Cassandra Peterson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cassandra Peterson

Cassandra Peterson (s. 17. syyskuuta 1951 Manhattan, Kansas) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten luomastaan roolihahmosta Elvirasta.

Kun Cassandra oli valmistunut High schoolista, hän lähti showtytöksi Las Vegasiin. Tämän jälkeen hän toimi Italiassa rockbändin laulajana ja sai jopa pienen osan Federico Fellinin elokuvasta Rooma. Kun Cassandra palasi takaisin Yhdysvaltoihin, hän liittyi The Groundlings -nimiseen improvisaatioryhmään jossa hän loi hahmon joka myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Elvira. Hahmo on samankaltainen kuin Maila Nurmen 1950-luvulla esittämä Vampira, jonka kopioksi Elviraa on syytetty.

Hieman myöhemmin Petersonia pyydettiin juontajaksi television kauhuohjelmaan Fright Night, jossa hän työskenteli kunnes lopulta sai oman ohjelmansa nimeltä Movie Macabre 1980-luvun alussa. Elvira, Mistress of the Dark (1988) oli ensimmäinen hahmosta tehty elokuva. Elvira saa potkut juontajan työstään ja muuttaa Massachusettsiin pikkukaupunkiin, jonka konservatiiviset asukkaat säikähtävät uutta tulokasta.

Vuonna 2001 Elvirasta tehtiin uusi elokuva, nimeltään Elvira's Haunted Hills.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.