Lana Lang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lana Lang on fiktiivinen hahmo Teräsmies-sarjakuvissa. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Superboy #10 tarinassa syys/lokakuussa 1950. Hahmon loivat Bill Finger ja John Sikel.

Perinteisesti Lana Lang esitetään nuoren Clark Kentin ihastuksen kohteena aikana jolloin he kumpikin asuivat Smallvillen pikkukaupungissa. Teräsmies-sarjakuvien hopeakaudella hän esiintyi nuoren Teräsmiehen, Teräspojan rinnalla. Nykyisissä sarjakuvissa hän esiintyy vierailevana hahmona Teräsmiehen elämässä. Lana ja Clark ovat todella hyviä ystäviä ja heidän välillään on ollut myös romanttisia tunteita. Nykyisin Lana on kuitenkin aviossa Pete Rossin kanssa ja heillä on Clark-niminen poika.

Annette O’Toole esitti Lana Langia vuoden 1983 Superman III -elokuvassa. Kristin Kreuk näytteli hahmoa Teräsmiehen nuoruusvuosista kertovassa televisiosarjassa Smallville. Elokuvassa Man of Steel nuorta Lana Langia esitti Jadin Gould. Lana Lang esintyi myös cameo-roolissa elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice, jossa häntä esitti Emily Peterson. Lana Lang esiintyi myös animaatioelokuvassa Batman: The Dark Knight Returns, jossa häntä ääninäytteli Paget Brewster. Lisäksi Lana Langiin pohjautuva hahmo esiintyi animaatioelokuvassa Superman: Red Son, jossa häntä ääninäytteli Winter Ave Zoli.

Lana Langia näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.