Kate Higgins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kate Higgins
Henkilötiedot
Syntynyt16. elokuuta 1969 (ikä 54)
Charlottesville, Virginia
Ammatti pianisti
laulaja
ääninäyttelijä
Muusikko
Tyylilajit jazz, gospel, rock, pop
Soittimet Piano
Levy-yhtiöt CD Baby
Aiheesta muualla
www.katehiggins.com

Catherine Davis Higgins (s. 16. elokuuta 1969 Charlottesville, Virginia) on yhdysvaltalainen pianisti, laulaja ja ääninäyttelijä.

Higgins syntyi Charlottesvillessa, Virginiassa, mutta vietti lapsuutensa Alabaman Auburnissa, jossa hän sai kiinnostuksensa musiikkiin ja erityisesti pianoon. Higgins aloitti pianon soittamisen kuusivuotiaana ja harjoitteli soittamista päivittäin. Esiinnyttyään Chicagossa laulamassa hänen äitinsä päätti rohkaista tytärtään entisestään ja high schoolin jälkeen Higgins opiskeli Auburnin yliopistossa jazzmusiikkia muun muassa Bob Richardsonin kanssa. Valmistumisensa jälkeen hän muutti Los Angelesiin, jossa Higgins kuitenkin kohtasi ongelmia musiikin suhteen, koska koki liikaa paineita perheensä hokiessa hänen mahdollisuuksistaan suurmenestykseen. Liikojen paineiden vuoksi Higgins lopulta tyytyi esiintymään yökerhoissa ja ravintoloissa. Hän kuitenkin löysi musiikin nautintonsa uudestaan laulaen hymnejä ja gospelia. Higgins tallensi uudet kappaleensa kopioidakseen ne ystävilleen. Eräs ystävistä soitti kappaleita vankilassa, jossa hän näki eräiden vankien alkaneen itkeä kuunnellessaan Higginsin soittamia hymnejä. Musiikki oli rauhoittavaa ja se sai samalla Higginsin uran nousuun, jonka myötä hän on usein soittanut jazz- ja gospelmusiikkia sekä vaihtoehtoisesti rockia ja popmusiikkia. Tähän mennessä Higgins on julkaissut viisi albumia.

Hänen äitinsä oli nuorempana myös laulaja ja näyttelijä, joka esiintyi usein New Yorkissa.

Ääninäyttelijänä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Higgins päätyi musiikin lisäksi tekemään töitä ääninäyttelijänä 2000-luvun alussa. Hän aloitti ääniroolien tekemisen dubbaamalla animesarjoja ja tekemällä myös mainosjuontoja. Higgins tunnetaan parhaiten dubattuaan Sakura Harunoa Narutossa, Karin Kurosakia Bleachissa ja C.C.:tä Code Geassissa. Lisäksi Higgins on tehnyt useita äänirooleja videopeleihin, kuten Naruto: Ultimate Ninja, EverQuest II, Tales of the Abyss ja Project Sylpheed. Alkuperäisiä rooleja animaatioihin hän on tehnyt Animaliaan, sekä Marvel Comicsin animaatiosarjaan Wolverine and the X-Men. Higgins on myös nykyinen Sonic the Hedgehog-pelisarjan Tails-ketun ääni. Super Mario Odyssey -pelissä hän ääninäyttelee Paulinea.

  • Bigger Than Love (2007)[1]
  • The Solid Rock (2007)[2]
  • A Very Merry Christmas
  • Jazz Standards
  1. cduniverse.com cduniverse.com. 2007. Viitattu 8.1.2008. (englanniksi)
  2. cduniverse.com cduniverse.com. 2007. Viitattu 8. tammikuuta 2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]