Ralph Wiggum

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Ralph Wiggum.png
Ralph Wiggum
Sukupuoli: Poika
Hiukset: Harvakarvaista mustaa
Ikä: 8
Ammatti: Springfieldin ala-asteen oppilas
Tärkeimmät sukulaiset: Isä Clancy Wiggum
Äiti Sarah Wiggum
Isoisä Iggy Wiggum Isoäiti Martha Wiggum
Ensiesiintyminen: Joulurauha (Ralphilta näyttävä poika), Lisan blues, "todellinen" debyytti Pelastakaa sielumme
Ääninäyttelijä: Nancy Cartwright

Ralph Wiggum on kuvitteellinen Simpsoneiden hahmo. Hänen isänsä on poliisipäällikkö Clancy Wiggum ja äitinsä Sarah Wiggum.

Ralph käy Springfieldin ala-astetta, jossa hän pärjää huonosti. Ralph valittaa opettajalleen usein asioista, jotka eivät välttämättä ole edes totta, kuten sarjakuvahahmojen näkemisestä tai lattian tärinästä. Ralph on kutsunut opettajaansa Elizabeth Hooveria äidikseen. Ralph sanoo myös monesti asioita, jotka eivät liity keskusteluun ollenkaan. Hän on tullut tunnetuksi omintakeisista käytöstavoistaan; hän saattaa syödä liimaa, hammastahnaa ja muuta syötäväksi kelpaamatonta. Jopa legoja. Hänellä on tapana kaivaa nenää ja esittää absurdeja, erikoisia tai asiaan kuulumattomia huomautuksia. Hän tykkää myös pissata housuihin, mihin on monessa jaksossa viitattu. Ralphin älykkyys oli vauvana vielä ihan normaali, mutta hänen isänsä pudotti hänet maahan vahingossa pää edellä.

Ralph kuvataan lähes aina iloiseksi, mutta toisinaan myös hyvin pelokkaaksi ja araksi. Hänellä ei ole pitkiä, syvällisiä ystävyyssuhteita, vaikkakin eräässä jaksossa hänestä tehdään Bart Simpsonin kaveri. Jostain syystä Springfieldin koulukiusaajat eivät kohdista erityistä mielenkiintoa häneen. Ralphin äänenä toimii Bart Simpsonin äänestä paremmin tunnettu Nancy Cartwright.

Eräässä tulevaisuuden jaksossa Ralph asui samassa asunnossa kuin Bart ja he soittivat yhdessä musiikkia.

Jaksossa Rakastan Lisaa Ralph rakastui luokkatoveriinsa Lisa Simpsoniin tämän annettua Ralphille ystävänpäiväkortin säälistä. Ralphissa on näyttelijän vikaa, ja hänen George Washington -tulkintaansa koulun näytelmässä ihailtiin.

Jaksossa Kuningasidea äänestykseen Ralph asetetaan ehdolle presidentinvaaleihin. Itse Matt Groening on luonnehtinut Ralphia lempihahmokseen.[1]

The Bloodhound Gang levytti albumillaan Hefty Fine (2005) hahmon innoittaman "Ralph Wiggum" -kappaleen.

Ensiesiintymisestä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo jaksossa Joulurauha, joka oli ensimmäinen esitetty Simpsonit-jakso, nähtiin täysin Ralph Wiggumin näköinen poika, mutta hänen äänensä oli toinen. Jaksossa Lisan blues nähtiin Ralphilta kuulostava poika, mutta hän ei puolestaan näyttänyt yhtään nykyiseltä Ralphilta. Ääni ja ulkonäkö täsmäsivät ensimmäistä kertaa jaksossa Pelastakaa sielumme. Neljännen kauden jaksossa Kymmenen plus (Kamp Krusty) kuullaan ensimmäistä kertaa hänen sukunimensä Wiggum. Tosin jaksossa esiintyvä Ralph on erinäköinen ja -kuuloinen. Jaksossa Lisan ratsu nähdyllä Ralphilla oli virheellisesti Nelson Muntzin ääni.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiquote-logo.svg
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Ralph Wiggum.