Animaattori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee ammattia. Andrei Volosin romaanista Animaattori on eri artikkeli.

Animaattori on animaation tekemiseen keskittynyt henkilö.

Animaattoreita työskentelee elokuva-, televisio-, ja videopeliteollisuudessa. Internetin kasvu lisää myös sen parissa työskenteleviä animaattoreita. Animaattoreita on myös muiden teollisuuden alojen kuin viihdeteollisuuden palveluksessa. Tietokoneanimointi soveltuu mm. erilaisten koneiden liikkeiden ja toiminnan hahmottamiseen suunnitteluvaiheessa.

Animaattori saattaa erikoistua tiettyyn osa-alueeseen kuten hahmoanimaatioon (hahmon liikkeen, dialogi, jne.) tai erikoisefektien animointiin (koneet, ajoneuvot, luonto ja sen ilmiöt kuten sade ja tuuli).

Muita animointiin itse animoinnin lisäksi liittyviä töitä ovat sommittelijat (taustan, valaistuksen ja kamerakulmien suunnittelu), kuvakäsikirjoittajat (käsikirjoituksen kuvittaminen) ja värittäjät.

Animaattorin varsinainen tehtävä perinteisessä animaatiossa on kuvien kuvauksen välissä muuttaa halutut asiat kuvassa halutulla määrällä, joka riippuu halutusta muutoksen nopeudesta valmiilla animaatiolla. Tietokoneanimaatiossa voidaan tehdä animaatiota samalla periaatteella mutta myös luoda liikkuvia animaatioita ja sitten nauhoittaa näistä varsinainen animaatio.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.