Yello

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yello
Dieter Meier (vasemmalla) ja Boris Blank vuonna 2021.
Dieter Meier (vasemmalla) ja Boris Blank vuonna 2021.
Tiedot
Toiminnassa 1979–
Jäsenet

Dieter Meier
Boris Blank

Aiheesta muualla
Kotisivut

Yello on sveitsiläinen elektronisen musiikin yhtye, jonka jäsenet ovat Dieter Meier ja Boris Blank. Duo on perustettu vuonna 1979. Yhtye on toiminut 1980-luvulta aina uudelle vuosituhannelle saakka. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat "The Race" ja "Oh Yeah". Yellon ensimmäiseltä levyltä, Solid Pleasure, julkaistiin tanssihitti "Bostich". Yellon seuraavalta levyltä julkaistiin single "Pinball Cha Cha", jonka musiikkivideon Dieter Meier ohjasi itse. Video sai paljon kiitosta ja valittiin yhtenä teoksena Museum of Modern Art's Music Video -näyttelyyn.

Visuaalisuus on edelleen keskeinen osa duon työskentelyssä. Lokakuussa 2016 yhtye järjesti pitkän uransa ensimmäiset livekonsertit. Neljän konsertin sarja toteutettiin Berliinissä uuden Toy-albumin ilmestymisen aikoihin 26., 28., 29. ja 30. lokakuuta. Konserttien sarjaa on tarkoitus jatkaa vuoden 2017 aikana monissa muissa kaupungeissa.

Toy menestyi hyvin nousten listaykköseksi mm. Sveitsissä ja listakakkoseksi Saksassa, mikä on Yellon paras listanoteeraus Saksassa. Toy-albumin ensimmäisenä singlenä julkaistiin kappale Limbo.

International Music Summit (IMS) myönsi Yellolle The Pioneer Legends Award -palkinnon syksyllä 2016.

Yello on työskennellyt yhteistyössä toisten artistien kanssa, kuten The Orb, Moby sekä The Grid. Toy-albumilla vierailijoina ovat mm. Malia, Fifi Rong ja Heidi Happy.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.