Joaquim Dos Santos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joaquim Dos Santos vuonna 2012.

Joaquim Dos Santos on yhdysvaltalainen Annie-palkittu animaatio-ohjaaja ja animaattori, joka tunnetaan ohjauksistaan Justice League Unlimitedin ja Avatarin parissa.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dos Santos pääsi animaation pariin Michael Changin kautta ja myöhemmin nousi ohjaamisen pariin työskennellessään Justice Leaguen parissa storyboardien tekijänä.[1] Hän ohjasi spin-offsarjan Justice League Unlimitedin puoliksi yhdessä Dan Riban kanssa, jonka aikana hän tuli tunnetuksi näyttävien toimintakohtien myötä. Sarjan päätyttyä Dos Santos pääsi työskentelemään Avatarin pariin toistamiseen Changin ja erään toisen henkilön kautta, joka työskenteli toisessa Nickelodeonin animaatiosarjassa Timmy ja haltijakummit. Aluksi Dos Santosille tarjottiin erään kokeen myötä storyboardaajan roolia, jonka hän otti vastaan. Sittemmin hän nousi sarjan kolmannen totantokauden aikana sarjan ohjaajaksi. Siirron myötä Dos Santos palkittiin parhaasta ohjauksesta vuoden 2009 Annie-gaalassa Avatarin jaksosta "Sozinin komeetta, osa 3: Kohti tuhoa". Vuonna 2009 hän otti vastuun alun perin internetissä ja sittemmin Adult Swimilla esitetyn G.I. Joe: Resolute -lyhytsarjan ohjaamisesta.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dos Santos on naimisissa ja harrastaa vapaa-ajallaan brasilialaista jujutsua.[1]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Toon Zone Interviews Joaquim Dos Santos on Directing "Avatar" (Arkistoitu – Internet Archive) Toon Zone 22.7.2008 Viitattu 8.12.2009 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]