Konttori (yhdysvaltalainen televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Konttori
The Office
The Office US logo.svg
Tyyli komedia
Kestoaika noin puoli tuntia
Luoja(t) Alkuperäinen versio:
Ricky Gervais
Stephen Merchant
Muokannut:
Greg Daniels
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli Englanti
Verkko Yhdysvallat NBC
Suomi Nelonen
Suomi TV5
Esitetty 24. maaliskuuta 2005 –
16. toukokuuta 2013
Tuotantokausia 9
Jaksoja 201
Säveltäjä(t) Jay Ferguson
Aiheesta muualla
IMDb

Konttori (The Office) oli yhdysvaltalainen NBC:n tuottama komediasarja, joka perustuu samannimiseen brittisarjaan. Sarja on kuvitteellinen dokumenttiohjelma paperitarvikkeita myyvän Dunder Mifflin -yhtiön konttorista Scrantonissa, Pennsylvaniassa.

Sarjaa tehtiin kaikkiaan yhdeksän tuotantokautta.[1] Ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 24. maaliskuuta 2005 ja viimeinen 16. toukokuuta 2013. Päänäyttelijä Steve Carell jätti sarjan seitsemännen tuotantokauden lopulla[2].

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa seurataan Pennsylvanian Scrantonissa sijaitsevan paperiyhtiö Dunder Mifflinin sivukonttorin arkea. Konttorin johtaja Michael Scott (Steve Carell) on naivi, lapsenmielinen ja tökeröä huumoria alati kylvävä mies, joka aiheuttaa alati päänvaivaa niin alaisilleen kuin yhtiön johtoportaisiin. Konttorin sisällä käydään niin riitoja, rakkaussuhteita, kisailuja kuin palavereja, jotka harvoin liittyvät itse myyntityöhön.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Michael Gary Scott (Steve Carell) on sarjan päähahmo ja Scrantonin sivukonttorin johtaja kausien 1–7 aikana. Hän on noin neljässäkymmenissään oleva, naiivi ja erikoisen huumorintajun omistava mies, joka ei ole juuri kenenkään suosiossa. Michael haluaa työaikanaan tehdä kaikkea muuta kuin työtä, sillä hän kokee sen tylsäksi. Michael välittää hyvin paljon alaisistaan ja pitää heitä perheenään. Hän ei voi myös sietää sitä, mikäli joku ei pidä hänestä. Vaikka Michael välttelee ikäviä asioita sekä varsinkin työasioita, hän osaa toisinaan ratkoo ongelmat hyvinkin nokkelasti ja osoittaa olevansa viisaampi mitä antaa ymmärtää. Sarjan aikana hän etsii elämänsä rakkautta ja löytääkin sen työkaveristaan Holly Flaxista, jättäen sarjan seitsemännellä kaudella.
 • Dwight Kurt Schrute (Rainn Wilson) on konttorin tuotteliain, sekä työnsä erittäin vakavasti ottava myyjä. Haluaa puuttua jokaiseen vastoinkäymiseen ja epäkohtaan työssään, ja tällä on useita itsepuolustusvälineitä kiinnitettynä konttorin eri tiloihin. Artikuloi hyvin selkeästi puhuessaan, ja on turhankin realistinen aatteissaan. Käyttäytyy toisinaan erittäin lapsellisesti. Omistaa punajuurifarmin serkkunsa kanssa. On aluksi on-off-suhteessa Angelan kanssa, kunnes he lopulta menevät naimisiin.
 • James ”Jim” Halpert on rento, töitänsä välttelevä myyjä. Jim keppostelee Dwightin kustannuksella äärimmäisyyksiinkin asti, ja käyttää työajastaan merkittävän osan flirttailessaan Pamille. On Michaelin (ja myöhemmin Dwightin) parhaita ystäviä, ja eräs tämän nimittämän komitean jäsenistä. Toimii toissijaisena johtajana Michaelin ollessa pois. Menee naimisiin Pamin kanssa, saaden kolme lasta.
 • Pamela Morgan ”Pam” Beesly on konttorin vastaanottovirkailija ja myöhemmin myyjä. Flirttailee alituiseen Jimin kanssa, ja pari päätyykin naimisiin saaden jälkikasvua. Ennen Jimiä seurusteli varastomies Royn kanssa, ja pari erosi Pamin rakastuttua Jimiin.
 • Ryan Bailey Howard on myyjä, joka aloittaa työnsä konttorissa sarjan alussa. Nuori, taloustiedettä opiskeleva Ryan jättää pestinsä myöhemmin siirtyen Dunder Mifflinin johtoon Jan Levinsonin tilalle. Tämän jälkeen Ryanin työtehtävä vaihtelee usein, saaden potkut virastaan huumausainerikoksen tähden. Seurustelee Kelly Kapoorin kanssa useaan otteeseen.
 • Andrew ”Andy” Bernard on kolmannella kaudella Scrantonin konttoriin Stamfordin konttorista siirretty myyjä. Kaikkiaan viidestä myyjästä Jimiä lukuunottamatta vain Andy jäi töihin Scrantoniin, muiden ottaessa lopputilin. Andy on musikaalinen, alati vitsaileva mies jolla on vihanhallintaongelma. Hän lopulta passitetaan vihanhallintakurssille, josta hän palaa kuukausien jälkeen takaisin konttoriin. Hän seurustelee pitkään Angelan kanssa, ja he ovat jopa menossa naimisiin kunnes käy ilmi että Angelalla on syrjähyppy. Andy eroaa Angelasta ja päätyy myöhemmin yhteen Erinin kanssa. Andystä tulee myös hetkeksi konttorin johtaja Michaelin lähdettyä.
 • Angela Martin on kirjanpitopuolen työntekijä. Hän on hyvin siveellinen ja lähes huumorintajuton nainen. Angelalla on suhde pitkään Dwightin kanssa, ja he päätyvätkin lopulta naimisiin.
 • Oscar Martinez on kirjanpitopuolen työntekijä. Oscar toimii usein järjen äänenä eri työntekijöille, eritoten Michaelille. Oscar paljastuu kolmannella kaudella homoseksuaaliksi, jonka myötä Michael yrittää kaikin erikoisin tavoin osoittaa tukensa tälle.
 • Kevin Malone on kirjanpitopuolen työntekijä.
 • Toby Flenderson on konttorin henkilöstöhallinnon johdossa. Hän on hyvin alakuloinen, vähäsanainen ja hiljainen mies, jota erityisesti Michael vihaa sydämensä kyllyydestä. Syynä tähän on se, että hän ”pilaa” Michaelin ideat yrittämällä saada ihmiset tekemään töitä. Lisäksi Michael kokee, ettei Toby varsinaisesti ole osa hänen perhettään (kollegoja).

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Steve Carell   … Michael Scott  
 Rainn Wilson   … Dwight Schrute  
 John Krasinski   … Jim Halpert  
 Jenna Fischer   … Pam Beesly  
 B. J. Novak   … Ryan Howard  
 Brian Baumgartner   … Kevin Malone  
 Angela Kinsey   … Angela Martin  
 Phyllis Smith   …  Phyllis Lapin  
 Kate Flannery   … Meredith Palmer  
 Leslie David Baker   … Stanley Hudson  
 Mindy Kaling   … Kelly Kapoor  
 Paul Lieberstein   … Toby Flenderson  
 Creed Bratton   … Creed Bratton  
 Oscar Nuñez   … Oscar Martinez  
 Melora Hardin   … Jan Levenson  
 David Denman   … Roy Anderson  
 Rashida Jones   … Karen Filippelli  
 Ed Helms   … Andy Bernard  
 Craig Robinson   … Darryl Philbin  
 James Spader   … Robert California  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Hibberd, James: 'The Office' will end next season Entertainment Weekly. 21.8.2012. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
 2. Ausiello, Michael: Steve Carell on 'Office' exit: 'It's a good time to move on' Entertainment Weekly. 28.6.2010. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.