Silver Banshee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Silver Banshee siviilinimeltään Siobhan McDougal on DC Comicsin luoma superroistotar. Silver Bansheen ensitapaaminen tapahtui lehdessä Action Comics #595 vuonna 1987. Hahmon on luonnut John Byrne. Silver Bansheen kyvyt ovat luoda korkeaa ääntä, supernopeus, kestävyys ja kyky teleportata.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siobhan McDougal oli Garrett McDougalin esikoinen, vanhan gaelilaisen klaanin patriarkka, joka on miehittänyt saarta puolivälissä Skotlannin ja Irlannin välillä tuhannen sukupolven ajan. Tällä saarella on linna Broen, jossa McDougalin esikoiset käyvät läpi rituaalin todistaakseen olevansa kelvollisia johtamaan klaania. Kun Siobhan oli nuori, hän matkusti ympäri maailmaa ja palasi Broenin linnaan vasta kuultuaan isänsä kuolemasta. Hänen setänsä Seamus päätti, ettei kukaan nainen johtaisi klaania, ja aikoi suunnitella veljensä Bevanin tuloa uudeksi patriarkaksi. Siobhan jatkoi perherituaalia yksin, joka sisälsi yliluonnollisten voimien kutsumisen valtaan. Bevan keskeytti hänet, ja häiriötekijä osoittautui tuhoisaksi, kun hänet raahattiin pois helvetin alamaailmaan. Entiteetti nimeltä "Crone" myönsi hänelle valtuudet ja kyvyn palata Maahan Silver Bansheena, mutta vaati maksua okkulttisen kirjan muodossa, joka kuului hänen isälleen. Hän huomasi, että hänen isänsä kirjakokoelma oli lähetetty myyntiin Yhdysvaltoihin. Hänen tehtävänsä toi hänet Metropolisiin. Kaikkien hänen etsintöjensa tiellä olleen tappaminen kiinnitti Teräsmiehen huomion, joka pystyi kukistamaan hänet, kun hän tajusi, että hän voi tappaa ihmisen vain kerran, kun hän kääntyi pois jostakin, joka muistutti edellistä uhria. Teeskentelemällä kuolemaansa Teräsmies pystyi palkkaamaan Metsästäjän Marsista hyökkäämään Bansheen kimppuun esittäytymällä Teräsmiehen haamuksi. Hän ei pystynyt voittamaan Teräsmiestä, joten hän päätti vetäytyä ja jatkaa tehtäväänsä myöhemmin.

Silver Banshee palasi Metropolisiin vielä kahdesti, mutta Teräsmies pysäytti hänet molemmilla kerroilla. Batman lopulta löysi kirjan varastettujen tavaroiden joukosta Gotham Citystä. Teräsmies toi kirjan Castle Broenille, missä hän kohtasi Silver Bansheen. Kruunu ilmestyi linnalle, ja saatuaan arvoituksellisen varoituksen Teräsmiehelle, hän raahasi Bansheen, Bevanin ja Seamuksen pois Netherworldiin.

Leesburgissa Terästyttö pelasti Silver Bansheen Satanuksen Netherworldista, kun kaaosvirta toi Styx-joen kaupunkiin. Silver Banshee jäi hämmentyneeseen tilaan ja palasi lopulta psykoottiseen persoonaansa ja käytti Terästytön ystävää Mattietä isäntänä riehuessaan kaduilla. Mattie ja Silver Banshee jatkoivat läheiseen Schnaffenburgiin, missä Mattie yritti kostaa Gerald McFeelle, joka tappoi veljensä "Final Night" -elokuvan aikana ollessaan Gorilla Groddin kiihotuksissa. Terästyttö rauhoitti Silver Bansheeta ja erotti Mattien hänestä, mikä johti Silver Bansheen tilapäiseen katoamiseen.

The New 52 sarjakuvissa Silver Bansheen nimeksi on kerrottu Siobhan Smythe ja hahmon alkuperä oli erilainen.

Muussa Mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.