Eric Idle

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eric Idle

Eric Idle (s. 29. maaliskuuta 1943 South Shields, Englanti) on brittiläinen näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten Monty Python -komediaryhmän jäsenenä. Idle asuu nykyään Yhdysvalloissa, Los Angelesissa toisen vaimonsa Tania Kosevichin ja tyttärensä Lilyn (s. 1990) kanssa.

Monty Python -elokuvat ja sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Pythonia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Idle syntyi South Shieldsissä, Koillis-Englannissa. Hänen isänsä palveli Englannin ilmavoimissa ja selvisi sodasta, mutta kuoli onnettomuudessa vuonna 1945. Isän kuoleman jälkeen Ericin äiti joutui lähettämään hänet sisäoppilaitokseen taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Idle opiskeli englantia Cambridgen yliopistossa. Hän oli mukana yliopiston teatteriryhmässä Cambridge University Footlights Dramatic Club, johon kuuluivat myös tulevat pythonkollegat John Cleese ja Graham Chapman. Hän oli teatteriryhmän puheenjohtaja vuonna 1965 ja oli ensimmäinen, joka salli naisten liittymisen ryhmään.

Vuosina 1967-1969 hän esiintyi lastenohjelmassa Do Not Adjust Your Set, jossa hänen kanssaan näyttelivät myös tulevat Pythonit Terry Jones sekä Michael Palin. Animaatiot sarjaan teki Terry Gilliam, joka hoiti saman roolin myös Pythonissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.