Superman/Batman: Apocalypse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Superman/Batman: Apocalypse
Ohjaaja Lauren Montgomery
Käsikirjoittaja Tab Murphy
Perustuu Superman/Batman (sarjakuva)
Tuottaja Bobbie Page
Lauren Montgomery
Säveltäjä John Paesano
Leikkaaja Margaret Hou
Pääosat Andre Braugher
Kevin Conroy
Tim Daly
Summer Glau
Edward Asner
Susan Eisenberg
Julianne Grossman
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Animation
Levittäjä Warner Bros. Home Entertainment
Warner Bros.
Ensi-ilta 28. syyskuuta 2010
Kesto 78 min
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti 3 500 000 dollaria
Tuotto 6 003 239 dollaria[1]
Edeltäjä Superman/Batman: Public Enemies
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
AllMovie

Superman/Batman: Apocalypse on vuonna 2010 suoraan DVD:lle julkaistu animaatioelokuva. Se perustuu DC Comicsin julkaisemaan Superman/Batman sarjakuvan numeroihin 8-13, jossa Terästyttö saapuu krytonilaisen asteroidin myötä maaplaneetalle. Darkseid kuitenkin sieppaa tytön huomatessaan mahdollisuutensa tuhota Teräsmies samanlaisella olennolla.[2] Elokuvan ohjasi Lauren Montgomery ja käsikirjoituksesta vastasi Tab Murphy. Pääosassa ääninäyttelevät Tim Daly, Kevin Conroy, Summer Glau ja Andre Braugher.

Superman/Batman: Apocalypse on yhdeksäs peräkkäinen elokuva Warner Premieren ja Warner Bros. Animationin tuottamista DC universumin alkuperäisistä animaatioelokuvista, jonka aloitti Superman: Doomsday vuonna 2007.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Avaruusaluksen pudottua Gotham Cityn satamaan, Batman lähtee tutkimaan tapausta. Joen pohjalta hän löytää kryptoniittia ja aluksen, jossa on kryptonilaista kirjoitusta. Samalla aluksessa ollut salaperäinen tyttö astuu Batmanin alukseen ja vahingossa saa sen liikkeelle. Batman huomaa tämän ja lähtee perään. Aluksen törmätessä satamaan tyttö nousee aluksesta pois ja lähtee haahuilemaan pitkin Gotham Citya. Poliisien saapuessa paikalle tyttö hätääntyy entisestään, eikä kykene hallitsemaan voimiaan vaan tuhoaa poliisi autoja ja lentelee holtittomasti tahtomattaan. Batman ilmaantuu tytön eteen katolla, mutta ei saa tätä kiinni joka leijailee kohti ilmaa ja törmää ilma-alukseen. Samassa Teräsmies saapuu paikalle ja estää aluksen putoamasta kadulle. Sillä välin Batman löytää tytön erään rakennuksen sisältä, jossa hän kryptoniitin avulla saa hänet tajuttomaksi.

Luolassaan Batman tekee tutkimuksia tytön kehosta. Pian tytön herättyä hän paniikissa yrittää tappaa Batmanin laserkatseellaan. Teräsmies ilmaantuu paikalle rauhoittelemaan tyttöä, joka kertoo olevansa hänen serkku Kara Zor-El. Teräsmies päättää opettaa tyttöä maan tavoille, mutta Batman on epäileväinen Karan suhteen ja tuo Ihmenaisen Metropolisiin hakemaan Karan huostaan. Teräsmies suostuu vastahakoisesti ehdotukseen ja he matkaavat Themysciran saarelle, jossa kahden kuukauden jälkeen Teräsmies ei enää halua Karan viettävän aikaa saarella vaan palaavan takaisin Metropolisiin. Sankareiden välille syntyy pieni sanaharkka, jonka päätteeksi Kara lähtee Lylan kanssa uimaan. Samassa saarelle ilmaantuu armeija Tuomiopäivän klooneja. Ihmenainen komentaa armeijaansa hyökkäämään vihollisia vastaan yhdessä Teräsmiehen ja Batmanin kanssa. Taistelun aikana he huomaavat etteivät kloonit ollenkaan vuoda verta. Tämä saa Batmanin epäileväksi ja juoksee kesken taistelun saaren toiseen osaan. Lopulta Teräsmies päättää koko taistelun tuhoamalla laserkatseellaan koko klooniarmeijan. Lopulta he menevät Batmanin luokse, jossa he löytävät Lylan kelluvan kuolleena meressä. Samalla he saavat selville Darkseidin olleen asialla ja siepanneen Karan. Sillä välin Apokolipsissa Granny Goodnes tuo Karan vangittuna Darkseidille, joka manipuloi tytön orjakseen.

Ihmenainen, Teräsmies ja Batman matkaavat Bardan luo, joka on asettunut elämään tavallista ihmisten elämää rauhallisessa lähiössä. Barda ei aluksi suostu auttamaan heitä päästyään itse jo vapaaksi Granny Goodnesin ja Darkseidin läheisyydestä. Barda kuitenkin hetken keskustelun päätteeksi suostuu tulemaan heidän mukaan kohti Apokolipsia. Paikalla ryhmä hajaantuu; Teräsmies matkaa kohti Darkseidia, Batman suuntaa kohti pommivarastoa ja Ihmenainen ja Barda lähtevät kävellen määrän päätä. Ihmenainen ja Barda kuitenkin joutuvat kohtaamaan Bardan entisen ryhmän sekä Grannyn. Kaksikko on tappelun alussa niskan päällä, mutta kokee kolauksen, kun Barda joutuu kiinniotetuksi. Granny on valmiina viemään Ihmenaisen Darkseidille esiteltäväksi uutena sotajoukkojen johtajana, mutta Ihmenainen onnistuu lassollaan saamaan Gillotinan kumoon, jonka myötä Barda onnistuu lyömään toisen sotilaan kumoon ja vangitsemaan Grannyn. Sillä välin Teräsmies löytää tiensä Darkseidin luokse, jossa hän tapaa muuttuneen Karan. Hän yrittää viedä serkkunsa takaisin kotiin, mutta tytön ollessa Darkseidin mielenhallinnassa hän yrittääkin tappaa Teräsmiehen. Kaksikon tapellessa Batman saa peräänsä paikalliset vartijat isoineen hirviöratsuineen. Onnistuttuaan hetkellisesti vahingoittamaan heidät Batman löytää tiensä pommivarastolle.

Kara ja Darkseid.

Darkseidin katsoessa kahden kryptonilaisen välistä tappelua Batman ilmaantuu paikalle ja kertoo virittäneen jokaisen pommin räjähtämään samanaikaisesti, joka riittäisi räjäyttämään koko Apokolipsin. Darkseid ei aluksi usko tätä, mutta Batmanin kerrottua murtaneensa pommin virittämiseen vaadittavan koodin Darkseid hermostuu ja paiskaa Batmania pitkin seiniä. Batman kuitenkin tekee tarjouksen; mikäli Darkseid suostuu vapauttamaan tytön hän purkaa pommin. Darkseid kuitenkin lyö Batmania entistä enemmän läpi seinän, mutta lopulta suostuu tarjoukseen.

Ryhmä palaa takaisin Themysciralle, jossa Kara kertoo ettei muista tapahtumista mitään sen jälkeen kun Lyla tapettiin. Teräsmies kuitenkin on päättänyt antaa anteeksi serkulleen ja on keksinyt uuden tavan sopeutua Maan elämään. Hän vie Karan autolla Smallvilleen, adoptiovanhempiensa luokse. Paikalle heitä odottaakin yllätys, kun Darkseid yllättää heidät. Hän kertoo kuitenkin sopimuksen mukaan jättävän Karan rauhaan ja hyökkää Teräsmiehen kimppuun. Kukistettuaan nopeasti Teräsmiehen, Darkseid heittää Teräsmiehen avaruuteen saakka, Kara huomaa tapahtuman ja suutuspäissään hyökkää Darkseidin kimppuun. Kaksikko tappelee pitkään, kunnes Darkseid onnistuu omegasäteellään iskemään Karan tajuttomaksi.

Terästyttö ja Teräsmies.

Sillä välin Teräsmies saa energiansa takaisin leijuttuaan auringon lähettyvillä ja lentää takaisin Smallvilleen. Hän huomaa Karan makaavan maassa ja hyökkää pian Darkseidin kimppuun. Kaksikon tapellessa Kara tulee tajuihinsa ja ottaa Darkseidin boomboxin haltuunsa, ja jolla hän asettaa Darkseidin taakse portaalin, jonne Teräsmies iskee Darkseidin.

Hetken päästä Teräsmiehen adoptiovanhemmat Kentit ilmaantuvat paikalle ja ovat täysin sanattomia huomattuaan maatilallaan vallitsevan täysin kaaos. Teräsmies esittelee heille kuitenkin Karan, jonka hän toivoo viettämän aikaa heidän kanssaan. Sittemmin Teräsmies esittelee ensimmäisenä Themysciralla Ihmenaisen amazonilaisille. Batmanille ja Bardalle Teräsmies kertoo Karan olevan nyt osa heidän perhettään ja ihmiset tulevat tuntemaan hänet Terästyttönä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Andre Braugher  Darkseid  
 Kevin Conroy  Batman  
 Tim Daly  Teräsmies  
 Susan Eisenberg  Ihmenainen  
 Summer Glau  Terästyttö  
 Julianne Grossman  Big Barda  
 Edward Asner  Granny Goodnes  
 John Cygan  radioon soittanut mies, Gus  
 Dave Mitchell  parrakas ahtaaja  
 Rachel Quaintance  Lyla, Artemis  
 Andrea Romano  Stompa, uutistoimittaja Vicki  
 Sallo Saffioti  Gillotina, Mad Harriet  
 Tara Strong  radioon soittanut nainen #2, Lashina  
 Jim Ward  Radio DJ, poliisi  
 Greg Alan Williams  ahtaaja  
 April Winchell  radioon soittanut nainen #1, Tresha  

Elokuvan ääniohjaaja ja roolittaja Andrea Romano halusi tuoda aikaisemmista sarjoista tutuksi tulleiden näyttelijöiden lisäksi uusia näyttelijöitä rooleihin, jotta elokuvassa olisi sekoitus uutta ja vanhaa. Jo edellisessä elokuvassa pääroolissa olleet Tim Daly ja Kevin Conroy saivat mukaansa aikaisemmin Teräsmies ja Justice League -sarjoissa esiintyneet Edward Asnerin ja Susan Eisenbergin. Romanon mukaan hän halusi tuoda mukaan uusia näyttelijöitä tähän projektiin, jonka vuoksi Romano roolitti Andre Braugherin Darkseidin rooliin. Roolituksella hän halusi tuoda Darkseidille James Earl Jonesin kaltaisen äänen, jonka ego näkyisi puheessa.[3]

  1. Superman/Batman: Apocalypse - DVD Sales - The Numbers Viitattu 23.8.2011
  2. Warner Home Video Releases Official Details On "Superman/Batman: Apocalypse" Worlds Finest Online 29.6.2010 Viitattu 4.7.2010 (englanniksi)
  3. Romano, Conroy Talk "Superman/Batman: Apocalypse" Animated Feature The World's Finest 30.9.2010 Viitattu 3.10.2010 (englanniksi)