The Legend of Korra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Legend of Korra
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 24 min
Luoja(t) Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Pääosissa Janet Varney
David Faustino
P. J. Byrne
Seychelle Gabriel
Dee Bradley Baker
J. K. Simmons
Mindy Sterling
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Nickelodeon
Yhdysvallat Nick.com
Yhdysvallat Nicktoons
Esitetty 14. huhtikuuta 2012 – 19. joulukuuta 2014
Tuotantokausia 4
Jaksoja 52
Tuotanto
Ohjaaja(t) Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Colin Heck
Ian Graham
Melchior Zwyer
Käsikirjoittaja(t) Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Tim Hedrick
Joshua Hamilton
Katie Mattila
Säveltäjä(t) Jeremy Zuckerman
Tuotantoyhtiö(t) Nickelodeon Animation Studios
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

The Legend of Korra on Michael Dante DiMartinon ja Bryan Konietzkon Nickelodeonille kehittämä animaatiosarja, joka on jatkoa vuosien 2005–2008 Avatar-sarjalle. Sarjan esittäminen alkoi Yhdysvalloissa 14. huhtikuuta 2012.[1] Sarjan työnimiä olivat tuotantovaiheessa Avatar: Legend of Korra ja The Last Airbender: Legend of Korra.

The Legend of Korran oli tarkoitus olla vain 12 jakson pituinen, kunnes se sai 14 jaksoa lisää.[2] Myöhemmin päätettiin, että sarjaan tulee vielä kaksi 13 jakson tuotantokautta.[3]

Sarjan kolmannen kauden katsojaluvut televisiossa jäivät niin pieniksi, että Nickelodeon päätti näyttää loput sarjasta, alkaen jaksosta "The Stakeout", yksinomaan Internetin välityksellä, missä sarja oli paljon suositumpi.[4] Syksystä 2014 alkaen sarjan loput jaksot kuitenkin päätettiin esittää myös televisiossa Nicktoons-kanavalla.[5] Sarja päättyi 19. joulukuuta 2014, jolloin kaksi viimeistä jaksoa esitettiin sekä televisiossa että Nick.comissa.[6]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen sarjan tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satavuotisen sodan päätyttyä, Avatar Aang ja Tulen valtias Zuko perustivat Tulikansan entisten siirtokuntien tilalle Kansakuntien yhdistyneen tasavallan (engl. United Republic of Nations), jossa taitajat ja ei-taitajat voisivat elää yhdessä. Sen pääkaupunki tunnettiin nimellä Tasavalta City (engl. Republic City).

Neljä vuotta Aangin kuoleman jälkeen Valkoisen Lootuksen seura löytää Eteläisestä vesiheimosta seuraavan Avatarin, vedentaitajan nimeltä Korra. Seuraavien 13 vuoden aikana hän oppii hallitsemaan vedentaitamisen lisäksi myös maantaitamisen ja tulentaitamisen. Mutta hän ei ole vielä oppinut tuulentaitamista eikä hallitsemaan Avatar-tilaa.

Kirja 1: Ilma (气)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korra lähtee Tasavalta Cityyn oppimaan tuulentaitamista Tenziniltä, Aangin ja Kataran pojalta, sekä tämän omilta lapsilta, Jinoralta, Ikkiltä ja Meelolta. Hän joutuu ensin hankaluuksiin paikallisten triadien sekä poliisipäällikkö Lin Beifongin, Tophin tyttären, kanssa. Kaupungin pahin ongelma ovat kuitenkin naamiota käyttävän Amonin johtamat Ekvalistit (engl. Equalists), jotka vastustavat alkuvoimien taitajia. Korra osallistuu pro-taitamisturnaukseen liittymällä orpojen veljesten, Makon ja Bolinin, joukkueeseen. He ystävystyvät myös Tulevaisuuden Teollisuuden perijättären, Asami Saton, kanssa.

Pian Korra saa selville Amonin kykenevän poistamaan ihmisiltä näiden taitamisvoimat ja liittyy väliaikaisesti myös Tasavaltaa johtavan neuvoston puheenjohtajan, Tarrlokin, kokoamiin erikoisjoukkoihin. Kun Ekvalistit aloittavat terroristihyökkäykset kaupunkiin, Tarrlok vastaa siihen vangitsemalla Ekvalistien lisäksi jopa tavallisia kansalaisia. Korran ja Tenzinin vastustaessa tätä, Tarrlok kidnappaa Korran verentaitamisen, vedentaitamisen laittoman muodon, avulla. Paljastuu, että hänen isänsä oli Yakone, rikollispäällikkö ja verentaitaja, jonka voimat Aang oli poistanut 42 vuotta sitten. Amon vie Tarrlokin voimat ja Korra saa tilaisuuden paeta.

Yhdistyneiden joukkojen laivasto saapuu Zukon tyttärenpojan, kenraali Irohin, johtamana apuun. Korra ja Mako saavat selville, että Amon on oikeasti Noatak, Tarrlokin kauan kadoksissa ollut isoveli. Viimeisessä taistelussa hän onnistuu poistamaan Korran voimat, mutta Korra oppii tuulentaitamisen ja onnistuu paljastamaan koko Yhdistyneen tasavallan kansalle Amonin olevan vedentaitaja. Amon pakenee Tarrlokin kanssa aloittaakseen uuden elämän, mutta Tarrlok räjäyttää veneen tappaen heidät molemmat. Korra suree voimiensa menetystä, mutta Aangin henki palauttaa ne ja opettaa hänelle voimantaitamisen, jotta tämä voisi tehdä saman muille Amonin uhreille.

Kirja 2: Henget (神靈)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ekvalistien kukistumisesta on kulunut kuusi kuukautta. Neuvosto on lakkautettu ja Yhdistynyttä tasavaltaa johtaa nyt presidentti. Kun pimeät henget hyökkäävät Eteläiseen vesiheimoon, Vesiheimojen päällikkö ja Korran setä, Unalaq, alkaa opettaa Korralle henkimaailman asioita vastoin Tenzinin sekä Korran isän, Tonraqin, toiveita. Tenzin itse lähtee perheensä ja sisarustensa, Kyan ja Bumin, kanssa käymään tuulitemppeleissä.

Setänsä opastamana Korra avaa Etelänavan henkiportaalin. Mutta pian tämän jälkeen Vesiheimojen välille syttyy sisällissota ja selviää, että Unalaq oli järjestänyt alusta asti Tonraqin karkotukseen Pohjoisesta vesiheimosta 20 vuotta sitten. Korra yrittää ystäviensä ja liikemies Varrickin kanssa pyytää Yhdistyneiden joukkojen tukea, mutta presidentti Raiko ei suostu. Korra päättää lähteä Tulimaahan, mutta matkalla eräs pimeä henki aiheuttaa hänelle muistinmenetyksen. Toipuessaan siitä hän saa tietää kuinka 10 000 vuotta sitten mies nimeltä Wan oli tullut ensimmäiseksi Avatariksi yhdistymällä valon henki Raavan kanssa Harmonisen lähentymisen aikana vangitakseen pimeyden henki Vaatun. Seuraava Harmoninen lähentyminen koittaa pian ja Korra tajuaa Unalaqin pyrkivän sen avulla vapauttamaan Vaatun.

Korra yrittää sulkea Etelänavan henkiportaalin, mutta joutuukin Unalaqin uhatessa Jinoran henkeä avaamaan henkimaailman kautta Pohjoisnavan henkiportaalin. Korra ei ehdi sulkea portaaleja ajoissa, joten Vaatu vapautuu ja yhdistyy Unalaqin kanssa tehden tästä "Pimeän" Avatarin. Unalaq tuhoaa Raavan, jolloin Avatarin kiertokulku katkeaa ja Korra menettää lopullisesti yhteyden edellisiin Avatareihin. Mutta luomalla yhteyden omaan henkiseen voimaansa Korra lähtee Tasavalta Cityyn kohtaamaan setänsä. Hän onnistuu Jinoran avulla samaan aikaan Raavan uudelleensyntymisen, minkä jälkeen hän haihduttaa Pimeän Avatarin käyttäen Unalaqin itse keksimää vedentaitamisen alalajia: hengentaitamista. Korra luo Raavan kanssa uudelleen Avatarin kiertokulun, mutta uskoo Unalaqin olleen oikeassa siinä, että ihmisten ja henkien tulisi elää yhdessä, joten hän jättää henkiportaalit auki.

Kirja 3: Muutos (易)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harmonisesta lähentymisestä on kulunut kaksi viikkoa. Yhtenä sen yllättävistä sivuvaikutuksista kaikkien kansakuntien keskuudessa osa ihmisistä on saanut kyvyn taitaa tuulta. Korra ja Tenzin päättävät kerätä heidät kokoon ja kouluttaa heistä uusia Tuulenkulkijoita. Uusiin tuulentaitajiin lukeutuu kuitenkin myös Korran kidnappaamista 13 vuotta aiemmin yrittänyt rikollinen nimeltä Zaheer, joka pakenee vankilasta ja vapauttaa myös kolme rikoskumppaniaan: Ghazanin, Ming-Huan ja P'Lin.

Korra ja Tenzin onnistuvat löytämään Ba Sing Seistä suuren määrän Maan valtiattaren sekä Dai Lin agenttien vangitsemia tuulentaitajia. Korra ja Tenzin vapauttavat heidät ja vievät opetettaviksi Pohjoiseen tuulitemppeliin. Korra noutaa vielä Suyin Beifongin johtaman Metalliklaanin luota kaupungista nimeltä Zaofu yhden tuulentaitajan. Mutta Zaheerin epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen Korra lähteekin hänen peräänsä ja paljastuu, että Zaheer tovereineen kuuluvat anarkistiseen salaseuraan nimeltä Punainen Lootus (engl. Red Lotus). Hän onnistuu kertomaan heidän juonestaan Tonraqille, Lin Beifongille sekä entiselle Tulen valtias Zukolle. Mutta Zaheer murhaa Maan valtiattaren ajaen Maan valtakunnan kaaokseen.

Tämän jälkeen Punainen Lootus hyökkää Pohjoiseen tuulitemppeliin ja uhkaa tuhota kaikki tuulentaitajat, ellei Korra antaudu. Se paljastuu ansaksi, ja taistelun päätteeksi Zaheer onnistuu vangitsemaan Korran ja viemään tämän luolaan, jossa tuulentaitajiakin pidettiin vankeina. Punaisen Lootuksen jäsenet myrkyttävät Korran elohopealla pakottaakseen tämän Avatar-tilaan ja sitten tappaakseen hänet, Avatarin kiertokulun katkaisemiseksi. Korra kuitenkin vapauttaa itsensä ja käy ystävineen taisteluun Punaista Lootusta vastaan. Tuulentaitajat auttavat Korraa pysäyttämään Zaheerin ja Suyin onnistuu poistamaan suurimman osan elohopeasta Korran elimistöstä. Hän tarvitsee kuitenkin aikaa toipuakseen tapahtuneesta. Lisäksi Maan valtakunta on yhä vailla johtajaa ja Punaisella Lootuksella on jäseniä vapaalla jalalla. Myöntäessään Jinoralle tuulentaitajamestarin nuolitatuoinnit Tenzin julistaa uuden Tuuliheimon tehtäväksi edistää Avatarin tavoin kansojen välistä rauhaa.

Kirja 4: Tasapaino (平衡)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zaheerin vangitsemisesta on kulunut kolme vuotta. Tänä aikana sekä Tuuliheimo että Metalliklaaniin kuuluva Kuvira armeijoineen ovat palauttaneet järjestystä Maan valtakunnan kyliin ja kaupunkeihin kummatkin omilla tavoillaan. Mutta kun epäsuosittu prinssi Wu ollaan kruunaamassa uudeksi Maan valtiaaksi, Kuvira julistaakin itsensä uuden totalitaristisen "Maan imperiumin" (engl. Earth Empire) johtajaksi. Sillä välin Korra on piilotellut Toph Beifongin kanssa Sumuisella suolla ystäviltään ja muulta maailmalta päästäkseen eroon menneisyyden traumoistaan sekä saadakseen Avatar-tilan taas hallintaan. Lopulta Tenzinin lapset löytävät hänet ja Korran lähtee heidän mukaansa onnistuttuaan Tophin opettamana poistamaan elimistöstään viimeisetkin elohopean rippeet.

Sillä välin Maan imperiumin armeija marssii Zaofuun, joka on ainut valtaamaton alue. Rauhanomaisen puhumisen osoittautuessa hyödyttömäksi Kuvira valtaa kaupungin voimakeinoin, eikä Avatar-tilan hallinnan hankaluudesta edelleen kärsivä Korra kykene estämään häntä. Samaan aikaan Maan imperiumi on alkanut tehdä kokeita Tasavalta Citystä sekä Sumuiselta suolta kerätyillä henkiköynnöksillä suunnitellakseen uutta voimakasta asetta. Heidän armeijaansa aiemmin kuuluneet Bolin ja Varrick pakenevat ja kertovat tästä muiden kansakuntien johtajille. Korra onnistuu lopulta hyväksymään menneet tapahtumat kohtaamalla Zaheerin vielä kerran tämän vankilassa ja tämän neuvoessa kohtaamaan menneisyytensä.

Kuvira saa lopulta valmiiksi valtavan sisältäpäin ohjaamansa mechan, jossa on henkiköynnöksiä voimanlähteenä käyttävä tykki. Sen ja muun armeijansa aseistusten ohella hän hyökkää Yhdistyneeseen tasavaltaan aikomuksenaan vallata sekin osaksi Maan imperiumia. Taistelun aikana mecha saadaan tuhottua, mutta sen tykin riistäytyessä Kuviran hallinnasta se uhkaa hänen henkeään. Korra torjuu tykin säteen voimantaitamisella ja sen seurauksena maailmaan avautuu uusi henkiportaali. Päätyessään portaalin läpi henkimaailmaan Korra ja Kuvira huomaavat miten paljon he muistuttavat toisiaan. He puhuvat toistensa menneisyyksistä ja palatessaan fyysiseen maailmaan Kuvira päättää antautua.

Varrick ja hänen assistenttinsa Zhu Li menevät naimisiin. Maan valtias Wu harkitsee asemansa lakkauttamista sekä itsenäisyyden myöntämistä Maan valtakunnan osavaltioille sekä niiden johtajien valittavaksi vapailla vaaleilla. Lisäksi keskustan korjaamiseen sijaan Tenzin ja presidentti Raiko päättävätkin laajentaa Tasavalta Cityä. Sarja päättyy, kun lomaa kaipaava Korra kävelee uuden mielitiettynsä Asamin kanssa henkimaailmaan uuden portaalin lävitse.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Sarjan hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Korra – Sarjan alussa 17-vuotias nainen Eteläisestä vesiheimosta ja nykyinen Avatar. Hänen vanhempansa ovat Tonraq ja Senna. Korra hallitsee sarjan alussa vain veden-, maan- ja tulentaitamisen,ja muuttaa Tasavalta Cityyn oppimaan Tenziniltä tuulentaitamista ja toimi jonkin aikaa Tulifrettien vedentaitajana. Hän saa tuulentaitamisen hallintaansa taistelussa Amonia vastaan ja Aangin hengeltä hän oppii voimantaitamisen voidakseen parantaa kaikki Amonin uhrit. Samalla hän sai Avatar-tilan hallintaansa. Taistelussa Unalaqia ja Vaatua vastaan hänen yhteytensä valon henki Raavaan katkeaa hetkeksi ja jälleenyhdistymisen jälkeen hänen yhteytensä edellisiin Avatar-inkarnaatioihin on lopullisesti poissa. Kolmannen kauden tapahtumien jälkeen traumatisoitunut ja uupunut Korra vetäytyy pois Tasavalta Citystä ja palaa kolme vuotta myöhemmin takaisin. Neljännen kauden lopussa Korra ja Asami lähtevät henkimaailmaan lomalle ja aloittavat rakkaussuhteen.
 • Mako – Sarjan alussa 18-vuotias tulentaitaja, joka kasvoi veljensä Bolinin ohella kadulla menetettyään vanhempansa. Sarjan alussa hän on pro-taitajajoukkue Tulifrettien tulentaitaja ja kapteeni. Korra oli ihastunut häneen, mutta Makolla oli suhde Asamin kanssa. Ensimmäisen kauden lopulla Mako kuitenkin tunnusti rakastavansa Korraa. Toisella kaudella Makl ryhtynyi poliisiksi, mutta huomattuaan hänen ja Korran riitelevän jatkuvasti, he päättävät rauhanomaisesti päättää suhteensa. Kolmannella kaudella Mako ja Bolin tapaavat Ba Sing Seissä ensi kertaa sukulaisiaan isänsä puolelta, mukaan lukien isoäitinsä Yinin, Chow-sedän ja Tu-serkun. Neljännellä kaudella hän joutuu vastentahtoisesti Maan valtakunnan prinssi Wun henkivartijaksi, ja jatkaa tätä myös Wun tultua presidentiksi.
 • Bolin – Sarjan alussa 16-vuotias maantaitaja ja Makon pikkuveli. Aluksi Tulifrettien maantaitaja. Hän ei osaa taitaa metallia, mutta oppii kolmannella kaudella laavantaitajaksi. Kovasta elämästään huolimatta veljeään humoristisempi ja nauttii huomion saamisesta. Bolinilla on ollut useita ihastuksia. Ensimmäisellä kaudella hän oli hetkellisesti ihastunut Korraan ja toisella kaudella hänellä oli tunteita Eskaa sekä näyttelijä Gingeriä kohtaan, mutta ei saanut kunnollista vastakaikua keneltäkään heistä. Kolmannella kaudella hän tapaa nykyisen tyttöystävänsä, Opalin, Team Avatarin etsiessä uusiä tuulentaitajia Zaofusta. Bolin oppii myös laavantaitamisen paetessaan Punaisen Lootuksen hyökkäystä. Neljännellä kaudella Bolin ilmenee liittyneen Kuviran armeijaan taatakseen Maan valtakunnan asukkaille paremman elämän, mutta huomatessaan Kuviran kylmän ja välinpitämättömäm vallanhimoisuuden ja Opalin etääntymisen hänestä, Bolin hylkää Kuviran armeijan yhdessä Varrickin kanssa.
 • Asami Sato – Sarjan alussa 18-vuotias keksijä Hiroshi Saton tytär. Hän ei ole taitaja, mutta asemastaan huolimatta hän on pro-taitajien suuri fani sekä taitava ajoneuvojen ajamisessa ja itsepuolustuslajeissa. Vaikka hänelle selvisi, että hänen isänsä oli Ekvalistien puolella, hän itse ei halunnut auttaa tätä. Tulevaisuuden Teollisuuden uusi toimitusjohtaja Ekvalistien kukistumisen jälkeen. Kolmannen kauden aikana hän ja Korra alkavat tulla yhä läheisemmiksi ystäviksi (muuan muassa paljastuu hänen olleen ainoa, jolle Korra kirjoitti niiden kolmen vuoden aikana kun Korra oli poissa) ja neljännen kauden lopussa nämä aloittavat rakkaussuhteen.[7]
 • Naga – Korran lemmikkijääkarhukoira, naaras.
 • Pabu – Bolinin lemmikkitulifretti, uros.
 • Tenzin – Korran opettaja ja isähahmo, Aangin ja Kataran nuorin poika sekä tuulentaitajamestari. Hän oli ensimmäisen kauden aikana myös Tuulenkulkijoiden ja heidän perinteitään omaksuneiden ei-taitajien, Tuuliakolyyttien, valtuutettu Yhdistyneen tasavallan neuvostossa. Tenzinillä on vaimo, Pema, sekä kolme lasta Jinora, Ikki ja Meelo, joista kaikki ovat tuulentaitajia. Ensimmäisen kauden aikana syntyi neljäs lapsi, Rohan. Tenzin asuu perheineen sekä muutamien Tuuliakolyyttien kanssa kaupungin lähellä sijaitsevalla Tuulitemppelisaarella. Tenzin kokee vastuuta jatkaa Aangin perintöä, ja näkee isänsä suuren roolimallina. Kolmannesta kaudesta alkaen hän alkaa toimia uuden Tuuliheimon johtajana.
 • Oogi – Tenzinin lentobiisoni.
 • Lin Beifong – Tophin tytär ja Tasavalta Cityn metallintaitajapoliisien päällikkö. Kannattaa kovaa kuria ja siksi ei aluksi luottanut Korraan tämän luonteen vuoksi. Hän oli vuosia sitten Tenzinin tyttöystävä ennen kuin tämä tapasi Peman. Hän menetti ensimmäisen kauden aikana taitajavoimansa ekvalisteilld, kunnes Korra palautti ne hänelle. Maan valtakunnan kaupungissa nimeltä Zaofu asuu hänen sisarpuolensa Suyin perheineen, mutta Lin oli ollut väkirikossa hänen kanssaan 30 vuotta. Hänen isästään ei tiedetä muuta kuin, että tämän nimi on Kanto.
 • Amon – Ekvalistien johtaja, joka haluaa luoda tasa-arvoa kaikkien ihmisten välille vallankumouksella alkuvoimien taitajia vastaan, koska syyttää taitajia kaikista maailmassa olleista sodista. Hän osaa kätyreidensä tavoin käyttää qi-torjuntaa. Mutta hän osaa myös poistaa uhreiltaan kyvyn taitaa alkuvoimia. Ensimmäisen kauden lopulla paljastui, että hänen voimansa tulivat verentaitamisesta, koska hän oli oikeasti Noatak, Tarrlokin veli ja Yakonen poika. Noatak kuoli Tarrlokin räjäytettyä veneen, jolla he pakenivat kaupungista.
 • Luutnantti – Amonin oikeankädenmies. Käyttää aseinaan kahta sähköistettyä kali-sauvaa. Ensimmäisen kauden lopussa hän oli ensimmäinen Ekvalisti, joka sai selville totuuden Amonista ja piti häntä petturina.
 • Hiroshi Sato – Asamin isä ja Tulikansan siirtolaisista polveutuva teollisuusmies Tasavalta Cityssä. Tulevaisuuden Teollisuuden toimitusjohtaja, joka rikastui autojen - satomobiilien - myyjänä. Myöhemmin paljastui, että tulentaitajien surmattua kauan sitten hänen vaimonsa Yasukon, hän oli salaa ryhtynyt valmistamaan aseita Ekvalisteille. Joutui ensimmäisen kauden lopussa vankilaan jättäen Tulevaisuuden Teollisuuden johtamisen Asamille. Neljännen kauden aikana he alkoivat vähitellen hieroa sovintoa. Hiroshi päästetään vapaaksi Maan imperiumin joukkojen uhatessa Tasavalta Cityä, mutta hän uhraa itsensä päästääkseen Korran ystävineen sisään Kuviran valtavaan mechaan.
 • Tarrlok – Yhdistyneen tasavallan neuvoston puheenjohtaja ja Pohjoisen vesiheimon valtuutettu. Häntä pidetään reiluna miehenä, joka haluaa vain Tasavalta Cityn parasta ja saa neuvostossa lähes kaikki kannattamaan neuvojaan, Tenziniä lukuun ottamatta. Myöhemmin paljastui, että hän oli Yakonen poika ja Amonin/Noatakin pikkuveli. Osaa isänsä ja veljensä tavoin hallita verentaitamista ilman että on edes täysikuu. Tarrlok kuoli räjäytettyään veneen, jolla hän pakeni Noatakin mukana kaupungista.
 • Tonraq – Korran isä, joka oli aikoinaan Vesiheimojen päällikön alkuperäinen perijä, kunnes 20 vuotta ennen toisen kauden tapahtumia hän hyökkäsi heimoa uhanneiden barbaarien kimppuun pyhässä henkien metsässä. Rangaistuksena henkien suututtamisesta Tonraq karkotettiin Pohjoisesta vesiheimosta. Mutta myöhemmin selvisi, että barbaarien hyökkäys oli hänen veljensä ja nykyisen päällikön, Unalaqin, järjestämä. Tonraq on taitava soturi sekä fyysisessä kamppailussa että vedentaitajana. Toisen kauden lopussa kun Eteläinen vesiheimo julistetaan itsenäiseksi, Tonraqista tulee virallisesti sen päällikkö.
 • Unalaq – Korran setä, Tonraqin veli ja Vesiheimojen päällikkö. Unalaq on äärimmäisen hengellinen mies, vastustaen hengellisten juhlapäivien karnevalisointia ja uskoen Avatarin tekojen sekä henkien ja ihmisten elämisen eri maailmoissa olevan epätasapainoa. Siksi hän pyrki syrjäyttämään veljentyttärensä aseman vapauttamalla pimeyden henki Vaatun ja yhdistymällä tämän kanssa Pimeäksi Avatariksi. Hän on myös keksinyt hengentaitamisen, vedentaitamisen alalajin, jolla voi rauhoittaa ja haihduttaa pimeitä henkiä tai tuhota valoisten henkien ja ihmisten sieluja. Unalaq kuoli Korran käyttäessä hengentaitamista häntä ja Vaatua vastaan. Kolmannella kaudella paljastui, että Unalaq oli ollut ennen Zaheerin vangitsemista Punaisen Lootuksen jäsen.
 • Desna ja Eska – Unalaqin kaksoslapset ja Korran serkut. Ovat ensiesiintyessään toisella kaudella 16-vuotiaita. He suhtautuvat tylsistyneesti ja välipitämättömästi moniin asioihin, eivätkä juuri näytä tunteita. He molemmat hallitsevat vedentaitamisen yhteistyöllä. Olivat aluksi uskollisia isälleen, mutta kääntyivät häntä vastaan ymmärrettyään isänsä välittävän tavoitteistaan jopa enemmän kuin perheestään. Isänsä kuoleman sekä Eteläisen vesiheimon itsenäistymisen jälkeen Desna ja Eska jakoivat keskenään Pohjoisen vesiheimon päällikkyyden.
 • Bumi – Aangin ja Kataran poika sekä Kyan ja Tenzinin isoveli. Hän ei kyennyt taitamaan alkuvoimia, kunnes kolmannella kaudella hän oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Tätä ennen Bumi on toiminut toisen divisioonan komentajana Yhdistyneissä joukoissa, Yhdistyneen tasavallan sotilasjoukoissa, kunnes jäi eläkkeelle. Hän otti Itäisestä tuulitemppelistä lemmikikseen sudenkorentojänishengen, jonka hän nimesi Bum-Juksi. Bumi on hieman villi ja toisinaan lapsellisesti käyttäytyvä mies. Saanut nimensä samanlaisen luonteen omanneen Omashun kuninkaan ja Aangin ystävän mukaan.
 • Kya – Aangin ja Kataran ainut tytär sekä Bumin pikkusisko ja Tenzinin isosisko. Hän on vedentaitaja. Kya on puoliksi kummankin veljensä kaltainen. Hän osaa joskus järkevä, mutta veljiensä lähettyvillä hänestä voi tulla ennalta arvaamaton. Saanut nimensä Kataran äidin mukaan. Sarjakuvissa Kya paljastaa olevansa homoseksuaali.
 • Jinora – Sarjan alussa 10-vuotias tuulentaitaja ja Tenzinin vanhin tytär. Hän on sisaruksiaan viisaampi ja tietää kaiken esi-isiensä kulttuurista ja tuulentaitamisesta. Toisen kauden aikana ilmenee, että hänellä on vahva yhteys henkiin, ja hän auttaa Korraa voittamaan Unalaqin ja Vaatun. Kolmannella kaudella Jinora ihastuu poikaan nimeltä Kai, joka on yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Kauden lopulla hänelle myönnetään tuulentaitajamestarin nuolitatuoinnit. Neljännellä kaudella hänellä ja hänen sisaruksillaan on oma lentobiisoni nimeltä Pippuri.
 • Varrick – Koko nimeltään Iknik Blackstone Varrick. Maailmaa nähnyt liikemies Eteläisestä vesiheimosta. Esiintyi aluksi Korran liittolaisena, mutta olikin edistänyt liiketoimiaan ja Vesiheimojen sisällissotaa lavastetuilla terroristihyökkäyksillä Tasavalta Cityyn sekä sabotoimalla Tulevaisuuden Teollisuuden liiketoimintaa. Hän joutuu vankilaan, mutta Pimeän Avatarin hyökätessä Tasavalta Cityyn hän pakenee assistenttinsa, Zhu Lin, kanssa. Kolmannella kaudella hän oleskeli Zaofussa Suyin Beifongin suojeluksessa ja neljännellä kaudella hän on liittynyt Kuviran armeijaan ja saanut tämän ansiosta vapautuksen kaikista syytteistä Tasavalta Cityssä. Hän sai tehtäväkseen myös tehdä kokeita henkiköynnöksiin liittyen, mutta tajutessaan köynnösten vaarallisuuden hän ja Bolin hylkäsivät armeijan. Kuviran antautumisen ja Maan imperiumin lakkautuksen jälkeen hän ja Zhu Li menivät naimisiin.
 • Zaheer – Punaisen Lootuksen nykyinen johtaja, joka uskoo maailman ilman hallitsijoita ja Avataria olevan luonnollinen järjestys ja ainut keino löytää "todellinen vapaus". 13 vuotta sitten hän, Ghazan, Ming-Hua ja P'Li yrittivät kaapata Korran kasvattaakseen hänet omilla tavoillaan, mutta heidät vangittiin. Harmonisen lähentymisen jälkeen Zaheer oli yksi tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Hän pakeni ja vapautti myös rikoskumppaninsa. Hänellä oli jo ennen voimiensa saantia syvä tietämys Tuulenkulkijoiden (erityisesti Guru Laghiman) filosofioista. Hän oppi myöhemmin Laghiman kyvyn lentää luopumalla maallisista kiintymyksistä. Korra onnistui lopulta Jinoran ja muiden tuulentaitajien avulla kukistamaan Zaheerin, joka toimitettiin takaisin vankilaan. Korra kuitenkin näkee näkyjä Zaheerista kolmen vuoden ajan, kunnes vierailee kerran tämän luona vankilassa.
 • Ghazan – Punaiseen Lootukseen kuuluva maantaitaja, joka osaa myös taitaa laavaa. Hän tekee lopulta itsemurhan sorruttamalla Punaisen Lootuksen luolan niskaansa välttyäkseen vankilaan joutumiselta.
 • Ming-Hua – Punaiseen Lootukseen kuuluva vedentaitaja, jolla ei ole käsiä. Hän kuitenkin muodostaa voimiensa avulla vedestä itselleen väliaikaiset kädet. Punaisen Lootuksen luolassa Mako onnistuu antamaan hänelle salamalla kuolettavan sähköiskun.
 • P'Li – Zaheerin tyttöystävä ja Punaiseen Lootukseen kuuluva tulentaitaja, joka kykenee otsassaan olevan silmäkuvion kautta aiheuttamaan räjähdyksiä pelkällä tahdonvoimalla (kuten 70 vuotta sitten eräs Zukon palkkaama salamurhaaja). P'Li kuoli Pohjoisessa tuulitemppelissä Suyin Beifongin saadessa hänet räjäyttämään itsensä.
 • Suyin Beifong – Käyttää myös lyhyempää nimeä Su. Linin sisarpuoli ja Zaofu-nimistä kaupunkia asuttavan Metalliklaanin perustaja. Hän ja Lin olivat olleet välirikossa 30 vuotta, koska Suyin oli ollut nuorena tekemisissä rikollisten kanssa. Hän rakennutti Zaofun yhdessä Baatar-nimisen arkkitehdin kanssa ja heistä tuli lopulta aviopuolisot. Suyinillä ja Baatarilla on viisi lasta: Baatar nuorempi, Huan, Opal sekä kaksoset Wei ja Wing. Suyin toimi kolmannella kaudella hetken aikaa Korran metallintaitajaopettajana. Hänen isänsä nimeä ei ole paljastettu.
 • Zuko – Entinen Tulen valtias (mutta kutsutaan yhä "valtias Zukoksi") sekä Avatar Aangin ohella yksi Yhdistyneen tasavallan perustajista. Hän luovutti kolme vuotta ennen sarjan tapahtumia asemansa tyttärelleen, Izumille, ja ryhtyi itse kansojen väliseksi rauhanlähettilääksi matkustamalla lohikäärmeensä Drukin selässä. Kolmannella kaudella hän ja Tonraq yrittivät jäljittää Punaisen Lootuksen jäseniä. Zukon tyttärenpoika Iroh (nimetty Zukon sedän mukaan) on Yhdistyneiden joukkojen kenraali.
 • Kai – Orpo poika Maan valtakunnasta, joka oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitamiskyvyn saaneista ihmisistä ja josta tuli myös Jinoran poikaystävä. Hän ei aluksi voinut vastustaa taskuvarkauksien tekemistä ja varasti jopa adoptiovanhemmiltaan. Mutta vapauduttuaan myöhemmin Dai Lin vankilasta, hänestä tuli oikeudentajuisempi. Pohjoisessa tuulitemppelissä hän ystävystyi Vasuri-nimisen lentobiisonin kanssa.
 • Opal – Suyin Beifongin tytär, yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitamiskyvyn saaneista ihmisistä sekä myöhemmin Bolinin tyttöystävä. Hänen äitinsä halusi aluksi pitää hänet Zaofussa Korran opetettavana. Mutta selvitettyään välinsä sisarensa, Linin, kanssa, Suyin antoi tyttärensä lähteä Tenzinin opetettavaksi. Hän sai myöhemmin oman lentobiisonin nimeltä Mehevä, jolla on jatkuvasti vuotava nenä.
 • Hou-Ting – Hallitseva Maan valtiatar, Kuein tytär ja Maan valtakunnan historian 53. hallitsija. Hän on luonteeltaan tyrannimainen ja omistushaluinen hallitsija, joka toivoi Yhdistyneen tasavallan maat takaisin Maan valtakunnalle. Huomatessaan joidenkin kansalaistensa tulleen Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi, Hou-Ting käski Dai Lin agentteja vangitsemaan heidät kaikki kootakseen heistä armeijan. Toisin kuin isänsä, hän ei pidä eläimistä ja on niiden karvalle allerginen. Hou-Ting kuoli lopulta Zaheerin tukehduttaessa hänet tuulentaitamisella.
 • Kuvira – Metallintaitaja ja alun perin Zaofun turvajoukkojen kapteeni, joka jouduttuaan vanhempiensa hylkäämäksi 8-vuotiaana oli kasvanut Suyin Beifongin huostassa. Mutta kun Suyin kieltäytyi ottamasta vastuulleen järjestyksen palauttamista Maan valtakuntaan, Kuvira sekä Suyinin esikoispoika, Baatar nuorempi, ryhtyivät siihen. Tänä aikana he myös menivät kihloihin. Kuvira piti kuitenkin periytyvää hallitsijan asemaa vanhanaikaisena ja halusi levittää Zaofun hyvinvointia koko Maan valtakuntaan sekä vallata Yhdistyneen tasavallan takaisin osaksi sitä. Prinssi Wun kruunajaisten aikana hän julisti valtakunnan omakseen ja uudelleennimesi sen "Maan imperiumiksi". Häntä kannattavat ihmiset kutsuvat häntä "Suureksi yhdistäjäksi". Yhdistyneeseen tasavaltaan tehdyn hyökkäyksen aikana Korra onnistuu saamaan Kuviran katumaan tekojaan sekä antautumaan ja lakkauttamaan Maan imperiumin.
 • Baatar nuorempi – Suyin Beifongin ja Baatarin esikoispoika, Opalin isoveli sekä sisaruksistaan ainut ei-taitaja. Hän on insinööri, joka alun perin avusti isäänsä Zaofun rakennusprojekteissa. Mutta hän tunsi jäävänsä vain vanhempiensa varjoon ja rakasti Kuviraa niin paljon, että päätti liittyä varakomentajaksi tämän armeijaan. Tänä aikana he menivät kihloihin ja Baatar myös lakkasi käyttämästä sanaa "nuorempi" nimessään. Mutta joutuessaan kidnapatuksi, hän huomaa Kuviran välittävän enemmän valloitusaikeistaan kuin kihlatustaan.
 • Zhu Li – Koko nimeltään Zhu Li Moon. Alun perin Varrickin assistentti, joka totteli isäntäänsä uskollisesti, koska piti tätä nerokkaimpana ihmisenä maailmassa. Hän oli seurannut isäntäänsä vankilaan, Zaofuun sekä Maan imperiumin armeijaan. Mutta koska Varrick näki hänet pelkkänä palvelijana, hän päätti ryhtyä uskolliseksi Kuviralle. Bolinin ja Varrickin paettua hän ja Baatar nuorempi jatkoivat tutkimuksia henkiköynnösten kanssa. Myöhemmin selvisi, että Zhu Li olikin oikeasti pyrkinyt sabotoimaan Kuviran suunnitelmia. Hän teki myös sovinnon Varrickin kanssa ja suostui tämän kosintaan.
 • Wu – Maan valtiatar Hou-Tingin veljenpojanpoika. Isotätinsä kuoleman myötä hänestä tuli Maan valtakunnan valtaistuimen perijä, mutta valtakunnassa vallitsevan kaaoksen vuoksi hän oli elänyt maanpaossa Tasavalta Cityssä kruunajaisiinsa asti. Wu on varsin humoristinen ja turhamainen nuori mies, joka nauttii velvollisuuksiensa sijaan enemmän valtansa tuomasta edusta. Kuviran kaapattua vallan ja Maan valtakunnan kansalaisten iloitessa siitä hän alkaa vähitellen oppia tulemaan vastuuntuntoisemmaksi.
 • Toph Beifong – Tasavalta Cityn entinen poliisipäällikkö ja metallintaitamisen keksijä. Hän on myös Avatar Aangin maantaitajaopettaja sekä Linin ja Suyinin äiti. Erottuaan poliisivoimista hän lähti etsimään valaistumista ja oleskeli vuosikaudet Sumuisella suolla, jossa kasvavan valtavan banian-lehtopuun juurien avulla oli tietoinen kaikista maailman tapahtumista. Vaikka tunsi olevansa liian vanha taisteluihin, hän auttoi Korraa paranemaan myrkystä pysyvästi sekä Liniä, Opalia ja Bolinia vapauttamaan Suyinin ja tämän perheen.
 • Wan – Ensimmäinen Avatar, jonka elämäntarina kerrottiin toisella kaudella. 10 000 vuotta sitten hän oli yksi ihmisistä, jotka saivat leijonakonnilta kyvyn taitaa tulta. Mutta kapinointinsa vuoksi hänet karkotettiin. Hän otti lemmikikseen kissapeuran nimeltä Mula. Päästettyään tietämättömyyksissään pimeyden henki Vaatun vapaaksi valon henki Raavan otteesta, hän pyysi leijonakonnilta kykyjä taitaa myös ilmaa, vettä ja maata. Harmonisena lähentymisenä tunnetun planetaarisen järjestäytymisen aikana hän yhdisti itsensä Raavaan pysyvästi (luoden samalla Avatarin hengen) taitaakseen kaikkia neljää alkuvoimaa vakaasti ja käyttääkseen niitä Vaatun pysäyttämiseen.
 • Raava – Rauhan ja valon henki, jonka tehtävä oli taistella pimeyden ja kaaoksen henkeä, Vaatua, vastaan. Vaatun tullessa entistä voimakkaammaksi Raava ja Wan yhdistyivät Harmonisen lähentymisen aikana Avatariksi. Kun Wan kuoli, Raavan olemus sekä Wanin kyky taitaa kaikkia neljää alkuvoimaa säilyivät seuraavien Avatarien kautta. Avatarin kiertokulku tuhoutui kun Unalaq tuhosi Raavan. Mutta Korra auttoi Raavaa syntymään uudelleen Vaatun sisältä (koska pimeyttä ei voi olla ilman valoa) ja yhdessä he loivat uudelleen Avatarin kiertokulun.
 • Vaatu – Pimeyden ja kaaoksen henki, jonka tehtävä oli taistella rauhan ja valon henkeä, Raavaa, vastaan. Harmonisen lähentymisen aikana ensimmäinen Avatar, Wan, vangitsi hänet Ajan puuhun. Mutta seuraavan Harmonisen lähentymisen aikana Unalaq vapautti Vaatun ja yhdistyi tämän kanssa Pimeäksi Avatariksi. Korra kuitenkin käytti Unalaqin kehittämää tekniikkaa tätä itseään vastaan, aiheuttaen Unalaqin kuoleman, Pimeän Avatarin kiertokulun katkeamisen sekä Vaatun tuhoutumisen (mutta Vaatu syntyy hiljalleen uudelleen, koska valoa ei voi olla ilman pimeyttä).

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja 1: Ilma (2012)

 1. Welcome to Republic City
 2. A Leaf in the Wind
 3. The Revelation
 4. The Voice in the Night
 5. The Spirit of Competition
 6. And the Winner Is...
 7. The Aftermath
 8. When Extremes Meet
 9. Out of the Past
 10. Turning the Tides
 11. Skeletons in the Closet
 12. Endgame

Kirja 2: Henget (2013)

 1. Rebel Spirit
 2. The Southern Lights
 3. Civil Wars, Part 1
 4. Civil Wars, Part 2
 5. Peacekeepers
 6. The Sting
 7. Beginnings, Part 1
 8. Beginnings, Part 2
 9. The Guide
 10. A New Spiritual Age
 11. Night of a Thousand Stars
 12. Harmonic Convergence
 13. Darkness Falls
 14. Light in the Dark

Kirja 3: Muutos (2014)

 1. A Breath of Fresh Air
 2. Rebirth
 3. The Earth Queen
 4. In Harm's Way
 5. The Metal Clan
 6. Old Wounds
 7. Original Airbenders
 8. The Terror Within
 9. The Stakeout
 10. Long Live the Queen
 11. The Ultimatum
 12. Enter the Void
 13. Venom of the Red Lotus

Kirja 4: Tasapaino (2014)

 1. After All These Years
 2. Korra Alone
 3. The Coronation
 4. The Calling
 5. Enemy at the Gates
 6. The Battle of Zaofu
 7. Reunion
 8. Remembrances
 9. Beyond the Wilds
 10. Operation Beifong
 11. Kuvira's Gambit
 12. Day of the Colossus
 13. The Last Stand

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Janet Varney  Korra, sivuäänet  
 David Faustino  Mako  
 P. J. Byrne  Bolin  
 Seychelle Gabriel  Asami Sato  
 Dee Bradley Baker  Naga, Pabu, Oogi, Tarrlok, Bumi (1. kausi), Poki, Bum-Ju, Mula, sivuäänet  
 J. K. Simmons  Tenzin, sivuäänet  
 Mindy Sterling  Lin Beifong, Tulikansan valtuutettu  
 Steve Blum  Amon/Noatak, sivuäänet  
 Lance Henriksen  Luutnantti  
 Daniel Dae Kim  Hiroshi Sato  
 Carlos Alazraqui  Tonraq (1. kausi), Ekvalistien protestoija, Chow, sivuäänet  
 James Remar  Tonraq (kaudet 2–4)  
 Adrian LaTourelle  Unalaq  
 Aaron Himelstein  Desna  
 Aubrey Plaza  Eska  
 Richard Riehle  Bumi (kaudet 2–4)  
 Lisa Edelstein  Kya  
 Kiernan Shipka  Jinora  
 John Michael Higgins  Varrick, sivuäänet  
 Henry Rollins  Zaheer  
 Peter Giles  Ghazan, sivuäänet  
 Grey DeLisle  Ming-Hua, nuori Lin Beifong, sivuäänet  
 Kristy Wu  P'Li  
 Anne Heche  Suyin Beifong  
 Bruce Davison  valtias Zuko  
 Skyler Brigmann  Kai  
 Alyson Stoner  Opal, sivuäänet  
 Jayne Taini  Maan valtiatar Hou-Ting  
 Zelda Williams  Kuvira  
 Todd Haberkorn  Baatar nuorempi  
 Stephanie Sheh  Zhu Li, Rohan, sivuäänet  
 Sunil Malhotra  Maan valtias Wu, sivuäänet  
 Philece Sampler  Toph Beifong, sivuäänet  
 Jeff Bennett  radioääni/Shiro Shinobi, sivuäänet  
 Maria Bamford  Pema, sivuäänet  
 Darcy Rose Byrnes  Ikki, sivuäänet  
 Logan Wells  Meelo  
 Eva Marie Saint  Katara  
 Alex McKenna  Senna  
 Dante Basco  kenraali Iroh  
 Spencer Garrett  presidentti Raiko, sivuäänet  
 Marcus Toji  Wei ja Wing, sivuäänet  
 Jason Marsden  Huan, sivuäänet  
 Jim Meskimen  Baatar, Daw, sivuäänet  
 D. B. Sweeney  Avatar Aang  
 Steven Yeun  Avatar Wan  
 April Stewart  Raava, Tulen valtias Izumi  
 Jonathan Adams  Vaatu  
 Richard Epcar  kapteeni Saikhan, sivuäänet  
 A. J. Gentile  neuvoston palvelusmies  
 Stephen Root  Gommu, Valkoisen Lootuksen johtaja, sivuäänet  
 Rami Malek  Tahno  
 Amy Gross  Ginger  
 Greg Cipes  Tu  
 Susan Silo  Yin  
 Maurice LaMarche  Aiwei, sivuäänet  
 Jon Heder  Ryu  
 Mitchell Whitfield  pääsihteeri Gun  
 Cora Baker  nuori Korra  
 Kate Higgins  keski-ikäinen Toph Beifong, sivuäänet  
 Chris Hardwick  Sokka  
 Clancy Brown  Yakone, sivuäänet  
 Jessie Flower  nuori Suyin Beifong  
 Jason Harris  sivuäänet  
 Amy Hill  sivuäänet  
 Tom Kenny  sivuäänet  
 Travis Willingham  sivuäänet  
 Greg Baldwin  sivuäänet  

[8]

Kaikilla listassa mainitsemattomilla alkuperäisestä Avatar-sarjasta tutuilla hahmoilla on heidän alkuperäiset ääninäyttelijänsä.

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen kirjan tapahtumat julkaistu kahtena erillisenä romaanina nimeltä Revolution ja Endgame.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjaan perustuva Platinum Gamesin videopeli The Legend of Korra julkaistiin lokakuussa 2014. Se ilmestyi 21. lokakuuta PC:lle, PlayStation 3:lle ja PlayStation 4:lle ja seuraavana päivänä Xbox 360:lle ja Xbox Onelle.[9] Pelin tapahtumat sijoittuvat toisen ja kolmannen kirjan välille.[10] Lisäksi Nintendo 3DS:lle ilmestyi 28. elokuuta 2014 peli nimeltä The Legend of Korra: A New Age Begins.[11]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]