CGI (grafiikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blender-ohjelmistolla tuotettu kuva.

CGI-grafiikka (engl. computer-generated imagery) on tietokoneohjelmalla tuotettua grafiikkaa, jota käytetään taiteena, painetussa mediassa, tv-ohjelmissa ja elokuvissa, videopeleissä ja tietokonesimulaatioissa. Erityisesti CGI-animaatio viittaa elokuvissa käytettyihin kohtauksiin. Tietokonekerroskuvaus käyttää tietokoneella luotuja kuvia.

Tuotettu grafiikka voi pyrkiä fotorealismiin tai piirrosanimaation näköisyyteen. Eräänä tavoitteena fyysinen realismi tai aidonkaltainen liike.

CGI-grafiikka on filmiteollisuudessa "visuaalisten efektien" (VFX) muoto, joka viittaa jälkituotannossa tekemiseen.[1] Vastakohtana tälle ovat "erikoistehosteet" (SFX), jotka tehdään kuvausten aikana tekniikoilla kuten miniatyyrit, matte-maalaukset ja kameratoiminnot.[1] Jurassic Park (1993) vakuutti jotkin elokuvantekijät että CGI-grafiikalla pystyttiin tekemään elävän näköistä kuvaa.[1] CGI-grafiikkaa ajatellaan halvempana, mutta toisen näkemyksen mukaan siinä saadaan enemmän vastinetta rahalle ja sitä voi muokata enemmän.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d CGI in Star Trek ex-astris-scientia.org. Viitattu 26.9.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Computer-generated imagery
Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.