Miss Moneypenny

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miss Moneypenny
Ensiesiintyminen Dr. No
Viimeinen esiintyminen 007 No Time to Die
Näyttelijä Lois Maxwell
Caroline Bliss
Samantha Bond
Naomie Harris
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Rooli M:n sihteeri
Liittolaiset MI6
Nykyinen elintila elossa

Miss Moneypenny on James Bondin esimiehen, M:n pitkäaikainen sihteeri. Elokuvissa Moneypennyllä on usein tärkeä tehtävä eräänlaisena yhdyshenkilönä.

Hänen leikillinen juoruilunsa tuo katsojille tietoja James Bondin viehätysvoimasta naisten keskuudessa. Moneypenny on erittäin tehokas ja suvaitseva työntekijä. Hän on useasti ilmaissut olevansa varsin kiinnostunut Bondista, mutta suhde ei ole edennyt flirttailua pidemmälle.

Elokuvissa Bondin ja Moneypennyn suhdetta on kuvailtu eri tavoin. Esimerkiksi elokuvissa Salainen agentti 007 ja tohtori No sekä Salainen agentti 007 Istanbulissa Moneypenny flirttailee Bondille, mutta hänessä ei ole mitään epätoivoista. 007 ja Kultasormessa Moneypenny yrittää aktiivisesti saada Bondia kiinnostumaan suhteesta ja antaa kaihoisia kommentteja avioliitosta. Teema toistuu elokuvassa Timantit ovat ikuisia, jossa Moneypenny kertoo haluavansa timantin vasempaan nimettömäänsä. Elät vain kahdesti -elokuvassa Bond suhtautuu ehkäpä vähän väheksyvästi naiseen, kun tämä keksii tunnussanaksi ”rakastan sinua” ja pyytää Jamesia sanomaan sen ääneen jotta tämä muistaisi sen. Elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa heidän välillään on jo lämmintä tunnelmaa, sillä Bondin häissä Moneypenny pyyhkii silmäkulmaansa. Näissä elokuvissa osaa näyttelee Lois Maxwell.

Elokuvassa Kuolema saa odottaa Samantha Bondin näyttelemä Moneypenny ja Pierce Brosnanin Bond päätyvät suutelemaan elokuvan loppupuolella. Naomie Harrisin Moneypenny elokuvissa 007 Skyfall ja 007 Spectre ei ole enää selvästi ihastunut Bondiin, vaikka heidän leikkimielinen flirttailunsa jatkuukin.

Moneypennyn yksityiselämästä ei juurikaan tiedetä paljon. Hän omistaa villakoiran ja aloitti uransa salakirjoitusosastolla.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • James Bond -Ensyklopedia. John Cork ja Collin Stutz.