katsovat vierekkäin televisiota ilman ainuttakaan katsekontaktia toisiinsa.

Jaksoon sisältyy myös viittaus Suomeen, kun eräs Bartin tarjoamien ydinsalaisuuksien perässä olevista järjestöistä paljastuu "Suomen A-Ryhmäksi", jonka jäsenet tosin puhuvat enemmänkin ruotsalaisella kuin suomalaisella korostuksella.

Vierasäänet: James Lipton, David Mamet, Michael Paul Chan ja Garry Marshall.

Lykkyä rakkaudessa (The Blue and the Grey)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 477
Tuotantokoodi NABF06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. helmikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 23. helmikuuta 2012

Vietettyään taas yhden ystävänpäivän yksin, Moe osallistuu lemmentohtori Kissingherin järjestämään seminaariin, missä tämä jakaa miehille neuvoja naisten suhteen. Tohtorin neuvoja noudattaen Moe ottaa Homerin apurikseen naisten iskemisessä.

Samaan aikaan Marge saa tietää, että hänen hiuksensa ovat todellisuudessa harmaat, ja päättää uuden sinivärjäyksen sijasta värjätä hiuksensa kokonaan harmaiksi, luoden itselleen uuden hiustyylin. Tämä tosin aiheuttaa joukon ristiriitaisia reaktioita: Homer ei uskalla sanoa Margelle, että hän ei ole mielissään tästä uudesta tyylistä, Bart polttaa päreensä koulun oppilaiden pilkatessa hänen äitinsä ulkonäköä, ja kaiken huipuksi Margea aletaan kohdella kuin eläkeläistä. Kun Marge kuulee Homerin viettävän aikaansa eräässä baarissa naisten kanssa, hän saapuu heti raivoissaan paikalle, mutta rauhoittuu kuullessaan, että Homer vain avustaa Moeta saamaan seuraa, eikä itse ole hankkimassa uutta naisystävää. Jakson lopussa Marge värjää hiuksensa taas sinisiksi.

Elokuva äkäisestä isästä (Angry Dad: The Movie)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 478
Tuotantokoodi NABF07
Ensiesitys Yhdysvalloissa 20. helmikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 24. helmikuuta 2012

Bart ja Simpsonit saavat vieraakseen Ermon Millwoodin, jonka yritys tekee elokuvia nettianimaatioista. Millwood tarjoaa Bartille mahdollisuuden tehdä elokuvan Raivofaijasta, piirroshahmosta, jonka Bart loi kolmannentoista kauden jaksossa "Sarjakuva-Homer". Koska Raivofaijan alkuperäinen ääninäyttelijä jäi pois maksamattomien palkkojen takia, Homerille tarjotaan mahdollisuutta tehdä Raivofaijan ääni, mihin hän suostuu. Pian elokuva koe-esitetään, ja vastaanotto on totaalinen tyrmäys. Lisa ehdottaa Bartille, että filmi leikattaisiin lyhyemmäksi lyhytelokuvaksi. Pian elokuva julkaistaan, ja mainetta alkaa tulla, kun se palkitaan Golden Globella. Palkintotilaisuudessa Bart ärtyy Homerin ottaessa kaiken kunnian elokuvasta itselleen.

Palkintoja alkaa tulla tasaiseen tahtiin, ja lopulta elokuva valitaan jopa Oscar-ehdokkaaksi. Estääkseen Homeria viemästä kunniaa tästä palkinnosta Bart ei kerro Homerille palkintojenjakotilaisuudesta, ja lähettää tämän ja Margen tutustumaan Los Angelesin nähtävyyksiin osallistuessaan palkintogaalaan kahdestaan Lisan kanssa. Homer kuitenkin tunnistetaan kaupungilla, ja hänet viedään palkintogaalaan, missä Raivofaija -elokuva juuri palkitaan parhaan lyhytanimaation Oscarilla. Ottaessaan palkinnon vastaan Bart jakaa kunnian elokuvasta Lisalle, joka antoi hänelle idean lyhytelokuvasta, sekä koko animaatiotiimille ja Homerille. Tästä liikuttuneena Homer menee lavalle ja pyytää anteeksi, että omi kaiken kunnian. Bart ja Homer päättävät jakaa Oscarin siivuiksi ja antaa siivun jokaiselle, joka oli mukana tekemässä elokuvaa. Bart kysyy Homerilta, saiko tämä uuden palkinnon viipaloitavan tilalle, mutta Homer vakuuttaa, että pystejä saa viitosella eBaystä.

Vierasäänet: Ricky Gervais, Halle Berry, Russell Brand, Nick Park, Maurice LaMarche ja J.B. Smoove.

Vesi vanhin voitehista (The Scorpion's Tale)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Lisa huomaa kukkien rauhoittavan skorpioneja
Jaksonumero 479
Tuotantokoodi NABF08
Ensiesitys Yhdysvalloissa 6. maaliskuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 27. helmikuuta 2012

Springfieldin ala-asteen oppilaat viedään luokkaretkelle karulle aavikolle, missä Lisa on joutua skorpionien hyökkäyksen kohteeksi, mutta havaitsee, että tietyt paikalla kasvavat kukat saavat ne rauhoittumaan. Lisa tuo skorpionit ja muutaman kukan mukanaan kotiin tutkiakseen asiaa tarkemmin. Samalla Simpsonien vaari saapuu asumaan Simpsonien talolle, koska hänet potkittiin ulos vanhainkodista ärsyttävän käytöksen vuoksi. Hänen rasittvat kommenttinsa ärsytävät myös Simpsonin perheen jäseniä hänen nukkuessaan vuorotellen kunkin huoneessa. Lisa saa selville, että hän tuomissaan kukissa on ainetta, joka poistaa negatiiviset tunteet mistä tahansa elollisesta. Kuullessaan tästä Homer livauttaa ainetta vaarin kahviin, parantaen tämän aiemmin kärttyisän luonteen. Tästä ilahtuneena vaari päättää vastedes ottaa ainetta joka päivä.

Huolimatta positiivisista tuloksista Lisa ei kuitenkaan suostu valmistamaan lisää lääkettä, eikä paljastamaan sen koostumusta. Kun Homer ja Abe valittelevat asiaa Moen kapakassa, lääkeyhtiön työntekijä "Hotenhofferin farmaseutista", nimeltään Walter Hotenhoffer (entiseltä nimeltään Aukusti Lihavisto), onnistuu kopioimaan aineen vaikutuksen Aben hiestä. Yhtiö alkaa tuottaa aineesta 20 mg:n pillereitä, mutta koska niitä ei ole vielä testattu, vain Aben sallitaan käyttää niitä. Ikävä kyllä Bart alkaa salaa myydä pillereitä, jolloin kaikista Springfieldin kärttyisistä, vanhoista asukkaista tulee iloisia ja huolettomia.

Lisa tajuaa vaarin yhä käyttävän lääkettä, mutta myöntää vaikutusten olleen hyviä ja katuvansa jääräpäisyyttään. Yllättäen lääkkeen sivuvaikutus kuitenkin tulee ilmi: se saa ihmisen silmämunat putoamaan ulos kuopistaan. Tästä huolimatta vanhukset jatkavat aineen käyttöä, kunnes todistavat Homerin hölmöilyä autonsa ja ystäviensä kanssa. Abe vakuuttaa vanhukset lopettamaan lääkkeen käytön, koska heitä seuraava sukupolvi tarvitsee yhä ohjausta heidän jatkuvan nalkutuksensa kautta. Lopulta kaikki on taas hyvin, paitsi Walter Hotenhofferin kohdalla, joka yhä näkee painajaisia tapahtumista Vonkan suklaatehtaalla.

Vierasäänet: Werner Herzog ja Kevin Michael Richardson.

Kiertue-elämää (A Midsummer's Nice Dream)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 480
Tuotantokoodi NABF09
Ensiesitys Yhdysvalloissa 13. maaliskuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 28. helmikuuta 2012

Simpsonit menevät seuraamaan Cheech & Chongin liveshow'ta, mutta kesken kaiken Chong, kyllästyneenä aina samoihin sketseihin, ensin alkaa improvisoida ja sitten lähtee lavalta. Yleisön kannustamana Homer ottaa Chongin paikan lavalla ja hoitaa esityksen loppuun muistista. Cheech on niin vaikuttunut Homerin taidoista, että ottaa tämän mukaan loppukeikalle ja muuttaa parin nimen muotoon "Cheech & Chunk". Homeria masentaa tajuta, ettei Cheechin ja Chongin elämä olekaan samanlaista huumehuuruista ilonpitoa kuin heidän roolihahmojensa. Sillä välin Chong ottaa uudeksi parikseen rehtori Skinnerin, ja he alkavat kulkea nimellä "Teech & Chong", tosin ilman menestystä. Lopulta Homer saattaa Cheechin ja Chongin taas yhteen.

Samaan aikaan Marge saa selville, että Hullu Kissanainen on hamstraaja. Marge korjaa tilanteen järjestämällä Kissanaisen talon tyhjäksi tavaroista, mutta sitten hän itse ihastuu poisheitettäviin esineisiin, ja täyttää niillä oman talonsa. Tilanteen korjaamiseksi Homer hakee Hullun Kissanaisen paikalle, joka palautuu hamstraajaksi nähdessään vanhat tavaransa, ja jopa valtaa Simpsonien talon itselleen ja kissoilleen.

Jakson lopuksi Bart ilmestyy Puckina Shakespearen "Kesäyön unelmasta", ja kertoo katsojille, että jakso on seuraavana päivänä nähtävissä osoitteessa Hulu.com.

Vierasäänet: Cheech Marin ja Tommy Chong.

Terapian tarpeessa (Love is a Many-Strangled Thing)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 481
Tuotantokoodi NABF10
Ensiesitys Yhdysvalloissa 27. maaliskuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 29. helmikuuta 2012

Homer pelastaa herra Burnsin hengen, jolloin tämä palkitsee hänet antamalla hänelle ja hänen perheelleen liput NFL-otteluun. Fanikamera kuvaa yleisöä, ja Homer päättää piristää tylsistynyttä Bartia kutittamalla tätä, mikä tosin johtaa siihen, että Bart koko stadionin nähden laskee alleen. Uutinen leviää TV:ssä ja internetissä, ja Bart joutuu julkisesti naurunalaiseksi. Kotona Marge päättää parantaa Homerin isyystaitoja lähettämällä tämän isyysterapiaan. Terapiassa terapisti tri. Zander on järkyttynyt kuullessaan, että Homer tämän tästä kuristaa poikaansa. Saadakseen Homerin tajuamaan Bartin tilan, tri. Zander kutsuu apuun ystävänsä Kareem Abdul-Jabbarin, joka pukeutuu Homerin asuun ja alkaa jatkuvasti kuristaa Homeria.

Terapia tehoaa ikävä kyllä liiankin hyvin, eikä Homer kykene enää käsittelyn tuloksena kuristamaan Bartia edes tarvittaessa. Tajutessaan Homerin heikon tilan Bart alkaa käyttää häntä hyväkseen ja tehdä piloja, joista häntä ennen olisi rangaistu pahasti. Marge saa tietää Bartin uudeta, röyhkeästä asenteesta, ja etsii nyt huonon taloustilanteen takia kodittomaksi jääneen tri. Zanderin käsiinsä, ja saa tämän suostumaan Bartin hoitoon 23 dollarilla ja tölkillisellä papuja.

Zander vie Homerin ja Bartin luontoretkelle Margen ja Lisan katsoessa kotona surullisia hevoselokuvia. Zander yrittää harjoituksillaan saada Bartin ja Homerin välisen suhteen taas toimimaan, mutta Bart vain käyttää hyväkseen Homerin tietämättömyyttä ja nauttii kun tämä satuttaa itseään. Äärimmäisessä kokeessa Homer asettuu hirttosilmukkaan ja Bartin olisi tarkoitus leikata köysi, mutta Bart vain lähettelee pilatekstiviestejä Moelle. Tajutessaan, miten toivottoman epäsosiaalinen Bart on, Zander menettää malttinsa ja alkaa itse kuristaa Bartia. Bartin kaula on kuitenkin selvinnyt aiemmin niin monista kuristuksista, että hän kestää, ja vapauttaa Homerin leikkaamalla köyden. Rangaistukseksi Zanderin käytöksestä Homer ja Bart haastavat hänet oikeuteen, voittavat, ja saavat haltuunsa hänen ainoan omaisuutensa: onttoon puuhun rakennetun kodin, jossa he sopivat välinsä.

Lopputekstien aikana soitetaan jo jakson aikana kuultua Alice Cooperin kappaletta "No More Mr. Nice Guy".

Vierasäänet: Paul Rudd, Kevin Michael Richardson ja Kareem Abdul-Jabbar.

Taikuutta ilmassa (The Great Simpsina)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 482
Tuotantokoodi NABF11
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. huhtikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 1. maaliskuuta 2012

Eräänä päivänä Simpsonit käyvät poimimassa persikoita, ja poimivat niitä niin paljon, että koko perhe alkaa syödä vain persikoita. Pian kaikki Margea lukuun ottamatta kyllästyvät persikoihin ja päättävät hankkiutua niistä eroon. Homerin viedessä Margen hierontaan Bart, Lisa ja Maggie lähtevät persikoiden kanssa kukin eri suuntiin, ja Lisa päätyy autiolle alueelle. Pesukarhu ajaa Lisan taikurin taloon. Siellä hän tapaa taikurin nimeltä "Suuri Raymondo", ja pyytää tätä opettamaan hänelle taikatemppuja.

Lisa alkaa esittää taikatemppuja kotona, koulussa ja myös Raymondolle. Pian Raymondo uskoo oppilaalleen suurimman temppunsa, Harry Houdinin "Paon maitotonkasta", salat. Lisa esittää tempun koulun pihalla, ja saa suuret suosionosoitukset. Jakaessaan nimikirjoituksia hän tapaa imartelevan pojan, jolle hän uskoo tempun salaisuuden. Paljastuu, että poika onkin toisen illuusionistin, "Gregg Demonin", poika, joka kertoo tempun salaisuuden isälleen. Raymondo on pettynyt Lisaan tämän paljastettua tempun salaisuuden, ja ajaa hänet pois. Lisa päättää lopettaa taikomisen, mutta Homer ei kestä tyttärensä alakuloa, ja vaatii Raymondoa antamaan tälle anteeksi. Mietittyään asiaa Raymondo tarjoaa Lisalle mahdollisuuden anteeksiantoon, mikäli tämä estäisi Demonia tekemästä maitotonkkatemppua. Taikaesityksen aikana joukko muita taikureita ilmaantuu paikalle ja vaihtaa Demonin käsitellyn tonkan tilalle oikean, jolloin tämä ei pääsekään ulos. Lisa ainoana haluaa pelastaa hänet, mutta ei saa mahdollisuutta. Raymondo saapuu paikalle, lyö muut taikurit, ja pelastaa Gregg Demonin, joka päättää lopettaa taikomisen. Jakson lopuksi Lisa ja Raymondo pitävät yhteisen taikashow'n.

Vierasäänet: Martin Landau, Jack McBrayer, Ricky Jay, Penn & Teller ja David Copperfield.

Rakkauden pyörteissä (The Real Housewives of Fat Tony)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 483
Tuotantokoodi NABF12
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2. maaliskuuta 2012

Läski-Tony tapaa autorekisterikeskuksessa Selman, jonka hän myöhemmin tämän sarkastisten kommenttien ärsyttämänä kidnappaa. Kun Selma jatkaa sarkastista kommentointiaan vangittunakin, Tony ihastuu hänen huumoriinsa, ja myöhemmin tarjoaa hänelle rasvaimun. Selma ja Tony menevät treffeille New Jerseyyn, missä Tony kosii Selmaa. Selma suostuu, ja pian vietetäänkin jo näiden kahden häitä.

Hääjuhlien jälkeen Marge ärtyy Selmalle, kun hääpari sijoittaa heidän perheensä ruokailun aikana epämieluisaan paikkaan. Anteeksipyynnöksi Tony kutsuu Homerin ja Margen kartanolleen New Jerseyn hiekkarannoille. Selma paljastaa Margelle olleensa kateellinen hänelle, koska ei ollut saanut hänen kaltaistaan onnellista avioliittoa, ja pyytää nyt tukea omalle liitolleen. Marge saa pian tietää, että Läski-Tony on naimisissa toisen naisen kanssa, ja kertoo tästä Selmalle. Paljastuu, ettei Selma todellisuudessa olekaan Tonyn vaimo, vaan vain hänen rakastajattarensa. Tonyn oikea vaimo saapuu paikalle, ja hän ja Selma alkavat tapella.

Sillä välin metsäkävelyllä Lisa saa selville, että Bartilla on kyky vainuta tryffeleitä. Lisa ja Bart saavat tietää, että Luigin ravintola ostaa tryffeleitä, ja keksii Lisa käyttää Bartia etsiäkseen lisää tryffeleitä. Kun Bart ei löydä enempää, Lisa panee hänet valjaisiin ja pakottaa hänet etsimään lisää, jolloin tämä vainuaa tryffelin Lisan komerosta. Lisa tunnustaa todellisuudessa syöneensä kaikki tryffelit itse saadakseen piristystä ankeaan kasvisruokavalioonsa. Lapset tuntevat sääliä Luigin tryffelisikaa kohtaan, koska se ei saanut ainuttakaan tryffeliä, ja antavat viimeisen tryffelinsä sille. Tämä tosin osoittautuu huonoksi ideaksi, kun sika alkaa mielipuolisesti raivota ympäri ravintolaa saadakseen lisää.

Vierasääni: Joe Mantegna.

Saksikäsi-Homer (Homer Scissorhands)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 484
Tuotantokoodi NABF13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 5. maaliskuuta 2012

Homerista tulee menestyksekäs parturi, mutta naisten iänikuiset ja uppotylsät juoruilut hiustenleikkuiden aikana alkavat ajaa häntä hermoromahduksen partaalle. Baarissa Homer tajuaa automaattisesti yhdistävänsä naisten juoruista kuulemansa Springfieldin miehiä koskevat ikävät asiat näihin vain katsomalla heitä. Mikään Homerin yrittämistä ratkaisuista ei toimi, edes äärimmäisenä vaihtoehtona kokeiltu itsemurhayritys ei tuota tulosta. Homer alkaa traumatisoitua, ja hän alkaa kuulla korvissaan ihmisten hiusten kasvuäänet. Lopulta Marge päättää auttaa Homeria. Hän ja Homer laativat suunnitelman, jossa he saapuvat yhdessä juhliin, Margen tukka upeaksi laitettuna, ja sitten he valheellisesti ilmoittavat Homerin homokaveri Julion olevan parturi työn takana. Julio, joka on juonessa mukana, alkaa ottaa asiakkaita vastaan, ja Homer vetäytyy parturibisneksestä, enää suostuen hoitamaan vain vaimonsa hiukset.

Sillä välin Milhouse kertoo Bartille, kuinka hän näki edellisiltana ensimmäistä kertaa "Nemoa etsimässä" -elokuvan alun. Nemon äidin kuoleman järkyttämänä ja elämän haurauden ymmärtäneenä, hän päättää koko koulun kuullen tunnustaa tunteensa Lisalle. Ikävä kyllä Lisa antaa hänelle taas kerran rukkaset. Milhouse kuitenkin piristyy, kun viidesluokkalainen tyttö nimeltä Taffy ihastuu häneen. Lisa sen sijaan tulee epäluuloiseksi, koska uskoo, että menestyneenä oppilaana Taffy voisi saada paremmankin poikaystävän, ja että hänellä on jokin taka-ajatus. Lisa päättää ottaa asiasta selvää, ja lopulta seuraa paria salaa romanttiselle "kädestäpitelypaikalle". Lopulta kun Taffy huomaa Lisan vakoilevan heitä, hän ilmoittaa, ettei hänen ja Milhousen välinen suhteensa tule koskaan toimimaan, koska Milhouse aina rakastaa Lisa, ja jättää hänet. Milhouse on hämmentynyt ja surullinen kun Lisa ei tunnu olevan mitenkään tyytyväinen, seurasi hän tätä tai ei. Lisan valtaa joukko sekalaisia tunteita, joiden vallassa hän päätyy suutelemaan Milhousea. Tämän jälkeen hän ei enää osaa selittää miksi teki näin, mutta sanoo kuitenkin Milhouselle, ettei tämän tulisi koskaan luovuttaa, ja lisäksi että tämä "näyttää söpöltä kuunvalossa".

Vierasääni: Kristen Schaal.

Avain totuuteen (500 Keys)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 485
Tuotantokoodi NABF14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 6. maaliskuuta 2012

Kun Maggie yllättäen jää jumiin Simpsonien autoon, Marge alkaa etsiä vara-avainta (mikä osoittautuu turhaksi, koska Maggie pääsee itsekin ulos). Sitä etsittäessä paljastuu, että Simpsoneille on ajan saatossa kertynyt kokoelma avaimia kaikkiin Springfieldin lukkoihin. Palauttaessaan erästä avainta Springfieldin ala-asteelle, Lisa löytää koulun kellarista oudon luokkahuoneen. Hän päättää jakaa löytönsä koulun kanssa, mutta kun hän tuo rehtori Skinnerin ja koulun lehdistön paikalle, oven takaa löytyykin vain kirjahylly, ja Lisa leimataan valehtelijaksi. Lisa huomaa, että rehtori Skinner ja tarkastaja Chalmers piilottelevat jotain. Hän teetättää Skinnerin takavarikoimasta avaimesta valokuvan avulla kopion ja palaa kirjahyllyn takana edelleen olevaan luokkahuoneeseen. Siellä hän näkee salaperäisen hahmon kirjoittavan liitutaululle tekstin: "Lapset ovat bussissa 23". Lisa päättää selvittää huoneen arvoituksen.

Samaan aikaan Bart yrittää avaimilla saada aikaan hämminkiä, mutta sen sijaan tuleekin tehneeksi palveluksia kaupungin asukkaille. Marge ja Maggie löytävät avaimen vieterileluun nimeltä "Pieresiina" (joka myöhemmin paljastuu Homerin Margelle tarkoittamaksi hääpäivälahjaksi), pienoisjunaan, joka päästää liikkuessaan pieruääniä. Juna pääsee karkuun, ja Marge ja Maggie jahtaavat sitä pitkin kaupunkia. Homer pääsee eräällä avaimella Duff-oluen panimoon, mistä hän löytää Duffin ilmalaivan, jolla hän lähtee lentelemään.

Bart ja Lisa kysyvät bussista 23 Nelsonilta. Tämä kertoo, että lapsia täynnä ollut bussi 23 ajoi kerran vaarallisen jääsillan yli, eikä siitä sen koommin ole kuultu, kun lasten menetys peiteltiin. Homerin ilmalaivan avulla Bart ja Lisa pääsevät paikkaan, missä jääsilta sijaitsi. Lisa putoaa ilmalaivasta jokeen ja löytää bussin, mutta käy ilmi, että "lapset" ovatkin vain nukkeja. Lisa pelastuu joesta, kun "Pieresiina" osuu lahoon puuhun, joka kaatuu jokeen, ja Lisa kiipeää sen avulla ylös vedestä. Lisan luokkahuoneessa näkemä salaperäinen hahmo paljastuu Otoksi, joka kerran ajoi bussia 23, ja on helpottunut kuullessaan, ettei tappanutkaan lapsia.

Skinner ja Chalmers yrittävät paeta Boliviaan, mutta eivät pääse liikkeelle, koska Bartilla on Skinnerin auton avain. Pakon edessä he paljastavat totuuden: vuosia aiemmin koulu oli saanut rahaa luokkahuoneiden parantamiseen, mutta ikävä kyllä Skinnerin äiti oli pessyt housut, jossa nostetut setelit olivat. Tilanteen salaamiseksi lavastettiin luokkahuone, josta otettiin kuvia nukkejen kanssa. Kun bussi vei vuokrattuja nukkeja palautettavaksi, jääsilta petti sen alla ja bussi upposi nukkejen mukana jokeen. Chalmers ja Skinner pyytävät Otolta anteeksi, että tämä joutui uskomaan tappaneensa bussillisen lapsia.

Jälkinäytöksessä Otto ajaa bussia jäisellä sillalla, uskoen kuljettavansa nukkeja, vaikka kyydissä onkin oikeita lapsia. Kun bussi luisuu sillan reunalle, Otto ajattelee, että kenties he putoavat hidastetusti, kuten "Inceptionissa". Näin ei kuitenkaan käy, ja bussi uppoaa jokeen.

Miehiä menneisyydestä (The Ned-Liest Catch)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson tiedot
Jaksonumero 486
Tuotantokoodi NABF15
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 7. maaliskuuta 2012

Eräs Bartin piloista johtaa siihen, että Edna Krabappel ärtyy läpsäisemään häntä kasvoihin. Rangaistukseksi tarkastaja Chalmers päästää Ednan palkalliselle vapaalle, mutta hänen on joka päivä ilmoittauduttava päivälaitokseen, jossa opettajat viettävät ankeita ja uppotylsiä päiviä kunnes heidän kohtalonsa on selvitetty. Bart tuntee syyllisyyttä Ednan kokemasta rangaistuksesta ja auttaa tämän ulos. Kun Edna kiipeää ulos palotikkaita pitkin, ne irtoavat seinästä ja hän putoaa alas Ned Flandersin syliin.

Ned ja Edna alkavat tapailla, ja Ednan mieliala vain kohenee, kun hän kuulee, että hän pääsee taas töihin, vaikka hänen onkin toimittava viikonloppuisin vanginvartijana. Edna alkaa puolustaa Nediä Homerin ainaiselta hyväksikäytöltä mm. ottamalla takaisin Homerin Nediltä "lainaamat" tavarat. Bart ja Homer yrittävät erottaa parin toisistaan, mutta pian Homer tajuaa Nedin Ednan ansiosta viimein paranevan parisuhdetilanteen ja alkaa onnitella tätä. Nopeasti käy kuitenkin ilmi, että Ednalla on aikojen saatossa ollut lukuisia miesystäviä, mm. Aerosmithin rumpali Joey Kramer. Ned alkaa pitää Ednalle mykkäkoulua, kunnes Margen patistama Homer muistuttaa Nediä, että parisuhde selviää parhaiten anteeksiannolla. Ned pyytää Ednalta anteeksi, mutta tämä sanoo vihaisesti, ettei hän ole pahoillaan menneisyytensä miesseikkailuista. Hän myös vaatii Nediltä, että hänen menneisyytensä ei vastedes saisi tulla heidän suhteensa väliin. Ned toteaa, että tämän asian joutuisi nyt päättämään korkeampi taho, jolloin kuva pysähtyy, ja Marge ja Homer kävelevät ruutuun.

Jakson lopussa Homer ja Marge julistavat TheSimpsons.com-sivulla olevan katsojaäänestyksen siitä, pitäisikö Nedin ja Ednan suhteen jatkua. Tulos paljastettiin seuraavan tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa, tehden tästä jaksosta ensimmäisen interaktiivisen jakson sitten kuusitoista vuotta aiemmin ilmestyneen "Kuka ampui johtajan?". Lopputekstien aikana Homer ja Marge tosin muistuttavat, että mikäli katsoja katsoo jaksoa DVD:ltä tai uusintana, tämä ei voi enää äänestää.

Vierasäänet: Ken Burns ja Joey Kramer.