Ultra-Humaniitti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ultra-Humaniitti (eng. Ultra-Humanite) on kuvitteellinen superroisto DC-universumissa. Ultra-Humaniitti tunnetaan yhtenä ensimmäisistä sarjakuvissa esiintyvistä superroistoista. Ultra-Humaniitin ensiesiintyminen tapahtui Action Comicsin numerossa 13 kesäkuussa 1939 ja hänet loivat Jerry Siegel ja Joe Shuster, jotka myös loivat ensimmäisen ja tunnetuimman supersankarin ja Ultra-Humaniitin vastustajan Teräsmiehen. Ultra-Humaniitti oli Teräsmiehen päävihollinen ennen Lex Luthoria.

Ultra-Humaniitti oli alunperin hullu tiedemies, jonka oikea nimi ei ole tiedossa. Hänen "suuri tavoitteensa" on "Maan hallinta". Hän oli kalju ja halvaantunut vyötäröstä alaspäin ja istui pyörätuolissa. Hän sai tieteellisen kokeen seurauksena omien sanojensa mukaan maailman ketterimmät ja nopeimmat aivot, jonka jälkeen hän käytti itsestään nimitystä Ultra-Humaniitti. Hän taisteli useaan otteeseen Teräsmiestä vastaan, mutta epäonnistui tämän kukistamisessa. Ultra-Humaniitin viimeinen esiintyminen tapahtui Action Comicsissa #21 (1940), jossa hän ilmeisesti kuolee, eikä hän esiintynyt enää sarjakuvissa useisiin vuosikymmeniin. Hahmo esiteltiin uudelleen Hopeakaudella Teräsmiehen toistuvana vastustajana Earth Two universumissa. Myöhemmin Ultra-Humaniitti siirtää tietoisuutensa albiinogorillakehoon ja hänestä tulee suuri superpahis Earth-Two maailmassa.

Ultra-Humaniitin kunnianhimoisin suunnitelma esiintyy vuoden 2002 "Stealing Thunder" -tarinakaaressa JSA #32-37:ssä, jossa hän ottaa haltuunsa iäkkään Johnny Thunderin ruumiin ja pettää Jakeem Thunderin luovuttamaan maagisen kynänsä. Lähes kaikkivaltiaan Thunderboltin voimalla Ultra-Humaniitti palauttaa kehonsa nuoruuden ja jatkaa sitten valtaamaan maailman. Hänen valtansa aikana maapallo muuttuu pohjimmiltaan yhdeksi mieleksi, ja lähes jokaisesta meta-ihmisestä tulee Ultra-humaniitin jatke. Muutamat sankarit onnistuvat pakenemaan Ultra-Humaniten hallinnasta: Jakeem Thunder, Kapteeni Marvel, Hourman, kolmas Crimson Avenger, Power Girl, Sandman ja toinen Icicle. Villikissa ja Hector Hall ovat myös vapaita – Villikissa hänen "yhdeksän elämänsä" ilmeisenä sivuvaikutuksena ja Hall, jotta hän voisi kutsua Tohtori Kohtalon puvun ja siten tarjota Ultra-Humanitelle pääsyn Nabun voimaan - mutta molemmat ovat tämän hallussa. Sen jälkeen kun reservi-JSA pystyy väliaikaisesti oikosulkemaan Thunderboltin (aikasiirtymän alkuperäisen Hourmanin neuvojen ansiosta), Crimson Avenger näennäisesti tappaa Ultra-Humaniitin (vaikka Icicle melkein kukisti hänet) kostoksi ensimmäisen Crimson Avengerin kuolemasta, joka kuoli aiemmin Ultra-Humaniitin laukaisemassa räjähdyksessä.

One Year Later tarinan jälkeen Ultra-Humaniitin salainen alkuperä paljastettiin ja hänen nimeksi kerrottiin Gerard Shugel. Hänellä oli syntyessään äly, joka ylitti maailman suurimmat mielet, ja rappeuttava sairaus, joka söi hänen ruumistaan hitaasti. Hän käytti älyään löytääkseen tapoja pitää taudin loitolla, samalla kun hän yritti löytää tavan siirtää aivonsa terveeseen kehoon. Hän työskenteli holtittoman ja nuoren Satannan, korkeakoulututkijan kanssa, he työskentelivät yhdessä aivo-/siirto- ja eläinten hybridisaatiotekniikoiden parissa. Satanna joutui muuttamaan Kongon demokraattiseen tasavaltaan ja kapinallisjoukkojen ja armeijan vaivaamana, ja hän siirsi Gerardin aivot albiinogorillan muuttuneeseen ruumiiseen. He jakoivat intiimin suhteen jonkin aikaa, sitten heidän tiensä erosivat pitkäksi aikaa, mikä tasoitti tietä heidän erillisiin seikkailuihinsa, jotka oli kirjattu ennen OYL-tarinaa.

Kun DC käynnisti jatkuvuutensa The New 52:n kanssa vuonna 2011, Ultra-Humaniitti esiteltiin uudelleen Action Comicsin sivuilla villisti erilaisella konseptilla: pelkoa ruokkivana alienina Phantom Zone -alueella, joka onnistuu pääsemään ulos ja ruokkimaan Teräsmiehen pelkoa, kun hän on vasta lapsi. Nuori Clark on liian vahva hänelle, joten hän vetäytyy Phantom Zone -alueelle. Superman: Doomed -tarinasarjan aikana Smallvillessä avautuu portaali, jonka kautta Ultra-humaniitti pääsee pakoon. Teräsmies pystyy voittamaan hänet täyttämällä hänet liian monilla tunteilla.

Myöhemmin DC hylkäsi suurimman osan New 52 -muutoksistaan ​​"DC Rebirth" -nimisellä aloitteella. Kaikki Teräsmiehen roistot ja historia palautettiin 52:ta edeltäville perusteille tarinassa nimeltä "Superman Reborn". Alkuperäinen Ultra-Humaniitti ilmestyi myöhemmin uudelleen, kuvailtuna pahana nerona, joka siirsi aivonsa albiinogorillaan. Hän on Superrikollisten Salainen Yhteisö -seuran jäsen.

Ultra-Humaniittilla on superneron älykkyys, mikä tekee hänestä kaksi kertaa älykkäämmän kuin Lex Luthor. Hänellä on lääketieteellinen tietämys, jota tarvitaan aivonsa siirtämiseen kirurgisesti toiseen kehoon ilman siirteen hylkimistä, vaikka käytettäisiinkin erilaisia ​​lajeja. Hänen useimmin käyty muotonsa on mutatoitunut albiinogorilla, jolla on valtavia fyysisiä ominaisuuksia ja psyykkisiä voimia, kuten hypnotismi, telepatia ja telekinesia. Hän keksi lukuisia kehittyneitä aseita, ajoneuvoja ja muuta vaikeaselkoista tekniikkaa.

New 52 sarjakuvissa Ultra-Humaniitti kuvattiin alien-muukalaiseksi, joka sai voimia ihmisen tunteista. Auttaakseen häntä tässä, hän voi lähettää pieniä lonkero-olentoja, jotka varjostavat hänen uhrinsa, sekä tyhjentävät heidän pelot.

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Ultra-Humaniitti esiintyi animaatiosarjassa Justice League albiinogorillan hahmossaan. Häntä ääninäytteli sarjassa Ian Buchanan. Tämä versio on sivistynyt ja älyllinen rikollinen, jolla on syvä rakkaus klassiseen musiikkiin ja väkivaltainen viha useimpia moderneja taiteita kohtaan. Lisäksi hän on hyväntahtoisempi kuin sarjakuvakollegansa, ja hän auttaa sankareita omista syistään kaikissa esiintymisissään, ja hänen nähtiin liittyneen Lex Luthorin Injustice Gangiin ennen kuin hän lopulta pettää hänet.
  • Ultra-Humaniitti esiintyi animaatiosarjassa Batman: The Brave and the Bold jaksossa "The Creature Commandos in The War That Time Forgot!", jossa häntä ääninäytteli Jeff Bennett. Tämä versio on aivot pienessä mobiilirobottipurkissa, joka pystyy ottamaan haltuunsa mitä tahansa. Hän käytti isäntäruumiinaan albiinonväristä Tyrannosaurus Rexiä. Auttaessaan akselivoimia toisen maailmansodan aikana mieliohjatuilla dinosauruksilla Dinosaur Islandilta, hän vangitsi Batmanin, mutta Creature Commandosin jäsenet estävät häntä, ja pakottivat vetäytymään ilman Tyrannosaurus-isäntää, jonka jälkeen muut dinosaurukset ajoivat hänet nurkkaan.
  • Ultra-Humaniitti esiintyi albiinogorillahahmossaan Young Justice -animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Dee Bradley Baker ja kolmannesta kaudesta eteenpäin Greg Weisman. Tämä versio toimi tohtori Helga Jacen mentorina. Hän esiintyi ensimmäisen kerran kauden ensimmäisessä jaksossa "Revelation" Epäoikeuden puolustajien jäsenenä, ja Valo käytti häntä ja hänen tovereitaan heittämään Oikeuden Puolustajat ja Tiimi syrjään. Kolmannesta kaudesta, lähtien Ultra-Humaniitti on korvannut Aivon yhtenä Valon jäsenistä ja hankkinut puhekommunikaattorin valjaisiinsa.
  • Ultra-Humaniitti esiintyi Stargirl -sarjan kolmannella kaudella albiinogorillahahmossaan, mutta hänen ääninäyttelijänään toiminutta näyttelijää ei paljastettu.