Krypton (planeetta)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Krypton on fiktiivinen planeetta DC-universumissa. Se on Teräsmiehen ja Terästytön kotiplaneetta. Sen keksivät Teräsmiehen luojat Jerry Siegel ja Joe Shuster, ja se esiintyi ensimmäisen kerran sarjakuvissa vuonna 1938. Planeetta on nimetty samannimisen alkuaineen mukaan.

Modernin version mukaan Krypton oli suurin piirtein Maapallon kokoinen, ja se sijaitsi noin kuuden miljoonan valovuoden päässä Maasta. Krypton kiersi punaista aurinkoa, Raoa. Kryptonilaisten tiede oli meitä edistyneempää: esimerkiksi heillä oli itsestään klooneja, joista voitiin ottaa varaosia alkuperäiseen yksilöön.

Kryptonin aurinko, Rao, on punainen, ja tämä yhdessä planeetan (Maapalloon verrattuna) noin kaksinkertaisen painovoiman kanssa aiheuttaa sen, että kryptonilaisilla on Maapallon ja sitä vastaavien aurinkokuntien piirissä yliluonnolliset voimat.

Kryptonin tuho

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teräsmiehen isä Jor-El oli planeetan johtavia tiedemiehiä. Hän huomasi, että planeetta oli tuhoutumassa epävakaan ytimensä vuoksi, mutta kun hän yritti varoittaa johtajia vaarasta, häntä ei uskottu. Niinpä Jor-El lähetti poikansa, Kal-Elin, avaruuskapselissa kohti Maata, jotta tämä pelastuisi.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.