Metallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metallo
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Action Comics nro 252 (toukokuu 1959)
Henkilötiedot
Oikea nimi John Corben
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Salainen superrikollisten yhteisö
Henkilöllisyydet John Corben
Voimat Yliluonnolliset voimat ja pystyy käyttämään kryptoniitti voimanlähdettä Teräsmiestä vastaan.

Metallo on Teräsmies -sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Action Comicsin numerossa 252 (toukokuu 1959).

Vuonna 2009 Metallo oli listattu sijalle 52 IGN-sivuston laatimassa listassa sadasta kaikkien aikojen suurimmista sarjakuvarikollisista.[1]

Taustatietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pikkurikollinen John Corben joutui vakavaan auto-onnettomuuteen, hänen kuolemansa näytti jo väjäämättömältä. Hänen pelastuksekseen koitui kuitenkin robotiikkaan erikoistunut ja avaruusolentofobiasta kärsivä tiedemies Emmet Vale, joka päätti käyttää Corbenia koekaniinina uudessa projektissaan. Emmet loi metalloid -nimisestä (fiktiivisestä) metalliseoksesta kehon, johon hän siirsi Corbenin aivot. Vale oli suunnitellut käyttävänsä Metalloksi nimeämäänsä projektia suojana avaruusolentojen mahdollista hyökkäystä vastaan, mutta Corben päättikin tappaa Valen ja käyttää uusia kykyjään rikollisten suunnitelmiensa toteuttamiseen. Warner Brosin Teräsmies -piirrossarjassa Metallo syntyy Lex Luthorin takia, Luthor käskee antaa Corbenille myrkkyä johon on vain yksi parannuskeino: vaihtaa ihmisen ruumis metalliseen ruumiiseen. Corben kuitenkin sekoaa, koska hänen aistinsa katoavat leikkauksen myötä. Lopulta hän hukkuu mereen, mutta palaa vielä myöhemmissä jaksoissa.

Erikoiskyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metallo on kyborgi, jota John Corbenin aivotoiminta hallitsee. Tämän vuoksi Metallo kykenee itsenäiseen ajatteluun. Metallolla on suunnattomat fyysiset voimat, ja hän on titaania kestävämmän metalloid-kehonsa ansiosta vaikeasti vahingoitettavissa. Metallon päävirtalähteenä toimii kryptoniitti -sydän, mikä tekee hänestä vaarallisen vastustajan Teräsmiehelle.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Metallo esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa se ei ole pelattavana hahmona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Metallo is number 52 IGN Viitattu 14.10.2009 (englanniksi)