Dolph

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simpsoneiden hahmo
Jimbo jones.jpg
Koulukiusaajajengin jäsenet, Dolph oikealla
Dolphin Starbeam
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Ruskeat
Ikä: 16
Ammatti: Koululainen
Tärkeimmät sukulaiset: Isä Bull
Ensiesiintyminen: Sankarin pää
Ääninäyttelijä: Tress MacNeille

Dolphin Starbeam, usein tunnettu vain Dolphina, on hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Simpsonit. Dolphin äänenä toimii Tress MacNeille. Dolph kuuluu samaan koulun kiusaajajengiin Jimbo Jonesin, Kearneyn ja Nelson Muntzin kanssa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dolph on Jimboa ja Kearneytä lyhyempi ja hänellä on pitkä, ruskea, toisen silmän peittävä otsatukka, vihreä t-paita, koripallokengät ja mustat, repaleiset shortsit.

Hänellä saattaa olla enemmän kuin yksi isä, mihin viitattiin jaksossa Sarjakuva-Homer (I Am Furious Yellow). Dolph ei puhu juurikaan. Hänet on nimetty Matt Groeningin luokkakaveri Dolph Timmermanin mukaan. Groeningin mukaan tämä "ei oikeastaan ollut koulukiusaaja, mutta kolee tyyppi." Dolphin iästä ei ole aivan tarkkaa tietoa, mutta todennäköisesti hän on 16–17-vuotias.

17. tuotantokauden jaksossa Äänestä Homeria (See Homer Run) Dolphin paljastettiin olevan juutalainen. 18. kauden 24-televisiosarjaa parodioivassa 24 minuuttia -jaksossa Dolphin paljastettiin osaavan puhua espanjaa, saksaa, hepreaa, arabiaa, koreaa, latinaa, vanhaa englantia, klingonia ja esperantoa. Samassa jaksossa hänen erityiskyvyikseen kerrotaan ratsastus, steppaus, stage fighting sekä brittiaksentti.