Lucy ja minä

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta I Love Lucy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lucy ja minä
I Love Lucy
TV-sarjan logo
TV-sarjan logo
Tyyli Tilannekomedia
Kestoaika 23-26 minuuttia
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli
Verkko CBS
Esitetty 15. lokakuuta 1951 – 6. toukokuuta 1957
Tuotantokausia 6
Jaksoja 180
Tuotanto
Tuottaja(t) Jess Oppenheimer
Vastaava(t) tuottaja(t) Desi Arnaz
Tuotantoyhtiö(t) Desilu Productions
Aiheesta muualla
IMDb

Lucy ja minä (engl. I Love Lucy) on yhdysvaltalainen noin 30-minuuttinen tilannekomedia, jota esitettiin vuosina 1951–1957. Sen pääosissa ovat komedienne Lucille Ball ja hänen aviomiehensä näyttelijä Desi Arnaz. Sarjaa tehtiin kuusi tuotantokautta ja 180 jaksoa. Lucy ja minä oli aikakautensa suosituin yhdysvaltalainen komedia.

Sarja kertoo New Yorkin kaupungissa asuvasta avioparista, kotirouva Lucy Ricardosta (Ball) ja yökerhoesiintyjä Ricky Ricardosta (Arnaz), ja heidän elämästään ystäväpiirinsä keskellä. Vivian Vance ja William Frawley esittävät sivurooleja. Sarjan jaksot koostuvat lähinnä Lucyn kunnianhimoisista aikeista osoittaa olevansa enemmän kuin tavallinen kotirouva. Yleensä hänen yrityksensä ainoastaan päätyvät koomiseen sekasotkuun.

Sarja lopetettiin vuonna 1957, mutta Ball, Arnaz, Vance ja Frawley jatkoivat The Lucy-Desi Comedy Hour -jatko-osaan. Sarja kesti kolme tuotantokautta ja päättyi suurimmaksi osaksi Ballin ja Arnazin avioeron takia. Ball ja Vance esiintyivät vuodesta 1962 lähtien The Lucy Show’ssa, joka päättyi vuonna 1968.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]