Luettelo animaatiosarjan Avatar hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä luettelo kertoo animaatiosarjojen Avatar ja The Legend of Korra hahmoista.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molemmissa sarjoissa osa ihmisistä on jonkin alkuaineen (tuuli (myös ilma), vesi, maa ja tuli) taitajia. Ainoa, joka voi taitaa niitä kaikkia on Avatar.

Tuuli/ilma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuulentaitajien symboli

Tuulentaitajat pystyvät taitamaan tuulta. He pystyvät myös lentämään ja laskeutumaan kevyesti. Tuulentaitajat ovat ainoita taitajia, jotka pystyvät taitamaan missä ja milloin vain. Avatar-sarjassa lähes kaikki tuulentaitajat on tapettu. Ainoastaan yksi heistä on jäljellä, avatar Aang, joka selvisi nukuttuaan jäävuoren sisällä sata vuotta. The Legend of Korra -sarjassa Aang on saanut kolme lasta, joista vain yksi on tuulentaitaja, Tenzin, joka on saanut neljä lasta, joista kaikki on tuulentaitajia. He asuvat tuulitemppelisaarella, muiden tuulentaitajien perinteitä vaalivien ihmisten eli tuuliakolyyttien kanssa. Kolmannella kaudella toisen kauden harmonisen lähentymisen jälkeen joistakin ei-taitajista tuli tuulentaitajia. Näitä tuulentaitajia Tenzin ja Korra kavereineen yrittää etsiä ja sen jälkeen Tenzin opettaa tuulenkulkijoiden tavoille.

Henki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotkut tuulentaitajat pystyvät myös menemään meditoimalla henkimaailmaan tai irrottamaan henkensä kehosta. Tähän ovat pystyneet muun muassa Jinora ja Korra.

Lentäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotkut tuulentaitajat pystyvät myös lentämään ilman apuvälineitä. Tähän ovat pystyneet vain Laghima-niminen guru ja Zaheer.

Vesi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vedentaitajien symboli
  • Vedentaitajat pystyvät taitamaan vettä. He pystyvät myös tekemään vedestä jäätä, vesihöyryä ja lunta sekä tekemään niistä vettä. He pystyvät ottamaan märästä tai kosteasta ilmasta vettä. Vedentaitajat pystyvät myös parantamaan veden avulla. Hama-niminen vedentaitaja keksi, että harjoittelemalla vedentaitajat pystyvät myös hallitsemaan kasveja niiden sisällä olevan veden avulla tai ottamaan niistä vedet. Vedentaitajat asuvat yleensä joko Etelänavalla (eteläinen heimo) tai Pohjoisnavalla (pohjoinen heimo). Alkukantaisia vedentaitajia asuu suolla. Avatar-sarjassa kaikki eteläisen heimon vedentaitajat vangittiin. Sinne kuitenkin syntyi vielä yksi, Katara. Kun tulikansa kuuli siitä, Merikorppi-laivasto lähetettiin tappamaan hänet. Kataran äiti Kya kuitenkin valehteli laivaston johtajalle olevansa se viimeinen eteläisen heimon vedentaitaja, jolloin tämä tappoi hänet. Avatar-sarjan ensimmäisen kauden lopussa amiraali Zhao tappaa kuun hengen, jolloin vedentaitajat menettävät kyvyn taitaa vettä. Kuitenkin pohjoisen heimon prinsessa Yue antaa elämänsä kuun hengelle, joka oli Yuen ollessa vauva tehnyt saman hänelle, ja muuttuu kuuksi.

Veri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hama keksi myös verentaitamisen, eli kyvyn hallita eläimien ja ihmisten liikkeitä heidän sisällään olevan nesteen avulla. Tämän kuitenkin pystyy tekemään vain silloin, kun vedentaitajat ovat vahvimmillaan, eli täysikuun aikaan. Kuitenkin sarjassa The Legend of Korra Yakone ja hänen poikansa Noatak ja Tarrlok pystyvät verentaitamaan myös ilman täysikuuta. Samassa sarjassa verentaitaminen on tehty laittomaksi, mutta takaumassa vedentaitaja Yakone ja myöhemmin hänen poikansa Noatak syyllistyivät verentaitamisella suoritettuihin rikoksiin. Amoniksi nimensä vaihtanut Noatak keksii, että verentaitamisella voi myös poistaa ihmisiltä taitajuuden kuin voimantaitamisella.

Maa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maantaitajien symboli
  • Maantaitajat pystyvät hallitsemaan kaikkea maaperäistä. Ollessaan kiinni samassa maaperässä toisen kanssa ja tarpeeksi lähellä tätä maantaitajat pystyvät myös näkemään, että puhuuko joku totta, koska valehdellessa ihmisen keho reagoi toisin. Kuitenkin henkilö voi olla myös hyvä valehtelemaan kuten Azula. Maan valtakunnan suurin kaupunki ja pääkaupunki on nimeltään Ba Sing Sei.

Hiekka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiekantaitaminen on yksi maantaitamisen alalajeista. Hiekantaitajilla on omia heimoja. Avatar-sarjan toisella kaudella hiekantaitajat kaappaavat Appan, joka kuitenkin päätyy takaisin Aangin luo.

Laava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laavantaitaminen on yksi maantaitamisen alalajeista. Se on näkyvin The Legend of Korra -sarjassa, jossa Zaheerin tiimiläinen Ghazan on laavantaitaja ja jossa myös Bolin oppii sen. Kuitenkin laavantaitaminen on ollut olemassa jo ennen satavuotista sotaakin.

Metalli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avatar-sarjassa Toph keksii metallin taitamisen metallissa olevien maamineraalien avulla. The Legend of Korra -sarjassa Tophilla oli metallintaitamiskoulu. Myös Tasavalta Cityn poliisit käyttävät metallia apunaan ja Suyin kaupunki on tehty metallista ja moni asia siellä toimii metallintaitamisella.

Tuli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulentaitajien symboli
  • Tulentaitajat pystyvät hallitsemaan tulta. Voimakkaimmat tulentaitajat pystyvät myös lentämään tulensa avulla. Tulentaitajat ovat voimattomia auringonpimennyksen aikaan. Aang ystävineen yrittikin hyökätä Tulimaahan sen aikaan, mutta epäonnistuivat, koska toisen kauden lopussa Tulimaan prinsessa Azulan soluttautuduttua Ba Sing Seihin ystäviensä Main ja Ty Leen kanssa, he saivat tietää hyökkäyksestä.

Polttovoima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joillakin tulentaitajilla on otsassaan tatuoinnin näköinen kolmas silmä, josta he pystyvät ampumaan räjähtävää tulta. Sarjoissa tunnetaan kaksi tällaista hahmoa: Polttovoimamies ja P’Li.

Salama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulentaitajat pystyvät myös tekemään salamoita, jotka toiseen osuessa ovat tappavia. Iroh keksi, että salaman voi ottaa viholliselta vastaan ja ampua takaisin aivan kuten vedentaitajat ottavat vastustajan iskun vastaan ja iskevät sillä takaisin. Tämän Iroh opettaa Zukolle, joka opettaa sen myöhemmin Aangille.

Muita voimia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Voimantaitaminen on taito, jonka Aang saa Avatar-sarjan lopussa leijonakonnalta. Sen avulla voi ottaa toiselta pois kyvyn taitaa. Aangin saatua tämän voiman myös tulevat avatarit saivat sen. Aang käytti tätä voimaa ja otti tulenvaltias Ozailta kyvyn taitaa tulta, eikä hänen tarvinnut tappaa tätä. The Legend of Korra -sarjan ensimmäisellä kaudella Amon otti useilta taitajilta pois kyvyn taitaa. Saman kauden lopussa kuitenkin selviää, että Amon otti taitajilta taitajuuden pois verentaitamisen avulla.

Tunnetut avatarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avatar on henkilö, joka pystyy taitamaan kaikkia alkuaineita ja joka kuollessaan syntyy uudelleen. Kuitenkin jos avatar kuolee avatartilassa, avatarien tulo loppuu.

  • Aang on Tuulenkulkijoiden keskuuteen syntynyt Avatar, Korran edeltäjä ja Rokun seuraaja.
  • Korra on Eteläisen vesiheimon keskuuteen syntynyt Avatar ja Aangin seuraaja.
  • Roku oli Tulikansan keskuuteen syntynyt avatar ja Aangin edeltäjä ja Kyoshin seuraaja. Hänet nähdään Avatar-sarjassa useita kertoja henkenä, kun Aang tarvitsee opastusta, tai tämän apua. Rokun lemmikkinä oli lohikäärme Fang. Roku oli aikoinaan Tulen valtias Sozinin hyvä ystävä ja Zukon esi-isä äidin puolelta. Kun Sozin päätti laajentaa valtiotaan, Roku esti tämän aikeet. 25 vuoden kuluttua Rokun saadessa häkämyrkytyksen, Sozin jätti tämän kuolemaan voidakseen jatkaa suunnitelmiensa toteutusta.
  • Kyoshi oli Maan valtakunnan keskuuteen syntynyt avatar, Rokun edeltäjä ja Kurukin seuraaja, joka eli 412 vuotta ennen Avatar-sarjan alkua. Kyoshi on suorapuheinen ja usein kylmä. Hänellä on Avatareista suurimmat jalat ja hän eli 230-vuotiaaksi. Hänen aikanaan valloittaja Chin yritti valloittaa koko niemimaan. Kun hän tuli valloittamaan Kyoshin asuin paikkaa, tämä irroitti avatartilan avulla oman kotialueensa niemimaasta luoden Kyoshisaaren. Tämän seurauksena Chin putosi kuolemaansa, koska ei väistänyt. Avatar-sarjassa Aang tuomitaan kuolemaan Chinin kylässä, koska Kyoshi tappoi hänet. Aang, Katara ja Sokka yrittävät todistaa Kyoshin syyttömyyden muun muassa kutsumalla Kyoshin, joka tuleekin. Hän kuitenkin tunnustaa tapon, mutta erään Tulikansan ryhmän hyökättyä kylään ja Aangin puolustettua sitä ja ajettua ryhmän pois, Aang armahdetaan ja hänelle ollaan kiitollisia, eikä häntä tai Kyoshia enää vihata. Kyoshista kerrotaan romaanissa The Rise of Kyoshi.
  • Kuruk oli Pohjoisen vesiheimon keskuuteen syntynyt Avatar, Kyoshin edeltäjä ja Yangchenin seuraaja. Koh Naamarosvo varasti Kurukin morsiamen, Ummin, kasvot. Kuruk yritti metsästää Kohia, mutta ei koskaan löytänyt häntä.
  • Yangchen oli Tuulenkulkijoiden keskuuteen syntynyt avatar, Kurukin edeltäjä ja Szeton seuraaja.
  • Wan – Ensimmäinen Avatar, jonka elämäntarina kerrottiin The Legend of Korra -sarjan toisella kaudella. 10 000 vuotta sitten hän oli yksi ihmisistä, jotka saivat leijonakonnilta kyvyn taitaa tulta. Kapinointinsa vuoksi hänet kuitenkin karkotettiin. Hän otti lemmikikseen kissapeuran nimeltä Mula. Päästettyään tietämättömyyksissään pimeyden henki Vaatun vapaaksi valon henki Raavan otteesta, hän pyysi leijonakonnilta kykyjä taitaa myös ilmaa, vettä ja maata. Harmonisena lähentymisenä tunnetun planetaarisen järjestäytymisen aikana hän yhdisti itsensä Raavaan pysyvästi (luoden samalla Avatarin hengen) taitaakseen kaikkia neljää alkuvoimaa vakaasti ja käyttääkseen niitä Vaatun pysäyttämiseen.
  • Szeto oli Tulikansan keakuuteen syntynyt avatar ja Yangchenin edeltäjä. Hän esiintyy Avatar-sarjassa, mutta hänen nimensä kerrotaan vasta The Shadow of Kyoshi -romaanissa.

Avatarien esiintyvyydet sarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avatariien esiintyvyys uusimmasta mainitusta avatarista vanhimpaan mainittuun.
Avatar Esiintyvyys
ATLA TLK
Korra
Aang
Roku
Kyoshi
Kuruk
Yangchen ?
Szeto
Wan
Esiintyy
Ei esiinny

Avatarin hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aang – 12-vuotias (kronologisesti 112-vuotias) tuulentaitaja Eteläisestä tuulitemppelistä. Hän mieluiten välttelee taistelemista, mutta on hyvin suojeleva ystäviään kohtaan. Hän on Avatarin nykyinen ruumiillistuma ja hänen tehtävänsä on toimia kansojen välisenä sovittelijana. Hänen päässään ja käsivarsissaan olevat nuolien muotoiset tatuoinnit ovat merkki siitä, että hän on tuulentaitajamestari ja historian nuorin sellaiseksi tullut. Hänen mentorinaan toimi munkki Gyatso. Aang oli koko sarjan ajan rakastunut Kataraan ja saa lopulta tunnustettua sen vasta sarjan lopulla.
  • Katara – 14-vuotias Eteläisen vesiheimon ainut jäljelle jäänyt vedentaitaja, joka lähti yhdessä veljensä Sokkan kanssa Aangin matkaan kukistamaan Tulen valtiaan. Hän osaa käyttää vettä myös parantamiseen ja oppii myöhemmin verentaitamisen, mikä tarkoittaa sitä, että hän pystyy hallitsemaan ihmisen sisällä olevaa vettä. Luonteeltaan Katara on hyväsydäminen, antelias ja äidillinen, mutta raivostuu petollisuudesta helpommin kuin muut.
  • Sokka – 15-vuotias ei-taitaja ja soturi Eteläisesta vesiheimosta, joka lähti yhdessä sisarensa Kataran kanssa Aangin matkaan kukistamaan Tulen valtiaan. Hän toimii yleensä ryhmän huumorimomenttina ja on yleensä se, joka päätyy koomisiin ongelmatilanteisiin. Veden Kirjassa hän rakastui Yueen, Pohjoisen vesiheimon prinsessaan, ja myöhemmin hänellä on vaihtelevia tunteita Sukia, Kyoshi-soturien johtajaa, kohtaan. Toisin kuin muut ryhmän jäsenet, Sokka ei ole taitaja. Hänen taitonsa kohdistuvat lähinnä mekaniikkaan ja hän kantaa aseena yleensä metallista bumerangia. Kolmannella kaudella hän oppi miekkailua Valkoisen Lootuksen seuraan kuuluvalta mestari Piandaolta.
  • Toph Beifong – Toph on 12-vuotias rikkaan perheen sokea tytär ja maantaitaja, jota opettivat alkuperäiset maantaitajat eli luolamyyrät. Hänen vanhempansa pitävät häntä sokeuden vuoksi avuttomana ja heikkona, mutta Toph "näkee" tuntemalla värähtelyt maassa. Hän tunnistaa myös ihmisten sydämen pulssin perusteella, kun joku valehtelee. Toisen kauden lopulla hän keksi metallintaitamisen hallitsemalla maa-aineita metallien sisällä.
  • Zuko – Tulikansan 16-vuotias karkotettu prinssi, jonka toisen silmän hänen isänsä, Tulen valtias Ozai, oli arpeuttanut rangaistuksena epäkunnioituksesta. Zuko yrittää saada Avatarin kiinni palauttaakseen kunniansa isänsä silmissä, jotta voisi palata takaisin kotiin. Kun hänen siskonsa, Azula, valloitti Ba Sing Sein, Zuko palasi kotiin juhlittuna sotasankarina. Mutta tiesi Avatarin olevan elossa ja aluksi lähetti heidän peräänsä palkkamurhaajan (jota Sokka kutsui Polttovoimamieheksi). Hän huomasi kuitenkin, ettei isänsä kunnioitus tehnyt häntä onnelliseksi, ja kääntyy lopulta tätä vastaan ymmärrettyään, että Tulikansa itse oli se, joka oli menettänyt kunniansa muiden kansojen silmissä. Sarjan lopussa Zuko kruunataan uudeksi Tulen valtiaaksi ja Aangin avustuksella hän lupaa korjata tasapainon kansojen välillä.
  • Appa – Aangin lentobiisoni, joka kuljettaa Aangia ja tämän ystäviä, kun he matkaavat ympäri maailmaa. Appa osaa lentää ja voi käyttää häntäänsä tuulten ohjaamiseen. Aangin mukaan lentobiisonit olivat alkuperäisiä tuulentaitajia. Toisen kauden lopulla hiekantaitajat kaappaavat Appan, joka päätyy sirkukseen, josta pakenee. Hän lentää lepäämään erääseen luolaan, josta Suki muiden kyoshisotureiden kanssa löytää hänet. Suki tajuaa lentobiisonin olevan Aangin ja ottaa ryhmänsä kanssa tehtäväkseen viedä Appa hänelle. Tehtävä kuitenkin päättyy Azulan, Main ja Ty Leen hyökätessä kyoshisotureiden kimppuun. Suki käskee Appaa pakenemaan, kun he hoitelisivat Azulan, Main ja Ty Leen. Taistelu päättyy kyoshisotureiden tappioon. Tämän jälkeen Appa päätyy Ba Sing Seihin, jossa Long Feng nappaa hänet. Myöhemmin Zuko löytää Appan ja on ottamaisillaan sen mukaansa, kun Iroh käskee Zukoa miettimään, koska hänellä ei ole mitään suunnitelmaa, että mihin hän sen veisi. Zuko päästää Appan menemään ja tämä menee auttamaan Aangia ja muita Long Fengin hoitelemisessa. Tämän jälkeen Appa jatkaa muiden kanssa matkaansa normaalisti.
  • Momo – Viimeinen elävä lentolemuri, jonka Aang löysi Eteläisen tuulitemppelin raunioilta. Aang on ainut, joka ymmärtää joissain määrin Momon puhetta. selvennä.

Azulan tiimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Azula – Azula on Tulikansan 14-vuotias prinsessa ja Zukon pikkusisko. Hän on Zukoakin taitavampi taistelija, ja hän hallitsee sinisen tulen sekä salamoita. Hän on valehtelun mestari ja hallitsee alamaisiaan pelolla. Hän on myös huolellinen, laskelmoiva ja erittäin kykenevä, kun onnistui valloittamaan koko Maan valtakunnan. Kolmannen kauden lopulla hän menettää järkensä psyykkisten ongelmiensa ja ystäviensä petoksen vuoksi.
  • Mai – Azulan 15-vuotias "ystävä" (todellisuudessa käskyläinen) ja Zukon tyttöystävä. Hän on myös Zukon, Ty Leen ja Azulan lapsuudenystävä. Hän ei ole taitaja, mutta on hyvin akrobaattinen ja käyttää heittoveitsiä ja -nuolia aseinaan. Hän kääntyi lopulta Azulaa vastaan Zukoa kohtaan osoittamiensa tunteiden vuoksi.
  • Ty Lee – Taitava sirkustaiteilija, Azulan 14-vuotias "ystävä" (todellisuudessa käskyläinen) sekä Zukon, Main ja Azulan lapsuudenystävä. Ty Lee on lähes aina hyväntuulinen ja hieman pinnallinen, mutta myös huomionkipeä, sillä hän kasvoi kuuden täysin samanlaisen sisaruksen kanssa. Hän hallitsee sekä taistelulajit että voimistelun ja hänellä on kyky pysäyttää vastustajansa raajat vain parilla tarkalla iskulla qi-virtoihin. Ty Lee kääntyy myöhemmin Azulaa vastaan Main vuoksi ja liittyy Kyoshi-sotureihin.

Tulen valtiaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ozai on Zukon ja Azulan isä, Irohin pikkuveli ja hallitseva Tulen valtias, joka myrkytti isänsä ja vei isoveljeltään aseman kruununperijänä, koska näki tämän arvottamana johtamaan Tulikansaa Lu Tenin kuoleman jälkeen. Hän on erittäin julma ja valmis jopa vahingoittamaan omia lapsiaan. Hänen kasvonpiirteensä pidettiin täysin piilossa sarjan ensimmäisellä ja toisella kaudella. Sarjan lopussa Aang onnistuu poistamaan Ozailta tulentaitamisen ja Ozai päätyy vankityrmään.
  • Sozin oli Azulonin isä, Ozain ja Irohin isoisä ja Zukon ja Azulan isoisoisä. Hän aloitti sata vuotta kestänen sodan. Hän oli nuorena avatar Rokun hyvä ystävä. Sozinin ehdotettua Rokulle Tulikansan laajentamista Roku oli sitä ehdottomasti vastaan. Sozin kuitenkin aloittaa sodan, jolloin Roku hyökkää hänen kimppuunsa voittaen hänet helposti, mutta jättää hänet henkiin heidän ystävyytensä kunniaksi. Sozin keskeyttää sodan. 25 vuoden päästä Rokun kotisaaren tulivuori purkautuu. Muiden lähtiessä saarelta Roku yrittää taistella tulivuorta vastaan. Ensin hän johtaa, mutta sitten alkaa hävitä. Vaikka Sozinin palatsi oli yli sadan kilometrin päässä Rokun kotisaaresta, Sozin kuuli sen ryminän. Hän meni auttamaan Rokua tulivuoren kanssa. Roku kuitenkin saa häkämyrkytyksen ja pyytää Sozinilta apua, mutta tämä jättää hänet kuolemaan, jotta hän voisi jatkaa sotaa. Sozinin mukaan on nimetty komeetta "Sozinin komeetta", jota hän käytti tuulentaitajien tuhoamiseen. Samaa komeettaa Ozai yritti käyttää maan valtakunnan tuhoamiseen. Sozin myös aloitti rituaalin, jossa lohikäärme tapetaan. Hän uskoi lohikäärmeen tappamisesta saavan enemmän voimaa. Tämä rituaali ajoi lohikäärmeet sukupuuttoon. Myöhemmin Aangille ja Zukolle selviää lohikäärmeitä olevan vielä kaksi. Ne ovat piiloutuneet ollakseen turvassa.
  • Azulon oli Sozinin poika, Ozain ja Irohin isä ja Zukon ja Azulan isoisä. Kun Ozai Irohin pojan Lu Tenin kuoleman jälkeen pyytää isäänsä tekemään hänestä seuraavan Tulen valtiaan Irohin ohitse, koska Irohille ei tulisi seuraajaa ja Ozailla olisi kaksi lasta, Azulon kieltäytyy varsinkin kun Iroh oli juuri menettänyt ainoan poikansa. Azulon suuttuu Ozain ehdotuksesta ja määrää hänet tappamaan hänen oman poikansa Zukon, jotta Ozai tietäisi miltä tuntuu menettää poika. Kun Zukon ja Azulan äiti Ursa kuulee tästä, hän tekee kaikkensa pitääkseen poikansa elossa. Hän onnistuukin tekemällä Ozain kanssa sopimuksen, jossa Ursa tekee äitinsä yrttitietämyksen avulla hajuttoman ja tunnistamattoman myrkyn, jonka antaa Ozaille, joka myrkyttää Azulonin ja väärentää Azulonin halun seuraavasta Tulen valtiaasta, niin että Ozaista tulee uusi Tulen valtias Irohin ohitse. Tämän jälkeen Ursan pitää lähteä palatsista. Ozai pitää lapset vakuutena siitä, ettei Ursa myrkytä häntä.

Muut viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Komentaja (myöhemmin Amiraali) Zhao oli temperamenttinen Tulikansan komentaja, joka on yrittänyt vangita niin Aangin kuin prinssi Zukonkin yrittäessään parantaa asemaansa Tulen valtiaan silmissä. Pohjoisen vesiheimon henkien lähteellä hän surmasi Kuuhenki Tuin, mutta tämä heräsi henkiin Yuen uhrattua itsensä. Hieman ennen tätä Aang yhdisti Avatar-tilassa voimansa Merihenki Lan kanssa ja tuhosi Tulikansan laivaston. Tämän jälkeen La hukutti Zhaon kostoksi Tuin tappamisesta.
  • Polttovoimamies oli palkkatappaja, jonka Zuko palkkasi kolmannella kaudella tappamaan Aangin Avatar-sarjassa. Hänen oikeaa nimeään ei kerrota sarjassa, mutta Sokka keksi hänelle nimen "Polttovoimamies". Hän on erilainen kuin muut. Hänellä on kolme silmää, joista kolmas on otsassa. Otsassa oleva silmä näyttää tatuoinnilta ja Polttovoimamies ampuu siitä tulta, joka räjähtää. Hän löytää Aangin, Kataran, Sokkan ja Tophin helposti. Polttovoimamies kuolee Sokkan osuttua bumerangillaan kolmanteen silmään, minkä takia Polttovoimamies räjähtää itse yrittäessään ampua Aangia, Kataraa, Sokkaa ja Tophia. The Legend of Korra -sarjassa Zukon mennessä Tonraqin, Desnan ja Eskan kanssa Polttovoimamiehen kanssa saman kyvyn omaavan P’Lin vankilaan estämään Zaheeria ja hänen tiimiään vapauttamasta tätä, hän mainitsee joskus palkanneensa samanlaisen henkilön tappamaan Avatarin, ja viittaa Polttovoimamieheen.
  • Long Feng on Ba Sing Sein pääsihteeri ja kulttuuriministeri sekä Dai Lin johtaja ja Maan valtias Kuein luotettava neuvonantaja, joka yritti pitää sodan olemassaolon salassa ja sitä myötä hallita kaupunkia itse. Hän on valmis jopa lavastamaan, aivopesemään tai kidnappaamaan muita ihmisiä. Aang kuitenkin paljasti hänen huijauksena ja Long Feng pidätettiin. Dai Lin agentit pysyivät yhä uskollisena hänelle, mutta pettivät hänet toisen kauden lopussa alistumalla Azulan alaisuuteen.

Mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bumi on maantaitaja mestari, Omashun hallistija ja Aangin lapsuuden ystävä. Vaikka hän vaikuttaa hullulta, hän on oikeasti viisas. Avatar-sarjan ensimmäisellä kaudella hän tekee Aangille vaarallisia tehtäviä, jotka Aang läpäisee melko helposti. Toisella kaudella Aang, Katara ja Sokka menevät hakemaan Aangille Bumilta maantaitajaopetusta, mutta huomaavat kauhukseen Tulikansan valloittaneen Omashun. Aang menee sinne ja löytääkin Bumin, mutta tämä haluaa jäädä odottamaan oikeaa hetkeä. Oikea hetki tuleekin auringonpimennyksen aikaan, jolloin tulentaitajat ovat voimattomia. Tulentaitajien ollessa voimattomia Bumi valloittaa Omashun takaisin. Avatar-sarjan lopussa hän valloittaa muiden mestarien kanssa Ba Sing Sein takaisin.
  • Pakku on vedentaitaja mestari. Aang ja Katara matkustivat pohjoiselle vesiheimolle saadakseen vedentaitamisopetusta, mutta Pakku kieltäytyy opettamasta Kataraa, koska pohjoisessa vesiheimossa on kiellettyä opettaa tyttöjä ja naisia taitamaan vettä. Heille opetetaan sen sijaan parantamista. Pakku kieltäytyy opettamasta Aangiakin, kun tämä jää kiinni opettamasta Kataralle vedentaitamista. Pakku suostuu opettamaan vedentaitamista molemmille, kun hän huomaa Kataran olevan hänen rakastamansa naisen lapsenlapsi. Tulikansan hyökättyä pohjoisen vesiheimon kimppuun ja hävittyä, Pakku matkustaa halukkaiden miesten kanssa eteläisenheimon luokse. Siellä Pakku kihlautuu Sokkan ja Kataran isoäidin Kannan kanssa. Avatar-sarjan lopussa hän valloittaa muiden mestarien kanssa Ba Sing Sein takaisin.
  • Jeong Jeong on tulentaitaja mestari. Zhao on hänen entinen oppilaansa. Hän on ensimmäinen tulikansalainen, joka pääsi karkaamaan Tulikansan palveluksesta elossa. Hän on jättänyt taistelemisen ja vihaa sitä, että on tulentaitaja, mitä pitää kirouksena, sillä tuli tuhoaa kaiken tieltään, jos sitä ei pysäytä toisin kuin tuuli, vesi tai maa. Avatar-sarjan ensimmäisellä kaudella Aang tulee hakemaan häneltä tulentaitajaopetusta. Jeong Jeong kieltäytyy, mutta kun Roku käskee häntä, niin hän suostuu. Kesken opetusten Zhao hyökkää, mutta Jeong Jeong onnistuu pakenemaan niin kuin Aang, Katara ja Sokkakin. Avatar-sarjan lopussa hän valloittaa muiden mestarien kanssa Ba Sing Sein takaisin.
  • Piandao on miekkailun mestari. Hän on ei-taitaja eli hän ei ole minkään alkuaineen taitaja. Avatar-sarjan kolmannella kaudella hän opettaa Sokkan miekkailemaan. Avatar-sarjan lopussa hän valloittaa muiden mestarien kanssa Ba Sing Sein takaisin.
  • Gyatso oli tuulentaitajamestari ja Aangin ystävä. Ennen Avatar-sarjan alkua Gyatso yritti opettaa Aangin olemaan avatar, mutta muiden tuulentaitajien vanhimpien mielestä Gyatso ei opettanut Aangia tarpeeksi tehokkaasti ja he halusivat lähettää Aangin opettelemaan avatariksi toiseen tuulitemppelin pois tuttujen lähettyviltä. Keskustelua salaa kuunnellut Aang järkyttyy ja karkaa ennen kuin Gyatso ehtii tulla kertomaan Aangille, ettei antaisi muiden lähettää tätä pois. Avatar-sarjan ensimmäisellä kaudella Aang uskoo, että muita tuulentaitajia on vielä elossa, ja hän, Katara ja Sokka matkaavat tuulitemppeliin. Siellä Katara ja Sokka yrittävät salata sen, että tulisoturit kävivät siellä, mutta hetken oltuaan tempelillä Aang löytää tulisoturien tappaman Gyatson. Hän järkyttyy ja menee Avatar-tilaan, minkä seurauksena kaikkien avatarien patsaiden silmät alkavat hehkumaan, mikä on avatarin paluun merkki.

Jetin vapaustaistelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jetin vapaustaistelijaryhmässä on monia hyviä erilaisia sotureita, jotka toiminnallaan haittaavat Tulikansan toimia.

  • Jet oli ryhmän johtaja. Hän ryhmänsä kanssa pelasti Aangin, Kataran ja Sokkan tulisotureilta ja vei piilopaikalleen, jossa Jet kertoo, että tulisoturit tappoivat hänen vanhempansa, kun hän oli pieni. Aang ja Katara pitivät Jetistä, mutta Sokka halusi jatkaa matkaa. He kuitenkin jäävät hetkeksi. Jet ottaa Sokkan mukaan retkelle, jossa Jet ryhmineen käy vanhan ja harmittoman miehen kimppuun. Aang ja Katara eivät usko Sokkaa, ja Jetiltä kysyttäessä tämä näyttää veitsen, jossa oli piilossa myrkkyä, jolla oli tarkoitus tappaa Jet. Aang ja Katara uskovat tämän, mutta Sokka on varma, ettei veistä ollut (tosiasiassa ei ollutkaan). Tämän jälkeen Jet huijaa Aangin ja Kataran auttamaan padon räjäytyksessä, jonka seurauksena vesi tulvisi kylään, jossa on tulisotureiden lisäksi myös viattomia ihmisiä. Sokka saa tämän selville, mutta ei pääse varoittamaan Aangia ja Kataraa kun hänet huomataan. Hänet viedään pois ja myöhemmin Aang ja Katara saavat selville Jetin suunnitelman, mutta eivät pysty pysäyttämään häntä ajoissa, kun pato räjähtää. Kohta Sokka ilmestyy ja kertoo, että ehti varoittamaan kyläläisiä ja saamaan heidät pois alta. Myöhemmin toisella kaudella Jet matkustaa Ba Sing Seihin Haisun ja Pitkulan kanssa. Lautalla, joka vie erään lahden yli, minkä avulla pääsee Ba Sing Seihin, Jet tapaa Zukon, jonka kanssa varastaa lautan johtajalta ruokaa, joka on parempaa ja jota on enemmän kuin matkustajilla. Matkan lopussa Jet pyytää Zukoa mukaan ryhmäänsä, mutta tämä kieltäytyy. Tämän jälkeen Jet huomaa Irohin käyttävän tulta teen lämmittämiseen. Hän kertoo Haisulle ja Pitkulalle, mutta nämä eivät usko. Jet alkaa pakkomielteisesti, etsimään todisteita sille, että Zuko ja Iroh ovat tulentaitajia. Hän muun muassa varastaa Zukolta ja Irohilta tulukset, mutta nämä lainaavatkin naapureiltaan sellaisia. Lopulta Jet hyökkää teehuoneeseen, jossa Iroh ja Zuko työskentelevät, toivoen, että nämä käyttäisivät taistelussa tulta. Zuko ottaa eräältä teehuoneen asiakkaana olevalta vartijalta miekat ja alkaa taistelemaan Jetin kanssa. Jet ja Zuko ovat tasaväkisiä. Zukon ei tarvitse käyttää tulta, kun vähän aikaa kestäneen taistelun jälkeen Jet pidätetään. Jet viedään paikkaan, jossa hänet aivopestään, ja tämän jälkeen hänet lähetetään Aangin, Kataran, Sokkan ja Tophin luo yrityksenä saada huijattua nämä pois kaupungista. Tämä on lähellä onnistua, mutta Haisu ja Pitkula osuvat paikalle, jolloin Jet ja Haisu alkavat väittelemään viime päivien tapahtumista. Haisu ihmettelee, että missä Jet on ollut, kun tämä aikaa sitten lähti pakkomielteisesti etsimään todisteita Zukon ja Irohin tulentaitajuudesta. Jet kuitenkaan ei tiedä, mistä Haisu puhuu. Toph ottaa selvää, että kumpi valehtelee, mutta kumpikin puhuu totta. Sokka kuitenkin tajuaa, että Jet on aivopesty. He nappaavat Jetin ja saavat ainakin osittain purettua aivopesun. Tämän seurauksena Jet johdattaa heidät Long Fengin piilopaikkaan, jossa tämä yrittää palauttaa Jetin aivopesuun, mutta tämä onnistuu pääsemään siitä kokonaan. Tämän jälkeen Long Feng tappaa Jetin.
  • Haisu (engl. Smellerbee) on yksi Jetin vapaustaistelijoista. Toisella kaudella hän matkustaa Jetin ja Pitkulan kanssa Ba Sing Seihin. Haisu nähdään viimeisen kerran toisella kaudella Ba Sing Sein tapahtumissa.
  • Pitkula (engl. Longshot) on yksi Jetin vapaustaistelijoista. Hän käyttää hyvin jousipyssyä. Hän ei puhu mitään. Toisella kaudella hän matkustaa Jetin ja Haisun kanssa Ba Sing Seihin. Jopa Haisukin yllättyy, kun Pitkula yllättäen puhuukin. Hän käskee Aangia, Kataraa, Sokkaa ja Tophia lähtemään Long Fengin perään, kun hän ja Haisu jäävät huolehtimaan kuollettavasti loukkaantuneesta Jetistä. Tämän jälkeen Pitkulaa ei nähdä.
  • Herttua (engl. The Duke) on yksi Jetin vapaustaistelijoista. Hän liittyi vapaustaistelijoihin, kun nämä löysivät hänet varastamasta ruokaa. Kolmannella kaudella Herttua liittyy Vikinän kanssa hyökkäykseen Tulikansaa vastaan auringonpimennyksen aikaan. Kun tämä epäonnistuu hän pakenee Aangin, Kataran, Sokkan, Tophin ja muiden lasten kanssa.
  • Vikinä (engl. Pipsqueak) on yksi Jetin vapaustaistelijoista. Kolmannella kaudella Vikinä liittyy Herttuan kanssa hyökkäykseen Tulikansaa vastaan auringonpimennyksen aikaan. Kun tämä epäonnistuu hänet vangitaan muiden miehien kanssa.
  • Virnu (engl. Sneers) on yksi Jetin vapaustaistelijoista.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Iroh – Zukon setä ja opettaja. Hän oli ennen Tulikansan armeijan kenraali ja Tulen valtias Azulonin perijä, kunnes aseman otti hänen veljensä, Ozai. Poikansa Lu Tenin kuolemasta asti Iroh on ollut hyvin rauhantahtoinen ja leppoisa vanha mies, mutta on mahtava tulentaitaja ja kohtelee Zukoa kuin omaa poikaansa. Hän on myös Valkoisen Lootuksen seuran, eri kansoihin kuuluvien vanhusten muodostaman salaseuran, suurmestari. Toisin kuin muut tulentaitajat, hän ei ammenna voimaansa vihasta, vaan salaisuuksista, jota oppi lohikäärmeiltä ja Aurinkosotureiden heimolta. Ensimmäisella ja toisella kaudella Iroh matkustaa Zukon kanssa ja yrittää auttaa tätä nappaamaan Aangia. Toisen kauden keskella he erkaantuvat hetkeksi. He taas pian samalla kaudella matkustavat taas yhdessä Ba Sing Seihin, jossa he alkavat teen keittäjiksi ja tarjoilijoiksi. Irohin tee on niin hyvää, että he saavat pian oman teehuoneensa. Toisen kauden lopussa Azula huijaa Zukon pettämään Irohin ja tämä pidätetään. Vankilassa Iroh alkaa salaa voimistelemaan ja karkaa voimakkaampana vähän ennen kuin Zuko pettää isänsä. Toisen kauden lopussa Aangin kadottua Zuko, Katara, Sokka, Toph ja Suki etsivät ja löytävät Irohin. Kun Zuko menee tapaamaan Irohia, hän pelkää, ettei tämä anna hänelle anteeksi. Kuitenkin kun hän kertoo olevansa pahoillaan, ja että tietää nyt oman kohtalonsa, joka on pysäyttää Ozai, Zukon yllätykseksi Iroh halaa häntä ja paljastaa, että ei ollut vihainen, vaan surullinen, kun pelkäsi Zukon kadottaneen tiensä. Zuko kuitenkin onnistui löytämään sen ihan itse. Iroh kuitekin kieltäytyy lähtmästä taistelemaan Ozaita vastaan, koska se on avatarin tehtävä ja se näyttäisi siltä, että hän tappaisi veljensä vallan takia. Hän kuitenkin hyökkää muiden Valkoisen Lootuksen seuran jäsenien kanssa Ba Sing Seihin ja onnistuu valloittamaan sen takaisin.
  • Suki – Kyoshi-sotureiden, Avatar Kyoshin opetuslasten, 15-vuotias johtaja. Suki ei ole taitaja, vaan käyttää yhteenotoissa aseenaan teräviä viuhkoja sekä hyviä lähitaistelutaitojaan. Azula otti hänet vangiksi, mutta Sokka, Zuko, Chit Sang ja Hakoda, Kataran ja Sokkan isä, vapauttivat hänet.
  • Hakoda on Sokkan ja Kataran isä. Hän on eteläisen vesiheimon johtaja. Ennen sarjan tapahtumia hän meni muiden eteläisen vesiheimon miesten kanssa auttamaan muita kansoja sodassa. Hän jätti heimonsa johdon Sokkalle. Ensimmäisellä kaudella Aang, Katara ja Sokka löytävät yhden, eteläisen vesiheimon laivan ja miehen ja saavat tietää Hakodan olevan elossa ja tämän sijainnin. He kuitenkin päättävät mennä Aangin mukaan pohjoisnavalle, jossa Aang ja Katara oppisivat vedentaitamista. Toisella kaudella Sokka pääsee tapaamaan isäänsä kun taas Katara suunnittelee hyökkäystä Tulimaahan auringonpimennyksen aikaan Ba Sing Sein parhaimpien kenraaleiden kanssa. Toisen ja kolmannen kauden tapahtumien välissä Hakoda muiden eteläisen vesiheimon miesten kanssa valloittaa yhden Tulikansan aluksista piiloutuakseen sen avulla. Kolmannella kaudella Hakoda miehistöineen hakee Aangin, Kataran ja Sokkan tapaamat henkilöt mukaan hyökkäykseen Tulikansaa vastaan. Hyökkäys kuitenkin epäonnistuu ja vain lapset pääsevät pakenemaan. Myöhemmin Sokka ja Zuko vapauttavat Hakodan Kiehuva kivi nimisestä vankilasta.
  • Prinsessa Yue oli pohjoisen vesiheimon prinsessa. Kun hän oli vauva hän oli hyvin sairas. Toisin kuin muut vauvat, hän ei itkenyt. Pohjoisen vesiheimon parantajat yrittivät kaikkea tuloksetta. Lopulta Yuen isä rukoili kuun henkeä säästämään Yuen. Kuun henki antoikin Yuelle elämään. Avatar-sarjan ensimmäisen kauden lopussa amiraali Zhao hyökkää pohjoisen vesiheimon kimppuun, joka on muutenkin vahva ja nyt heillä on myös heitä vahvistava täysikuu. Zhao on kuitenkin suunnitellut kaiken. Hän menee kuun hengen luo aikoen tappaa sen. Juuri kun Zhao on tappamassa sitä, Aang, Yue, Katara, Sokka ja Iroh varoittavat häntä, että se ei vaikuittaisi pelkkään vesiheimoon, vaan horjuttaisi tasapainoa ja tekisi tuhoa. Zhao on laskemassa sitä takaisin veteen, mutta katkerana hän kuitenkin päättää tappaa sen. Raivoissaan oleva Iroh yrittää saada Zhaon kiinni ja hoitelee tiellä olevat tulisoturit, mutta Zhao pääsee karkuun. Aang, Yue, Katara, Sokka ja Iroh surevat kuun hengen kuolemaa. Sitten Aang yhdistää avatartilassa voimansa elämän hengen kanssa, joka kostaa kuun hengen kuoleman mm. tuhoamalla Tulikansan laivaston ja hukuttamalla Zhaon. Aangin ja elämän hengen hoidellessa Tulikansan laivastoa Yue uhraa itsensä kuun hengen vuoksi ja muuttuu kuuksi. Taistelun päätyttyä Yuen isä paljastaa Sokkalle tienneen, että Yuen piti jossain vaiheessa tehdä se uhraus.
  • June on nainen, joka löytää lemmikkinsä avulla kenet vain kunhan hänen lemmikkinsä saa haistaa löydettävän henkilön hajua. Ensimmäisellä kaudella Zuko palkkaa hänet etsimään Aangin, Kataran ja Sokkan Kataran korun avulla. June löytää heidät helposti. Aang ja muut pääsevät kuitenkin pakenemaan. Kolmannen kauden lopussa Zuko Kataran, Sokkan, Tophin ja Sukin palkkaa Junen etsimään kadonneen Aangin. Junen lemmikki ei kuitenkaan saa vainua ja June kertoo syyksi sen, että Aang on kuollut (tosiasiassa hän on leijonakonnan selässä, mikä estää vainun saamisen). Tämän jälkeen he pyytävät Junea etsimään Irohin, jonka June löytää helposti.
  • Haru on maantaitaja, jonka kylään tulikansa hyökkäsi ja vangitsi kylän kaikki maantaitajat. Haru on kylän viimeinen maantaitaja. Haru käyttää taitojaan pelastaakseen erään vanhan miehen kivivyöryn alta. Tämä kuitenkin kertoo tulisotureille Harun olevan maantaitaja, jolloin Haru vangitaan. Tästä kuultuaan Aang, Katara ja Sokka lavastavat tilanteen, jossa katara hallitsee maata. Hänet vangitaan ja viedään samaan vankilaan kuin kylän maantaitajat. Katara yrittää saada maantaitajat kapinoimaan, mutta nämä ovat jo menettäneet toivonsa. Katara, Aang ja Sokka tekevät suunnitelman, jolla he saisivat maantaitajille hiiltä, jota nämä pystyvät hallitsemaan. Suunnitelma onnistuu, mutta maantaitajat eivät siltikään ala kapinoimaan. Kuitenkin Haru heittää hiilenpalasen vankilanjohtajaa päin, jolloin tämä suuttuu ja iskee tulella Harua, mutta tämän isä, Tyro suojaa poikaansa hiilellä. Tämän jälkeen maantaitajat aloittavat kapinan ja pääsevät pakenemaan. Kolmannella kaudella Haru liittyy isänsä Tyron kanssa hyökkäykseen Tulikansaa vastaan auringonpimennyksen aikaan. Kun tämä epäonnistuu hän pakenee Aangin, Kataran, Sokkan, Tophin ja muiden nuorten kanssa.
  • Teo on ei-taitaja, joka muutti isänsä ja monen muun kanssa tyhjään tuulitemppeliin. Kolmannella kaudella Teo liittyy isänsä Mekanistin kanssa hyökkäykseen Tulikansaa vastaan auringonpimennyksen aikaan. Kun tämä epäonnistuu hän pakenee Aangin, Kataran, Sokkan, Tophin ja muiden nuorten kanssa.
  • Mekanisti on Teon isä ja hyvä keksijä. Mekanisti muutti tyhjään tuulitemppeliin Teon ollessa vasta vauva. Kuitenkin Tulikansa huomasi tämän ja pakotti Mekanistin rakentamaan keksintöjä heille tai muuten he tuhoaisivat tuulitemppelin. Kun Aang, Katara ja Sokka saivat tämän selville, he yhdessä Mekanistin kanssa päättivät lopettaa tämän keksintöjen antamisen Tulikansalle. Tämän jälkeen tulisoturit hyökkäsivät tuulitemppeliin, mutta Aang, Katara, Sokka ja muut saavat heidät pysäytettyä Mekanistin keksintöjen avulla. Kuitenkin Tulikansa sai kuumailmapallon tapaisen kulkuneuvon, jota he kolmannella kaudella käyttävät puolustuksessa auringonpimennyksen aikaan sijoittuneessa hyökkäyksessä, johon Mekanistikin liittyi. Tämän hyökkäyksen epäonnistuttua Mekanisti vangitaan muiden miesten kanssa.
  • Tyro on maantaitaja ja Harun isä. Tulikansa hyökkäsi Tyron kylään ja vangitsi lähes kaikki sen maantaitajat. Vankilassa ollessaan he menettävät toivonsa, eikä myöhemmin Katara saa heitä kapinoivaan. He kapinoivat vasta, kun Katara, Aang ja Sokka järjestää hiiltä, Haru heittää hiilen palasella vankilanjohtajaa päähän ja Tyro suojaa poikansa, kun vankilanjohtaja yrittää iskeä häntä tulella. Maantaitajat onnistuvat pakenemaan. Kolmannella kaudella Tyro poikansa Harun kanssa liittyy hyökkäykseen Tulikansaa vastaan auringonpimennyksen aikaan. Kun tämä epäonnistuu, hänet vangitaan muiden miesten kanssa.
  • Ursa on Zukon ja Azulan äiti ja Tulen valtias Ozain vaimo. Hän on hyvin kiltti ihminen. Hän katosi Zukon ollessa vasta lapsi. Kun Ozai yritti saada isänsä Tulen valtias Azulonin antamaan hänelle vallan juuri poikansa menettäneen Irohin ohitse, kun Azulon kuolisi, Azulon raivostuu tästä ja rangaistukseksi tästä ehdotuksesta Ozain pitää tietää miltä tuntuu Irohin tavoin menettää esikoinen, ja käskee Ozaita tappamaan Zukon, mihin Ozai suostuu. Azula kuulee tämän, ja menee ilkkumaan Zukolle, minkä Ursa kuulee. Azula kertoo Ursalle kuulemansa, ja seuraavana yönä Ursa herättää Zukon ja kertoo tehneensä kaiken voitavan ja kertoo, että hänen pitää lähteä. Unenpöpperöinen Zuko, ei kuitenkaan tajua kuulemaansa ennen kuin vasta aamulla ja lähtee etsimään Ursaa ja huomaa tämän kadonneen. Ursa nähdään vielä sarjan lopussa peilissä. Hän kertoo tulleensa katsomaan tyttärensä kruunajaisia, joita ei voisi jättää väliin, jolloin järkensä menettänyt Azula rikkoo peilin. Sarjakuvissa selviää, että kuultuaan Azulonin käskeneen Ozain tappaa Zuko, Ursa tekee Ozain kanssa sopimuksen. Ursa tekee äitinsä yrttitietämyksen avulla hajuttoman ja tunnistamattoman myrkyn, jonka antaa Ozaille, joka myrkyttää Azulonin ja väärentää Azulonin halun seuraavasta Tulen valtiaasta, niin että Ozaista tulee uusi Tulen valtias Irohin ohitse. Tämän jälkeen Ursan pitää lähteä palatsista. Ozai pitää lapset vakuutena siitä, ettei Ursa myrkytä häntä. Ursan lähdettyä palatsista hän menee vanhempiensa luokse, mutta saa kuulla näuden kuolleen. Hän menee muualle itkemään ja tapaa Noren-nimisen miehen, joka paljastuu Ursan aiemmaksi rakkaudeksi Ikemiksi, jonka luuli Ozain tapattaneen. Hän kertoo, että oli saanut uudet kasvot Kasvojen äidiltä, jotta voisi pysyä piilossa Ozailta. He päättävät mennä hänen luokseen pyytämään Ursalle kasvojen vaihtoja, johon Kasvojen äiti suostuu. Hän kertoo myös, että voisi antaa hänelle uuden mielen, jolloin hän unohtaisi edellisen elämänsä. Pitkän harkinnan jälkeen Ursa suostuu. Tämän jälkeen Ursan uudeksi nimeksi tulee Noriko. Hän alkaa elämään uutta elämään Norenin kanssa ja he saavat tyttären, jolle antavat nimeksi Kiyi. Myöhemmin Zuko ja Azula alkavat etsimään äitiään ja löytävätkin hänet. Ursa myös ottaa vanhat muistonsa ja kasvonsa takaisin.[1][2]tarvitaan parempi lähde
  • Kanna on Sokkan ja Kataran isoäiti. Ennen kuin Katara ja Sokka lähtevät Aangin kanssa Pohjoisnavalle, Kanna antaa heille evästä mukaan. Pohjoisnavalla selviää, että Kanna asui ennen siellä, mutta lähti sieltä mestari Pakkun kanssa järjestetyn avioliittonsa takia. Kun Aang, Katara ja Sokka lähtevät Pohjoisnavalta, mestari Pakku lähtee eteläisen vesiheimon luokse muiden halukkaiden kanssa. Siellä Pakku kihlautuu Kannan kanssa.
  • Kya on Sokkan ja Kataran äiti ja Hakodan vaimo. Tulikansan Merikorppi nimisen aluksen hyökätessä eteläisen vesiheimon kimppuun heidän johtajansa menee Hakodan, Kyanin, Sokkan ja Kataran teltalle, jossa sillä hetkellä Kya on ja jolle Katara hetken kuluttua tulee. Kya käskee Kataran hakemaan Hakodan. Tämän jälkeen laivaston johtaja käskee Kyania kertomaan, että kuka on eteläisen vesiheimon viimeinen vedentaitaja ja lupautuu lähtemäänsä laivastonsa kanssa, jos Kya kertoo. Kya valehtelee sen olevan hän, ja kysyy, että vangitseeko laivaston johtaja Kyan. Johtaja päättää kuitenkin tappaa hänet. Hakoda ja Katara tulevat liian myöhään telttaan. Avatar-sarjan lopussa Katara ja Zuko lähtevät etsimään Kyan tappanutta miestä ja löytävätkin hänet. Kohdattuaan hänet Katara antaa Zukolle viimeinkin anteeksi.
  • Lu Ten oli Irohin ainoa poika ja Zukon ja Azulan serkku. Hän kuoli viisi vuotta ennen Avatar-sarjan tapahtumia Tulikansan epäonnistuneessa yrityksessä vallata Ba Sing Sei. Kun Lu Ten kuoli, surunmurtama Iroh lopetti Ba Sing Sein valtausyrityksen ja lähti takaisin kotiin. Avatar-sarjan toisella kaudella Iroh asetteli Lu Tenin kuvan hetkeksi yhden puun alle Ba Sing Seihin ja toivotti Lu Tenille hyvää syntymäpäivää.

The Legend of Korran hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Korra – Sarjan alussa 17-vuotias nainen Eteläisestä vesiheimosta ja nykyinen Avatar. Hänen vanhempansa ovat Tonraq ja Senna. Korra hallitsee sarjan alussa vain veden-, maan- ja tulentaitamisen,ja muuttaa Tasavalta Cityyn oppimaan Tenziniltä tuulentaitamista ja toimi jonkin aikaa Tulifrettien vedentaitajana. Hän saa tuulentaitamisen hallintaansa taistelussa Amonia vastaan ja Aangin hengeltä hän oppii voimantaitamisen voidakseen parantaa kaikki Amonin uhrit. Samalla hän sai Avatar-tilan hallintaansa. Taistelussa Unalaqia ja Vaatua vastaan hänen yhteytensä valon henki Raavaan katkeaa hetkeksi ja jälleenyhdistymisen jälkeen hänen yhteytensä edellisiin Avatar-inkarnaatioihin on lopullisesti poissa. Kolmannen kauden tapahtumien jälkeen traumatisoitunut ja uupunut Korra vetäytyy pois Tasavalta Citystä ja palaa kolme vuotta myöhemmin takaisin. Neljännen kauden lopussa Korra ja Asami lähtevät henkimaailmaan lomalle ja aloittavat rakkaussuhteen.
  • Mako – Sarjan alussa 18-vuotias tulentaitaja, joka kasvoi veljensä Bolinin ohella kadulla menetettyään vanhempansa. Sarjan alussa hän on ammattilaistaitajajoukkue Tulifrettien tulentaitaja ja kapteeni. Korra oli ihastunut häneen, mutta Makolla oli suhde Asamin kanssa. Ensimmäisen kauden lopulla Mako kuitenkin tunnusti rakastavansa Korraa. Toisella kaudella Makl ryhtynyi poliisiksi, mutta huomattuaan hänen ja Korran riitelevän jatkuvasti, he päättävät rauhanomaisesti päättää suhteensa. Kolmannella kaudella Mako ja Bolin tapaavat Ba Sing Seissä ensi kertaa sukulaisiaan isänsä puolelta, mukaan lukien isoäitinsä Yinin, Chow-sedän ja Tu-serkun. Neljännellä kaudella hän joutuu vastentahtoisesti Maan valtakunnan prinssi Wun henkivartijaksi, ja jatkaa tätä myös Wun tultua presidentiksi.
  • Bolin – Sarjan alussa 16-vuotias maantaitaja ja Makon pikkuveli. Aluksi Tulifrettien maantaitaja. Hän ei osaa taitaa metallia, mutta oppii kolmannella kaudella laavantaitajaksi. Kovasta elämästään huolimatta veljeään humoristisempi ja nauttii huomion saamisesta. Bolinilla on ollut useita ihastuksia. Ensimmäisellä kaudella hän oli hetkellisesti ihastunut Korraan ja toisella kaudella hänellä oli tunteita Eskaa sekä näyttelijä Gingeriä kohtaan, mutta ei saanut kunnollista vastakaikua keneltäkään heistä. Kolmannella kaudella hän tapaa nykyisen tyttöystävänsä, Opalin, Team Avatarin etsiessä uusiä tuulentaitajia Zaofusta. Bolin oppii myös laavantaitamisen paetessaan Punaisen Lootuksen hyökkäystä. Neljännellä kaudella Bolin ilmenee liittyneen Kuviran armeijaan taatakseen Maan valtakunnan asukkaille paremman elämän, mutta huomatessaan Kuviran kylmän ja välinpitämättömäm vallanhimoisuuden ja Opalin etääntymisen hänestä, Bolin hylkää Kuviran armeijan yhdessä Varrickin kanssa.
  • Asami Sato – Sarjan alussa 18-vuotias keksijä Hiroshi Saton tytär. Hän ei ole taitaja, mutta asemastaan huolimatta hän on ammattilaistaitajien suuri fani sekä taitava ajoneuvojen ajamisessa ja itsepuolustuslajeissa. Vaikka hänelle selvisi, että hänen isänsä oli Ekvalistien puolella, hän itse ei halunnut auttaa tätä. Tulevaisuus-yhtiöiden uusi toimitusjohtaja Ekvalistien kukistumisen jälkeen. Kolmannen kauden aikana hän ja Korra alkavat tulla yhä läheisemmiksi ystäviksi (muuan muassa paljastuu hänen olleen ainoa, jolle Korra kirjoitti niiden kolmen vuoden aikana kun Korra oli poissa) ja neljännen kauden lopussa nämä aloittavat rakkaussuhteen.[3]
  • Naga – Korran lemmikkijääkarhukoira, naaras.
  • Pabu – Bolinin lemmikkitulifretti, uros.
  • Tenzin – Korran opettaja ja isähahmo, Aangin ja Kataran nuorin poika sekä tuulentaitajamestari. Hän oli ensimmäisen kauden aikana myös Tuulenkulkijoiden ja heidän perinteitään omaksuneiden ei-taitajien, Tuuliakolyyttien, edustaja Yhdistyneen tasavallan neuvostossa. Tenzinillä on vaimo, Pema, sekä kolme lasta Jinora, Ikki ja Meelo, joista kaikki ovat tuulentaitajia. Ensimmäisen kauden aikana syntyi neljäs lapsi, Rohan. Tenzin asuu perheineen sekä muutamien Tuuliakolyyttien kanssa kaupungin lähellä sijaitsevalla Tuulitemppelisaarella. Tenzin kokee vastuuta jatkaa Aangin perintöä, ja näkee isänsä suuren roolimallina. Kolmannesta kaudesta alkaen hän alkaa toimia uuden Tuuliheimon johtajana.
  • Oogi – Tenzinin lentobiisoni.
  • Lin Beifong – Tophin tytär ja Tasavalta Cityn metallintaitajapoliisien päällikkö. Kannattaa kovaa kuria ja siksi ei aluksi luottanut Korraan tämän luonteen vuoksi. Hän oli vuosia sitten Tenzinin tyttöystävä ennen kuin tämä tapasi Peman. Hän menetti ensimmäisen kauden aikana taitajavoimansa ekvalisteilld, kunnes Korra palautti ne hänelle. Maan valtakunnan kaupungissa nimeltä Zaofu asuu hänen sisarpuolensa Suyin perheineen, mutta Lin oli ollut väkirikossa hänen kanssaan 30 vuotta. Hänen isästään ei tiedetä muuta kuin, että tämän nimi on Kanto.
  • Amon – Ekvalistien johtaja, joka haluaa luoda tasa-arvoa kaikkien ihmisten välille vallankumouksella alkuvoimien taitajia vastaan, koska syyttää taitajia kaikista maailmassa olleista sodista. Hän osaa kätyreidensä tavoin käyttää qi-torjuntaa. Mutta hän osaa myös poistaa uhreiltaan kyvyn taitaa alkuvoimia. Ensimmäisen kauden lopulla paljastui, että hänen voimansa tulivat verentaitamisesta, koska hän oli oikeasti Noatak, Tarrlokin veli ja Yakonen poika. Noatak kuoli Tarrlokin räjäytettyä veneen, jolla he pakenivat kaupungista.
  • Alipäällikkö (engl. Lieutetnant) – Amonin oikeankädenmies. Käyttää aseinaan kahta sähköistettyä kali-sauvaa. Ensimmäisen kauden lopussa hän oli ensimmäinen Ekvalisti, joka sai selville totuuden Amonista ja piti häntä petturina.
  • Hiroshi Sato – Asamin isä ja Tulikansan siirtolaisista polveutuva teollisuusmies Tasavalta Cityssä. Tulevaisuus-yhtiöiden toimitusjohtaja, joka rikastui autojen - satomobiilien - myyjänä. Myöhemmin paljastui, että tulentaitajien surmattua kauan sitten hänen vaimonsa Yasukon, hän oli salaa ryhtynyt valmistamaan aseita Ekvalisteille. Joutui ensimmäisen kauden lopussa vankilaan jättäen Tulevaisuus-yhtiöiden johtamisen Asamille. Neljännen kauden aikana he alkoivat vähitellen hieroa sovintoa. Hiroshi päästetään vapaaksi Maan imperiumin joukkojen uhatessa Tasavalta Cityä, mutta hän uhraa itsensä päästääkseen Korran ystävineen sisään Kuviran valtavaan mechaan.
  • Tarrlok – Yhdistyneen tasavallan neuvoston puheenjohtaja ja Pohjoisen vesiheimon valtuutettu. Häntä pidetään reiluna miehenä, joka haluaa vain Tasavalta Cityn parasta ja saa neuvostossa lähes kaikki kannattamaan neuvojaan, Tenziniä lukuun ottamatta. Myöhemmin paljastui, että hän oli Yakonen poika ja Amonin/Noatakin pikkuveli. Osaa isänsä ja veljensä tavoin hallita verentaitamista ilman että on edes täysikuu. Tarrlok kuoli räjäytettyään veneen, jolla hän pakeni Noatakin mukana kaupungista.
  • Tonraq – Korran isä, joka oli aikoinaan Vesiheimojen päällikön alkuperäinen perijä, kunnes 20 vuotta ennen toisen kauden tapahtumia hän hyökkäsi heimoa uhanneiden barbaarien kimppuun pyhässä henkien metsässä. Rangaistuksena henkien suututtamisesta Tonraq karkotettiin Pohjoisesta vesiheimosta. Mutta myöhemmin selvisi, että barbaarien hyökkäys oli hänen veljensä ja nykyisen päällikön, Unalaqin, järjestämä. Tonraq on taitava soturi sekä fyysisessä kamppailussa että vedentaitajana. Toisen kauden lopussa kun Eteläinen vesiheimo julistetaan itsenäiseksi, Tonraqista tulee virallisesti sen päällikkö.
  • Unalaq – Korran setä, Tonraqin veli ja Vesiheimojen päällikkö. Unalaq on äärimmäisen hengellinen mies, vastustaen hengellisten juhlapäivien karnevalisointia ja uskoen Avatarin tekojen sekä henkien ja ihmisten elämisen eri maailmoissa olevan epätasapainoa. Siksi hän pyrki syrjäyttämään veljentyttärensä aseman vapauttamalla pimeyden henki Vaatun ja yhdistymällä tämän kanssa Pimeyden Avatariksi. Hän on myös keksinyt hengentaitamisen, vedentaitamisen alalajin, jolla voi rauhoittaa ja haihduttaa pimeyden henkiä tai tuhota valoisten henkien ja ihmisten sieluja. Unalaq kuoli Korran käyttäessä hengentaitamista häntä ja Vaatua vastaan. Kolmannella kaudella paljastui, että Unalaq oli ollut ennen Zaheerin vangitsemista Punaisen Lootuksen jäsen.
  • Desna ja Eska – Unalaqin kaksoslapset ja Korran serkut. Ovat ensiesiintyessään toisella kaudella 16-vuotiaita. He suhtautuvat tylsistyneesti ja välipitämättömästi moniin asioihin, eivätkä juuri näytä tunteita. He molemmat hallitsevat vedentaitamisen yhteistyöllä. Olivat aluksi uskollisia isälleen, mutta kääntyivät häntä vastaan ymmärrettyään isänsä välittävän tavoitteistaan jopa enemmän kuin perheestään. Isänsä kuoleman sekä Eteläisen vesiheimon itsenäistymisen jälkeen Desna ja Eska jakoivat keskenään Pohjoisen vesiheimon päällikkyyden.
  • Bumi – Aangin ja Kataran poika sekä Kyan ja Tenzinin isoveli. Hän ei kyennyt taitamaan alkuvoimia, kunnes kolmannella kaudella hän oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Tätä ennen Bumi on toiminut toisen divisioonan komentajana Yhdistyneissä joukoissa, Yhdistyneen tasavallan sotilasjoukoissa, kunnes jäi eläkkeelle. Hän otti Itäisestä tuulitemppelistä lemmikikseen sudenkorentojänishengen, jonka hän nimesi Bum-Juksi. Bumi on hieman villi ja toisinaan lapsellisesti käyttäytyvä mies. Saanut nimensä samanlaisen luonteen omanneen Omashun kuninkaan ja Aangin ystävän mukaan.
  • Kya – Aangin ja Kataran ainut tytär sekä Bumin pikkusisko ja Tenzinin isosisko. Hän on vedentaitaja. Kya on puoliksi kummankin veljensä kaltainen. Hän osaa joskus järkevä, mutta veljiensä lähettyvillä hänestä voi tulla ennalta arvaamaton. Saanut nimensä Kataran äidin mukaan. Sarjakuvissa Kya paljastaa olevansa homoseksuaali.
  • Jinora – Sarjan alussa 10-vuotias tuulentaitaja ja Tenzinin vanhin tytär. Hän on sisaruksiaan viisaampi ja tietää kaiken esi-isiensä kulttuurista ja tuulentaitamisesta. Toisen kauden aikana ilmenee, että hänellä on vahva yhteys henkiin, ja hän auttaa Korraa voittamaan Unalaqin ja Vaatun. Kolmannella kaudella Jinora ihastuu poikaan nimeltä Kai, joka on yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Kauden lopulla hänelle myönnetään tuulentaitajamestarin nuolitatuoinnit. Neljännellä kaudella hänellä ja hänen sisaruksillaan on oma lentobiisoni nimeltä Pippuri (engl. Pepper).
  • Varrick – Koko nimeltään Iknik Piikivi Varrick. Maailmaa nähnyt liikemies Eteläisestä vesiheimosta. Esiintyi aluksi Korran liittolaisena, mutta olikin edistänyt liiketoimiaan ja Vesiheimojen sisällissotaa lavastetuilla terroristihyökkäyksillä Tasavalta Cityyn sekä sabotoimalla Tulevaisuus-yhtiöiden liiketoimintaa. Hän joutuu vankilaan, mutta Pimeyden Avatarin hyökätessä Tasavalta Cityyn hän pakenee assistenttinsa, Zhu Lin, kanssa. Kolmannella kaudella hän oleskeli Zaofussa Suyin Beifongin suojeluksessa ja neljännellä kaudella hän on liittynyt Kuviran armeijaan ja saanut tämän ansiosta vapautuksen kaikista syytteistä Tasavalta Cityssä. Hän sai tehtäväkseen myös tehdä kokeita henkiköynnöksiin liittyen, mutta tajutessaan köynnösten vaarallisuuden hän ja Bolin hylkäsivät armeijan. Kuviran antautumisen ja Maan imperiumin lakkautuksen jälkeen hän ja Zhu Li menivät naimisiin.
  • Zaheer – Punaisen Lootuksen nykyinen johtaja, joka uskoo maailman ilman hallitsijoita ja Avataria olevan luonnollinen järjestys ja ainut keino löytää "todellinen vapaus". 13 vuotta sitten hän, Ghazan, Ming-Hua ja P’Li yrittivät kaapata Korran kasvattaakseen hänet omilla tavoillaan, mutta heidät vangittiin. Harmonisen lähentymisen jälkeen Zaheer oli yksi tuulentaitajiksi tulleista ihmisistä. Hän pakeni ja vapautti myös rikoskumppaninsa. Hänellä oli jo ennen voimiensa saantia syvä tietämys Tuulenkulkijoiden (erityisesti Guru Laghiman) filosofioista. Hän oppi myöhemmin Laghiman kyvyn lentää luopumalla maallisista kiintymyksistä. Korra onnistui lopulta Jinoran ja muiden tuulentaitajien avulla kukistamaan Zaheerin, joka toimitettiin takaisin vankilaan. Korra kuitenkin näkee näkyjä Zaheerista kolmen vuoden ajan, kunnes vierailee kerran tämän luona vankilassa.
  • Ghazan – Punaiseen Lootukseen kuuluva maantaitaja, joka osaa myös taitaa laavaa. Hän tekee lopulta itsemurhan sorruttamalla Punaisen Lootuksen luolan niskaansa välttyäkseen vankilaan joutumiselta.
  • Ming-Hua – Punaiseen Lootukseen kuuluva vedentaitaja, jolla ei ole käsiä. Hän kuitenkin muodostaa voimiensa avulla vedestä itselleen väliaikaiset kädet. Punaisen Lootuksen luolassa Mako onnistuu antamaan hänelle salamalla kuolettavan sähköiskun.
  • P’Li – Zaheerin tyttöystävä ja Punaiseen Lootukseen kuuluva tulentaitaja, joka kykenee otsassaan olevan silmäkuvion kautta aiheuttamaan räjähdyksiä pelkällä tahdonvoimalla (kuten 70 vuotta sitten eräs Zukon palkkaama salamurhaaja). P’Li kuoli Pohjoisessa tuulitemppelissä Suyin Beifongin saadessa hänet räjäyttämään itsensä.
  • Suyin Beifong – Käyttää myös lyhyempää nimeä Su. Linin sisarpuoli ja Zaofu-nimistä kaupunkia asuttavan Metalliklaanin perustaja. Hän ja Lin olivat olleet välirikossa 30 vuotta, koska Suyin oli ollut nuorena tekemisissä rikollisten kanssa. Hän rakennutti Zaofun yhdessä Baatar-nimisen arkkitehdin kanssa ja heistä tuli lopulta aviopuolisot. Suyinillä ja Baatarilla on viisi lasta: Baatar Jr., Huan, Opal sekä kaksoset Wei ja Wing. Suyin toimi kolmannella kaudella hetken aikaa Korran metallintaitajaopettajana. Hänen isänsä nimeä ei ole paljastettu.
  • Kai – Orpo poika Maan valtakunnasta, joka oli yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitamiskyvyn saaneista ihmisistä ja josta tuli myös Jinoran poikaystävä. Hän ei aluksi voinut vastustaa taskuvarkauksien tekemistä ja varasti jopa adoptiovanhemmiltaan. Mutta vapauduttuaan myöhemmin Dai Lin vankilasta, hänestä tuli oikeudentajuisempi. Pohjoisessa tuulitemppelissä hän ystävystyi lentobiisoni Vasurin (engl. Lefty) kanssa.
  • Opal – Suyin Beifongin tytär, yksi Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitamiskyvyn saaneista ihmisistä sekä myöhemmin Bolinin tyttöystävä. Hänen äitinsä halusi aluksi pitää hänet Zaofussa Korran opetettavana. Mutta selvitettyään välinsä sisarensa, Linin, kanssa, Suyin antoi tyttärensä lähteä Tenzinin opetettavaksi. Hän sai myöhemmin oman lentobiisonin nimeltä Mehuli (engl. Juicy), jolla on jatkuvasti vuotava nenä.
  • Hou-Ting – Hallitseva Maan valtiatar, Kuein tytär ja Maan valtakunnan historian 53. hallitsija. Hän on luonteeltaan tyrannimainen ja omistushaluinen hallitsija, joka toivoi Yhdistyneen tasavallan maat takaisin Maan valtakunnalle. Huomatessaan joidenkin kansalaistensa tulleen Harmonisen lähentymisen jälkeen tuulentaitajiksi, Hou-Ting käski Dai Lin agentteja vangitsemaan heidät kaikki kootakseen heistä armeijan. Toisin kuin isänsä, hän ei pidä eläimistä ja on niiden karvalle allerginen. Hou-Ting kuoli lopulta Zaheerin tukehduttaessa hänet tuulentaitamisella.
  • Kuvira – Metallintaitaja ja alun perin Zaofun turvajoukkojen kapteeni, joka jouduttuaan vanhempiensa hylkäämäksi 8-vuotiaana oli kasvanut Suyin Beifongin huostassa. Mutta kun Suyin kieltäytyi ottamasta vastuulleen järjestyksen palauttamista Maan valtakuntaan, Kuvira sekä Suyinin esikoispoika, Baatar Jr., ryhtyivät siihen. Tänä aikana he myös menivät kihloihin. Kuvira piti kuitenkin periytyvää hallitsijan asemaa vanhanaikaisena ja halusi levittää Zaofun hyvinvointia koko Maan valtakuntaan sekä vallata Yhdistyneen tasavallan takaisin osaksi sitä. Prinssi Wun kruunajaisten aikana hän julisti valtakunnan omakseen ja uudelleennimesi sen "Maan imperiumiksi". Häntä kannattavat ihmiset kutsuvat häntä "Suureksi yhdistäjäksi". Yhdistyneeseen tasavaltaan tehdyn hyökkäyksen aikana Korra onnistuu saamaan Kuviran katumaan tekojaan sekä antautumaan ja lakkauttamaan Maan imperiumin.
  • Baatar Jr. – Suyin Beifongin ja Baatarin esikoispoika, Opalin isoveli sekä sisaruksistaan ainut ei-taitaja. Hän on insinööri, joka alun perin avusti isäänsä Zaofun rakennusprojekteissa. Mutta hän tunsi jäävänsä vain vanhempiensa varjoon ja rakasti Kuviraa niin paljon, että päätti liittyä varakomentajaksi tämän armeijaan. Tänä aikana he menivät kihloihin ja Baatar myös lakkasi käyttämästä sanaa "Jr." nimessään. Mutta joutuessaan kidnapatuksi, hän huomaa Kuviran välittävän enemmän valloitusaikeistaan kuin kihlatustaan.
  • Zhu Li – Koko nimeltään Zhu Li Moon. Alun perin Varrickin assistentti, joka totteli isäntäänsä uskollisesti, koska piti tätä nerokkaimpana ihmisenä maailmassa. Hän oli seurannut isäntäänsä vankilaan, Zaofuun sekä Maan imperiumin armeijaan. Mutta koska Varrick näki hänet pelkkänä palvelijana, hän päätti ryhtyä uskolliseksi Kuviralle. Bolinin ja Varrickin paettua hän ja Baatar Jr. jatkoivat tutkimuksia henkiköynnösten kanssa. Myöhemmin selvisi, että Zhu Li olikin oikeasti pyrkinyt sabotoimaan Kuviran suunnitelmia. Hän teki myös sovinnon Varrickin kanssa ja suostui tämän kosintaan.
  • Wu – Maan valtiatar Hou-Tingin veljenpojanpoika. Isotätinsä kuoleman myötä hänestä tuli Maan valtakunnan valtaistuimen perijä, mutta valtakunnassa vallitsevan kaaoksen vuoksi hän oli elänyt maanpaossa Tasavalta Cityssä kruunajaisiinsa asti. Wu on varsin humoristinen ja turhamainen nuori mies, joka nauttii velvollisuuksiensa sijaan enemmän valtansa tuomasta edusta. Kuviran kaapattua vallan ja Maan valtakunnan kansalaisten iloitessa siitä hän alkaa vähitellen oppia tulemaan vastuuntuntoisemmaksi.
  • Raava – Rauhan ja valon henki, jonka tehtävä oli taistella pimeyden ja kaaoksen henkeä, Vaatua, vastaan. Vaatun tullessa entistä voimakkaammaksi Raava ja Wan yhdistyivät Harmonisen lähentymisen aikana Avatariksi. Kun Wan kuoli, Raavan olemus sekä Wanin kyky taitaa kaikkia neljää alkuvoimaa säilyivät seuraavien Avatarien kautta. Avatarin kiertokulku tuhoutui kun Unalaq tuhosi Raavan. Mutta Korra auttoi Raavaa syntymään uudelleen Vaatun sisältä (koska pimeyttä ei voi olla ilman valoa) ja yhdessä he loivat uudelleen Avatarin kiertokulun.
  • Vaatu – Pimeyden ja kaaoksen henki, jonka tehtävä oli taistella rauhan ja valon henkeä, Raavaa, vastaan. Harmonisen lähentymisen aikana ensimmäinen Avatar, Wan, vangitsi hänet Ajan puuhun. Mutta seuraavan Harmonisen lähentymisen aikana Unalaq vapautti Vaatun ja yhdistyi tämän kanssa Pimeyden Avatariksi. Korra kuitenkin käytti Unalaqin kehittämää tekniikkaa tätä itseään vastaan, aiheuttaen Unalaqin kuoleman, Pimeyden Avatarin kiertokulun katkeamisen sekä Vaatun tuhoutumisen (mutta Vaatu syntyy hiljalleen uudelleen, koska valoa ei voi olla ilman pimeyttä).

Avatar-sarjan hahmot The Legend of Korra -sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aang on sarjassa kuollut, mutta joskus esiintyy takaumissa ja neuvomassa Korraa ja kerran Tenziniäkin.
  • Katara on sarjassa maailman paras parantaja. Hän asuu eteläisessä vesiheimossa, jossa myös Korra asui ennen kuin lähti Tasavalta Cityyn.
  • Zuko – Entinen Tulen valtias (mutta kutsutaan yhä "valtias Zukoksi") sekä Avatar Aangin ohella yksi Yhdistyneen tasavallan perustajista. Hän luovutti kolme vuotta ennen sarjan tapahtumia asemansa tyttärelleen, Izumille, ja ryhtyi itse kansojen väliseksi rauhanlähettilääksi matkustamalla lohikäärmeensä Drukin selässä. Kolmannella kaudella hän ja Tonraq yrittivät jäljittää Punaisen Lootuksen jäseniä. Zukon tyttärenpoika Iroh (nimetty Zukon sedän mukaan) on Yhdistyneiden joukkojen kenraali.
  • Toph Beifong – Tasavalta Cityn entinen poliisipäällikkö ja metallintaitamisen keksijä. Hän on myös Avatar Aangin maantaitajaopettaja sekä Linin ja Suyinin äiti. Erottuaan poliisivoimista hän lähti etsimään valaistumista ja oleskeli vuosikaudet Sumuisella suolla, jossa kasvavan valtavan banian-lehtopuun juurien avulla oli tietoinen kaikista maailman tapahtumista. Vaikka tunsi olevansa liian vanha taisteluihin, hän auttoi Korraa paranemaan myrkystä pysyvästi sekä Liniä, Opalia ja Bolinia vapauttamaan Suyinin ja tämän perheen.
  • Sokka on sarjassa kuollut. Eläessään hän oli valtakuntaa hallinneen neuvoston jäsen.
  • Iroh on sarjassa jättänyt fyysisen kehonsa ja maailman ja muuttanut henkimaailmaan. Hän asuu siellä henkien kanssa. Hän on henkimaailmassa neuvonut Korraa, Tenziniä, Bumia ja Kyaa.
  • Zhaon sielu on sarjassa vankina Kadonneiden sielujen sumussa, jonka vangit menettävät järkensä.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avatarin ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Zach Tyler Eisen  Aang  
 Mae Whitman  Katara, sivuäänet  
 Jack DeSena  Sokka  
 Jessie Flower  Toph Beifong  
 Dante Basco  Zuko  
 Dee Bradley Baker  Appa, Momo, sivuäänet  
 Mako  Iroh (kaudet 1–2)  
 Greg Baldwin  Iroh (3. kausi), Polttovoimamies  
 Grey DeLisle  Azula  
 Jennie Kwan  Suki  
 Cricket Leigh  Mai  
 Olivia Hack  Ty Lee  
 Jason Isaacs  komentaja/amiraali Zhao  
 Clancy Brown  Long Feng, Bosco  
 Mark Hamill  Tulen valtias Ozai  
 André Sogliuzzo  Hakoda, Bumi  
 Richard McGonagle  Bato  
 Johanna Braddy  prinsessa Yue  
 Crawford Wilson  Jet  
 Nika Futterman  Haisu  
 Marc Donato  Pitkula  
 Sterling Young  Vikinä  
 Mitch Holleman  Herttua (1. kausi)  
 Nick Swoboda  Herttua (3. kausi)  
 Michael Dow  Haru  
 Kevin Michael Richardson  Tyro, leijonakonna, sivuäänet  
 Daniel Simonas  Teo  
 René Auberjonois  Mekanisti  
 Takayo Fischer  Lo ja Li  
 James Sie  kaalikauppias  
 Victor Brandt  mestari Pakku  
 Keone Young  Jeong Jeong, sivuäänet  
 Robert Patrick  mestari Piandao  
 James Garrett  Avatar Roku  
 Jennifer Hale  Avatar Kyoshi, June  
 Melendy Britt  Kanna  
 Jon Polito  päällikkö Arnook  
 Ben Diskin  Hahn  
 Erik Todd Dellums  Koh Naamarosvo  
 Carlos Alazraqui  Due, Tho  
 William H. Bassett  Huu  
 Marc Graue  Xin Fu  
 Héctor Elizondo  Wan Shi Tong  
 Lauren Tom  Joo Dee, sivuäänet  
 Phil LaMarr  Maan valtias Kuei  
 Jim Meskimen  kenraali How, luutnantti Jee, Avatar Kuruk, sivuäänet  
 Brian George  Guru Pathik  
 Paul Eiding  Bushi, sivuäänet  
 Tress MacNeille  Hama, Avatar Yangchen  
 Ezekial Rollins  Chit Sang  
 Ron Perlman  Tulen valtias Sozin  
 Elijah Runcorn  nuori Zuko  
 Andrew Cardwell  nuori Roku  
 Lex Lang  nuori Sozin  
 Jen Cohn  Ursa  
 Walker Edmiston  Tulen valtias Azulon  
 Sab Shimono  munkki Gyatso, mestari Yu  
 James Hong  munkki Tashi  
 Clyde Kusatsu  munkki Pasang  
 Joe Alaskey  sivuäänet  
 Scott Menville  sivuäänet  

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kasper Kaijanen  Aang, sivuäänet  
 Mirjami Heikkinen  Katara, Ty Lee, sivuäänet  
 Samuel Harjanne  Sokka, nuori Roku, Pitkula, sivuäänet  
 Emma Vihervaara  Toph Beifong, Haisu, sivuäänet  
 Aksu Palmén  Zuko, Jet, Haru, Teo, Hahn, nuori Sozin, sivuäänet  
 Annituuli Kasurinen  Suki, Azula, Mai, prinsessa Yue, June, Avatar Kyoshi, sivuäänet  
 Veikko Honkanen  Iroh, Bumi, päällikkö Arnook, Avatar Roku, munkki Gyatso, Tulen valtias Azulon, Bushi, Guru Pathik (3. kausi), sivuäänet  
 Jarmo Mäkinen  komentaja/amiraali Zhao, Tulen valtias Ozai, Long Feng, Bato, Tulen valtias Sozin, Avatar Kuruk, Koh Naamarosvo, Chit Sang, munkki Pasang, sivuäänet  
 Pasi Ruohonen  Hakoda, Maan valtias Kuei, Tyro (3. kausi), Vikinä (3. kausi), leijonakonna, Xin Fu, Wan Shi Tong, Due (3. kausi), sivuäänet  
 Rauno Ahonen  Hakoda (3. kauden 1. jakso), Tyro (1. kausi), Vikinä (1. kausi - 3. kauden jakso 1), luutnantti Jee, Due (2. kausi), munkki Tashi, sivuäänet  
 Maija-Liisa Peuhu  Lo ja Li, Kanna, Hama, Avatar Yangchen, sivuäänet  
 Markku Huhtamo  mestari Pakku, Jeong Jeong, Mekanisti, mestari Yu, Guru Pathik (2. kausi), mestari Piandao, sivuäänet  
 Rinna Paatso  Ursa, Joo Dee, sivuäänet  
 Akira Takaki  Herttua, nuori Zuko, sivuäänet  
 Tuomas Vapaavuori  sivuäänet  
 Aleksis Sankari  sivuäänet  

The Legend of Korran ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanninkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Janet Varney  Korra, sivuäänet  
 David Faustino  Mako  
 P. J. Byrne  Bolin  
 Seychelle Gabriel  Asami Sato  
 Dee Bradley Baker  Naga, Pabu, Oogi, Tarrlok, Bumi (1. kausi), Poki, Bum-Ju, Mula, sivuäänet  
 J. K. Simmons  Tenzin, sivuäänet  
 Mindy Sterling  Lin Beifong, Tulikansan edustaja neuvostossa  
 Steve Blum  Amon/Noatak, sivuäänet  
 Lance Henriksen  Alipäällikkö  
 Daniel Dae Kim  Hiroshi Sato  
 Carlos Alazraqui  Tonraq (1. kausi), Ekvalistien protestoija, Chow, sivuäänet  
 James Remar  Tonraq (kaudet 2–4)  
 Adrian LaTourelle  Unalaq  
 Aaron Himelstein  Desna  
 Aubrey Plaza  Eska  
 Richard Riehle  Bumi (kaudet 2–4)  
 Lisa Edelstein  Kya  
 Kiernan Shipka  Jinora  
 John Michael Higgins  Varrick, sivuäänet  
 Henry Rollins  Zaheer  
 Peter Giles  Ghazan, sivuäänet  
 Grey DeLisle  Ming-Hua, nuori Lin Beifong, sivuäänet  
 Kristy Wu  P’Li  
 Anne Heche  Suyin Beifong  
 Bruce Davison  valtias Zuko  
 Skyler Brigmann  Kai  
 Alyson Stoner  Opal, sivuäänet  
 Jayne Taini  Maan valtiatar Hou-Ting  
 Zelda Williams  Kuvira  
 Todd Haberkorn  Baatar Jr.  
 Stephanie Sheh  Zhu Li, Rohan, sivuäänet  
 Sunil Malhotra  prinssi Wu, sivuäänet  
 Philece Sampler  Toph Beifong, sivuäänet  
 Jeff Bennett  radioääni/Shiro Shinobi, sivuäänet  
 Maria Bamford  Pema, sivuäänet  
 Darcy Rose Byrnes  Ikki, sivuäänet  
 Logan Wells  Meelo  
 Eva Marie Saint  Katara  
 Alex McKenna  Senna  
 Dante Basco  kenraali Iroh II  
 Spencer Garrett  presidentti Raiko, sivuäänet  
 Marcus Toji  Wei ja Wing, sivuäänet  
 Jason Marsden  Huan, sivuäänet  
 Jim Meskimen  Baatar, Daw, sivuäänet  
 D. B. Sweeney  Avatar Aang  
 Steven Yeun  Avatar Wan  
 April Stewart  Raava, Tulen valtias Izumi  
 Jonathan Adams  Vaatu  
 Richard Epcar  kapteeni Saikhan, sivuäänet  
 A. J. Gentile  neuvoston palvelusmies  
 Stephen Root  Gommu, Valkoisen Lootuksen johtaja, sivuäänet  
 Michael Yurchak  Kyy  
 Fisher Stevens  Luihu-Shin  
 Kevin Michael Richardson  Salama-Zolt  
 Rami Malek  Tahno  
 Amy Gross  Ginger  
 Tom Kane  Hotah  
 Greg Cipes  Tu  
 Susan Silo  Yin  
 Maurice LaMarche  Aiwei, sivuäänet  
 Jon Heder  Ryu  
 Mitchell Whitfield  pääsihteeri Gun  
 Cora Baker  nuori Korra  
 Kate Higgins  keski-ikäinen Toph Beifong, sivuäänet  
 Chris Hardwick  Sokka  
 Clancy Brown  Yakone, sivuäänet  
 Jessie Flower  nuori Suyin Beifong  
 Jason Harris  sivuäänet  
 Amy Hill  sivuäänet  
 Tom Kenny  sivuäänet  
 Travis Willingham  sivuäänet  
 Greg Baldwin  sivuäänet  

[4]

Kaikilla listassa mainitsemattomilla alkuperäisestä Avatar-sarjasta tutuilla hahmoilla on heidän alkuperäiset ääninäyttelijänsä.

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Hanna Mönkäre  Korra  
 Oskari Tamminen  Mako, Huan, sivuäänet  
 Aksu Palmén  Bolin, sivuäänet  
 Amy Burgess  Asami Sato, Zhu Li, Meelo, keski-ikäinen Toph Beifong (1. kausi)  
 Markus Bäckman  Tenzin, Vaatu, Kaksivarvas-Ping, sivuäänet  
 Jari Härkönen  Amon/Noatak, Bumi, Baatar, sivuäänet  
 Valtteri Turunen  Tarrlok, sivuäänet  
 Markus Niemi  Tonraq, Ghazan, presidentti Raiko, Gommu, Wing, Aiwei, Avatar Roku, amiraali Zhao, sivuäänet  
 Petri Hanttu  Unalaq, Zaheer, kapteeni Saikhan, Valkoisen Lootuksen johtaja, Kyy, Salama-Zolt, Sokka, Avatar Kuruk, Iroh (2. kausi), sivuäänet  
 Tuukka Leppänen  radioääni/Shiro Shinobi (1. kausi, 2. kauden jakso 1 ja 4. kausi), Avatar Aang (1. kausi), Luihu-Shin, sivuäänet  
 Aku Laitinen  radioääni/Shiro Shinobi (kaudet 2–3), sivuäänet  
 Carla Rindell  Katara, Raava, Yin, neuvoston palvelusmies, Tulikansan edustaja neuvostossa, sivuäänet  
 Jarmo Koski  valtias Zuko, Hotah, Avatar Aang (2. kausi), Ryu, Chow, sivuäänet  
 Tommi Haapaniemi  prinssi Wu  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ursa Avatar Wiki. Viitattu 25.9.2023.
  2. Ursa Avatar Wiki. Viitattu 25.9.2023. (englanniksi)
  3. Korrasami confirmed by Bryan Konietzko
  4. ‘The Last Airbender: Legend of Korra’: Exclusive Cast Announcement