Luettelo televisiosarjan Simpsonit hahmoista

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Jasper Beardley)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjassa Simpsonit lähes kaikista esiintyvistä hahmoista.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.


Sisällysluettelo

Simpsonin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Simpsonin perhe
Hahmo Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Homer Simpson Dan Castellaneta Bartin, Lisan ja Maggien isä sekä Margen aviomies. Homer on töissä Springfieldin ydinvoimalan 7G-sektorin valvojana. Vapaa-aikansa hän viettää katsomalla televisiota, juomalla Duff-merkkistä olutta ja syömällä donitseja. Homerin lempiharrastuksiin kuuluu myös kaljan juonti Moen kapakassa. "Good Night"
Marge Simpson o.s. Bouvier Julie Kavner Bartin, Lisan ja Maggien äiti sekä Homerin vaimo. Marge tunnetaan kaikkein parhaiten sinisistä hiuksistaan, joiden väri ei kuitenkaan ole aito. Kampaus on noin metrin korkea. Marge on kotirouva, mutta hän on kokeillut mm. poliisin, kiinteistövälittäjän ja rinkelinmyyjän ammattia. "Good Night"
Bart Simpson Nancy Cartwright Homerin ja Margen ensimmäinen lapsi, Lisan ja Maggien isoveli ja Hugon kaksoisveli, Bart on 10-vuotias poika, joka käy Springfieldin ala-astetta. Hän tekee mielellään kaikenlaisia kepposia isälleen Homerille ja opettajilleen. "Good Night"
Lisa Simpson Yeardley Smith Homerin ja Margen toinen lapsi, Bartin ja Hugon pikkusisko ja Maggien isosisko. Lisa pitää saksofonin soitosta ja koulunkäynnistä. Hän on luokkansa paras oppilas. Lisa on kasvissyöjä, skeptikko (eräissä jaksoissa buddhalainen) ja naisasialiikkeen kannattaja. "Good Night"
Maggie Simpson Monia Homerin ja Margen kolmas lapsi, Bartin, Hugon ja Lisan pikkusisko. Yksivuotias Maggie on Simpsonien perheen huomaamattomin jäsen. Hänellä on vihamies, päiväkodin yksikulmakarvainen vauva. Maggien on kuultu puhuvan vain muutaman kerran. "Good Night"

Sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Abraham Simpson Dan Castellaneta Homerin isä, Margen appiukko sekä Bartin, Lisan ja Maggien isoisä. Abraham Simpson asuu Springfieldin vanhainkodissa, jonne Homer lähetti hänet päästäkseen kuulemasta hänen jorinoitaan, joissa hän kertoo "tosiasioita" nuoruudestaan. Abraham Simpson on palkittu toisen maailmansodan veteraani ja hän näkee usein painajaisia toisesta maailmansodasta. "Grampa and the Kids"
Mona Simpson Glenn Close Homerin äiti, Margen anoppi sekä Bartin, Lisan ja Maggien isoäiti. Hän hylkäsi perheensä 1960-luvun lopulla liityttyään hippiliikkeeseen ja osallistuttuaan Montgomery Burnsin biologisia aseita valmistaneen laboratorion tuhoamiseen. Mona Simpson on ollut siitä asti etsintäkuulutettu ja elänyt tekaistujen henkilöllisyyksien turvin. Homerin isä Abraham Simpson valehteli pojalleen, että tämän äiti oli kuollut sillä välin kun Homer oli elokuvissa. Mona kuoli 19. tuotantokauden jaksossa Äideistä parhain (Mona Leaves-a). "Velipuoli"
Herb Powell Danny DeVito Homerin velipuoli ja menestynyt autotehtaan omistaja, jonka Homer kuitenkin saattoi konkurssiin suunnittelemallaan "jokamiehen" -autolla. Herb rikastui uudelleen vauvojen puheen tulkkaavalla laitteellaan. "Velipuoli"
Abbie Dan Castellaneta Homerin englantilainen sisarpuoli. Homerin näköinen Abbie on Abrahamin ja erään Abrahamin sodan aikaisen heilan lapsi. Abbie nähtiin vain yhdessä jaksossa, jossa hänen ikänsä mainittiin olleen 58. "Majesteettirikos"
Amber Pigal-Simpson Pamela Hayden Homerin ex-Vegas vaimo sekä vieraantunut Abrahamin vaimo. Kuollut. "Ned Flandersin uusi elämä"
Jacqueline Bouvier o.s. Gurney Julie Kavner Margen, Pattyn ja Selman äiti sekä Bartin, Lisan, Maggien ja Lingin isoäiti. "Kadun kasvatti"
Clancy Bouvier Harry Shearer Jacquelinen aviomies, Margen, Pattyn ja Selman isä sekä Bartin, Lisan, Maggien ja Lingin isoisä. Kuollut. "Kultainen nuoruus"
Gladys Bouvier Julie Kavner Jacquelinen sisko, Margen, Pattyn ja Selman täti sekä Bartin, Lisan, Maggien ja Lingin isotäti. Kuollut. "Selman valinta"
Patty Bouvier Julie Kavner Selman kaksoissisko ja Margen isosisko "Joulurauha"
Selma Bouvier Terwilliger Hutz McClure Stu Simpson Julie Kavner Pattyn kaksoissisko, Margen isosisko ja Lingin adoptioäiti, Sideshow Bobin, Lionel Hutzin, Troy McCluren, Disco Stun ja Abraham Simpsonin ex-vaimo. "Joulurauha"
Ling Bouvier Nancy Cartwright Selman Kiinasta adoptoima vauva "Vauvakuumetta"

Lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koirat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Ääninäyttelijä Tietoja Ensiesiintyminen
Pukin Pikku Apuri Frank Welker
Dan Castellaneta
Simpsonin perheen lemmikki, whippet. Pelastettu vinttikoirakilpailusta jouluaattona. "Joulurauha"
Laddie Frank Welker Pitkäkarvainen collie jonka Bart omisti hetken aikaa, ennen kuin Laddiesta tuli poliisikoira. "Postia Bartille"
She's the Fastest Tuntematon Pukin Pikku Apurin lasten emo. "Kaksikymmentäviisi pentua"
Pukin pikku apurin pennut Tuntematon Rover, Fido, Rex, Spot, Rover II, Fido II, Rex II, Cleo, Dave, Jay, Paul, Branford, Dave II, Jay II, Paul II, Branford II, Sleepy, Dopey, Grumpy, Donner, Blitzen, Grumpy II, King, Queenie, Prince ja The Puppy Formerly Known As Prince. "Kaksikymmentäviisi pentua"

Muut lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Ray tai Raymond Ei kukaan Bartin lemmikkipulu, joka lensi ikkunasta sisään myrskyn aikana, jolloin Bart adoptoi sen. Bart oli palauttamassa lintua luontoon, kunnes tuli toisiin ajatuksiin ja toi Rayn takaisin kotiin. Lopulta Pukin Pikku Apuri söi linnun. "Puluseni"
Jub-Jub Ei kukaan Selma Bouvierin lemmikki-iguaani. "Selman valinta"
Stampy Mike Judge Elefantti, joka oli hetken Bartin omistuksessa, asuu nykyään eläinsuojassa. "Bart saa elefantin"
Princess Ei kukaan Poni jonka Lisa omisti, nykyään hevostilallisen omistuksessa. "Lisan ratsu"
Duncan/Furious D Ei kukaan Kilpahevonen jonka Homer ja Bart omistivat. "Raivoisa ratsu"
Mojo Ei kukaan Apuri-apina, jonka Ukki, Homer ja Professori Frink omistivat. Palautettu apurieläintoimistoon. "Perheen ankkurit"
Pinchy Ei kukaan Homerin hummeri, jonka Homer vahingossa keitti ja tämän jälkeen söi. "Kiitettävä"
Chirpy Boy ja Bart Jr. Ei kukaan Kaksi bolivialaista puuliskoa jotka Bart omisti, oletettavasti kuolleet. "Bart-emo"
Strangles Ei kukaan Python, Bart hankki käärmeen Pukin Pikku Apurin mentyä Springfieldin Eläinten Poliisikouluun, myöhemmin talonmies Willien adoptoima. "Poliisikoira"
Plopper Tress MacNeille Tunnetaan myös nimillä Spider-Pig (Hämähäkkipossu) ja Harry Plopper (Harry Pötkylä). Homerin lemmikkipossu. The Simpsons Movie

Sarjan muut perheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flandersit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Flandersin perhe
Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Ned Flanders Harry Shearer Simpsoneiden lähin naapuri. Jäänyt leskeksi vaimonsa Mauden kuoltua. Rodin ja Toddin isä. Omistaa vasenkätisille suunnatun Leftorium-kaupan. Uskoo vahvasti Raamattuun ja kristinuskoon. Lisää tervehdyksiin ja muihin lausahduksiin ylimääräisiä tavuja. "Joulurauha"
Maude Flanders Maggie Roswell
Marcia Mitzman Gaven
Nedin vaimo sekä Rodin ja Toddin äiti. Kuollut. "Naapurukset"
Rod Flanders Pamela Hayden Nedin ja Mauden poika sekä Toddin veli. "Kevätretki"
Todd Flanders Nancy Cartwright Nedin ja Mauden poika sekä Rodin veli. "Joulurauha"
Mr Flanders Sr. Harry Shearer Mona Flandersin nimeltä tuntematon aviomies ja Nedin isä. Nähty vain takaumajaksoissa. "Ikävä rehtoria"
Mona Flanders Pamela Hayden Flanders Seniorin vaimo ja Nedin äiti. Nähty vain takaumajaksoissa. "Ikävä rehtoria"
Ginger Flanders Tress MacNeille Ned Flandersin Las Vegas-vaimo "Ned Flandersin uusi elämä"
Grandma Flanders Yeardley Smith Nedin isoäiti. Kuollut nähty vain takaumajaksoissa. "Lisan ensimäinen sana
Lord Thistlewick Flanders Dan Castellaneta Nedin ilmeisesti brittiläistä syntyperää oleva sukulaismies. "Lempilammas"
José Flanders Hank Azaria Nedin serkku. "Lempilammas"

Van Houtenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Tietoja Ensiesiintyminen
Kirk Van Houten Hank Azaria Luannen mies ja Milhousen isä. "Kuin Romeo ja Julia"
Luann Van Houten Maggie Roswell Kirkin vaimo ja Milhousen äiti. "Voimalan sankari"
Milhouse Van Houten Pamela Hayden Kirkin ja Luannen poika. Bartin paras kaveri. "Joulurauha"
Grandma Van Houten Tress MacNeille Kirkin äiti ja Milhousen isoäiti "Bart myy sielunsa"
Grandpa Van Houten Hank Azaria Kirkin isä ja Milhousen isoisä. "Sotasaalis"
Sofie Unknown Milhousen äidin puoleinen isoäiti, joka asuu Toscanassa, Italiassa. Hän vihaa englannin kieltä. "Italiaa aloittelijoille"
Norbert Van Houten Unknown Milhousen tanskalainen eno. Seikkalija, joka vihaa Van Houtenien hollantilaista sukuhaaraa. "Pojasta mieheksi"

Nahasapeemapetilonin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Tietoja Ensiesiintyminen
Apu Nahasapeemapetilon Hank Azaria Manjulan aviomies ja Anoopin, Uman, Nabendun, Poonamin, Priyan, Sandeepin, Sashin ja Gheetin isä. Sanjayn veli ja Kwik-E-Martin myyjä. "Sankarin pää"
Manjula Nahasapeemapetilon Jan Hooks Apun vaimo ja Anoopin, Uman, Nabendun, Poonamin, Priyan, Sandeepin, Sashin ja Gheetin äiti. "Muukalaiset kuriin"
Lapset Various Anoop, Uma, Nabendu, Poonam, Priya, Sandeep, Sashi ja Gheet. Apun ja Manjulan lapset. "Suuri kahdeksikko"
Sanjay Nahasapeemapetilon Harry Shearer Apun veli ja Pahusachetan ja Jamshedin isä. "Pelastakaa sielumme"
Pahusacheta Nahasapeemapetilon Yeardley Smith Sanjayn tyttö ja Jamshedin sisko. "Kauneuskilpailut"
Jamshed Nahasapeemapetilon Nancy Cartwright Sanjayn poika ja Pahusachetan veli. Harjaantunut haulikkotaistelussa. "Kerettiläinen keskuudessamme"
Apu Nahasapeemapetilon Sr. Harry Shearer Rva. Nahasapeemapetilonin avomies ja Apun ja Sanjayn isä. "Muukalaiset kuriin"
Mrs. Nahasapeemapetilon Andrea Martin Apu Sr:n vaimo ja Apun ja Sanjayn äiti. "Muukalaiset kuriin"
Kavi Nahasapeemapetilon Hank Azaria Apun ja Sanjayn serkku. "Intia-ilmiö"

Wiggumin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Tietoja Ensiesiintyminen
Clancy Wiggum Hank Azaria Springfieldin poliisipäällikkö, Sarahin aviomies ja Ralphin isä. "Ydinvoimala"
Sarah Wiggum Pamela Hayden Clancyn vaimo ja Ralphin äiti. "Oluetta, ole oluetta"
Ralph Wiggum Nancy Cartwright Clancyn ja Sarahin poika, Bartin ja Lisan satunnainen kaveri. "Pelastakaa sielumme"
Iggy Wiggum Hank Azaria Edesmennyt Clancyn isä. Kuului "The Flying Hellfish"-ryhmään toisessa maailmansodassa. Kuoli lauttaonnettomuudessa 1978. "Sotasaalis"

Hibbertin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Tietoja Ensiesiintyminen
Julius Hibbert Harry Shearer Simpsonien toisinaan hillittömästi hihittävä perhelääkäri ja Bernicen aviomies. Haluaa usein paljon rahaa, esimerkiksi kun hän uskoi Bartin olevan mennyttä, hän sanoi että olisi jo pysäyttänyt laitteet, mutta sai enemmän rahaa niiden ollessa päällä. "Huimapää rullalaudalla"
Bernice Hibbert Tress MacNeille Juliuksen vaimo. "Riivatun rakki"
Nimettömät lapset Ei tietoa Juliuksen ja Bernicen lapset. "Riivatun rakki"

Princen perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Notes Ensiesiintyminen
Martin Prince, Sr. Dan Castellaneta Osakekauppamies, Marthan aviomies, Martin Jr:n isä. "Nuori nero"
Martha Prince Russi Taylor Martin Sr:n vaimo ja Martin Jr:n äiti. "Nuori nero"
Martin Prince, Jr. Russi Taylor Martin Sr:n ja Marthan poika, Bartin satunnainen kaveri. "Nuori nero"

Lovejoyn perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Timothy "Tim" Lovejoy Harry Shearer Helenin aviomies, Jessican isä, ja Springfieldin Ensimmäisen Kirkon pastori. Ned Flandersin satunnainen ystävä. Pastori Lovejoy pitää leikkijunaratojen rakentamisesta, sillä monissa jaksoissa kun mm. Ned Flanders soittaa tälle, hän on juuri leikkimässä lelujunillaan. "Sankarin pää"
Helen Lovejoy Maggie Roswell
Marcia Mitzman Gaven
Timothyn vaimo ja Jessican äiti. Heleniä kuvaillaan usein valtavaksi juorukelloksi, sillä kerran kun Marge Simpson oli miespuolisen ystävänsä kanssa syömässä, Helen tuli sanomaan: "Hei Marge, muistatko minut? Pastori Lovejoyn juorukello vaimo, Helen. Mitä sinä teet miehen kanssa, joka ei ole Homer? "Sulhanen"
Jessica Lovejoy Meryl Streep Timothyn ja Helenin tytär, tällä hetkellä sisäoppilaitoksessa. Bartin ex-tyttöystävä. "Mikä tyttö"

Muntzin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Nelson Muntz Nancy Cartwright Herra ja Rouva Muntzin poika, kiusaaja, Bartin satunnainen kaveri ja Lisan ex-poikaystävä. Näkee usein hallusinaatioita isästään ja ryntää aina halaamaan isäänsä. Monissa jaksoissa hän onkin halannut puuta, eikä suinkaan isäänsä. "Sodanjulistus"
Mr. Muntz Phil Hartman
Harry Shearer
Rouva Muntzin aviomies, Nelsonin isä ja aiempi lasten jalkapallovalmentaja. Lähti "hakemaan savukkeita" yhtenä päivänä Nelsonin lapsuudessa eikä palannut vuosikausiin. "Isoveli"
Mrs. Muntz Tress MacNeille Herra Muntzin vaimo, Nelsonin äiti, aiempi Hooters-ravintolan tarjoilijatar ja aiempi Hollywood-näyttelijätär. Rouva Muntz on myös ollut naimisissa Nelsonin syntymäpäivä klovnin kanssa. Häntä kuvaillaan usein strippariksi tai prostituoiduksi. Eräässä jaksossa kun Rouva Muntz tuli hakemaan Nelsonia Simpsoneilta, Marge huusi perään: "Ja yritäkin olla joutumatta sukupuoliyhdyntään matkan aikana!" "Homer-sedän parannus"

Spucklerin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Cletus Spuckler Hank Azaria Brandinen aviomies, isä ja veli, ulkoleukainen maatiaispaukku. "Bart saa elefantin"
Unnamed Spuckler Ei tiedossa Cletus Spucklerin nimeämätön äiti. "Väkivallan kolkko kutsu"
Brandine Spuckler Tress MacNeille Cletuksen vaimo, äiti ja sisko. "22 tarinaa"
Witney, Jitney, Dudley, Incest,
Crystal Meth, International Harvester,
Birthday, and Stabbed in Jail
Ei tiedossa Brandinen lapset, joista kaksi ovat myös Cletuksen lapsia. "Bart saa elefantin"
Mary "Wrestlemania" Spuckler Zooey Deschanel Cletuksen tytär, meni melkein Bartin kanssa naimisiin. "Ammuu!"
Dia-Betty Tress MacNeille Serkku, diabeetikko. "Makeaa mahan täydeltä"
Tiffany, Heather, Cody, Dylan, Dermott,
Jordan, Taylor, Brittany, Wesley, Rumer,
Scout, Cassidy, Zoe, Chloe, Max, Hunter,
Kendal, Kaitlin, Noah, Sasha, Morgan, Kira, Ian, Lauren, Q-bert, Phil
Ei tiedossa Brandinen ja Cletuksen lapset. "Rikolliset rinkelit"
Gummy Sue Tress MacNeille Cletuksen tytär, jolta puuttuu monta hammasta. "Hurlumhei"

Springfieldin ydinvoimala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Charles Montgomery "Monty" Burns Christopher Collins
Harry Shearer
Springfieldin ydinvoimalan omistaja. "Joulurauha"
Unnamed Burns Harry Shearer Charles Montgomery Burnsin ottoisoisoisä ja "atomimyllyn" omistaja. "Lisan hammastuet"
Mrs Burns Tress MacNeille Charles Montgomery Burnsin 122-vuotias etääntynyt äiti. "Turpiin ja onnea"
Gertrude Burns None Charles Montgomery Burnsin ex-vaimo. Laiminlyöty avioliitossa ja kuollut "yksinäisyyteen ja vesikauhuun". "Pääjohtaja Homer"
Lily Bancroft Unknown Charles Montgomery Burnsin yhden illan rakastajatar ja Larry Burnsin äiti. "Larry on siepattu"
Larry Burns Rodney Dangerfield Charles Montgomery Burnsin ja Lily Bancroftin avioton poika. "Larry on siepattu"
Waylon Smithers, Jr. Harry Shearer Johtotason avustaja. "Ydinvoimala"
Waylon Smithers, Sr. Hank Azaria Waylon Jr:n isä ja edeltäjä. Kuollut. "Kipeä lapsuus"
Lenny Leonard Harry Shearer Homerin työkaveri sektorilla 7-G. "Sulhanen"
Jack Leonard Jr. Unknown Lenny Leonardin isä. Unknown
Carl Carlson Hank Azaria Homerin työkaveri ja aiempi esimies sektorilla 7-G. "Vakoilukamera"
Charlie Dan Castellaneta Haitallisten Päästöjen Valvoja ja Homerin työkaveri. "Sulhanen"
Mindy Simmons Michelle Pfeiffer Aiempi ydinvoimalan työntekijä. "Homerin viimeisimmät kiusaukset"
Frank Grimes Hank Azaria Tunnettu myös nimellä Grimmy. Kuollut. "Vihamies"
Frank Grimes Jr. Hank Azaria Frank Grimesin ja tuntemattoman prostituoidun poika. "Suuri etsivä"
Karl Harvey Fierstein Homerin aiempi johtotason apulainen. "Kaljulääke"
Zutroy Dan Castellaneta laiton maahanmuuttaja, Yhdysvaltain työväenministeriön kiinnisaama. "Homerin viimeisimmät kiusaukset"
Tibor Unknown Unkarilainen, ydinvoimalan yleinen syntipukki. "Susi ihmiselle susi"
Gummy Joe Dan Castellaneta Ainokaisen hampaan omistaja. "Lisan hammastuet"
Crusher Unknown Palkattu kovis. "Lisan hammastuet"
LowBlow Unknown Palkattu kovis. "Lisan hammastuet"
Jack Marley Dan Castellaneta Eläkkeelle jäänyt työntekijä. "Susi ihmiselle susi"
Stuart Unknown Ankka. "Homerin viimeisimmät kiusaukset"
Svetlana Unknown Lentoemäntä Burnsin yksityislentokoneella joka tekee mitä tahansa - paitsi harjoittaa seksiä - miellyttääkseen sinua. "Rakkaudesta lentämiseen"

Liittyviä hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Aristotle Amadopolis Jon Lovitz Shelbyvillen ydinvoimalan omistaja. "Voimalan sankari"
Blue Haired Lawyer Dan Castellaneta Charles Montgomery Burnsin kalliin asianajajatiimin johtaja, esiintyy toisinaan myös asianajajana toisille hahmoille, kuten Roger Myers Jr:lle. "Miljoona"

Springfieldin ala-aste[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Seymour Skinner Harry Shearer Springfieldin ala-asteen rehtori, esiintyi kersantti Seymour Skinnerinä. "Joulurauha"
Agnes Skinner Tress MacNeille Kersantti Seymour Skinnerin äiti ja Armin Tanzarianin puoli-ottoäiti. "The Crepes of Wrath"
Sheldon Skinner Harry Shearer Kersantti Seymour Skinnerin isä ja Armin Tanzarianin puoli-ottoisä. Kuollut. Raging Abe Simpson and His Grumbling Grandson in 'The Curse of the Flying Hellfish'
Myra Tress MacNeille Vain kerran esiintynyt rehtori Skinnerin sihteeri. We're on the Road to D'ohwhere
Ylitarkastaja Chalmers Hank Azaria Tarkastaja. Whacking Day
Leopold Dan Castellaneta Tarkastaja Chalmersin avustaja. Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song
Osavaltiontarkastaja Atkins Hank Azaria Osavaltion hallintohenkilö. Lisa Gets an "A"

Opettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Edna Krabappel Marcia Wallace Neljännen luokan opettaja. "Bart the Genius"
Elizabeth Hoover Maggie Roswell
Marcia Mitzman Gaven
Toisen luokan opettaja. "Sisäinen kauneus"
Dewey Largo Harry Shearer Musiikin opettaja. "Joulurauha"
Brunella Pommelhorst Tress MacNeille Liikunnan opettaja (later) myöhemmin muuttuu herra Pommelhorstiksi, uudeksi veiston opettajaksi). "Moaning Lisa"
Mr. Bergstrom Dustin Hoffman (credited as Sam Etic) Sijaisopettaja. "Lisa's Substitute"
Valmentaja Krupt Hank Azaria Liikunnan opettaja. "My Fair Laddy"

Henkilökunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Talonmies Willie Dan Castellaneta Skotlantilainen talonmies. "Principal Charming"
Nimeämättömät vanhemmat Tuntematon Talonmies Willien vanhemmat, asuvat Skotlannissa. "Monty Can't Buy Me Love"
Otto Mann Harry Shearer Bussikuski. "Homer's Odyssey"
Ruokalan Doris Doris Grau
Tress MacNeille
Ruokalan emäntä ja terveydenhoitaja, Kimeä-äänisen Teinin äiti. Hahmo oli aiemmin poistettu Doris Graun kuoleman vuoksi, mutta on nyttemmin tullut takaisin Tress MacNeillen näyttelemänä. "Lisa's Pony"
Dr. J. Loren Pryor Harry Shearer Koulun psykiatri. "Bart the Genius"

Oppilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Corky "Jimbo" Jones Pamela Hayden Kiusaaja. "sankarin pää"
Dolph Starbeam Tress MacNeille Kiusaaja. "The Telltale Head"
Kearney Zzyzwicz Nancy Cartwright Kiusaaja, yhden lapsen eronnut isä. "The Telltale Head"
Kearney Jr. Zzyzwicz Nancy Cartwright Kearneyn poika. "A Milhouse Divided"
Francine Rhenquist Kathy Griffin Lisan kiusaaja. "Bye Bye Nerdie"
Database (lempinimi) Nancy Cartwright Nörtti, "Superkaverien" jäsen. "Bart's Comet"
Ham (lempinimi) Pamela Hayden Nörtti, "SuperKaverien" jäsen. "Bart's Comet"
Wendell Borton Pamela Hayden, Nancy Cartwright, Russi Taylor Hermoileva lapsi, tulee helposti autosairaaksi. "Homer's Odyssey"
Lewis Jo Ann Harris, Pamela Hayden, Nancy Cartwright, Russi Taylor Bartin kaveri. "Joulurauha"
Martin Prince Junior Russi Taylor
Dan Castellaneta
Martin Sr:n ja Marthan poika, Bartin satunnainen kaveri. "Bart the Genius"
Richard Jo Ann Harris
Pamela Hayden
Bartin kaveri. "Bart the Genius"
Janey Powell Pamela Hayden Lisan paras kaveri. "Bart the General"
Sherri ja Terri Russi Taylor Violettihiuksiset identtiset kaksoset, jotka nauttivat Bartille ilkkumisesta. "Homer's Odyssey"
Allison Taylor Winona Ryder
Pamela Hayden
Lisan koulussa hyvin menestyvä ystävä. "Lisa's Rival"
Alex Whitney Lisa Kudrow Lisan super-hip luokkakaveri. "Lard of the Dance"
Üter Zörker Russi Taylor Saksalainen vaihto-oppilas, katosi, nyttemmin taas löytynyt. "Treehouse of Horror IV"
Amy Unknown Bartin luokkakaveri. "Last Exit to Springfield"
Samantha Stankey Kimmy Robertson Milhousen ensimmäinen tyttöystävä, aiempi oppilas, nyt tyttökoulussa. "Bart's Friend Falls in Love"
Michael D'Amico Tress MacNeille Fat Tonyn poika. "mafian maailma"
Adil Hoxha Tress MacNeille Albanialainen vaihto-oppilas joka paljastuu Albanian vakoojaksi. "The Crepes of Wrath"
Quiggly Unknown Ristisilmäinen oppilas. "Last Exit to Springfield"
Melissa Nancy Cartwright Bartin luokkakaveri. "Unknown"

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikallishallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osavaltion hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikolliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Snake Jailbird Hank Azaria Jeremyn isä. Rikollinen joka on tullut kuuluisaksi toistuvista Kwik-e-Martin ryöstöistään. "The War of the Simpsons"
Jeremy Jailbird Tuntematon Snaken poika. "The Seemingly Never-Ending Story"
Gloria Julia Louis-Dreyfus Snaken tyttöystävä. Kerran vähän aikaa kihloissa Montgomery Burnsin kanssa. "A Hunka Hunka Burns in Love"
Robert "Sideshow Bob" Terwilliger Jr. Kelsey Grammer Fransescan aviomies ja Ginon isä. Yritti murhaa ja aseellista ryöstöä, ja yrittää toistuvasti kostaa Bart Simpsonille. "Sankarin pää"
Francesca Terwilliger Maria Grazia Cucinotta Sideshow Bobin vaimo ja Ginon äiti. "The Italian Bob"
Gino Terwilliger Unknown Sideshow Bobin ja Fransescan poika. "The Italian Bob"
Cecil Terwilliger David Hyde Pierce Sideshow Bobin veli. Tällä hetkellä vankilassa. "Brother from Another Series"
Dr. Robert Terwilliger Sr. John Mahoney Sideshow Bobin ja Cecilin isä. Lääkäri. "Kuolettava mainoskikka"
Dame Judith Underdunk Tuntematon Sideshow Bobin ja Cecilin äiti. Shakespearen näytelmien näyttelijätär. "Kuolettava mainoskikka"
Lucille Botzkowski Penny Marshall Tunnettu myös Neiti Botzina, Lastenvahtirosvona. "Lapsenvahti"
Molloy Sam Neill "Springfieldin Kissavaras". "Homer the Vigilante"
Hank Scorpio Albert Brooks Karismaattinen superkonna ja Globex-yhtymän omistaja. "Muutat vain kahdesti"
Lyle Lanley Phil Hartman Huijari joka myi Springfieldille huonosti rakennetun ja epäturvallisen yksiraiteisen junan. "Joko säteilee"
César ja Ugolin Harry Shearer ja Dan Castellaneta Ranskalaiset viininvalmistajat jotka käyttivät Bartia lapsityöntekijänä; perustuu elokuvaan Jean de Florette. "Vaihto-oppilas"

Springfieldin mafia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautuksia Ensiesiintyminen
Don Vittorio Di Maggio Hank Azaria Springfieldin mafian kummisetä. "Pelle-Homer"
Anthony "Fat Tony" D'Amico Joe Mantegna
Phil Hartman
Michaelin isä. Springfieldin mafian alipomo ja keulakuva. "Suosikki"
Joey Phil Hartman Mafian jäsen. "Suosikki"
Legs Hank Azaria Mafian jäsen. "Suosikki"
Dan  Tuntematon Homerin keilauskaveri, ja kun Fat Tony menee oikeusneuvotteluihin, hän nimittää Danin uudeksi mafiapomoksi. Hän on ensin pelkuri eikä uskaltanut sanoa muille mitään vastaan, kunnes hän sai tukea Moen baarissa (eniten Moelta, jolla oli kuulemma paljon kokemusta pomottelemisesta) (Moen baarin väki ei tiennyt Danin olevan mafiassa, sillä Dan ei suostunut kertomaan ammattiaan). Dan alkoi leikata budjettia ja lopulta sai 12 prosenttia kuluista vähennettyä. Lopulta Fat Tony sanoi että Danin kuului tappaa henkilöitä mafiasta ja se sai Danin hermostumaan. Lopulta Homer esti Danin aikeet viime tingassa. "Suosikki"
Louie Dan Castellaneta Mafian jäsen. "Suosikki"
Johnny Tightlips Hank Azaria Mafian jäsen.
Frankie the Squealer Dan Castellaneta Mafian jäsen ja tiedottaja. "Suosikki"

Bisneshahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikemiehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työntekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Lionel Hutz Phil Hartman Asianajaja ja kiinteistönvälittäjä. Hahmo poistettiin Phil Hartmanin kuoleman takia. "Miljoona"
Gil Gunderson Dan Castellaneta Epäpätevä asianajaja ja myyjä. "Kaksi totuutta"
Squeaky Voiced Teen né Jeremy Peterson/Freedman Dan Castellaneta Ruokalan emäntä Doriksen poika. Toimii useissa eri matalapalkkaisissa osa-aikatöissä ympäri Springfieldiä. "Sisäinen kauneus"
John Frink Hank Azaria John Frink Sr:in poika, tiedemies, keksijä, yrittäjä, ja Springfieldin yliopiston aiempi luennoitsija. "Isoisän perintö"
John Frink, Sr. Jerry Lewis Merirosvotiedemies, zombi ja sarjamurhaaja (ei todenmukainen). "Kauhujen talo osa 14"
Hans Moleman Dan Castellaneta "Myyrämies" Toistuva vanhushahmo. Joutuu usein vakaviin onnettomuuksiin. "Kunnon mies"
Don Brodka Lawrence Tierney Try & Saven turvallisuusmies. "Bartin lankeemus"
Duffman Hank Azaria Alias Barry Duffman alias Sid alias Larry. Tuotemannekiini. "Hätä ei lue lakia"
Lindsey Naegle Tress MacNeille Yrittäjä. "Urani koirana"
Cookie Kwan Tress MacNeille Menestyvä kiinteistömyyjä. "Kaksi totuutta"
Dave Shutton Harry Shearer Springfield Shopperin toimittaja. "Kolmisilmäinen kala"
The Yes Guy Dan Castellaneta Ravintolanomistaja, tarjoilija, myyjä, ja vaaliavustaja. "Gangsterien armoilla"
Wiseguy né Raphael Hank Azaria Töissä useissa eri työpaikoissa ympäri Springfieldiä. "Kultainen nuoruus"
Hollis Hurlbut Donald Sutherland Springfieldin historiallisen seuran kuraattori. "Lisa, kuvainraastaja"

Paikalliset mediahahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hassu-Klovnin Show[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tikku ja Takku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut televisio-ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Drederick Tatum Hank Azaria Ammattilainen raskaansarjan nyrkkeilijä, vankeuteen tuomittu rikollinen. Parodia Mike Tysonista "Pelastakaa sielunne"
Lucius Sweet Paul Winfield Ammattilainen nyrkkeilypromoottori, Tatumin manageri. "Luontainen kyky"
Rasputin the Friendly Russian (aiemmin Hullu venäläinen), Dr. Hillbilly, the Iron Yuppie, Professor Werner von Brawn, Uncle Slam, Rumblelina, Osama bin Rotten, ja "The Secretary of Hate" Colin KaPow Useita Ammattilaispainijoita. "Unknown"
Captain Lance Murdock Dan Castellaneta Uskalikko ja stunt-mies. "Huimapää rullalaudalla"
The Capital City Goofball Tom Poston Baseball-maskotti ja kongressin jäsen. "Tanssiva maskotti"
Jacques Albert Brooks Ammattilaiskeilaaja. "Sulhanen"
The Human Fly Dan Castellaneta Viittaus pilvenpiirtäjiin kapuavaan Alain Robertiin. "Homerin kvartetti

Moen baari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Moe Szyslak Christopher Collins
Hank Azaria
Omistaja ja baarimikko. Oikea etunimi 'Momar' tai 'Morris'. "Joulurauha"
Barney Gumble Dan Castellaneta Röyhtäilevä alkoholisti. "Joulurauha"
Sam Tuntematon Baarikärpänen. "Tuntematon"
Larry Tuntematon Baarikärpänen. "Tuntematon"

Lääkärit/Psykiatrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä Huomautukset Ensiesiintyminen
Dr Julius Hibbert Harry Shearer Simpsonin perheen ystävä ja lääkäri. "Huimapää rullalaudalla"
Dr. Nick Riviera Hank Azaria Epäpätevä lääkäri. Näytti kuolleen The Simpsons Moviessa, mutta esiintyi kuitenkin elossa myöhemmissä jaksoissa. "Miljoona"
Dr. Wolfe Hank Azaria Hammaslääkäri. "Lisan hammastuet"
Dr. Marvin Monroe Harry Shearer Psykiatri. Luultiin aiemmin kuolleeksi mutta oli oikeasti vakavasti sairas. "Perheterapiaa"
Dr. Velimirovic Tuntematon Plastiikkakirurgi. "Pygmalion"
Dr. Foster Hank Azaria Psykiatri. "Barbaran pyörteissä"
Dr. Stacey Swanson Meg Ryan Psykiatri. "Kotiopettajatar Lisa"
Dr. Shapiro Tuntematon Hammaslääkäri. "Vihollinen vuoteessani"
Dr. Zweig Anne Bancroft Psykiatri. "Lentopelko"
Nimeämätön eläinlääkäri Hank Azaria Eläinlääkäri. "Koira kuoleman partaalla"

Simpsonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abraham "Abe" Simpson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Abraham Simpson

Homerin isä, Margen appiukko sekä Bartin, Lisan ja Maggien isoisä. Abraham Simpson asuu Springfieldin vanhainkodissa, jonne Homer lähetti hänet päästäkseen kuulemasta hänen jorinoitaan, joissa hän kertoo "tosiasioita" nuoruudestaan. Abraham Simpson on palkittu toisen maailmansodan veteraani ja hän näkee painajaisia toisesta maailmansodasta ja oli entinen kiven hakkaajien jäsen. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Mona Simpson os Olsen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homerin äiti, Margen anoppi sekä Bartin, Lisan ja Maggien isoäiti. Hän hylkäsi perheensä 1960-luvun lopulla liityttyään hippiliikkeeseen ja osallistuttuaan Montgomery Burnsin biologisia aseita valmistaneen laboratorion tuhoamiseen. Mona Simpson on ollut siitä asti etsintäkuulutettu ja elänyt tekaistujen henkilöllisyyksien turvin. Homerin isä Abraham Simpson valehteli pojalleen, että tämän äiti oli kuollut sillä välin kun Homer oli elokuvissa. Mona kuoli 19. tuotantokauden jaksossa Mona Leaves-a. Hahmon ääninäyttelijä on Glenn Close.

Herb Powell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Herb Powell

Homerin velipuoli ja menestynyt autotehtaan omistaja, jonka Homer kuitenkin saattoi konkurssiin suunnittelemallaan "jokamiehen" -autolla. Herb rikastui uudelleen vauvojen puheen tulkkaavalla laitteellaan. Hahmon ääninäyttelijä on Danny DeVito.

Lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pukin Pikku Apuri, Simpsonien perheen koira
 • Lumipallo, Simpsonien perheen ensimmäinen kissa, joka nähtiin jaksossa Joulurauha. Joutui pormestari Quimbyn alkoholisoituneen playboy-veljenpojan yliajamaksi.
 • Lumipallo II, Simpsonien perheen toinen kissa
 • Lumipallo III, Simpsonien kolmas kissa.
 • Coltrane, Simpsonien neljäs kissa.
 • Lumipallo IV, Simpsonien viides kissa.
 • Nimetön marsu, löytyi kuolleena sohvan sisästä
 • Strangles Bartin python, lemmikkinä sillä aikaa kun Pukin Pikku Apuri oli poliisikoirana
 • Bartin nimetön jänis jonka Homer hautasi elävältä
 • Stampy, Bartin radiokisasta voittama elefantti.

Perheen sivujäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Abbie Simpson, Homerin englantilainen 58-vuotias sisarpuoli. Homerin näköinen Abbie on Abrahamin ja erään Abrahamin sodan aikaisen heilan, Edwinan lapsi. Abbie nähtiin vain yhdessä jaksossa; The Regina Monologues (suom. Majesteettirikos).
 • Cyrus Simpson Aben isoveli. Hänet nähtiin jaksossa Joulutarinoita.
 • Homerin Frank-serkku. Myöhemmin hänestä tuli Francine, nykyään hänen nimensä on luultavasti äiti-Sha-bue-bue.
 • Hugo Simpson, Bartin ilkeä kaksoisveli, joka asuu Simpsoneiden ullakolla. He olivat siamilaiset kaksoset syntyessään, mutta heidät erotettiin toisistaan. Hugoa luultiin pitkään siksi pahaksi veljeksi, myöhemmin selvisi että paha kaksonen olikin Bart. Jakso ei-todenmukainen. (Kauhujen talo, osa 7)
 • Hans Moleman: Lionel Hutzin mukaan Bartin ja Lisan biologinen sisarus. "Tuli" Simpsonien perheeseen jaksossa Burnsin perillinen. Häntä ei sen koommin ole nähty perheessä.
 • Roy: Roy asui Simpsoneilla jaksossa Urani koirana, hän muutti samaisessa jaksossa omaan asuntoon kahden seksikkään pimun kanssa.

Bouvierit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patty Bouvier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Patty ja Selma Bouvier

Selman identtinen kaksoissisko ja Margen isosisko. Patty on kaksi minuuttia vanhempi kuin Selma. Molemmat siskokset polttavat ketjussa, katselevat MacGyveria televisiosta ja ovat töissä Springfieldin katsastus- ja näöntarkastuskonttorissa.Seurusteli lyhyen aikaa rehtori Skinnerin kanssa. Hahmon ääninäyttelijä on Julie Kavner.

Selma Bouvier Terwilliger Hutz McClure Stu Simpson D´amico[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Patty ja Selma Bouvier

Pattyn identtinen kaksoissisko ja Margen isosisko. Selma on ollut naimisissa kuudesti: ensimmäisen kerran Sideshow Bobin kanssa Bobin vapauduttua vankilasta. Toinen kerta oli kulissiavioliitto Troy McCluren ja kolmas asianajaja Lionel Hutzin kanssa. Neljännen kerran Selma meni naimisiin Disco-Stun kanssa. Viides oli Homerin isän Aben kanssa . Kuudes oli mafiapomo Fat Tonyn kanssa. Hahmon ääninäyttelijä on Julie Kavner.

Jacqueline Bouvier os Gurney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margen äiti sekä Bartin, Lisan ja Maggien isoäiti. Jacqueline Bouvier jakaa asuntonsa tyttäriensä Pattyn ja Selman kanssa. Hän seurusteli lyhyen aikaa Charles Montgomery Burnsin ja Abraham Simpsonin kanssa. Myöhemmin Jacqueline on muuttanut vanhainkotiin. Hahmon ääninäyttelijä on Julie Kavner.

Clancy Bouvier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margen, Selman ja Pattyn edesmennyt isä. Clancy kuoli keuhkokuumeeseen. Työskenteli lentoemäntänä ennen aikaa, jolloin siitä tuli tavallinen miesten ammatti. Ennen sitä hän väitti perheelleen olevansa lentäjä jaksossa Fear of Flying (Lentopelko.)

Gladys Gurney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margen, Selman ja Pattyn edesmennyt täti. Kuoli jaksossa Selman valinta (Selma's Choice). Tämän jälkeen Gladys jakoi sukulaisilleen perintönsä aiemmin tehdyn videon avulla, jonka Lionel Hutz esitti perintötilaisuudessa. Margelle hän antoi perunalastukokoelmansa (jonka Homer söi), Jacquelinelle Jub-Jub -iguaanin (Selma sai kuitenkin samaisen lemmikin myöhemmin), ja Pattylle sekä Selmalle isoisän kaappikellon. Kuten kaikkien Bouviereiden, myös Gladyksen ääninäyttelijä oli Julie Kavner.

Ling Bouvier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyttövauva jonka Selma adoptoi Kiinasta. Nähty tähän mennessä vain jaksoissa Vauvakuumetta (Goo Goo Gai Pan) , Intia-ilmiö (Kiss Kiss, Bang Bangalore), "Rannikonostalgiaa" (The Wife Aquatic) ,"Omituinen romanssi" (Rome-old and Juli-eh) ja "Täydelliset vanhemmat" (The Changing of the Guardian).

Van Houtenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milhouse Van Houten[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bartin paras kaveri. Hänellä on siniset hiukset ja silmälasit. Hän on todella alistuva Bartia kohtaan, ja tekee yleensä mitä tahansa, mitä Bart käskee tämän tehdä. Tähän voisi olla syynä Milhousen mahdollinen ihastuminen Lisaan. Tästä on esitetty toistaiseksi vain vihjailuja. Toisaalta Milouse on seurustellut myös tytön kanssa huolimatta siitä, että koulun psykiatrin arkistoissa oli hänen kohdallaan tähän suuntaan vihjaava merkintä. Milhouse van Houtenin nimi tulee Yhdysvaltain presidentti Richard Nixonilta, jonka toinen etunimi oli harvinainen Milhous. Toisaalta Milhouse on osoittanut usein ihastuksen kohteensa olevan Lisa. Hahmon ääninäyttelijä on Pamela Hayden

Luann Van Houten[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milhousen äiti ja Kirkin entinen ja nykyinen vaimo. Hänellä on huonot välit Bart Simpsonin kanssa. Luannella on ilmennyt uusi suhde Kirkin jälkeen.

Kirk Van Houten[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milhousen isä ja Luannin entinen aviomies, jota on mm. syytetty Bartin kaappamisesta. Tämä kuitenkin oli vain Bartin tahaton "jekku" koska ei halunnut jäädä kiinni käytyään salaa Rap-konsertissa. Häntä on kuvattu monissa jaksoissa täydelliseksi luuseriksi.

Flandersit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nedward "Ned" Flanders[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ned Flanders

Simpsonien uskovainen naapuri ja Rodin ja Toddin isä. Ned Flanders omistaa kaupan nimeltä Leftorium, joka myy vain vasenkätisille tarkoitettuja tavaroita. Ned kunnioittaa edesmennyttä vaimoaan todella paljon. Tämä ollaan huomattu muun mm. jaksossa, jossa hän tekee uskonnollisen huvipuiston vaimonsa kunniaksi. Hänen vanhempansa olivat beatnikeja. On toiminut myös koulun rehtorina. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Maude Flanders[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Maude Flanders

Nedin edesmennyt vaimo ja Rodin ja Toddin äiti. Hän kuoli Autokilpailuissa pudottuaan katsomosta, kun Homer Simpsonia kohti ammutut t-paidat osuivat häneen. Hahmon ääninäyttelijä on Maggie Roswell

Rod Flanders[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonien naapuri ja Nedin ja Mauden ensimmäinen lapsi. Rodin isä Ned Flanders laittaa Rodin ja Toddin (Rodin pikkuveljen) jo seitsemältä nukkumaan. Vapaa-aikanaan Rod katselee televisiosta uskonnollisia lastenohjelmia pikkuveljensä kanssa. Hän on todennäköisesti 12, koska Todd on samanikäinen kuin Bart Simpson. Hahmon ääninäyttelijä on Pamela Hayden. Suomenkielisessä The Simpsons Moviessa ääninäyttelijänä toimii Anna Abreu.

Todd Flanders[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonien naapuri ja Flandersien perheen toinen lapsi. Todd on esittänyt Jeesus-lasta Springfieldin ala-asteen joulukuvaelmassa. Hahmon ääninäyttelijä on Nancy Cartwright.

Skinnerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agnes Skinner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Agnes Skinner

Seymour Skinnerin ylihuolehtivainen äiti. Agnesilla oli romanttiset välit sarjakuvahemmoon eräässä jaksossa. Hahmon ääninäyttelijä on Tress MacNeille

Seymour Skinner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Seymour Skinner

Bartin ja Lisan koulun rehtori. Seymourin oikea nimi ei ole Skinner vaan hän varasti nimen Vietnamin sodassa olleelta kadonneelta kersantiltaan. Skinnerin oikea nimi on Armin Tamzarian. Seymour Skinner on myös mahdollisesti Homerseksuaali.

Wiggumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clancy Wiggum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Clancy Wiggum

Springfieldin lihava poliisipäällikkö ja Ralphin isä. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Sarah Wiggum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clancyn vaimo ja Ralphin äiti. Hahmon ääninäyttelijä on Nancy Cartwright.

Ralph Wiggum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ralph Wiggum

Lisan hidasälyinen luokkakaveri ja Clancyn ja Sarahin poika. Hahmon ääninäyttelijä on Nancy Cartwright.

Lovejoyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timothy Lovejoy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Timothy Lovejoy

Springfieldin kirkossa saarnaava pastori. Harrastaa myös pienoisrautateitä. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Helen Lovejoy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pastori Lovejoyn vaimo ja juorutäti. Hahmon ääninäyttelijä on Maggie Roswell

Jessica Lovejoy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pastori Lovejoyn pahanilkinen tytär ja Bartin entinen tyttöystävä. Hahmon ääninäyttelijä on Meryl Streep

Burnsit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charles Montgomery Burns[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Montgomery Burns

Springfieldin ydinvoimalan omistaja ja Homerin pomo, jonka tempauksiin on kuulunut esim. auringon (tuon pahimman vastustajan) peittäminen. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Mrs. Burns[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johtaja Burnsin 122-vuotias äiti, joka on niin vanha, ettei hän jaksa tehdä mitään muuta paitsi istua ja puhua puhelimessa.

Larry Burns[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johtaja Burnsin täysi-ikäinen, avioliitossa oleva poika.

Terwilligerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sideshow Bob[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sideshow Bob

Hassu-klovnin entinen apuri ja Bartin vihamies, joka on yrittänyt murhata hänet monta kertaa. Oikealta nimeltään Robert Underdunk Terwilliger. Hahmon ääninäyttelijä on Kelsey Grammer.

   Sideshow Bob oli italialaisen kylän pormestari jossa hän tapasi hänen tyttöystävänsä.

Cecil Terwilliger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sideshow Bobin nuorempi veli ja hänen "rikoskumppaninsa", hän yritti murhata Bobin, Bartin ja Lisan ja samalla räjäyttää padon. Tämä tapahtui 8. tuotantokaudella jaksossa Mallivanki vapaalla. Hahmon ääninäyttelijä on David Hyde Pierce.

Nahasapeemapetilonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apu Nahasapeemapetilon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Apu Nahasapeemapetilon

Kwik-E-Mart -kaupan pitäjä ja kahdeksan lapsen isä. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria. Hän on mahdollisesti Homerseksuaali.

Manjula Nahasapeemapetilon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apu Nahasapeemapetilonin aviovaimo. 8 lapsen äiti.

Sanjay Nahasapeemapetilon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apun veli. Harvoin esiintynyt Kwik-E-Martin myyjänä.

Lapset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Anoop
 • Uma
 • Nabendu
 • Poonam
 • Pria
 • Sandeep
 • Sashi
 • Gheet

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artie Ziff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margen lukioaikainen ihastus ja miljoonikko. Eräässä jaksossa paljastui, että hän oli asunut pitkään salaa Simpsoneiden ullakolla. Nykyisin Ziff on Springfieldin vankilassa. Häntä esittää yleensä Jon Lovitz, mutta Dan Castellanetaa on kuultu roolissa kerran.

Barney Gumble[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Barney Gumble

Homerin alkoholisoitunut ystävä. On raitistunut joissain jaksoissa, ja on myös pelastanut Bartin ja Lisan tulipalosta helikopterilla. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Brad Goodman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutamassa opetusvideossa esiintynyt psykologi, joka sai Margen lopettamaan nalkutuksen.

Brandine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cletuksen vaimo, joka on tosiasiassa hänen äitinsä ja sisarensa ja esiintyy strippiklubilla.

Bubbles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenohjelman vihreä menninkäinen.

Bumblebee Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimalaispukuinen mies joka esiintyy Simpsoneissa silloin tällöin. Esittää meksikolaista komediaa televisio-ohjelmassaan. Oikea nimi Pedro. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Carl Carlson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Carl Carlson

Homerin työkaveri ydinvoimalassa. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Charlie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ydinvoimalassa työskentelevä silmälasipäinen mieshenkilö. Esiintynyt muutaman kerran Homerin, Lennyn ja Carlin seurassa. Kävi ehdottamassa herra Burnsille oikean hätäuloskäynnin rakentamista kriisitilanteiden varalle, mutta ehdotus hylättiin. Burnsin toimistossa oleva Intiaan johtava putki imaisi hänet sisäänsä.

Cheery[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenohjelman vihreä menninkäinen.

Cletus Spuckler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Cletus Spuckler

Maalaistollo joka nähdään Simpsoneissa silloin tällöin. Lapsia hänellä on jopa 44. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Disco Stu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Disco Stu

70-luvun diskomusiikin suuri ystävä, viittaa itseensä kolmannessa persoonassa. (esim. "Disco Stu loves disco music")

Dolph[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Dolph

Koulukiusaaja. Eräässä jaksossa hänen kerrottiin olevan juutalainen. Hahmon ääninäyttelijä on Tress MacNeille.

Doofy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenohjelman vihreä menninkäinen.

Duff-Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff-oluen maskotti joka hokee "Oh yeah, Duff-Man". Duff-miehen koko nimi on Barry Duffman. Paikalle tullessaan, taustamusiikkina soi yleensä Yellon kappale "Oh Yeah".

Eddie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliisi ja Clancy Wiggumin alainen.

Edna Krabappel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Edna Krabappel

Bartin luokanopettaja ja Skinnerin entinen kihlattu. Ned Flandersin vaimo. Tupakoitsija ja yrittänyt hankkia elämäänsä romantiikkaa kaikilla mahdollisilla konsteilla. Todennäköisesti kuollut. Hahmon ääninäyttelijä oli Marcia Wallace.

Elizabeth Hoover[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisan luokanopettaja. Hän on polkkatukkainen, silmälasipäinen ja tupakoiva nuori nainen.

Fat Tony[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Fat Tony

Eräs Springfieldin alamaailman mafiosoista. Hahmon ääninäyttelijä on Joe Mantegna.

Gil Gunderson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gil Gundersonin on todettu olevan Springfieldin epäonnisin mies. Hän on työskennellyt tuloksetta muun muassa kiinteistövälittäjänä, kenkämyyjänä, automyyjänä sekä lakimiehenä. Velkojat ovat usein hänen kintereillään. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Gina Vendetti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gina Vendetti on Bartin vankilasta karkaamiskaveri jolla ei ole perhettä.

Hans Moleman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hans Moleman

Tunnettu myös Myyrämiehenä. Likinäköinen vanhannäköinen ukko joka on todellisuudessa vain 31-vuotias ja rappeuttanut kehonsa alkoholilla. Hans esiintyy Simpsoneissa silloin tällöin. Tavallisesti hän on ammatiltaan yleensä kuorma- tai rekka-auton kuljettaja. jonka ajokortti mitätöidään yhtenään. Hän on kuollut useassa jaksossa, ei kuitenkaan jokaisessa. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Hassu-klovni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hassu-klovni

Pelle jonka televisiosarjaa Bart ja Lisa katsovat televisiosta. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

J. Loren Pryor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bartin koulussa työskentelevä lääkäri.

Janey Powell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisan luokkakaveri.

Jasper Beardley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abraham Simpsonin kaveri vanhainkodissa, valkopartainen vanha ukko. Asuu huoneessa 26

Jebediah Springfield[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Springfieldin kaupungin perustaja, eli 1700-luvulla. Keskelle kaupunkia on pystytetty Springfieldin näköispatsas. Bart Simpson on usein turmellut patsasta mm. irrottamalla patsaan pään tai heitellyt vessapaperia patsaan päälle. Vaikka Jebediahia kunnioitetaan suuresti kaupungissa, hän oli oikeasti merirosvo Hans Sprungfeld ja aikansa vaarallisin mies. Lisa meinasi todistaa että Springfield oli merirosvo.

Jimbo Jones[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jimbo Jones

Koulukiusaaja ja Nelson Muntzin kaveri. Hahmon ääninäyttelijä on Pamela Hayden.

Joe Quimby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Joe Quimby

"Diamond Joe", Springfieldin kaupungin pormestari. Hänen koko nimensä on Joseph Fitzpatrick Fitzgerald Fitzhenry Quimby. Hänen voi vähintäänkin epäillä omaavan yhteyksiä alamaailmaan. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta. Hän on todistetusti Homerseksuaali.

Julius Hibbert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Julius Hibbert

Simpsonien perhelääkäri joka nauraa usein. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Kang ja Kodos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kang ja Kodos

Ilkeitä avaruusolentoja. Esiintyvät usein Kauhujen talo -jaksoissa. Ovat sisarukset ja kotoisin Rigel 4:ltä. Väriltään he ovat vihreitä ja heillä on päässään lasikupu. Yksisilmäisien avaruusolentojen suusta valuu jatkuvasti kuolaa, koska he pitävät Homerseksuaaleista.

Kapteeni McCallister[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Horatio McCallister

Merikapteeni joka esiintyy Simpsoneissa satunnaisesti ja jonka tunnettu huudahdus on yarr. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer

Kearney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulukiusaaja ja Nelson Muntzin ja Jimbo Jonesin kaveri.

Kent Brockman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kent Brockman

Springfieldin television uutisankkuri. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Lenny Leonard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lenny Leonard

Homerin työkaveri ydinvoimalassa.

Leopold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylitarkastaja Chalmersin kanssa Springfieldin ala-asteella vieraileva köriläs. Hänen tyyliinsä kuuluu vaikkapa sijaisopettajien valintatilaisuudessa astua pimennosta esiin ja vaikuttaa ankaralta, pelottavalta sijaiselta, joka tulee entisen opettajan tilalle, ja sitten yhtäkkiä esittelee oikean sijaisen.

Lionel Hutz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lionel Hutz

Asianajaja joka hankkii "menestyksensä" epärehellisin keinoin. Hän on joissain jaksoissa myös suutari. Jäi pois sarjasta Phil Hartmanin kuoltua, niin kuin Troy McClure. Hahmon ääninäyttelijä oli Phil Hartman.

Lou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliisi ja Clancy Wiggumin työtoveri. Eräässä jaksossa hänen mainittiin olevan ylikonstaapeli.

Luigi Risotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Italialaisen ravintolan omistaja. Hänellä on myös apina lemmikkinä. Luigi puhuu englantia italialaisella aksentilla, mutta jaksossa Italian alkeita selviää että hän ei osaa italiaa. Hänellä on tapana haukkua asiakkaitaan aina selän takana.

Lunchlady Doris[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bartin ja Lisan koulun keittäjä. Jäi sarjasta pois vuonna 1995 ääninäyttelijä Doris Graun kuoltua.

Martin Prince[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Martin Prince

Bartin luokkatoveri ja luokkansa paras oppilas. Hahmon ääninäyttelijä on Russi Taylor.

Martin Prince Sr.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edellä mainitun isä. Esiintynyt useissa jaksoissa.

Marvin Monroe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edesmennyt radio-ohjelman juontaja ja psykiatri, mutta 15. tuotantokauden jaksossa Kotirouvan tunnustukset (Diatribe of a Mad Housewife) Monroe tekee paluun. Kun Marge sanoo Monroelle, ettei ole nähnyt tätä vuosiin, kuittaa Monroe sen kertomalla olleensa todella sairas.

Moe Szyslak[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Moe Szyslak

Baarimikko kapakassa jonka vakioasiakas Homer on. Hän on todella kyllästynyt elämäänsä ja on yrittänyt itsemurhaa useita kertoja. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Moldy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenohjelman vihreä menninkäinen.

Dewey Largo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisan musiikinopettaja. Käskee Lisan ulos luokasta jokaisen jakson alkuintrossa. Viitattu olleen homosuhde herra Smithersin kanssa. Largoon on myös viitattu olevan transsukupuolista viettiä, (jaksossa jossa Moe rupeaa seurustelemaan Lyhytkasvuisen Mayan kanssa, joten hän haluaa lyhentää Pituuttaan.: :Eeny teeny Maya Moe, kausi 20) Hänelle meinattiin tehdä sukupuolenvaihdos (ei ole varmaa tehtiinkö koska leikkaukset menivät sekaisin Moen kanssa) Joten Largo sai lyhyet jalat ja Moelle Largon leikkaus.

Eleanor Blick[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpsonien naapurissa asuva hullu mummo jolla on kissoja, joita hän heittelee vastaantulijoita päin. Hän oli ennen hyvin menestyvä asianajaja sekä lääkäri, mutta sekosi. Lisäksi hänellä on tapana aina paikalle tullessaan huutaa näin: HAAHOUAHAAHAHOO!!!!

Nelson Muntz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Nelson Muntz

Koulukiusaaja ja kovanaama, jonka tunnettu huudahdus on "Ha-ha". Hänen isänsä hylkäsi perheen lähtiessään "kauppaan ostamaan tupakkaa", mutta ei koskaan palannut. Eräässä jaksossa kävi ilmi, että Nelsonin isä oli kaapattu sirkukseen, koska tämä näytti aivan friikiltä pähkinäallergiansa vuoksi syötyään pähkinöitä. Samaisessa jaksossa Nelsonin isä palasi perheensä luo Bartin löydettyä hänet. Hahmon ääninäyttelijä on Nancy Cartwright.

Nick Riviera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Nick Riviera

Lääkäri joka myy humpuukihoitoja halvalla. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria. Nick Rivieran tunnetuin huuto on "Hi everybody!", johon kaikki vastaavat "Hi Doctor Nick!".

Nimetön "Yes"-mies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyvin monessa osassa ollut hahmo, joka tunnetaan siitä, että hän sanoo "Ye-ee-ss" melko oudolla tavalla. Hänen outo puhetyylinsä johtuu hänen mukaansa kasvohalvauksesta.

Nosey Bear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenohjelman vihreä karhunpentu.

Otto Mann[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Otto Mann

Koulubussinkuljettaja. On hankkinut itselleen paljon tatuointeja ja käyttää kannabista. Hän pitää myös rock- ja metallimusiikista, joka tulee ilmi siinä että hän käveli jopa alttarille metallin soidessa. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Papa Dapa Constantica Gasnio Ginopolo Podo Potolice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiselta nimeltään Marvin Hamlisch. Abe Simpsonin esimies, kun tämä oli 30-40-vuotias tarjoilija. Marvin on Spiro's ravintolan omistaja. Marvin ääninäyttelee itseään, toisin sanoen Marvinin ääninäyttelijä oli Marvin Hamlisch.

Poochie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rullalautailijakoira jonka ääninäyttelijä Homer oli. Esiintyi Tikun ja Takun ohjelmassa kolmantena hahmona.

Professori Frink[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Professori Frink

Tiedemies ja keksijä. On löytänyt alkuaineen nimeltä frinkonium. Ääninäyttelijä: Hank Azaria.

Herman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herman on yksikätinen rosvo. Yhdessä takauma jaksossa näytettiin että Clancy Wiggum ajoi liftaava Hermania päin ja näin hänen kätensä lähti irti.

Rita LaFleur[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rita LaFleur on pianisti ja laulaja, mutta on paremmin tunnettu Abe Simpsonin vaimona, joka joutui lähtemään musiikkikiertueelle Homerin ollessa kuusi vuotias. Sen jälkeen Ritasta ei koskaan enää kuultu, ennen kuin Abe katosi vanhainkodista ja Marge ja Homer lähtivät etsimään Abea. He saivat tietää monia asioita miehen menneisyydestä. Baarin johtaja antoi heille Ritan nimen, ja he jäljittivät tämän. He menivät puhumaan naiselle tämän asuntoon. Myöhemmin kun Abe oltiin löydetty ja suostuteltu palaamaan vanhainkotiin, Abe kuuli jonkun soittavan tämän sävellystä. Hän löysi Ritan vanhainkodin lattialta soittamassa pienoa varpaillaan, ja he alkoivat soittaa yhdessä, Aben kiertäessä kädensä naisen ympärille. Lopulta he nukahtivat vanhuudensa takia kesken laulun. Ritan ääninäyttelijä on Anika Noni Rose.

Roger Meyers Jr.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tikku ja Takku-ohjelman tekijä.

Sarjakuvakaupan myyjä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sarjakuvahemmo

Lihava hahmo joka esiintyy Simpsoneissa silloin tällöin ja myy vanhoja sarjakuvia kiskurihintaan. Hahmo on stereotypia scifi-nörtistä. Oikea nimi Jeff Albertson. Mainitsee Final Fantasy IX-pelin The Simpsons Game-pelissä. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Sideshow Mel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hassu-klovnin apuri, jolla on luu hiuksissa. Oikealta nimeltään Melvin Van Horn. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta.

Sinihiuksinen juristi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Springfieldin taitavin juristi. Hän on oikeudenkäynnissä aina Simpsoneita vastaan. Hänen nimeään ei ole koskaan kerrottu. Mukana usein herra Burnsin parhaiden juristien asianajaja-armadassa (jäseniä 10), jonka avulla Burns voittaa oikeudenkäynnin kuin oikeudenkäynnin. Tämä joukko on mm. saanut oikeuden uskomaan, että Burns on Bart Simpsonin biologinen isä.

Shary Bobbins[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Shary Bobbins

Shary Bobbins on Maija Poppasen alter ego simpsoneissa joka toistaiseksi on esiintynyt vain Disneyn Maija Poppanen-elokuvaa parodioivassa Simpsonit jaksossa Pelastus taivaalta. Hän kuolee jakson lopussa, kun hän joutuu törmäyskurssille lentokoneen kanssa.

Sherri ja Terri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sherri ja Terri

Kaksostytöt Bartin luokalla. Hahmojen ääninäyttelijä on Russi Taylor. Jaksossa jossa Homer keilaa täydellisen pelin (300pt) Sherri/Terri viittaa kysyäkseen Homerilta jotain. Homer sanoo: Niin? se tyttö josta Bart Tykkää? ?

Snake[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Snake Jailbird

Springfieldiläinen rikollinen. Hän oli ennen kunniallinen arkeologi, mutta Moen ryöstettyä häneltä säkillisen kultarahoja hän päätti tulla rikolliseksi kostaakseen yhteiskunnalle. Snaken "tavaramerkki" on oikeassa hihassa oleva tupakka-aski. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria.

Mr Friedman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Squeaky Voiced Teen

Teini-ikäinen, finninaamainen, vinkuvalla äänellä puhuva poika, joka esiintyy Simpsoneissa satunnaisesti melko mitättömissä sivurooleissa, kuten hissipoikana, pikaruokaketjun myyjänä jne. Ruokalanemäntä Doriksen on viitattu olevan tämän äiti. Friedman myy videopelejä The Simpsons Gamessa.

Tikku ja Takku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tikku ja Takku

Piirretyt hiiri ja kissa äärimmäisen väkivaltaisessa piirrossarjassa (jossa Tikku tuottaa Takulle uskomattomia kärsimyksiä ja surmaa sen kekseliäillä tavoilla.) Sarja parodioi piirrossarja Tom & Jerryä ja se on Bartin ja Lisan suosikki. Hahmojen ääninäyttelijät ovat Harry Shearer ja Dan Castellaneta.

Talonmies Willie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Talonmies Willie

Bartin ja Lisan koulun punahiuksinen, skottisukuinen talonmies. Hänellä on huonot välit Bartin, ja Bartin ystävien kanssa. Hahmon ääninäyttelijä on Dan Castellaneta

Troy McClure[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Troy McClure

B-luokan halpaelokuvien näyttelijä ja kertoja Hollywoodissa. Jäi pois sarjasta Phil Hartmanin kuoltua, niin kuin Lionel Hutz. Hahmon ääninäyttelijä oli Phil Hartman.

Truckasaurus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Truckasaurus on lohikäärmettä tai tyrannosaurusta muistuttava viisimetrinen robotti, joka kiertää erään monsteriautonäytöksen mukana jaksossa Huimapää rullalaudalla. Truckasaurus on myöhemmissä jaksoissa nähty taistelemassa ainakin Obliverator nimisen monsterin kanssa. Vaikka Truckasaurus esiintyy vain parissa sarjan jaksossa, se kuitenkin esiintyy myös The Simpsons Hit & Run -pelin toisessa kentässä.

Üter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksalainen vaihto-oppilas Bartin luokalla. Syntynyt 1980. Üter käyttää saksalaista kansallispukua ja pitää suklaasta ja marsipaani joy-joy-karkeista. Uter on kuitenkin sveitsiläinen nimi. Üter voi olla peräisin saksalaisesta nimestä Gunther. Üterin tunnetuin kohtaus on, kun Homer jahtaa Üteria ja hän huutaa: I cant run, I'm full of chocolate! (En voi juosta, olen täynnä suklaata!) Üter syö välillä karkkia bussissa ja koulussa. Üter on välillä tekemisissä Lisan ja Bartin kanssa. Üter on isokokoinen 9-vuotias, jostain syystä samalla luokalla, jossa on 10-vuotiaita. Hahmon ääninäyttelijä on Russi Taylor.

Veri-ien Murphy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edesmennyt saksofonisti ja Lisan musiikillinen esikuva. Kuoli jaksossa "'Round Springfield". Veri-ien Murphy esiintyy Simpsoneiden introssa kohdassa, jossa Bart rullalautailee muiden edestä. Tohtori Julius Hibbert on Murphyn veli.

Waylon Smithers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Waylon Smithers

Montgomery Burnsin henkilökohtainen avustaja. Umpihomo. Smithersillä ei ole omaa elämää, vain Burnsin mielistely ja hän on rakastunut Burnsiin. Hän ei kuitenkaan kehtaa ikinä kertoa sitä pomolleen (ainakaan suoraan).Omistaa maailman suurimman Malibu Stacy kokoelman. Sanoo tulevaisuudessa olevansa hetero kun ottaa lääkkeitä. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Wendell Borton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalpea ja aina huonovointinen Bartin luokkakaveri.

Yendor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastenohjelman vihreä menninkäinen.

Gerald Samson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maggien verivihollinen, tunnetaan myös yksikulmakarvaisena vauvana. Joissain tulevaisuusjaksoissa on esitetty Geraldin aviotuvan myöhemmin Maggien kanssa ja saaden jopa tyttären joka nimetään äitinsä mukaan Maggieksi.

Tarkastaja Chalmers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tarkastaja Chalmers

Tarkastaja joka vierailee säännöllisesti Springfieldin ala-asteella ja seurustelee Agnes Skinnerin kanssa. Chalmers moittii Seymour Skinneria aina kaikesta mahdollisesta ja epäilee hänen sopivuuttaan koulun rehtoriksi ja huutaa hänelle usein kovalla äänellä: "SKINNER!".

Nikki McKenna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nikki McKenna on Bart Simpsonin tyttöystävä, jota Bart on jopa kerran suudellut. Abraham Simpson sanoi Bartille, että tämän pitäisi "varastaa suukko" McKennalta. Bart totteli, mutta kun Bart suuteli Nikkiä liukumäessä, Nikki huusi: "Bart Simpson pussasi minua! Tämä on ikuisesti ensi suudelmani!" Vaikka Nikki onkin joskus töykeä Bartille, pohjimmiltaan tämä rakastaa Bartia. Nikki McKennan äiti on juristi ja isä syyttäjä. Kun he sanoivat rehtori Seymour Skinnerille nyhtävänsä koululta viimeisenkin pennin, Skinner ojensi heille pennin kolikon. McKennalla on mustat lyhyet hiukset ja hän on Bartin rinnakkaisluokalla.