Susan Blu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Susan Blu
Henkilötiedot
Koko nimi Susan Maria Blu
Syntynyt12. heinäkuuta 1948 (ikä 76)
Yhdysvallat Saint Paul, Minnesota
Näyttelijä
Taiteilijanimet Sue Blu
Susan Blue
Aktiivisena 1962–
Merkittävät roolit Arcee
(The Transformers)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Susan Maria Blu (s. 12. heinäkuuta 1948 Saint Paul, Minnesota) on yhdysvaltalainen ääniohjaaja ja ääninäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten animesarjasta The Transformers, jossa hän ääninäytteli Arcee-nimistä hahmoa. Blu uusi samaisen roolin Transformers: Animatedissa vuonna 2008.

Blu on saanut yhdeksän Daytime Emmy -ehdokkuutta ääniohjaamisesta.

Uransa aikana Blu on ääninäytellyt 1960-luvulta asti animaatiosarjoissa kuten Jetsonit, Ghostbusters, Smurffit, The Transformers, My Little Pony and Friends, BraveStarr, Simpsonit, Tosi viilee haamujengi ja Beast Wars: Transformers. Tämän ohella hän esiintyi 1970- ja 1980-luvuilla myös elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten Waltonin perhe, Sairaalan syke, Ritari Ässä ja Friday the 13th: The New Blood.

Ääninäyttelyn lisäksi Blu toimii myös ohjaajana ja enimmäkseen ääniohjaajana animaatioissa kuten Ubos loitsukirja, Beast Machines ja Transformers: Animated. Hän on saanut ääniohjauksestaan Daytime Emmy -ehdokkuuden animaatiosarjasta Utelias Vili.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blu on avoimesti lesbo. Hänen puolisonsa, näyttelijätär Cynthia Songé, kuoli Arroyo Grandessa, Kaliforniassa 19. toukokuuta 2010.[1] Ennen Songén kuolemaa, hän ja Blu omistivat yhdessä Los Angelesissa sijaitsevan ääninäyttelijäkoulun Blupka Productions, Inc. He kirjoittivat myös ääninäyttelemiseen liittyvän kirjan Word of Mouth… A Guide to Voiceover Excellence.

Elokuussa 2013 Blu meni naimisiin tyttöystävänsä Tania Themmenin, näyttelijä Paris Themmenin (tunnetaan Mike Teaveen roolista elokuvassa Jali ja suklaatehdas) siskon kanssa.[2]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.