Nanny

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo televisiosarjasta. Etunimestä Nanny kerrotaan artikkelissa Nanna (nimi).
Nanny
The Nanny
Tyyli Sitcom
Kestoaika 30 min.
Luoja(t) CBS
Pääosissa Fran Drescher
Charles Shaughnessy
Nicholle Tom
Benjamin David Salisbury
Madeline Zima
Daniel Davis
Lauren Lane
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat CBS
Suomi Nelonen
Esitetty 3. marraskuuta 1993 – 23. kesäkuuta 1999
Jaksoja 146
Aiheesta muualla
IMDb

Nanny on vuosina 19931999 Yhdysvalloissa tehty tilannekomediasarja, jonka pääosassa nähtiin muun muassa Fran Drescher. Sarjan tunnusmusiikin on säveltänyt ja esittää Ann Hampton Callaway.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavallisesta työläisperheestä kotoisin oleva Fran Fine, joka on äskettäin saanut potkut poikaystävältään, lähtee myymään kosmetiikkaa rikkaaseen kortteliin. Hän ilmestyy rikkaan, englantilaisen Broadway-tuottajan, Maxwell Sheffieldin oven taakse. Sheffield saa idean palkata Franin hoitamaan kolmea lastaan, Maggieta, Brightonia ja Gracea, koska hän on yksinhuoltaja, eikä voi pitää heitä silmällä.

Fran antaa lapsille kyseenalaisia neuvoja ja pari kertaa Maxwell erottikin tämän, mutta otti hoitajan aina takaisin, koska hän lapsineen olivat kiintyneet naiseen. Fran oli aina ollut kiinnostunut Maxwellistä, mutta mies ei ollut tajunnut sitä. Franin kanssa Maxwellin huomiosta ja rakkaudesta kilpaili C.C. Babcock, Maxwellin liikekumppani. Maxwellin hovimestari Niles pilkkasi aina C.C:tä, mutta tajusi lopulta, että hän vain pitää hänestä. Lopulta sarjan lopussa monen vastoinkäymisen ja onnenpotkun jälkeen lähentyneet Max ja Fran menevät naimisiin, sen jälkeen kun Maxwellin kuolleen vaimon aave antaa siihen luvan. Fran ja Maxwell saavat kaksoset.

Ulkomaiset versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maat, joissa on esitetty paikallista versiota Nanny-sarjasta.

Nannyä on esitetty yli 80:ssä eri maassa, ja sarjasta on tehty myös useita paikallisia versioita, kuten Моя прекрасная няня (Moja prjekrasnaja njanja) Venäjällä, jota Nelonen lähetti tammikuusta 2010 alkaen arkipäivisin nimellä Venäläinen Nanny. Versiot ovat noudattaneet yhdysvaltalaista alkuperäisversiota usein hyvin tarkasti, mutta joissakin maissa sarjaa on muutettu paikalliseen kulttuuriin sopivaksi.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan jaksoissa ovat vierailleet muun muassa Ray Charles, Elizabeth Taylor, Cher, Donald Trump, Tracy Nelson ja Pamela Anderson.