Beverly D’Angelo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Beverly D’Angelo vuonna 2012.

Beverly Heather D'Angelo (s. 15. marraskuuta 1951 Columbus, Ohio) on yhdysvaltalainen laulaja ja näyttelijä. Hänen äitinsä Priscilla Smith on ammatiltaan viulisti ja isä Gene D'Angelo basson soittaja. D'Angelolla on sukujuuret Italiassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D'Angelo aloitti näyttelemisen teatterissa, Broadwaylla 1976 näytelmässä Rockabye Hamlet. Näytelmä perustui William Shakespearen Hamletiin. D'Angelon varhainen pieni elokuvarooli oli Woody Allenin ohjaamassa Annie Hallissa. Vuonna 1979 hän näytteli yhtä pääosaa, yläluokkaisen perheen tytärtä Sheilaa, Miloš Formanin elokuvassa Hair, joka oli muokattu menestyksekkään hippimusikaalin pohjalta. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten Griswoldin perheen äitinä Chevy Chasen kanssa neljässä National Lampoon's -elokuvassa, Faijalla hommat hanskassa (Vacation, 1983), Mieletön kesis (European Vacation, 1985), Joulupuu on kärvennetty (Christmas Vacation, 1989) ja Vegas vie voiton (Vegas Vacation, 1997). Vuonna 1992 D'Angelo ääninäytteli Simpsonit-piirrossarjan kolmannen kauden jaksossa. Vuonna 2008 hän ääninäytteli Simpsonit-sarjan 19. kauden jaksossa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorena D'Angelo seurusteli ohjaaja Miloš Formanin kanssa. Vuonna 1981 D'Angelo avioitui Lorenzo Salviatin kanssa. D'Angelo ja Salviati erosivat vuonna 1995. Vuonna 1997 D'Angelo alkoi seurustella Al Pacinon kanssa. Heille syntyi tammikuussa 2001 kaksoset. D'Angelo ja Pacino erosivat samana vuonna, kun Beverlylle selvisi että Al tapaili toista naista.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]