The Lucy Show

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sarjan luoja ja päätähti Lucille Ball Oscar-gaalassa.

The Lucy Show oli Lucille Ballin tähdittämä televisiosarja, jota tehtiin vuosina 1962–1968. Se oli jatkoa Ballin aikaisemmalle ja huomattavasti kuuluisammalle televisiosarjalle I Love Lucy. Sarja nimettiin alun perin The Lucille Ball Show'ksi, mutta nimi muutettiin pian lyhyempään muotoon. The Lucy Show kesti kuusi tuotantokautta ja siinä oli yhteensä 156 jaksoa, joista jokainen kesti noin 30 minuuttia. Se oli lajityypiltään tilannekomedia.

Sarja kertoo leskeksi jäänestä naisesta nimeltä Lucy Carmichael (Ball), joka asuu New Yorkin osavaltiossa kahden lapsensa, ystävänsä ja tämän lapsen kanssa. Hahmot kuitenkin vaihtuivat usein vanhojen näyttelijöiden lähtiessä ja uusien saapuessa sarjaan. Lucille Ballin hahmo oli ainoa, joka oli mukana kaikkina kausina. Myös useat julkkikset tekivät vierailuja suosittuun sarjaan, heidän joukossaan muun muassa Dean Martin, George Burns ja Joan Crawford.

Sarja päättyi vuonna 1968, kun Ball myi sarjan omistavan tuotantoyhtiönsä Desilu Productionsin Gulf and Western Industries -yhtiölle. Hän ei halunnut enää esiintyä sarjassa, jota ei omistanut. Ball loi kuitenkin vielä yhden televisiosarjan, jolle hän antoi nimen Here's Lucy ja jonka pääosaa hän jälleen itse esitti. Se oli käytännössä jatkoa The Lucy Show'lle, vaikka kuvasikin eri hahmoja. Hahmoissa oli kuitenkin paljon yhdenkaltaisuutta The Lucy Show'n hahmojen kanssa. Here's Lucy kesti sekin kuusi tuotantokautta. Se lopetettiin vuonna 1974.

Lucy Show’ta esitettiin myös Suomen televisiossa. Vuonna 1971 se oli Katso-lehden lukijaäänestyksessä television 99 ohjelmasta kuudenneksi vähiten suosittu (sijoitus 94/99), ja syyksi arveltiin sen yliampuvaa ja valmiiksi naurettua komiikkaa. Katsojiakin se sai syksyllä 1971 vain 129 000.[1]

  1. Katso 8/1972, katso Elfving, Sari: Taikalaatikko ja tunteiden tulkit. Televisio-ohjelmia ja -esiintyjiä koskeva kirjoittelu suomalaisissa lehdissä 1960- ja 1970-luvuilla, s. 270. Väitöskirja. Tampereen yliopisto, 2008. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 18.7.2021).

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]