Greg Daniels

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Greg Daniels

Greg Daniels (s. 1963) on yhdysvaltalainen televisiokäsikirjoittaja ja -tuottaja, joka on ollut tekemässä ja luomassa useita suosittuja komediasarjoja.

Daniels aloitti uransa käsikirjoittamalla sketsejä televisiosarjoihin Not Necessarily the News ja Saturday Night Live. Hän oli käsikirjoittajana animaatiosarja Simpsoneissa sen 5.7. tuotantokausilla vuosina 1993–1996 ja kirjoitti sarjaan useita jaksoja, joista jakso ”Lisan häät” voitti parhaan animaatiosarjan Emmy-palkinnon vuonna 1995. Vuonna 1997 Daniels kehitti animoidun tilannekomediasarjan Kukkulan kuningas yhdessä Mike Judgen kanssa ja työskenteli sen parissa kunnes sarja lopetettiin vuonna 2009.

Daniels loi vuonna 2005 tilannekomediasarjan Konttori, joka on yhdysvaltalainen versio samannimisestä brittisarjasta. Hän sekä käsikirjoitti että ohjasi useita sarjan jaksoja. Tämä sarja voitti vuonna 2006 parhaan komediasarjan Emmyn, minkä lisäksi Daniels sai vuonna 2007 henkilökohtaisen parhaan komediasarjan käsikirjoittajan Emmyn yhdestä sen jaksosta. Daniels loi sen jälkeen vuonna 2009 tilannekomediasarjan Puisto-osasto yhdessä Michael Schurin kanssa. Sen jälkeen Daniels on ollut tuottajana muissa sarjoissa.