Sakura Haruno

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Haruno Sakura
Haruno Sakura.jpg
Ensiesiintyminen Mangan kappale 3
Animen jakso 3
Ääninäyttelijät Chie Nakamura Japani,
Kate Higgins Yhdysvallat
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 12-13
Osa II: 15-16
Syntymäpäivä 28. maaliskuuta
Veriryhmä O
Pituus ennen aikahyppyä 150,1 cm. Sen jälkeen 161 cm.
Paino Ennen aikahyppyä 35,9 kg. Sen jälkeen 45,4.
Liittoumat
Taso Ennen aikahyppyä genin, Shippūdenissa chūnin
Liittouma Konoha
Ryhmäsidokset Ryhmä Kakashi (johon kuuluu Kakashi, Naruto, Sai ja Sakura)
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä 7, Ryhmä Shikamaru

Sakura Haruno (jap. 春野サクラ, Haruno Sakura) on fiktiivinen hahmo erittäin suositussa manga- ja animesarjassa Naruto. Etunimi Sakura tarkoittaa kirsikankukkaa ja sukunimi Haruno "kevään (haru no)", eli kevään kirsikankukka.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sakura on aina ollut ninjakoulun huippuoppilaita huolimatta hänen koulukiusaustaustastaan. Hänen paras ystävänsä oli lapsuudessa Ino Yamanaka, joka sittemmin on muuttunut vihamieheksi, sillä he molemmat ovat kiinnostuneita Sasuke Uchihasta. Sarjan päähenkilö Naruto Uzumaki puolestaan on ihastunut Sakuraan, mutta Sakura pitää häntä vain ystävänä sekä useimmiten jopa ärsyttävänä.

Sakuran ensimmäinen ryhmä oli Ryhmä 7, johon kuului myös Uchiha Sasuke sekä Uzumaki Naruto. Heidän senseinään toimi Kakashi Hatake, joka tapasi myöhästellä jatkuvasti. Kakashi piti heille aluksi kokeen, jossa hän testasi kolmikon yhteistyötä, joka ei sujunut alkuunkaan. Naruto piti jopa sitoa paaluun kiinni huijaamisesta, mutta lopulta Kakashi päästi heidät kuitenkin läpi.

Sakura ei ole alussa mainittavan vahva ja hänellä on vahva teoreettisen tiedon pohja asioista, mutta hän korjaa sen myöhemmin aikahypyn jälkeen Naruto Shippuuden -sarjoissa. Hän on erittäin älykäs ja osaa perustekniikat hyvin. Sakuralla on myös niin sanottu sisäinen Sakura, joka sanoo, mitä Sakura oikeasti ajattelee tyynen ulkokuorensa alla. Useimmiten sisäinen Sakura tavataan, kun Sakura on raivostunut. Kyseinen sisäinen Sakura ilmestyy joskus myös Sakuran ollessa voitonriemuinen. Sakura opiskelee lääkintäninjaksi opettajanaan viides hokage Tsunade.

Shippuudenissa Sakura tekee paluun chūninina. Hän on huomattavasti vahvempi ninja. Shippuudenissa Sakura taistelee myös enemmän kuin edellisessä osassa, ja on muutenkin enemmän tarinassa mukana. Häntä on verrattu Tsunadeen ja hänen arvellaan tulevan mahtavammaksi ninjaksi kuin Tsunade.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.