Toph Beifong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toph Beifong
Näyttelijä(t)

Suomeksi:

Henkilötiedot
Status Aktiivinen (Avatar)
Eläkkeellä (The Legend of Korra)
Sukupuoli Nainen
Voimat Kyky hallita maata ja metallia ja tietää valehteleeko lähellä oleva samaa maata koskeva henkilö
Suhteet
Vanhemmat Lao (isä)
Poppy (äiti)
Lapset Lin,
Suyin
Lastenlapset Baatar Jr., Juan, Opal, Wei, Wing
Muut sukulaiset Baatar (vävy)
Tutut Aang,
Katara,
Sokka,
Zuko,
Appa,
Momo,
Iroh

Toph Beifong on Avatar-sarjassa esiintyvä hahmo. Hän on rikkaan perheen sokea tytär ja maantaitaja, jota opettivat alkuperäiset maantaitajat eli luolamyyrät. Hänen vanhempansa pitävät häntä sokeuden vuoksi avuttomana ja heikkona, mutta Toph "näkee" tuntemalla värähtelyt maassa. Hän tunnistaa myös ihmisten sydämen pulssin perusteella, kun joku valehtelee. Toisen kauden lopulla hän keksi metallintaitamisen hallitsemalla maa-aineita metallien sisällä.

Animaatiosarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avatar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avatar-animaatiosarjassa Toph tulee mukaan toisella kaudella, kun Aang etsii maantaitajaopettajaa. Bumin piti toimia sellaisena, mutta tulikansa valloitti hänen kaupunkinsa Omashun ja vangittu Bumi halusi jäämään odottamaan oikeaa hetkeä. Kuitenkin Aang näkee Tophin kilpailussa, jossa paras taistelija voittaa ja jonka Toph voittaa helposti. Aang tunnistaa Tophin, jonka näki aiemmin näyssä, ja yrittää saada hänet opettamaan hänelle maantaitamista onnistuen. Kuitenkin Tophin tätä avuttomana pitävät vanhemmat palkkaa kaksi miestä hakemaan Tophin takaisin. Eräällä kerralla he vangitsevat Tophin metallihäkkiin, jolloin Toph keksii metallintaitamisen ja pääsee pakenemaan. Myöhemmin Toph liittyy muiden kanssa hyökkäykseen tulikansaa vastaan auringonpimennyksen aikaan. Hyökkäys kuitenkin epäonnistuu ja Toph pakenee muiden lapsien kanssa. Myöhemmin viimeisessä taistelussa Toph Sokan ja Sukin kanssa hyökkää tulenvaltias Ozain ilmalaivastoon ja he tuhoavat sen.

The Legend of Korra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Legend of Korra -sarjassa Toph on Tasavalta Cityn entinen poliisipäällikkö ja Linin ja Suyinin äiti. Erottuaan poliisivoimista hän lähti etsimään valaistumista ja oleskeli vuosikaudet Sumuisella suolla, jossa kasvavan valtavan banian-lehtopuun juurien avulla oli tietoinen kaikista maailman tapahtumista. Vaikka hän tunsi olevansa liian vanha taisteluihin, hän auttoi Korraa paranemaan myrkystä pysyvästi sekä Liniä, Opalia ja Bolinia vapauttamaan Suyinin ja tämän perheen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.