Lucy ja minä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
I Love Lucy title.svg

Lucy ja minä (engl. I Love Lucy) oli yhdysvaltalainen noin 30-minuuttinen tilannekomedia, jota esitettiin vuosina 1951–1957. Sen pääosissa olivat komedienne Lucille Ball ja hänen aviomiehensä näyttelijä Desi Arnaz. Sarjassa oli yhteensä kuusi tuotantokautta ja 180 jaksoa. Lucy ja minä oli aikakautensa suosituin yhdysvaltalainen komedia.

Sarja kertoo New Yorkin kaupungissa asuvasta avioparista, kotirouva Lucy Ricardosta (Ball) ja yökerhoesiintyjä Ricky Ricardosta (Arnaz), ja heidän elämästään ystäväpiirinsä keskellä. Vivian Vance ja William Frawley esittivät sivurooleja. Sarjan jaksot koostuivat lähinnä Lucyn kunnianhimoisista aikeista osoittaa olevansa enemmän kuin tavallinen kotirouva. Yleensä hänen yrityksensä ainoastaan päätyivät koomiseen sekasotkuun.

Sarja lopetettiin vuonna 1957, mutta Ball, Arnaz, Vance ja Frawley jatkoivat The Lucy-Desi Comedy Hour -jatko-osaan. Sarja kesti kolme tuotantokautta ja päättyi suurimmaksi osaksi Ballin ja Arnazin avioeron takia. Ball ja Vance esiintyivät vuodesta 1962 lähtien The Lucy Show’ssa, joka päättyi vuonna 1968.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]