Lucy ja minä

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta I Love Lucy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
I Love Lucy title.svg

Lucy ja minä (engl. I Love Lucy) oli yhdysvaltalainen, komedienne Lucille Ballin ja hänen aviomiehensä näyttelijä Desi Arnazin tähdittämä noin 30-minuuttinen tilannekomedia, jota esitettiin vuosina 1951-1957. Sarjassa oli yhteensä kuusi tuotantokautta ja 180 jaksoa. I Love Lucy oli aikakautensa suosituin yhdysvaltalainen komedia.

Sarja kertoo New York Cityssä asuvasta avioparista kotirouva Lucy Ricardosta (Ball) ja yökerhoesiintyjä Ricky Ricardosta (Arnaz) ja heidän elämästään ystäväpiirinsä keskellä. Vivian Vance ja William Frawley esittivät sivurooleja. Sarjan jaksot koostuivat lähinnä Lucyn kunnianhimoisista aikeista osoittaa olevansa enemmän kuin tavallinen kotirouva. Yleensä hänen yrityksensä ainoastaan päätyivät koomiseen sekasotkuun.

Sarja lopetettiin vuonna 1957, mutta Ball, Arnaz, Vance ja Frawley jatkoivat The Lucy-Desi Comedy Hour -jatko-osaan. Sarja kesti kolme tuotantokautta ja päättyi suurimmaksi osaksi Ballin ja hänen miehensä Arnazin avioeron takia. Ball ja Vance esiintyivät vuodesta 1962 lähtien The Lucy Show'ssa, joka päättyi vuonna 1968.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]