Bizarro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bizarro
Comikaze 2014 - Bizzaro (15556272718).jpg
Luoja(t) Otto Binder
George Papp
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Superboy #68 (1958)
Henkilötiedot
Oikea nimi Bizarro 1
Status Aktiivinen, kuollut kuvitellussa Teräsmies tarinassa
Pituus 191 cm
Paino 102 kg
Ryhmäsidokset Bizarro maailma
Salainen superrikollisten yhteisö
Edelliset ryhmäsidokset Lex Luthor laboratorion kokeet
Henkilöllisyydet Kent Clark
Voimat Alkuperäisesti kryptonilaisten voimat mutta myöhemmin käännösversiot mm.jäädytyskatse, kuumapuhallus
Suhteet
Sukulaiset Lex Luthor (luoja), Teräsmies ("veli")

Bizarro on sarjakuvahahmo, joka esiintyy toisinaan DC Comicsin julkaisemassa Teräsmies-sarjakuvalehdessä. Hahmo luokitellaan viholliseksi, vaikka hänen perustarkoituksenaan on yleensä auttaa muita. Bizarro on luonteeltaan sangen yksinkertainen ja hän erehtyykin usein apua tarvitsevien määrittelyssään; Bizarro saattaa pitää esimerkiksi taloa purkamassa olevaa puskutraktoria vihamielisenä eleenä tai hän saattaa korjata rikkinäisenä pitämänsä sillan, joka on nostettu laivan läpikulkua varten.

Bizarro on Lex Luthor -laboratoriossa luotu Teräsmiehen epäonnistunut klooni, ja tämän vuoksi hahmo tuntee myös Teräsmiehen salaisen henkilöllisyyden. Ulkonäöltään hän muistuttaa esikuvaansa mutta hänen poikkeavia tuntomerkkejään ovat valkoinen ihonväri sekä Frankensteinin hirviön liikehdintää muistuttava kävelytyyli. Lisäksi Teräsmiehen puvun S-kirjain on kääntynyt peilikuvaksi. Joissakin sarjakuvissa hänen pukunsa S-merkin päällä on kaulaketju, jonka päässä on ympyrä, jossa lukee:Bizarro #1 Hahmon kommunikointi on yksinkertaista ja hän käyttää käänteistä niin kutsuttua bizarro-kieltä; kyllä → ei; ystävä → vihollinen ja niin edelleen.

Bizarro esiintyi ensimmäinen kerran Otto Binderin kirjoittamassa ja George Pappin piirtämässä Superboy-lehden numerossa 68 (lokakuumarraskuu 1958) mutta hahmon osaluojina pidetään myös Alvin Schwartzia, Curt Swania ja toimittaja Mort Weisingeriä jotka alun perin kehittelivät hahmoa.

Vuonna 2009 Bizarro oli sijalla 25 IGN-sivuston laatimassa listassa kaikkien aikojen sadasta suurimmasta sarjakuvarikollisesta.[1]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bizarro oli vierailevana hahmona Justice League Unlimitedissa, jossa se oli Lex Luthorin johtamassa Tuomion Legioonassa. Hän oli useimmiten vain Luthorin käskyttämänä.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bizarro esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa se ei ole pelattavana hahmona.

  • Bizarro esiintyy vuonna 2017 injustice 2 -pelissä, jossa hän on peliin ladattavissa oleva hahmo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bizarro is number 25 IGN Viitattu 8.8.2009 (englanniksi)