Superman/Shazam! – Return of Black Adam

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Superman/Shazam! – Return of Black Adam
Superman - Shazam! – Return of Black Adam 2010 poster.jpg
Ohjaaja Joaquim Dos Santos
Käsikirjoittaja Michael Jelenic
Tuottaja Bobbie Page
Säveltäjä
Leikkaaja Margaret Hou
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Warner Bros. Home Entertainment
Warner Bros.
Ensi-ilta 9. marraskuuta 2010
Kesto 24 min
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Superman/Shazam! – Return of Black Adam on marraskuussa 2010 suoraan DVD:lle julkaistu lyhytanimaatioelokuva. Se perustuu DC Comicsin sarjakuvahahmoon Kapteeni Marveliin. Elokuvan käsikirjoitti Michael Jelenic ja ohjasi Joaquim Dos Santos. Äänirooleissa ovat muun muassa Jerry O’Connell, George Newbern ja Arnold Vosloo.

Elokuva on neljäs DC Entertainmentin ja Warner Bros. Animationin tuottamista DC Showcase projektin lyhytelokuvista. Se julkaistaan DC Showcase Original Shorts Collection DVD:lle, johon on koottu edelliset kolme lyhytelokuvaa.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musta Adam saapuu Maahan etsimään nuorta poikaa, jolle tietäjä Shazam on aikeissa antaa samankaltaiset voimat kuten hänelle. Sillä välin nuori poika Billy Batson on matkalla kahvilaan tapaamaan Clark Kentiä. Matkalla hän kuitenkin huomaa roistojen varastavan rahaa eräältä kodittomalta mieheltä. Batson yrittää puolustaa miestä, mutta yksi roistoista lyö poikaa naamalle. Jengi lähtee rahat mukanaan tiehensä ja koditon mies kiittää poikaa puolustamisesta. Mies pyytää vielä rahaa lainaa, mutta Batsonilla on antaa lainaksi vain metrokolikko.

Saavuttuaan kahvilaan hän tapaa Clark Kentin, joka tarjoaa edellisen kerran tapaan tuhdin aamiaisen. Keskustelun aikana Musta Adam yllättää heidät ja kertoo tulleensa tappamaan Batsonin, jossa hän aistii Shazam-energiaa. Kent yrittää suojella poikaa, mutta Musta Adam heittää hänet seinän läpi kadun toiselle puolelle. Sillä välin Batson juoksee karkuun, mutta ei kerkeä kauaksi, kun Musta Adam on jo hänen kannoillaan. Teräsmies saapuu kuitenkin hätiin ja ryhtyy tappelemaan Mustaa Adamia vastaan. Taistelun aikana Musta Adam huomaa Teräsmiehen olevan yhtä vahva kuin hän, mutta heikkona taikuudelle. Teräsmies käskee lopulta Batsonin juoksemaan karkuun, joka tottelee sankaria ja juoksee kohti metroa. Matkalla hän tapaa saman kodittoman miehen, jota hän puolusti aiemmin aamulla. Mies antaa Batsonille kolikon metroon, joka juoksee peloissaan äkkiä metron portaita alas. Musta Adam saapuu kuitenkin juuri paikalle todistamaan, kuinka poika juoksee suoraan raiteille, jossa juna ajaa hänen päälleen.

Pojan yllätykseksi hän on elossa junan sisällä ja samassa hänen kolikkonsa alkaa hohtaa. Juna vie hänet luolaan, jossa paikalla häntä odottaa Shazam. Ikääntynyt mies kertoo valinneensa Batsonin uudeksi seuraajaksi Mustan Adamin tilalle, jolle hän antoi voimat, jotta se voisi suojella maailmaa. Valta kuitenkin sekoitti Mustan Adamin mielen ja siitä tulikin päinvastoin uhka maailmalle. Shazam karkotti Adamin kaukaisimmalle tähdelle, jossa roisto vietti seuraavat viisituhatta vuotta. Shazam lopulta kertoo Batsonille valinneen hänet uudeksi seuraajaksi ja antavansa voimat tehtävää varten. Samassa luola alkaa romahtaa ja Shazam käskee pojan mennä kohti kohtaloaan, kun taas hän jää luolaan omaa kohtaloaan varten.

Batson juoksee takaisin puistoon, jossa Musta Adam on tehnyt selvää Teräsmiehestä. Batson yrittää iskeä Mustaa Adamia, joka pitää liikettä huvittavana ja huomaa ettei tietäjä ole kertonut pojalle, miten hänen uudet voimat toimivat. Batson päättää lähteä karkuun ja huutaa apua Shazamilta ja samassa salama iskee taivaalta, joka muuttaa hänet Kapteeni Marveliksi. Hän huomaa uudet voimansa ja ryhtyy aluksi innokkaana tappelemaan Mustaa Adamia vastaan. Myöhemmin myös Teräsmies liittyy taisteluunn.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 George Newbern  Ciark Kent / Teräsmies  
 Jerry O’Connell  Kapteeni Marvel  
 Arnold Vosloo  Musta Adam  
 Zach Callison  Billy Batson  
 James Garner  Shazam  
 Josh Keaton  Punk  
 Danica McKellar  Sally  
 Kevin Michael Richardson  Tawky Tawny  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Superman-Shazam! Anchors DC Showcase Collection Superhero Hype 6.8.2010 Viitattu 6.8.2010 (englanniksi)