Martin Prince

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Martin Prince.png
Martin Prince
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Hiekanvaaleat
Ikä: 10
Ammatti: Koululainen Springfieldin ala-asteella
Tärkeimmät sukulaiset: Vanhemmat Martin Sr. ja Martha
Ensiesiintyminen: Nuori Nero
Ääninäyttelijä: Russi Taylor

Martin Prince on fiktiivinen piirroshahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Russi Taylor.

Martin on olennaisesti luokkansa älykkäin ja paras oppilas sekä opettajan lellikki. Martin on ilmeisesti normaaleja lapsia reilusti älykkäämpi ja kuuluisi testin mukaan nerolasten kouluun, kuten hänen ensiesiintymisjaksonsa Nuori nero osoittaa. Hän on jopa paljon Lisaakin älykkäämpi. Hänen älykkyysosamääränsä on 216, ja hän vasikoi usein muiden lasten tekemisistä, minkä seurauksena hän onkin usein koulukiusaajien Nelson Muntzin, Kearneyn, Jimbo Jonesin ja Dolphin tähtäimessä.

Koulun ja tavanomaisen tiedon lisäksi Martinin sydän tuntuu sykkivän myös muutamalle arkisemmalle asialle. Hän oli valmis maksamaan 40 dollaria harvinaisesta sarjakuvalehdestä, jonka hän kylläkin sai vasta kun yhdisti rahansa Milhousen ja Bart Simpsonin kanssa. Kun Bart tarvitsi opastusta opiskelussa, Bart teki vastapalvelukseksi Martinista suositun. Tällöin Martinkin eli ainakin hetken rettelöitsijän elämää.

Martin on tunnettu myös musikaalisena henkilönä, sillä hän soittaa luuttua. Martin käyttää myös kiertoilmaisuja. Kun Bart oli pukeutunut nörtiksi ja muut nauroivat, Martin vain sanoi: "Ulkonäkösi on huvittava." Martin osaa imitoida Ernest Hemingwayta, Jules Vernen Phileas Foggia ja Julia Childiä

Martinin olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martinin humoristisimpia piirteitä on taipumus avoimeen "neitimäisyyteen". Hän on pukeutunut muun muassa kreikkalaisiksi jumalattariksi, on julistanut Bartin Halloween-juhlissa olevansa Kalliope- sankarirunouden muusa ja Lizzie Bordeniksi koulunäytelmässä. Saadessaan uima-altaan pihalle hän toteaa olevansa "tämän kesän kuningatar."

Jaksossa "Joulukortti tulevaisuudesta" Martin on vaihtanut sukupuoltaan ja ottanut nimekseen Marcia Princess.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martin on kuollut muun muassa "Kauhujen talo, osa 6", jossa Talonmies Willie (matkien Freddy Kruegeria) tappoi Martinin kielellään tämän unessa, jossa hän opiskeli latinaa. Jaksossa Rysän päällä Bart ja Lisa uskovat tappaneensa Martinin työnnettyään hänet vahingossa alas jyrkänteeltä kansallispuistossa. Myöhemmin paljastuu, että Martin jäi henkiin.

Tulevaisuusjakson Lisan häät (Lisa's Wedding) mukaan hänen ainakin luullaan kuolleen kemianluokan räjähdyksessä, mutta tosiasiassa hän asui koulun alla soittaen urkuja. Kohtaus parodioi Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus -musikaalia.