Bobby Sherman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bobby Sherman
Bobby Sherman 1969.JPG
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Cabot Sherman Jr.
Syntynyt 22. heinäkuuta 1943
Santa Monica, Kalifornia, USA
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja, lauluntekijä
Puoliso Patti Carnel 19711979 (eronneet)
Näyttelijä
Aktiivisena 1964–1975
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Robert Cabot Bobby Sherman Jr. (s. 22. heinäkuuta 1943) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja satunnainen lauluntekijä[1], josta tuli 60- ja 70-lukujen vaihteessa suosittu teinitähti.

Sherman syntyi Santa Monicassa Kaliforniassa. Hän valmistui vuonna 1961 Birmingham High Schoolista Van Nuysissa. Lauluopintonsa hän suoritti Georgia Massey's School of Song and Dancessa.

Esiintymisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shermanista tuli alun perin kuuluisa ABC:lla vuodesta 1964 vuoteen 1966 pyörineen Shinding!-sarjan ansiosta. Muutamien vuosien ajan hän yritti äänittää singlejä ja tehdä läpimurron musiikkialalla, mutta hänellä ei ollut kovin paljon onnea ennen, kuin hän sai roolin televisiosarjasta Here Come the Brides Bridget Hanleyn, Robert Brownin, David Soulin ja Joan Blondellin kanssa. Hän esiintyi myös Frankie Catalinana The Monkees -sarjan yhdessä jaksossa.

Vuonna 1969 Shermanin ensimmäisestä kultasinglestä, Little Womanista, tuli suosittu ja se pääsi Billboard Hot 100 -listan kolmanneksi. Se myös oli yhdeksän viikkoa Top 20:n joukossa. Se myi yli miljoona kopiota, ja se palkittiin lokakuussa 1969 kultalevyllä.[2] Shermanin muita hittejä olivat Julie (Do Ya Love Me) (USA #5, Kanada #3, Australia #3), Easy Come, Easy Go (USA #9, Kanada #6), Jennifer (USA #60, Kanada #32), La, La, La (USA #9, Kanada #7) ja The Drum (USA #29, Kanada #32).

Vuonna 1971 esiinnyttyään The Partridge Familyssa Shermanille annettiin hänen oma show’nsa ABC:lla, Getting Together.

Esiintymisen takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailtuaan Emergency!-sarjan joissain jaksoissa Sherman löysi uuden kutsumuksen, ja hän päätti keskittyä enemmän yksityiselämäänsä jättäen lopulta julkisuuden. Hän alkoikin taistella lain puolesta, ja sai yhteiskunnan hyväksi tekemiensä urotekojen ansiosta joitakin palkintoja.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sherman oli naimisissa Patti Carnelin kanssa vuodesta 1971 vuoteen 1979. Parilla on kaksi lasta, Christopher ja Tyler, jotka syntyivät 80-luvun alussa. Pojat ovat molemmat naimisissa, ja kummallakin on lapsia.

Viittaukset populaarikulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shermaniin viitataan Simpsoneiden jaksossa Isoveli, kun Marge Simpson muistelee, kuinka oli joskus ihastunut Shermaniin. Jaksossa Puunhalaaja Homer Simpson vertaa Jessen uhkaavaa hyvännäköisyyttä Shermaniin.

Sherman mainitaan myös Nanny-sarjan jaksossa My Fair Nanny. Kertoessaan Maggielle, kuinka tulla suositummaksi lukiossa, Fran käskee tytön puhua kolmesta aiheesta: pojista, vaatteista ja Bobby Shermanista. Kun Maggie kysyy, kuka Sherman on, Fran käskee hänen käyttää sittenkin Mark Wahlbergiä, vaikkei 'hän olekaan puoliksikaan niin lahjakas kuin Bobby'.

Vuoden 1999 elokuvassa Dick teineille suunnattu lehti järjestää kilpailun, jossa palkintona on treffit Shermanin kanssa. Lisäksi fraasista Peace, Love, and Bobby Sherman (rauhaa, rakkautta ja Bobby Sherman) tuli suosittu sanonta 1960- ja 70-luvuilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.allmusic.com/album/r67954
  2. Murrells, Joseph (1978). The Book of Golden Discs, 2nd, London: Barrie and Jenkins Ltd, 267 & 285. ISBN 0-214-20512-6. 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]