Justice League: Doom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Justice League: Doom
JusticeLeagueDoom.jpg
Ohjaaja Lauren Montgomery
Käsikirjoittaja Dwayne McDuffie
Perustuu Mark Waidin sarjakuvaan JLA: Tower of Babel
Tuottaja Lauren Montgomery
Säveltäjä Christopher Drake
Leikkaaja Margaret Hou
Pääosat Kevin Conroy
Tim Daly
Susan Eisenberg
Nathan Fillion
Carl Lumbly
Michael Rosenbaum
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Animation
Warner Premiere
DC Entertainment
Ensi-ilta 2012-2-2828. helmikuuta 2012
Kesto 76 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Justice League: Doom on vuonna 2012 suoraan DVD:lle julkaistu animaatioelokuva. Se perustuu Mark Waidin tekemään sarjakuvaan JLA: Tower of Babel. Elokuvan ohjasi Lauren Montgomery ja käsikirjoituksesta vastasi Dwayne McDuffie, jolle se oli viimeinen teos ennen kuolemaansa.[1] Elokuvan pääosissa on Kevin Conroy, Tim Daly, Susan Eisenberg, Nathan Fillion, Carl Lumbly ja Michael Rosenbaum.

Justice League: Doom on kolmastoista perättäinen elokuva Warner Premieren ja Warner Bros. Animationin tuottamista DC universumin alkuperäisistä animaatioelokuvista, jonka aloitti Superman: Doomsday vuonna 2007.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oikeuden Puolustajat ovat estämässä Royal Flush Gang -ryhmän jalokivivarkauden. Kyborgin ja Batmanin johdolla he huomaavat ryhmän käyttäneen heille liian älykästä teknologiaa. Batmanin palatessa takaisin lepakkoluolaansa hänen tietämättään Peilimestari on tunkeutunut Batmanin autoon ja varastaa tietoa Oikeuden Puolustajista. Hän palaa takaisin tietojen kanssa Vandal Savagen luokse, joka on kutsunut koolle muita rikollisia, joilla on kaunaa sankareita vastaan. Hän paljastaa tietävänsä nyt Oikeuden Puolustajien heikkoudet ja lähettää jokaisen tuhoamaan oman vastustajansa. Ma'alefa'ak huijaa Metsästäjää Marsista ja onnistuu juottamaan hänelle myrkkyä, jonka avulla hän voi sytyttää marsilaisen tuleen. Sillä välin Tähtisafiiri on valmistellut Vihreälle Lyhdylle tehtävän pelastaa panttivangiksi joutuneet kaivosmiehet, mutta epäonnistuu tehtävässään, kun eräs roistoista räjäyttää koko luolan ja sankari päättää luopua supervoimistaan. Ihmenainen tietämättään joutuu myrkytykseksi ja taistelee useita Cheetahin näköisiä roistoja vastaan taukoamatta. Salama sen sijaan joutuu Peilimestarin armoille yrittäessään pelastaa vanhaa naista. Ovelan ansan myötä yrittäessään pelastaa naista, Salaman käsi joutuu pultattavaksi pommilla, joka räjähtää, jos hänen juoksunsa hidastuu. Lopuksi Teräsmies kokee yllätyksen, kun entiseksi reportteriksi Henry Ackerdsoniksi naamioitunut Metallo ampuu Teräsmiestä kryptoniittiluodilla. Sillä välin Bane on tehnyt Bruce Waynelle yllätyksen ja poistanut hänen vanhempiensa arkut haudoista. Bane tyrmää Waynen ja hautaa hänet elävältä.

Vandal Savagen juhliessa muiden kanssa onnistuneesta tehtävästä tuhotessaan Oikeuden Puolustajat, hän paljastaa roistoille suunnitelmansa tuhota puolet maapallosta ja johtaa uutta aikakautta. Ennen tätä kuitenkin Bruce Wayne kaivaa itsensä ulos haudasta ja hälyttää kaikille Oikeuden Puolustajille selvittääkseen tilanteen. Kyborgi on onnistunut pelastamaan Ihmenaisen hallusinaatioistaan ja Batman ryhtyy pelastamaan loput jäsenet neuvoillaan. Hän lopulta paljastaa olevan koko juonen takana tarkkailessaan kaikkia jäseniä niiden heikkouksineen. Sattumalta Batmanin tiedot päätyivät vääriin käsiin ja he saavat turvakameran kautta selville Peilimestarin olleen asialla. Ryhmä jäljittää roistojen päämajan sijainnin ja matkaavat paikalle, jossa he saavat selville Savagen suunnitelman. Ryhmä onnistuu lopulta estämään aikeet Kyborgin teknologian tietämyksen ansiosta, kun Savage yritti tuhota puolet maailmasta auringon säteellä, joka oli johdettuna maapallolle.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kevin Conroy  … Bruce Wayne / Batman  
 Tim Daly  … Clark Kent / Teräsmies  
 Susan Eisenberg  … Diana Prince / Ihmenainen  
 Nathan Fillion  … Hal Jordan / Vihreä Lyhty  
 Carl Lumbly  … J'Onn J'Onzz / Metsästäjä Marsista, Ma'alefa'ak  
 Michael Rosenbaum  … Barry Allen / Salama  
 Bumper Robinson  … Victor Stone / Kyborgi  
 Carlos Alazraqui  … Bane  
 Claudia Black  … Cheetah  
 Paul Blackthorne  … Metallo, Henry Ackerdson  
 Olivia d'Abo  … Tähtisafiiri  
 Alexis Denisof  … Peilimestari  
 Phil Morris  … Vandal Savage  
 Dee Bradley Baker  … Poliisi  
 Grey DeLisle  … Lois Lane, Queen  
 Robin Atkin Downes  … Alfred Pennyworth, Jack  
 Brian George  … Pormestari  
 Danny Jacobs  … Agentti Porter  
 David Kaufman  … Jimmy Olsen  
 Juliet Landau  … Ten  
 Jim Meskimen  … King  
 Andrea Romano  … Batmanin tietokoneen ääni  
 Bruce Timm  … Ace  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva julkistettiin huhtikuussa WonderCon 2011 tapahtumassa, jossa Bruce Timm kertoi vuoden 2012 ensimmäisen elokuvan perustuvan JLA: Tower of Babel tarinaan, jonka käsikirjoitti Dwayne McDuffie.[2] McDuffie oli kuollut noin kaksi kuukautta aikaisemmin. Hahmojen suunnittelusta vastasi Phil Bourassa, joka oli aikaisemmin suunnitellut hahmoja Justice League: Crisis on Two Earths elokuvaan, sekä animaatiosarjaan Young Justice.

Ääniroolittamisesta vastasi edellisen DC Comics animaatioelokuvien tapaan Andrea Romano, joka halusi tuoda vanhat näyttelijät takaisin, jotka esittivät roolejaan aikaisemmissa sarjoissa ja elokuvissa. Uusia näyttelijöitä kuitenkin valittiin hieman pienempiin rooleihin, kuten Metallon rooliin valittiin uusi nimi Paul Blackthorne, sekä Lois Lanen ja Alfred Pennyworthin rooleihin valittiin Grey DeLisle ja Robin Atkin Downes.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Justice League: Doom' Cast Includes Nathan Fillion, Kevin Conroy MTV 29.9.2011 Viitattu 4.3.2012 (englanniksi)
  2. "Justice League: Doom" Named First 2012 DC Universe Animated Original Movie The World's Finest 2.4.2011 Viitattu 4.3.2012 (englanniksi)